Ga naar inhoud
GENEGEERD

Welke merken geen E nummers?


Prep

Aanbevolen berichten

Teveel is inderdaad teveel, maar te weinig is nog slechter voor je. Eigenlijk snap ik nog steeds niet waarom het onderwerp "eten" zo moeilijk is.

Gevarieerd en genoeg. Dat is alles eigenlijk.

 

Volgens mij kan je lichaam trouwens best wat hebben hoor. Sinds mijn vierde levensjaar eet ik geen fruit. Ik heb het weleens geprobeerd maar vind het echt niet lekker, toch voel ik mij kiplekker.

 

Kan perfect, hangt ervan af wat je allemaal eet en wat je darmstelsel het gemakkelijkste op neemt. Dat is voor iedereen verschillend (erfelijk, leeftijd, darmflora).

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
E-nummers hebben een onterechte slechte naam. Vaak schrikken mensen ook van termen als natrium-trimetabenzol enzovoorts. (die laatste was verzonnen). Om echt te weten wat je eet moet je toch echt googelen. Er zijn zelfs E-nummers die gezond zijn (denk aan vitamines en mineralen)

 

Helemaal mee eens. Veel mensen raken helemaal in paniek van aspartaam en andere zoetstoffen, terwijl aspartaam een van de meest onderzochte stoffen is in ons voedsel. In principe is het gewoon een 'combinatie' van twee aminozuren die ook gewoon in ons voedsel voorkomen en vooralsnog wijst alles erop dat het volkomen veilig is bij normaal (

 

Voor het preppen lijken me 'light' producten overigens geen goed idee, want ze leveren een stuk minder of zelfs geen energie (calorieën) terwijl ze mogelijk wel zorgen voor meer zin in eten (als je een rat bent).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Allemaal bedankt voor jullie reacties.

 

Het komt er op neer dat je gewoon goed de verpakkingen moet lezen en weten welke E nummers er wel erg schadelijk zijn en welke minder.

 

Dat betekent dat ik voortaan goed op ga letten en dat mijn bezoeken aan de supermarkt iets langer gaan duren.:)

 

Ik heb zelf eigenlijk nooit interesse in koken gehad maar sinds ik aan het preppen geslagen ben, is dat ook veranderd dus ik zal me nog meer toe gaan leggen op het zelf maken van lekkere dingen.

 

Dat boekje zal ik trouwens gauw bestellen, ik heb de link die Wodan gaf ook gelezen dus ik weet er al iets meer vanaf.

 

Bewust bezig zijn met eten is leuk en gezond dus een aanrader voor iedereen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb me net aangemeld hier en ik wil niet meteen de zuurpruim zijn, maar lees dat boekje alsjeblieft met een korreltje zout (of als je aan je bloeddruk moet denken met een korreltje E508). Een boek met de volgende zin in de beschrijving kan ik eigenlijk al niet meer echt serieus nemen: "Het is puur gif met een lijst van bijwerkingen die variëert van lichte hoofdpijn tot hersentumoren"

 

Food-info.net en Wikipedia zijn imo betere plaatsen om kennis op te doen van voeding en e-nummers.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een poos geleden ben ik ook voor de gein is gaan kijken naar wat ik nu naar binnen werk. Bleek dat het vooral veel aspartaam en Sucralose was. Dit kwam grotendeels omdat me vader diabetes heeft en er daardoor veel light producten thuis op de plank staan. Na wat rondgespookt te hebben ophet internet blijkt dus dat vooral Sucralose bij zo'n 1 op de 1000 klachten opwekt. Mensen die gevoelig zijn voor deze stof merken het vooral en 95% van de klachten bestaan daarbij uit hoofdpijn. Nu had ik wel altijd best veel koppijn maar sinds ik dit heb gelezen ben ik voor de gein helemaal van de frisdrank en light dranken afgestapt. Ik denk dat dat nu zo'n half jaar geleden is en sinds die tijd slechts eenmaal echte koppijn gehad(na een dag te weinig vocht te hebben gedronken).

 

Nu staat er op het internet genoeg over dat Sucralose (wat o.a. in Dubbelfris light, vele limonades en andere dranken zit) migraine kan opwekken of als bijwerking kan hebben. Nu had ik vroeger best veel koppijn maar sinds ik hier op ben gaan letten en gewoon op dranken met suiker ben overgestapt heb ik hier totaal geen last meer van.

 

Wat ik in elk geval wil meegeven is: Weet wat je eet mensen..:)

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

wikipedia, zonder een zuurpruim te zijn, is een erg veelgebruikte bron, maar let wel, iedereen mag pagina's toevoegen en aanpassen! ;)

 

Klopt, al is dat ook meteen weer een voordeel. Wikipedia biedt i.t.t. een boek door één of enkele auteurs ruimte voor verschillende invalshoeken, mits deze voorzien worden van een goede bronvermelding. Over het algemeen zit het met die bronvermelding ook wel goed, aangezien de meeste claims voorzien zijn van een linkje naar een onderzoek op Pubmed. Maar het is inderdaad altijd belangrijk om kritisch te blijven. :cool:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...