Ga naar inhoud
GENEGEERD

Panopticon de film


zilver
 Share

Recommended Posts

Vandaag gepubliceerd

”IK HEB NIKS TE VERBERGEN HOOR!!"

 

Ja, dat zeggen wij Nederlanders opvallend vaak.

Maar klopt dat wel?

Filmmaker Peter Vlemmix gaat op zoek naar de staat van privacy in Nederland.

 

PANOPTICON is een docu van 60 min, die laat zien hoe en waarom jouw privacy onder druk staat.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

ha ik ben ook burgernet lid :p wel serieus goede film. Zet je aan het denken wat je doet dat voor de overheid interessant kan zijn. Maar neem die man waarbij e identiteit gestolen was, ook zonder iets te den kan je slachtoffer worden van registratie oivereal,. En zeker als ze in de toekomst van te voren gaan bedenken of je mogelijk een misdrijf gaat plgen..

Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mooie docu, maar ik hoop voor velen niets nieuws.. het effect van dergelijk docu's is dat mensen meer bewust worden, van de traceerbaarheid van sommige zaken..

 

Het is goed om je daar bewust van te zijn.. En alles wat je op internet doet, (zonder de bijbehorende voorzorgs maatregelen), is redelijk traceerbaar.. En je kan natuurlijk proberen om heel veel zaken te vermijden, en je heel actief te onttrekken aan die traceerbaarheid.. maar ook dat valt op.

En als je opvalt, krijgt je meer zoeklichten op je gericht..

 

De strategie is niet zo moeilijk.. Blijf een grijze mus.. maar af en toe opvallen is niet erg..Dat verdwijnt redelijk in de massa.. en laat niet de achterste van je tong zien, en zorg ook voor desinformatie.. laat ICT ook voor je werken, verdiep je in gebruik van proxys, gebruik VPN's, clear regelmatig logs, gebruik een alternatieve laptop en ip-adres voor zaken die je niet wilt dat het onder je naam staat..

Link naar reactie
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 9 months later...

Als het aan het kabinet ligt krijgen de inlichtingendiensten AIVD en MIVD meer bevoegdheden. Er mogen meer soorten gegevens worden afgetapt, maar er moeten ook extra waarborgen komen. NU.nl onderzoekt wat dat inhoudt.

 

De geheime diensten in Nederland kunnen na een aanstaande wetswijziging in de toekomst veel meer telefoon- en internetverkeer aftappen, zo maakten ministers Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) en Jeanine Hennis (Defensie) vorige week vrijdag kenbaar in een brief aan de Kamer.

 

Bron: http://www.nu.nl/weekend/3940233/groot-wordt-sleepnet-van-nederlandse-inlichtingendiensten.html

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...