Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Medicijnen sparen is niet de oplossing, zoek de oorzaak en pak die aan!

 

Groet'

Calimero

 

Eh is dat niet wat ik in mijn bericht schreef?

 

Oorzaak? veranderde hormoonhuishouding na zwangerschap? Kan ik niet zomaar even terugveranderen. Medicijnen sparen, lijkt me ook niet handig, ja voor de kortere periode en is dus zeker iets wat ik zal doen zolang ik geen andere oplossing heb.

 

Oorzaak weet ik, ik kreeg er last van na mijn eerste zwangerschap. Het is erger geworden na mijn tweede zwangerschap (toen ben ik er pas achter gekomen waar ik de uitslag en jeuk van kreeg) tijdens mijn derde zwangerschap nergens last van gehad, maar na de zwangerschap kwam het langzaam weer terug.

 

Nogmaals ik sta open voor suggesties, jouw reactie vind ik alleen kort door de bocht en overbodig eigenlijk, aangezien dit al mijn hele vraagstelling is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Heel interessant dit topic. Ik heb al een langere tijd interesse in planten en de werking daarvan (hoeven niet altijd kruiden te zijn) Als ik het geld heb, wil ik daar zelfs een cursus/opleiding in volgen nog.

 

Maar misschien dat hier ook wat kennis in huis zit en ik heb een vraagje. Misschien dat iemand tips heeft die ik kan uitproberen.

 

Ik heb namelijk een hele vage allergie (beter gezegd intollerantie, want het mag eigenlijk geen allergie heten) Hier slik ik in principe dagelijks medicijnen voor (anit-histamine) wat mij in een zeer lastige situatie brengt als er idd eens een wat gaat gebeuren en de wereld in puin ligt zo te zeggen.

 

Extra medicijnen bestellen mag niet, kortom ik zou alleen een voorraad kunnen opbouwen, als ik telkens wat ik overhou (omdat ik wel eens vergeet in te nemen) apart te leggen en na verloop van mijn periode gewoon nieuwe bestel ipv eerst alles op te maken.

 

Nu vroeg ik me af of er iemand bekend is met kruiden/planten etc, dat werkt als anti-histamine.

 

Ik kan niks met alle tips die ik lees op internet over huiduitslag, omdat dit meestal een blijvende huiduitslag betreft. Zo zijn er meer tips waar ik niks mee kan. Ik krijg namelijk een allergische reactie bij (broeierige) warmte en (langdurige) druk op de huid. Deze reactie komt zo'n 5 uur NA het moment en houdt zo'n 24 uur aan. Dit is ontstaan na mijn eerste zwangerschap en verergert na mijn tweede zwangerschap.

 

In de praktijk betekend dat onder een warme deken liggen, deze reactie opwekt waardoor ik dus dagelijks mijn medicijnen moet slikken. In de zomer heb ik er dus meer last van dan in de winter. Daarbij krijg ik er last van bij dingen als een boodschappentas dragen, mijn kind op de arm houden, een hamer vasthouden.

 

Kortom het is dus moment gebonden, trekt ook weer weg, maar als ik geen medicijnen slik dan wordt de uitslag steeds meer (grote rode licht gezwollen vlekken) en de jeuk echt ondragelijk. ( ik krabbel mezelf gewoon open ) Ik zoek dus ook iets wat de jeuk voorkomt. Ik kan nu een extra tabletje nemen als ik een bepaalde inspanning moet verrichten, hierdoor zijn de klachten velen malen minder (een beetje last heb ik met druk op de huid altijd wel, mbt de warmte heb ik er geen last van als ik 2 x per dag mijn medicijnen slik)

 

Nu is mijn allergie al niet zo veel voorkomend, heeft lang geduurd voordag ik er achter kwam, en tot nu toe levert zoeken op internet geen vergelijkbare situaties op, waarmee ik kan kijken of ik misschien iets anders kan gebruiken dan mijn medicijnen.

 

Ik sta open voor alle tips. (ook voor een eventuele heeele goede homeopaat in de achterhoek :) )

Ik kan wel paar dingen opnoemen wat het misschien kan zijn. Maar jammer dat ik geen foto zie.

 

Zelf gebruik ik ook op natuurlijke basis cremes voor de huid. Zoals weleda calendula zalf. Erg fijn.

 

Ik gebruik sowieso nooit zeep producten. Of andere met "troep" erin..

Tast je huid alleen maar meer aan.

 

Je zegt sinds de zwangerschap. Misschien een zonne allergie ervan gekregen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan wel paar dingen opnoemen wat het misschien kan zijn. Maar jammer dat ik geen foto zie.

 

Zelf gebruik ik ook op natuurlijke basis cremes voor de huid. Zoals weleda calendula zalf. Erg fijn.

 

Ik gebruik sowieso nooit zeep producten. Of andere met "troep" erin..

Tast je huid alleen maar meer aan.

 

Je zegt sinds de zwangerschap. Misschien een zonne allergie ervan gekregen?

