Ga naar inhoud
GENEGEERD

Terug in de tijd !


Chinaka

Aanbevolen berichten

Ben reeds jaren bezig met noem het maar een onderzoek naar hoe deden onze voorouders het tijdens jaren van schaarste tijdens bv: W.O II. En echt ik val steeds achterover over de kennis dat zij hadden en wij algemeen genomen vergeten zijn. Dus hier een receptje van tijdens W.O II: Meat roll: Witte bonen, gehakt, brood. Het gehakt kan echt zowat elke vleessoort zijn en de hoeveelheden kies jezelf. Meng alles heel goed en rol het op in een kaasdoek. 3 uur koken en voila , klaar. Nu iets 3 uur koken dat kost nogal veel brandstof. Maak dus gebruik van een hooikist. Is gewoon een houten bak waarin je een lap stof legt en opvult met hooi. Vanaf dat je gerecht kookt haal je dat van je vuur en plaats het in je hooikist.

Sluit de kist met een met hooi opgevulde kussen sloop en deksel. De warmte blijft nu in de kist en gaart je voedsel.

 

Grtz, Chin

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

John, de bedoeling van de kist is het vasthouden van de warmte. Je kunt het vergelijken met het systeem van thermosfles koken. de isolatie van de hooi, zorgt dat er weinig hitte verloren gaat. wanneer je het er met 100 grd inzet, zal het langere tijd heet blijven, maar langzaam maar zeker afkoelen, immers er wordt geen energie meer toegevoegd. Vlees gaart zelfs op temperaturen van 75 grd zachtjes door, colageen, hetgeen dat het taai maakt, wordt dan nog opgelost. Het vleeseiwit zelf, kan nog garen tot ongeveer 55 grd, dan houd het op. dus de tijd dat het boven die temp blijft is effectief. Heter dan hetgeen dat je toevoegd aan de kist, wordt het dus nooit.

  • Leuk 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...