Ga naar inhoud
GENEGEERD

Lang houdbare kaas


Multiprepper

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • 2 weken later...
  • 2 jaren later...

Laatst heb ik weer eens rondgekeken bij Conserva en zag dat ze nu zowaar gevriesdroogde kaaspoeder hebben. Leuke aanvulling voor de voorraadkast leek me, als kaasliefhebber. Geprobeerd heb ik het nog niet, maar alleen het idee dat het in huis is is al lekker ;-)

 

-Edit: misschien wel handig on erbij te schrijven dat ze de houdbaarheid 5 jaar garanderen. Daar ging het dus om. Sorry, 't is al laat :o-

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 jaren later...
37 minuten geleden, Peerke zei:

Ik laat mijn blokken kaas door de plaatselijke kaasboer vacumeren. Dan zijn ze echt wel lang houdbaar en ik altijd wel wat kaas op voorraad.

 Ik ook en je kunt natuurlijk ook een hele kaas kopen. Ik hou bijv van kaas die minimaal 2 jaar, liefst 3 oud is. Dus kopen als deze nog jong of belegen is en op de plank houden.

 

Eenmaal aangebroken gelijk grote stukken vacumeren. 

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier een kaasliefhebber, vooral oude pittige wat harde kaas.

Ik ben aan het afwegen om een paar hele kazen te kopen en probeer uit te zoeken wat de beste manier is om deze te preserveren.

In de kelder leggen en regelmatig omdraaien lijkt het simpelste, maar mijn kelder is vochtig, ik ben bang dat dat geen gunstig klimaat is voor kaas.

Mogelijk ga ik binnenkort een grote vrieskist aanschaffen, dit schijnt ook een mogelijkheid te zijn, vooral hardere kaassoorten zijn goed in te vriezen lees ik.

ik neem aan dat je dan de kaas eerst in stukken snijdt en vacumeerd?

Ik houd me aanbevolen voor tips.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ooit een hele jonge kaas gekocht. Hier hebben we een punt uit gesneden en daarna om en om een punt vanaf gesneden. Toen ik hem kocht was hij komt, na 3 maanden was hij op en was oud. Gelukkig liefhebbers in huis elke variant.

Weet bewaarde hem in de meterkast, dus donker, frisser van in de huiskamer maar niet mega koud.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik heb een kelder, maar zoals ik al schreef mijn kelder is vochtig.

Of grote doos, luchtdicht een oplossing zou zijn? Ik betwijfel dat toch wel, overal lees je dat kazen gewoon op een plank liggen.

Want ik heb het hier dus over een hele kaas,u een zogenaamd wiel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 10 maanden later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...