Ga naar inhoud
GENEGEERD

[Review] Waxine lichtjes


eva1986

Aanbevolen berichten

Ik weet niet of jullie al ooit zo'n testje gedaan hebben, maar waxine lichtjes zijn denk ik in ieder huishouden wel aanwezig, en zeker in een preppers-huishouden!

 

Ik heb de budget waxine lichtjes eens getest: (prijzen niet bij de hand, sorry!)

 

blokker (de goedkope, best buy ofzo?? oranje cirkel is t logo): slecht!!! Branden een uur of 3 hooguit, branden nooit helemaal leeg, en als je ze tussentijds uitblaast en daarna weer aan wil steken... Vergeet het maar!

 

Ikea: goed! Halen de 4 uur wel. Uitblazen en weer aansteken werkt wel, maar niet na een uur of 2.5 uitblazen, dan verkort je zeker de branduren!

 

Action: Super!! (volgens mij het goedkoopst ook) branden het langst van allemaal, zeker 5 uur. Ook tussentijds uitblazen vormt geen probleem. Voor €15 heb je een half jaar voorraad, zonder probleem!

 

Misschien iemand nog andere ervaringen?? (ik zal de prijzen eens opschrijven, voor de volledigheid)

 

Ow, en een tip, leg een waxine lichtje, (of 2, 3) in je auto voor de winter. Als je auto op temperatuur is (zeg maar een kwartiertje gereden hebt met de verwarming aan) en je zou stil komen te staan, dan blijft je auto (zelfs als t vriest) op temperatuur door het branden van één waxine lichtje! (let wel op koolmonoxide).

Waxine lichtjes zijn een bron van licht en warmte in tijden van nood, en ontzettend gezellig (en/of romantisch) in "gewone" tijden! :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 116
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Nog even een aanvulling, bij de blokker op dit moment ook volop waxinelichtjes. maken ook zonder problemen hun 4 uur vol. Die van de Action heb ik al jaren in gebruik en ik kan de bevindingen van Eva1986 beamen, dus een goede koop.

Aangezien de waxinelichtjes niet bederven is het een ultiem preppersitem. Geven licht, warmte, kosten weinig, en nemen weinig plek in.

Daarnaast natuurlijk ook gewoon gezellig op een koude winteravond:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waxine lichtjes zijn echt een must, warmte licht gezelligheid.

Kost bijna niks, superruil object, voor mij is een aantal van 1000 stuks voor iedereen aan te bevelen maar eigenlijk geld hoe meer hoe beter..

 

De koolmonoxide melder is al vaker vermeld, zorg voor een tweede of derde, goedkope worden na 5 jaar afgeschreven de duurdere na max 10 jaar.

Ik weet nog niet of dit allen voor gebruik is of ook voor opslag opgaat? ( een van de vele opzoek acties die ik nog heb uitstaan :(

 

Ik weet niet of ik een waxine lichtje in de auto veilig vind?

Ik heb altijd een extra jas en bij lange ritten in de winter ook vaak een slaapzak in de auto, ok ik heb dan ook de ruimte..

Zou een deken enz zeker aanraden, natuurlijk heeft ook iedereen wat drinken in de auto, denk eraan dat dit in de winter zal bevriezen dus let op welke verpakking je gebruikt!

 

Grt,

Kans

Link naar reactie
Delen op andere sites

Grappig, was ik pas ook mee bezig en zat aan een vergelijkende test te denken. Ik heb ze pas van ikea gekocht maar dat wordt dus denk de action volgende keer. Bolsius heb ik mee in me handen gestaan en toch niet gedaan. Een testje bolsius naast die van ikea, action ga ik nog een keertje doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een waxine lichtje langer wilt laten branden dan moet je hem koel houden.

Als je hem op een plaatje aluminium of op iets van staal/ijzer zet dan wordt de houder minder warm en zal hij veel lager branden.

In een bakje koud water zetten is nog beter dan blijft hij nog koeler.

Wel opleten dat op het einde het kaarvet nog goed kan smelten anders blijft er te veel in de houder, maar dat kun je natuurlijk wel hergebruiken.

 

Wat valt er veel te zeveren over zoiets simpels als een waxinelichtje.... Maar ja simpel win niet zeggen onbelangrijk!

 

Grt

Kans

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een waxine lichtje langer wilt laten branden dan moet je hem koel houden.

 

Kans

 

Goei tip! Is trouwens ook zo met breeklichtjes, te koop in alle maten en kleuren (vissers gebruiken die dingen ook om 's nachts de dobber te zien ondergaan). Als je die na een paar uur niet meer nodig hebt, leg ze in een diepvriezer, dan stopt de chemische werking die het licht geeft. Als je nadien terug nood hebt aan een handige verlichting neem je ze gewoon terug uit de diepvries en ze gaan weer licht geven. Van waxine lichtjes wist ik het eerlijk gezegd niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gisteren bij de action maar weer twee zakken meegenomen, €1.89 voor 100 stuks, 4 branduren.

 

Ook voor €1.89 lichtjes met 6 branduren (die zijn iets hoger, maar hebben wel dezelfde omtrek, dus passen in alle standaard houders), dit zijn zakken met 75 stuks.

 

Een snelle rekensom leert ons dat de 4 uurs lichtjes €1.89 / 400 uren = €0.004725 per uur kosten

en 6 uurs lichtjes €1.89 / 450 = €0.0042 per uur kosten. Dus in verhouding zijn de 6 uurs lichtjes iets goedkoper... ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Leuk onderzoek!! Van de week wilde ik mn kaarsen aanvullen en ik bedacht me dat die grote kaarsen van de Ikea ook wel een idee waren. Totdat je de branduren weg zet naar de kosten. Toch slimmer om een zak theelichtjes te halen.

Nog wel even een vraag: Bij ons zijn de zakken van de Action 2.89 en ik zie dat Eva 1,89 zegt. Type dingetje of is het slim om ook bij ander Actions te kijken voor prijsverschillen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad een goede tip om wat extra waxinelichtjes in je auto te leggen in de winter.

Ik rijdt dagelijks 180km woon werkverkeer en wil er niet aan denken stil te komen staan als het zwaar k*t weer is...

Zaklamp waxinelichtjes alu dekens van de action ( 69 cent geloof ik ) extra dikke winterjas etc etc

 

Misschien overdreven maar liever teveel aan boord dan het niet bij hebben als ik het nodig zou hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...