Ga naar inhoud
GENEGEERD

[Review] Waxine lichtjes


eva1986

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 116
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

ben nu hier een paar dagen maar heb al meer geleerd dan in mijn veertig jaar.

top

 

Wat een waanzinnig compliment, voor ons allen!

Tip: Je kan ook complete threads raten, je ziet dan het gemiddeld aantal toegekende sterren (x out of 5) in de overzichtslijsten met topics. Dat helpt ook anderen weer zodat sneller te zien is wat de echte top threads zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zelf ben ik erg tevreden over de 6 uurs waxine lichtjes van action! Branden helemaal op en de meeste halen 6 uur zeker, soms ook een beetje langer, ligt waarschijnlijk ook aan het feit of ze op de tocht staan te branden of niet. Zelfs een tweede keer branden werkt goed....uiterst tevreden dus

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt inderdaad kamers op temperatuur houden met een paar kaarsen, maar als het 15°C is, dan zal je het geen 20°C krijgen ermee denk ik. (het warm houden is ook de reden dat ze in mijn auto liggen in de winter)

 

Ik heb eens geprobeerd water aan de kook te brengen op een theelichtje, maar dat lukte me niet... (op deze geïmproviseerde stove:

)

Iemand daar ideeën voor?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ow, en een tip, leg een waxine lichtje, (of 2, 3) in je auto voor de winter. Als je auto op temperatuur is (zeg maar een kwartiertje gereden hebt met de verwarming aan) en je zou stil komen te staan, dan blijft je auto (zelfs als t vriest) op temperatuur door het branden van één waxine lichtje! (let wel op koolmonoxide).

Waxine lichtjes zijn een bron van licht en warmte in tijden van nood, en ontzettend gezellig (en/of romantisch) in "gewone" tijden! :D

 

Hoewel handige tip, komt koolmomoxide vrij bij een onvolledige verbranding oa zeer gevaarlijk bij een vervuilde cv. De kans dat een waxinelichtje zoveel CO produceert komt dan uit op nihil!

Bij grote aantallen zou het misschien nog kunnen, maar toch is die half kapotte cv nog steeds vele malen gevaarlijker! Dus vergeet ook de cv monteur niet :)

Je hebt nog eerder last van verminderde zuurstof in de lucht dan CO te veel!

 

Ter info, een koele kamer (40m2) a 17 graden is zonder probleem vanaf minimaal 20 tot zelfs 22 graden te krijgen met een 20stuks waxine lichtjes. Met 30 lichtjes verdeeld over de dag zit je er behaaglijk bij. En de verwarming ging pas begin november aan en het is veeeeeeel fijner licht. Of nog mooier met 30 van de dingen aan, heb je zekers geen extra licht nodig :cool: Maar dan wel bij een fatsoenlijk geïsoleerd huis.

 

Ook ten alle tijden regelmatig ff luchten, ook ivm de luchtvochtigheid binnen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Waxinelichtjes branden in de auto is natuurlijk gevaarlijk, straks fikt je auto af. Als je het warm wilt hebben in de auto moet je de motor laten lopen. Zorg altijd voor voldoende brandstof. In de winter heb je natuurlijk een deken bij je, een fles water en iets te eten.

 

Waxinelichtjes

Ik vind het vlammetje een beetje klein. Ik gebruik nu veel van die dikke kaarsen. Als ze op zijn zet ik het restant van de vorige kaars er bovenop. Er blijft op die manier niets over.

 

Mocht de stroom uitvallen dan gaan de waxinelichtjes er snel doorheen. Plaats er een aantal op een etensbord voor meer licht.

 

Waxinelichtjes kun je decennia lang bewaren. En ze worden alleen maar duurder. Mogelijk wordt een zak waxinelichtjes ooit ruilmiddel. Maximaal inslaan dus.

  • Niet leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

water koken op een waxine lichtje word moeilijk, verwarmen zou kunnen hoewel een persoon 70 wat warmte geef ( veele makke schapen in een hok ). zelf geef ik wat betreft de licht opbrengst de voorkeur aan een olie lamp, en water koken bij de dump in heerhugowaard zijn olie kacheltjes met olie canister poetslap pak lucifer doosjes in draagzak met stalen bodem voor 50 euro te koop, bovenkant is afschroefbaar om op te koken dat gaat prima en lekker warm in de hut

Link naar reactie
Delen op andere sites

je kunt er ongetwijfeld iets mee verwarmen of opwarmen (iemand ervaring???).

 

Je kunt je handen er aan warmen, het is gezellig dus hartverwarmend maar daar houdt het wel ongeveer op. Ik heb kaarsen, waxinelichtjes en een olielamp toch vooral om niet in het donker te zitten als de stroom uitvalt. Als de stroom uitvalt dan gaan ze opeens hard natuurlijk. Die dingen geven zo weinig licht.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

En denk eraan: veel waxinelichtjes preppen! Zoals op dit forum al gezegd: ze kosten haast niets maar je hebt er wel veel nodig. Vanavond even getest:

 

uitgaande van 17.00 uur donker en 23.00 uur naar bed. Uitgaande van 4 uur brandtijd per stuk. Uitgaande van 6 tot 8 waxinelichtjes om een gemiddelde woonkamer enigzins te verlichten, ben je dus al 6 x 1,5 is minimaal 9 lichtjes per dag (avond) nodig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die olielamp is voor buiten. Ik heb er ook twee flessen lampolie bij. Uit een olielamp komt behoorlijk wat licht en je kunt ermee door weer en wind.

 

Is twee flessen niet wat te weinig? (Zeker als het een druklamp zou zijn). Weet natuurlijk niet hoeveel ruimte je hebt. Zijn idd handige dingen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De olielamp wordt nu alleen met St. Maarten gebruikt. Ik denk dat hij het op allerlei olie doet, slaolie, olijfolie, dieselolie, enz. Ik heb het nog niet uitgeprobeerd.

 

Dat is een leuke, ik zou wel eens willen weten op welke brandstoffen een gewone olielamp branden kan. Kijken of ik eens wat kan proberen. (Ik hou de blusdeken van @Fluitketel bij de hand:) )

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Nico de Geit, met 9 waxinelichtjes geprobeerd, zonder enig probleem een heerlijk vers gebakken brood hoor!

 

In deze video een duitse prepper die bakt op 10 lichtjes, wij hebben 10 geprobeerd, prima! En daarna 9, ook prima, wellicht lukt 8 ook wel! Iemand hier had ook cake geprobeerd, ook prima!

 

http://www.youtube.com/watch?v=x5c8QtDXgoQ

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...