Ga naar inhoud
GENEGEERD

[Review] Beefburgers van Kips


Secret Prepper

Aanbevolen berichten

Deze review gaat over Beefburgers van Kips (voorheen Lupack).

 

000846394_001_200108_200.jpg

 

Prijs 0.93 (AH)

Inhoud verpakking: 2 Beefburgers

 

Informatie van de verpakking:

 

Gewicht: 160 gram

THT: 09-10-2014

 

Voedingswaarde (per stuk, 80 gram)

Energie 162 kcal

Eiwitten 12.4 g

Koolhydraten 5.6 g

- waarvan suikers 0.8 g

Vetten 10.0 g

- waarvan verzadigd 5.1 g

Voedingsvezels 0.0 g

Natrium 0.73 g

 

Bewaaradvies: Bewaren bij kamertemperatuur. Na openen 1 dag houdbaar in de koelkast.

 

 

 

Ik heb de Beefburgers gekocht voornamelijk vanwege de lange houdbaarheid. Om te zien of de burgers een plek in de voorraadkast verdienen heb ik deze aan een smaaktest onderworpen.

 

Goed, etenstijd na een lange dag werken. Tijd voor een snelle hap, 2 pistolets met 2 Beefburgers. De verpakking is een soort folie, de schaar er in en de halfgebakken burgers zien daglicht. Op dit moment zien ze er nog niet heel smakelijk uit. Boter in de pan en de burgers er bij. Uitjes snijden om mee te bakken. Ondertussen krijgen de burgers al een goed kleurtje en ziet het er al wat meer eetbaar uit. Na een paar minuten zijn de burgers bruin en de ui ringen glazig. Broodjes open gesneden, beetje mayo/ketchup/curry er op, sla, komkommer schijfje, de Kips Beefburgers en als laatste de ui ringen er op.

 

Tijd voor een eerste bite. De smaak van de burgers is vooral erg kruidig, met in de verte een soort vlees textuur. Ook merk je dat er genoeg zout aan het product is toegevoegd. De smaak valt tegen, en lijkt eigenlijk niet op die van een zelfgebakken verse hamburger. De ui en saus helpt om het geheel met wat moeite te veroberen.

 

Na de koffie proef ik de burgers nog steeds, en de bekomst valt nogal tegen.

 

Conclusie:

Deze burgers eet je niet voor je plezier. Bijwerkingen: maagzuur en gasvorming. Deze burgers zijn echt alleen goed voor een SHTF, en dan als de rest van je voorraad al op is.

  • Leuk 7
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Goed dat je hierover begint, had laatst een voorraadje kipschnitzels gehad (zijn nu weer op hehehe) die zijn ook lang houdbaar. Weet even niet het merk enzo (mischien is het wel Lupack, who knows, ik kan het niet met zekerheid zeggen), maar ze liggen/hangen in de schappen van de supermarkt in zo'n vacuum verpakking met een laagje vet eromheen. Ze zijn al gegaard, gewoon even bruin bakken in het pannetje en je hebt overheerlijke gepaneerde kipschnitzeltjes. Dankzij jou, heb je me er weer aan herinnerd en moet ik die ook weer opnieuw gaan inslaan. Wil er nog mee gaan experimenteren door deze te omhullen met pannenkoekenmix en dan frituren, of je daar ook iets lekkers uit kan halen en anders is het nog wel gewoon eetbaar daar niet om... Kokkerellen vind ik altijd leuk.

 

Maar als je weet welke ik bedoel, hier krijg je geen gasvorming van, je eet ze met plezier, bij de aardappeltjes of op een broodje.

 

Die burgers heb ik 1x es getest, is inderdaad niet te vreten.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

De burgers van Lupack zijn te koop bij de Boni. Toevallig in het weekend een paar van die dingen gegeten en vielen op zich niet tegen. Daar hebben ze hamburgers en beefburgers.

Ik vond de hamburger lekkerder maar de beef was ook wel oke.

 

Ik heb ze gekocht om in een SHTFS te kunnen gebruiken als vleestoevoeging. Ik denk dan aan om de burgers fijn te snijden om dat toe te voegen aan de spagetti en dergelijke.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De lupak, wat nu die kips is, vind ik wel een plezier om te eten.

Zo zie je maar weer, over smaak valt niet te twisten!

Om bovenstaande nog even te bevestigen, ik ben een koffiefreak en heb dit goedje zelfs in het gebergte van Colombia gedronken .

Op zijn tijd lust ik ook gewoon een simpele senseo bak :D

 

Greener (die zich nu aan het afvragen is of hij niet gewoon een hele slechte smaak heeft...)

Link naar reactie
Delen op andere sites

De lupack normale burgers waren nog goed te eten totdat kipps het recept aanpaste...bah...die krengen zijn niet meer te eten :(

 

En als ik me niet vergis...zoals vaak bij zulk vlees....zit er voor de mensen die er op letten helaas msg in :(

 

Mischien is het nieuwe recept voor het vlees: vermalen oogleden, neusgaten, anusringen, pezen en oren waardoor het vlees wat minder is... :p

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Is gewoon rotzooi, veel 'kruiden' om smaak te geven en veel vet. In theorie is dat vet leuk voor energie en eventuele eiwitten ook wel meegenomen, in de praktijk is dit gewoon zooi.

 

Dat wel, maar zijn er voorverpakte (hamburger) alternatieven die je op kamertemperatuur kunt bewaren? Laatste keer dat ik die lupack geprobeerd heb was zeker 10jr geleden, en vond het niet te eten. Maar bedenk me nu dat een houdbare hamburger klinkt als een lekkere aanvulling.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de review, Geen optie voor ons dus, dan maar geen vlees.

Wij hebben inmiddels een aantal blikken met vlees en vlees/groente combinaties klaarstaan voor de test. In de nederlandse supermarkten komen ze niet verder dan de bekende spam, worstjes en gehaktballetjes, maar in duitsland, belgie en frankrijk kun je vlees te kust en te keur kopen in blik en pot.

Voor de liefhebbers dus een extra taak tijdens de eerstvolgende vakantie. Vlees in blik en pot testen uit de buurlanden.

Ik hoop de komende weken een verslag te maken van 1 vlaams stoofvlees in blik, 2 zuurkool met worst en spek uit blik en 3 Cassoulet(bonen en vlees) uit blik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Cassoulet(bonen en vlees) uit blik.

 

Cassoulet !! :p

 

Inderdaad , veel Nederlanders zullen dit niet kennen, maar in België koop je het in elke supermarkt.

Omschrijving : Een "soort van " witte bonen in tomatensaus met worst , stukken spek en eenden-, ganzen- of varkensvet.

 

Echt enorm voedzaam en energierijk spul ,

Gewoon ideaal Prep-voedsel.

Ook nog eens spotgoedkoop vaak.

 

HOPE003404.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...