 

Als ik weer eens vergeet mijn medicijnen te nemen of iets intensiefs gedaan heb, dan zal ik eens kijken of ik er foto's van kan maken. Hoewel ik meer iets zoek om dit te voorkomen en dus niet pas gebruik op het moment dat ik er al last van heb.

 

Ik heb geen zonne-allergie, ik kan prima in mijn badpak of bikini in de zon liggen zonder hier last van te krijgen. Maar trek ik 's winters een legging aan, dicht op de huid dus en warmte die daaronder ontstaat, dan krijg ik later last van uitslag.

Het is ook geen hitte allergie, dus als ik per ongeluk stoot aan de hete pan, dan krijg ik geen last van uitslag.

 

maar heb ik een hele dag een pen in mijn hand, heb ik enkele uren daarna last van uitslag en opgezwollen hand. Het is dan ook echt erg warm, rood en beetje dik.

 

Ik was me trouwens ook niet elke dag met zeep. Nooit gedaan ook.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Misschien is Borage olie met GLA iets voor je.Zeker goed om vlak na de zwangerschap in te nemen.Dit brengt je hormoonhuishouding weer in balans.

Tegen allergie kan je Cordyceps of Ribes Nigrum 1D proberen.Beide werken positief voor je bijnieren & zorgen tot aanmaak van corticosteroïden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Anti-histamine kan je kopen bij drogist en zelfs Lidl.

Kan je zo inslaan dus.

Dan wel onder de naam Loretadine of anti-hooikoorts tabletten. Werkt inderdaad alleen als symptoombestrijding en pakt de ooraak niet aan.

 

@sterredag en @Novitamya Dit soort klachten kan misschien ook te maken hebben met een verandering in het immuunsysteem? Misschien de moeite waard om te laten onderzoeken, maar alleen een echte arts kan daar een uitspraak over doen.

 

ik heb zelf baat bij homeopatische middelen voor hooikoortsachtige klachten, maar die zijn steeds lastiger te verkrijgen. Vooral de Luffa Operculata . Deze is er nog wel http://www.avogel.nl/homeopathie/pollinosan-tabletten.php Bij een 'zonne-allergie' of overgevoeligheid voor muggen (dikke bulten) hielp bij mij en een familielid Urtizon korrels.

 

Maar wat @calimero denk ik bedoelt is dat het handig is om te achterhalen waarop je reageert, in sommige gevallen kun je door het niet eten of te laten van bepaalde dingen je klachten kwijtraken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De medicijnen die ik slik zijn levoceterizine, op de een of andere manier werkt dat een stuk beter dan ceterizine, de laatste kan je zelfs bij de lidl kopen zag ik laatst heel verbaasd.

Moet zeggen dat ik er al bij een arts mee geweest ben en toen een allergoloog en dan krijg je symptoom bestrijding. Ik wil eigenlijk er eens naar laten kijken door zo iemand die je op van allerlei stofjes test, maar niet zoals een allergoloog, met pleisters en/of prikken, maar door iets te meten via zo'n vingerhoedje oid.

 

Het is vast zo'n alternatieve geneeswijze ding, ik ben de naam vergeten, dus daar baal ik wel van. Maar je intollerantie wordt dan gemeten. Want het kan zijn dat er door een intolelerantie, deze allergische reactie geactiveerd wordt bij warmte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Novitamya Ik denk dat je hierop doelt? Hier las ik ook eens iets over: bioresonantie . Ik hoorde van een buurvrouw dat het haar kind echt van de allergische klachten had geholpen.

 

Op zich heb ik er zo mijn vraagtekens bij, zoals ze de methode beschrijven, maar baat het niet dan schaadt het ook niet. Dan kun je zelf je oordeel/mening vormen.

Mocht je het doen, laat dan hier even weten of het geholpen heeft of niet, ben wel nieuwsgierig :-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmm even gekeken, dit is het niet, maar heeft wel mijn interesse gewekt. Het is wel zoiets dergelijks (zelfde categorie geneeswijze) gaat uit van bepaalde trillingen in het lichaam. Bij wat ik bedoel, wordt dit dan gemeten met een apparaat aan je vingers. De uitslagen worden dan verwerkt en dan krijg je een water mee die met de tegengestelde trilling is behandeld. Die moet je dan elke dag drinken.

 

Dit was de eerste stap op bepaalde verkeerde trillingen in het lichaam. Daarna zou het onderzoek komen op intollerantie, maar die is er nooit meer van gekomen (ik werkte toen bij een bedrijf waar dit o.a. ook werd gegeven)

 

Dit is ongeveer net zoiets en ben ik dus echt wel bereid te proberen. Dank daarvoor :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor alle natuurlijke geneesmiddelen, homeopathie, kruiden e.d. ontbreekt bijna altijd wetenschappelijk bewijs, omdat men er geen onderzoek naar doet.

 

 

Ik had het over wetenschappelijk bewijs. Niet over slap geouwehoer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had het over wetenschappelijk bewijs. Niet over slap geouwehoer.

