Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

@Enki

 

Het is denk ik voor de meeste mensen ondertussen wel duidelijk dat @PDØMV niet op de hoogte is van de techniek achter cell broadcast.

 

Ik had recentelijk ook een reactie gemaakt op een post waar ik niet voldoende kennis over bezit.

Ik ben toen op een keurige manier gecorrigeerd door @Stuudje.

 

Ik geef eerlijk toe dat ik best wel eigenwijs ben, en de neiging heb om gelijk de tegenaanval in te zetten :)

Maar het effect hiervan is dat je jezelf alleen maar belachelijk maakt, en het helemaal geen ramp is om je ongelijk (soms :) ) te moeten toegeven.

 

In ieder geval heeft je reactie een prima verduidelijking opgeleverd achter de techniek van cell broadcast, en zullen de meeste mensen wel instaat zijn om de correcte informatie uit dit draadje te filteren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Euh? Wat? Hoe "bevooroordeel" ik je precies en wat was er ongegrond aan? Hoe is het relevant wie ik voor me heb (een random hobbyist met een n-licentie, verwacht je nou een lintje en een optocht ofzo?). En hoe is 't kinderachtig als ik feiten probeer uit te leggen op een manier die de meeste mensen hier begrijpen? Dat "mijn visie" (waar heb je 't nou eigenlijk over?) niet op elke locatie toepasbaar is lijkt me vrij duidelijk aangezien ik al aangeef dat 99% van de masten gewoon uit zal vallen bij overstroming; dat is nou net het idee achter het hele netwerk, de meeste masten zijn niet belangrijk voor noodverkeer zoals NL-Alert cell broadcasts en mogen gewoon uitvallen.

 

 

 

Nee hoor, dat maak jij ervan. Jij komt hier brullend binnen dat NL-Alert kansloos is, gebaseerd op jouw gebrekkige kennis van de werking van het GSM systeem (en de 3g/4g varianten daarop). Als je vervolgens met FEITEN geconfronteerd wordt kom je met nog mooiere verhalen over zelfbouw antenne's en SSB e.d., wat heel leuk is voor je HOBBY, maar totaal onbruikbaar voor een landelijk dekkend waarschuwingssysteem. (Of ga jij 17 miljoen SSB ontvangers uitdelen en mensen uitleggen hoe deze te gebruiken? Nee? Dacht ik al.)

 

Cell broadcast is absoluut niet perfect, maar het is een van de beste mogelijkheden die er op 't moment zijn om de ruime meerderheid van de bevolking te bereiken.

 

 

 

Ohjajoh? Nog meer beschuldigingen... Waar ga ik uit van de "ideaalste" omstandigheden dan, hoe is uitval van 99% van het netwerk ideaal? En wat haal ik door elkaar dan? Je beschuldigt me van vanalles in je post maar je komt met nul feiten en met een hoop mooie HOBBY verhalen die niet relevant zijn in de echte wereld.

 

Ik begrijp dat je in je eigen wereldje leeft en dat is okee. Het botst alleen nogal met de realiteit en de feiten rondom GSM/3g/4g netwerken waar ik dagelijk mee werk, maar dat geeft niet hoor, veel plezier met de hobby nog, ik ben klaar met je beschuldigingen, onwaarheden en gebrek aan kennis en feiten op dit gebied.

 

 

Haha een onsamenhangende discussie aan gaan en dan weglopen als het te moeilijk wordt. Dat je niet overweg kan met bepaalde mensen is een tekort koming van jouw kant. Dus dat probleem hoef je niet bij mij neer te leggen. Hang jij maar de betweter uit scheelt voor mij een hoop energieke inspanning. Ik ga mijn energie niet vernagelen aan iemand die zijn kennis en kunde heilig acht en zich dan ook nog verheven voelt boven alles en iedereen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik neem je kennis best wel serieus maar met een half watt een verbinding met Rusland krijgen? dan heb je heel heel veel geluk gehad....

 

 

De kunst is luisteren en pas aanroepen als je zeker weet of er een tegen station is. Zenden is zilver, luisteren is goud. Het heeft vooral met operating practic te maken, en ja je bent afhankelijk van ionosferische condities.

En het belangrijkste is je antenne en niet het zendvermogen. Goed gereedschap is het halve werk.

De kunst van onze hobby is ook met zo weinig mogelijk zendvermogen een verbinding tot stand brengen!

En daarbij maak ik gebruik van de Korte Golf zendontvanger.

