Ga naar inhoud
GENEGEERD

Wie houdt zijn zijn auto vol getankt ??


ronnepon

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 59
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Gast Bunkerprepper

Idem.

 

 

Bunkerprepper

 

-... ..- -. -.- . .-. .--. .-. . .--. .--. . .-.

Methods are many, principles are few;

Methods always change, priciples never do.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb de auto meestal volgetankt klaarstaan. Neus heb ik niet aan de wegzijde i.v.m. regenafvoer in de weg waar je eventueel in kan blijven steken als het gesneeuwd heeft (voorwiel aangedreven.)

Nu kan ik eerst wat "snelheid" maken en door de geul denderen. Uiteraard ook winterbanden. Andersom de auto parkeren is idd. wel makkelijk als je de auto met kabels zou moeten opstarten. Oplossing hiervoor is een starthulp. Ander voordeel nu is dat ik direct bij de kofferbak kan komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geen volle tank, ik tank zodra hij onder een kwart staat. Dan tank ik hem niet vol, maar 3/4 vol. Ik rij zo minder kms,doordat ik minder makkelijk de auto pak dus hou ik meer geld over om bijvoorbeeld prepperspullen te kopen.

Ik woon 20 meter van een tankstation vandaan en die gok durf ik tijdens een SHTF wel te nemen. Ik hou natuurlijk wel een 25 liter jerrycan gevuld achter de hand, welke in de garage staat.

De auto zal wel op korte termijn plaats moeten maken voor een 4x4, ik rij nu in een Audi A3, diesel. Superzuinig, maar niet ideaal tijdens een chaos.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik sluit me aan bij Simurgh. Onze auto's worden helemaal leeg gereden en vaak ook maar voor de helft getankt.

Vraag: Hoe gevaarlijk is het om jerrycans vol benzine in huis of schuur te hebben? Wat is het risico en ben ik dan nog wel verzekerd als er bijv. brand uitbreekt?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Dick Berts
Ik heb een tankstation op 50 meter, en nog een andere op zo'n 700 meter, dus ik denk dat ik nog wel een tank kan vullen, Maar ik ben toch van plan om twee jerrycans met diesel in de schuur te zetten.... just in case.

 

Bij een shtf valt de stroom uit en werken de pompen niet meer, ook niet 50 meter naast je! En bij het grootste risico dat we nu lopen, een eurocrisis waarbij de banken en het betalingsverkeer er mee ophouden, moeten vrijwel alle moderne benzine stations wel sluiten. Want als mensen geen cash hebben, en ze kunnen niet pinnen, dan rijden ze weg zonder te betalen. Bovendien zal de pomphouder geen zin hebben om in een crisis extreem kostbaar wordende benzine te gaan ruilen voor waardeloze euro's. Neem dus altijd een bos wortelen mee in uw auto :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...