Ga naar inhoud
GENEGEERD

Griekenland krijgt 2 jaar uitstel


Communicator
 Share

Recommended Posts

header_eurocrisis.jpg

 

Pas in 2016 moet het begrotingstekort onder de 3 procent van het bruto binnenlands product zijn gezakt, in plaats van in 2014. De Grieken krijgen zo meer tijd om bezuinigingsmaatregelen uit te voeren.

Daarbij kan de Griekse premier Antonis Samaras rekenen op het steunpakket van ruim 31 miljard euro.

 

Bron

 

31 miljard euro ... alsof het niks is...

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ik denk dat voordat die tijd aanbreekt, er toch echt wel een paar schapen wakker moeten zijn geworden aan deze kant en dat die dan eens flink gaan lopen rellen. Sociale onrust over het gooien met ons geld kan nu toch echt niet lang meer uitblijven, toch??? Zo stom kan de kudde toch niet zijn???

Link naar reactie
Share on other sites

 

Pas in 2016 moet het begrotingstekort onder de 3 procent van het bruto binnenlands product zijn gezakt, in plaats van in 2014. De Grieken krijgen zo meer tijd om bezuinigingsmaatregelen uit te voeren.

Daarbij kan de Griekse premier Antonis Samaras rekenen op het steunpakket van ruim 31 miljard euro.

 

Bron

 

31 miljard euro ... alsof het niks is...

 

Tja, kicking the can down the road. Meer tijd om de lasten te verzwaren, ehhh bezuinigingen door te voeren.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik begrijp het niet meer...:

 

BERLIJN (AFN) - De trojka heeft nog geen besluit genomen over het Griekse verzoek om 2 jaar extra tijd te krijgen om aan de eisen van de internationale geldschieters te voldoen. Dat zei bestuurder Jörg Asmussen van de Europese Centrale Bank (ECB) woensdag tegen de Duitse tv-zender ARD.

http://www.belegger.nl/nieuws/2625315/nog-geen-besluit-extra-tijd-grieken.html

Link naar reactie
Share on other sites

Hoe langer ze het uitstellen hoe meer de schulden zich opstapelen en hoe smeriger de uitkomst zal zijn.

 

Smerig zal het toch wel zijn. Het heeft al veel te lang geduurd.

Toch blijf ik hopen dat meer mensen gaan peppen en dat er op die manier minder harde klappen zullen vallen. Hoop doet leven zegt men. Valse hoop of niet, ik blijf toch hopen.

Link naar reactie
Share on other sites

tja; ben bang dat je gelijk hebt niki;

 

Aan de andere kant begin ik ook steeds meer het gevoel te krijgen dat ze griekenland "goedkoop" laten afsterven terwijl alle pijlen op Spanje --> Italië --> Frankrijk gericht zijn.

 

Deze week bedroeg de staatsschuld van de eurozone overigens 90% van het BBP/GDP; das het percentage waarop een land normaliter 100% zeker failliet gaat...

Link naar reactie
Share on other sites

'Burgers zullen forse vermindering welvaart niet accepteren'

Een veel groter gevaar is in zijn ogen de politieke problemen die zullen ontstaan als de huidige financiële en economische crisis niet snel wordt opgelost. Kudrin is van mening dat de democratie in Europa zal verdwijnen als van de burgers geëist wordt de steeds ernstigere gevolgen van het het huidige beleid te slikken. De Griekse premier Antonis Samaras vergelijkt zijn land in dat opzicht nu al met de Weimar Republiek, die eveneens ondermijnd werd door torenhoge werkloosheid en uiteindelijk hyperinflatie (2).

 

Volgens Kudrin zullen de Westerse burgers de komende forse teruggang van hun levensstandaard niet accepteren. Toch zal de klap nóg harder aankomen als er wordt afgezien van harde bezuinigingsmaatregelen. 'Wij hebben dit in de jaren '90 meegemaakt, maar dankzij Jeltsin zijn wij daar vreedzaam doorheen gekomen,' besluit de voormalige minister. (1)

 

Hedgefondsen verdienen miljarden met Grieks hulpgeld

Een groot aantal hedgefondsen die in maart weigerden mee te doen met de gedeeltelijke Griekse schuldenkwijtschelding blijken miljarden te hebben verdiend met hun speculaties dat de eurozone Griekenland niet zal durven laten vallen en het land ten koste van alles erbij zal proberen te houden, omdat anders een kettingreactie dreigt te ontstaan die de valuta unie uit elkaar zal scheuren. Extra wrang is dat deze ca. € 10 miljard die deze speculanten hebben gewonnen betaald wordt uit de EU hulpfondsen, die in onder andere Nederland middels hoge bezuinigingen door de burgers moeten worden opgehoest. (3)

 

LEES VERDER OP Xandernieuws

Link naar reactie
Share on other sites

Rutte heeft een probleem: hoe gaat ie dit uitleggen?

Ook JC De Jager heeft gezegd dat er géén derde pakket zou komen...

 

Griekenland heeft vrijwel zeker meer geld nodig van Brussel. Een derde ronde aan miljardesteun is onvermijdelijk, zo onthult het Financieele Dagblad donderdag.

http://www.bnr.nl/topic/beurs/902154-1210/griekenland-heeft-derde-hulppakket-nodig?s_cid=HUD

Link naar reactie
Share on other sites

Portugal krijgt ook het volgende deel, ondanks dat ze niet de doelen behaald hebben, maar wel ook uitstel krijgen.

http://www.nu.nl/economie/2941906/imf-keurt-nieuwe-tranche-lening-portugal-goed.html

 

Waarom we hier zo weinig van horen, en waarom er nog geen demonstraties en rellen uitgebroken zijn?

 

Misschien snappen de mensen de strekking van dit nieuws niet? Denken ze dat het niet zo belangrijk is? "Ver van mijn bed?" "Na ons de zondvloed?" "De andere opties zijn nóg erger?" "De politiek zal het wel voor ons oplossen?" "Ik kan er toch niets tegen beginnen?" En zijn de politici bang om zich te laten horen hierover omdat ook hun inkomen afhangt van het blijven staan van de euro? Ik weet het niet, maar vreemd is het wel.

 

update:

 

http://www.nu.nl/economie/2942005/derde-noodpakket-griekenland-nodig.html

 

Het nieuws is er wel, iedereen kan het vinden, maar wie wil het zien? Is dat misschien de vraag?

Link naar reactie
Share on other sites

Kán echt niet; kamer gaat dat niet pikken; dit punt móet door de kamer geloodst worden; is 1mld voor Nederland. Is geen wisselgeld.

BNR, een eurofiele radiozender, brengt dit bericht. Kan me niet voorstellen dat dit nieuws niet mainstream wordt.

 

Toch gek, dat er op de radio wel wat word gemeld en op het journaal niet, zal straks eens rtl z kijken die zijn ook niet bang om de euro plannen in twijfel te trekken(tenminste de presentator niet, weet zijn naam even niet, maar hij is af en toe zo kritisch dat ik om hem moet lachen, omdat hij daardoor zo'n vreemde eend in de beit/bijt(iemand?) is. Heb ik wel respect voor deze man.)

Link naar reactie
Share on other sites

NOS hoef je iig niets van te verwachten; dat is gewoon staatsomroep.

RTL-Z lui vinden de EuroCrisis gewoon leedvermaak lijkt wel. Hans de Geus brengt 't meestal wel realistisch, Mattijs Bouman is de laatste tijd wat eurofieler geworden en de presentatoren geloven er helemaal niet meer in.

 

Overigens is de bron van dit bericht, Martin Visser, wel een goede om te volgen. Op twitter en FD.nl

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...