De verbinding met Rusland was op 14 MHz en mijn verste verbinding met 25 watt is met Nieuw Zeeland gewoon op een doodsimpel was lijntje, van 2x7,75m ook wel G5RV Junior genoemd.

Nu gebruik ik een 9m langdraad met een 1:9 impedantie trafo die transformeerd van 450 ohm naar 50 ohm. 3x9 wdg op een witte ringkern 4c65 of 3e25 groene ringkern ferriet en geen poeder ijzer ringkern (T200-2) !! Uiteraard met tegen capaciteit ook wel HF aarde genoemd om minder storing en of ruis te ontvangen kunje aan het eind van je langdraad een draad gewonden weerstand eraan zetten en dan aan aarde gelegd ( dit noemt Men galvanische gescheiden) uiteraard kunje een langdraad het beste horizontaal ophangen dat resulteerd in mindere mate LFD of TVI .

In sommige gevallen heb je een antenne tuner nodig, maar soms ook niet. Bij mij is hij resonant op 28 MHz - 10m swr 1:1,0 op 20-40 dus 14 en 7 MHz wel tuner vereist. Op 10m een opstralingshoek van tussen 30-45 graden goed voor lange afstand DX en 20m 35-45 graden op 40m 90 graden dus recht omhoog ( langdraad horizontaal gepolariseerd op 2,4m hoogte) dus op 40m is het een NVIS Antenne ik werk op 40m Engeland, Scandinavië, Duitsland, Nederland lokaal en België Frankrijk , Italië etc met m'n NVIS en op 10 en 20 zuid Brazilië, Canada, VS, Afrika, midden oosten. Ik heb ook al verschillende Radio verbindingen bevestigd gekregen doormiddel van QSL kaart.

Link naar reactie
Delen op andere sites

MOD: Lezende in de laatste berichten van dit topic lijkt het er op dat het richting off-topic gaat. Betreffende zenden / ontvangen met apparatuur zijn er vele draadjes te vinden. Hou even in de gaten wat wel en niet relevant is in dit topic.

 

 

Dankjewel voor het erop attenderen, ik ben een structuur freak xD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kreeg gisteren de nl alert netjes binnen, twee keer zelfs, toevallig was ik bij de vodafone winkel voor een nieuwe sim. Toen die geplaatst was kreeg ik er weer twee binnen. Op een sony z1, 4G via vodafone.

Mijn man heeft een samsung note 3, ook op vodafone 4G, maar die ontvangt niets. Zijn toestel zou ze gewoon moeten ontvangen. Weet iemand wat je daar aan kunt doen?

 

Twee weken geleden ontving ik de eerste echte NL alert ivm een grote brand in de buurt (mijn man kreeg hem dus niet). Er stond in dat je ramen en deuren moest sluiten en de lokale media volgen.

Tot mijn verbazing was er werkelijk helemaal niets te vinden op de lokale media. Pas na ruim een half uur een piep klein berichtje dat er brand was en er info zou volgen. Na 1,5 uur kon ik nog niets vinden.

Ik vind het wel vreemd dat je geen info kunt vinden na het ontvangen van een NL alert. Ook via de site van NL alert is er niets te vinden. Weet iemand waar je informatie kunt vinden in geval van een NL Alert?

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb sinds kort een Samsung S6. Maar ik heb dit niet op dit toestel ingesteld. Of staat dat met de nieuwere toestellen standaard aan? Want ik kreeg gisteren wel de NL alert melding. Bij mijn 'oude' toestel, de S3 moest ik het zelf instellen.

Klopt, bij sommige staat het automatisch aan. Bij mij op de S5 stond het geloof ik ook al aan, maar dat weet ik niet meer zeker.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 jaren later...

We gebruiken een Samsung Tablett als modem en onderweg met het campertje dan heb je altijd internet.

Ja daar hebben we de NL alert op haha maar niet het geluid aan dat zal ik nu doen.

Handig dat gasten alles om spitten dan leest je veel weer opnieuw en komt je tot er achter dat je dingen nog moet bij stellen of aanschaffen.

 

Ik heb het geluid aan gezet, voor dat ik dit berichtje verzend.

 

Met het geluid aan zetten ben ik meer gaan bekijken, omdat ik de Tablett hoofdzakelijk gebruik als modem, kwam in er achter dat we er telefoontjes mee kan ontvangen en bellen, ja we gebruiken de laptop hoofdzakelijk.

Dank je wel Gast wie je ook mag wezen.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 7 maanden later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...