 

Goeie more

 

Er zijn niet veel invitro double blind studies mbt kruiden gedaan.Onderzoek kost geld, heel veel geld, tenzij het van onze belastingsgeld onderzoek gefinancierd wordt door de overheid.Kruiden zijn tenslotte niet te patenteren om er dik goud aan te verdienen, zoals dat met regulieren medicatie gebeurd & zelfs van veel medicijnen is er geen evidence-based bewijs, maar suggesties.

 

Voor Cordyceps

 

http://scholar.google.nl/scholar?start=0&q=pubmed+cordyceps+sinensis&hl=nl&as_sdt=0,5&as_vis=1

 

GLA

 

http://scholar.google.nl/scholar?q=pubmed+gamma+linolenic+acid&btnG=&hl=nl&as_sdt=0%2C5&as_vis=1

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet wel waar KS heen wil. Er zijn zat kruiden en mengsels op natuurlijke basis die bewezen geneeskrachtige werking hebben. Maar van minstens net zoveel middelen is de werking nooit bewezen. Uit de wikipedia haal ik even volgende stukje:

 

"De soortaanduiding officinalis geeft aan dat aan de plant geneeskundige werking werd toegeschreven.

 

Een aftreksel kan enkele malen per dag als thee worden gedronken tegen reuma, nierontstekingen, ter bevordering van urine-afdrijving, en tegen borst- en slijmvliesontstekingen. Dosering: twee eetlepels bloemen met 1 liter water, even koken en laten trekken. De werking is twijfelachtig. In wijn zouden de bloembladen helpen tegen neerslachtigheid. Reeds bij de Grieken stond de plant om zijn opbeurende werking bekend.

 

Bernagie- of Borage-olie bevat een hoog gehalte aan Gamma-linoleenzuur (GLA) evenals zink, magnesium, vitamine B6 en biotine. Als een van de voornaamste natuurlijke bronnen van GLA heeft Borage-olie een grote vlucht genomen in de voedingssupplementen industrie."

 

Ik ben ook voorstander van natuurlijke stoffen, maar als dit twijfelachtig is of nauwelijks werkt dan begin ik er niet eens aan. Als voorbeeld. De mensen die me op de SC Brabant hebben gezien zagen dat ik behoorlijke griepverschijnselen had (virus). Ik heb geprobeerd dit op natuurlijke manier uit te zieken, maar na 10 dagen werden klachten heftiger en begon ik ook steeds meer groen slijm op te geven (bacterie). Ik ben dus naar de dokter geweest en ik bleek ontstoken luchtwegen te hebben. Antibiotica kuur en pufje opgehaald en ik merk nu elke dag al verbetering. Ik was 3 jaar niet bij de huisarts geweest en zag haar vaker in de supermarkt of op school, dan in de praktijk. Wat ik hiermee wil aangeven is dat wanneer veel huis- tuin- en keukenmiddelen niet werken, dat je gewoon aangewezen bent op de farmaceutische industrie. Deze middelen zijn bewezen getest en hebben niet voor niets miljoenen mensen beter gemaakt, dan wel het leven verlengd. Soms moet je gewoon een paardenmiddel nemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb hele goeie ervaringen gezien mbt Borage olie bij ontzwangeren of ernstig acne.Allergie ligt bij de bijnieren.Heb zelf hele goeie ervaring met Cordyceps bij allergieën, alleen het moet wel op de goeie manier bereidt zijn, want paddestoelen algemeen bevatten chitine & die kan je alleen kapot krijgen dmv een heetwater extractie.Hanoju is een goed merk, alleen vind de Chaga niks, want is nml kunstmatig geteeld zonder tussenkomst van de berk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
  • 1 maand later...

Bedankt Chinook!

 

Wat ik gebruik tegen hooikoorts is elke dag 2-4 koppen thee drinken van bio kamille.

Tegen maagpijn neem ik een aftreksel van (gedroogd) perzikkruid. Dit kwam spontaan in m'n tuin groeien :p

Tegen de maandelijkse krampen werken de (gedroogde) blaadjes van de vrouwenmantel zeer goed.

Op die manier heb ik dus de hooikoortsspray van de huisarts de deur uit gedaan (scheelt weer eigen risico)

De rennies gebruik ik niet en ook geen naproxen meer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 maanden later...
James wong is ook wel aardig te doen. (how to grow your own drugs). Hij heeft ook een tv programma op de BBC.

 

Wat handig zou zijn is een app die door de camera te richten op een bloem of plant deze dan herkent en dan alle info geeft. Een soort van QR-code.

Wie weet...

Zolang er maar een plaatje bij zit.

 

James wong vind ik goed. Zijn kamillesiroop werkt echt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
  • 2 maanden later...
Van deze kruiden uit Mexico zijn veel mensen in de VS ziek geworden. Vanwege het ontbreken van sanitaire voorzieningen in 8 vd 11 lokaties

http://www.delish.com/food-news/a43271/cilantro-parasite-outbreak-mexico/

 

Tip: was je groente uit de supermarkt in water met citroen of wat azijn dan verminder je de schadelijke organismen.

 

Of zelf kweken als het mogelijk is en dat kan zelf op je bakon!

Verder altijd wassen of het nu door bacteriën komt of door het gif waarmee ze spuiten.

Of koken en niet rauw eten...helaas!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...