Ga naar inhoud
GENEGEERD

Petitie: Openheid over de Nederlandse goudvoorraad


Joris Driepinter
 Share

Recommended Posts

Onderteken deze petitie als het u belieft:

 

http://petities.nl/petitie/openheid-over-de-nederlandse-goudvoorraad

 

Openheid over de Nederlandse goudvoorraad

Ondanks dat er al jarenlang een grote financiële crisis is, geeft onze centrale bank, De Nederlandsche Bank (DNB), geen openheid van zaken over onze goudvoorraad- en vorderingen. DNB noemt het goud zelfs "ons nationaal appeltje voor de dorst". In het jaarverslag 2011 worden de bewaarplaats(en) en de feitelijke voorraad niet genoemd. De goudprijs is al jaren hard aan het stijgen. Het is niet uit te sluiten dat goud weer direct gekoppeld gaat worden aan geld, zeker nu er wereldwijd sprake is van een valuta-oorlog. Waarom doet DNB hier zo geheimzinnig over? De Nederlandse burger heeft recht op transparantie, nu meer dan ooit.

 

PETITIE

 

Wij

 

Bezorgde Nederlandse burgers

 

constateren

 

1) dat De Nederlandsche Bank (DNB) de goudvoorraad het "nationale appeltje voor de dorst" noemt, en ook de "ultieme reserve en vertrouwensanker" (pagina 151, jaarverslag 2009);

 

2) dat DNB vreemd genoeg geen openheid geeft over onze goudvoorraad. Op pagina 176 van het jaarverslag 2009 staat alleen genoemd 'goud- en goudvorderingen' met een waarde van €15 miljard euro en een gewicht van 612.000 kilo. De plaats waar het goud wordt bewaard, wordt niet genoemd. Alleen in een folder uit januari 2009 wordt hier iets over gezegd, namelijk dat het gros in New York ligt.

Maar belangrijker, op pagina 176 wordt ook niet vermeld hoe hoog de goudvorderingen zijn en op wie we deze vorderingen hebben. Dit verschil is cruciaal. Fysiek goud is iets wat waarde heeft, vorderingen kunnen helemaal niets waard zijn;

 

3) dat in de VS, politicus Ron Paul ook een onderzoek wil gelasten naar de goudvoorraad;

 

4) dat wij, het Nederlandse volk, zeker gezien de stijgende goudprijs en de financiële crisis die maar voortduurt, ook recht hebben op inzicht in de waarde van onze goudvoorraad, het nationale appeltje voor de dorst.

 

en verzoeken

 

1) volledige openheid op basis van cijfers september 2010 over de hoeveelheid en opslagplaatsen van het Nederlandse fysieke goud en de grootte en aard van de goudvorderingen,

 

2) onafhankelijke controle door een burgercomité

 

http://petities.nl/petitie/openheid-over-de-nederlandse-goudvoorraad

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Hè Rien, waarom altijd zo somber? :p

 

Niet somber, realistisch.

Als dat goud ooit "terugkomt" hebben jij en ik er nog steeds niets over te zeggen.

Dan wordt het wel opgemaakt aan datgene waarmee men de meeste stemmen kan kopen.

 

Als de petitie nu zou vragen dat het goud aan de nederlanders wordt uitgekeerd, dan zou ik onmiddelijk tekenen. Ook al zou ik geen hoop hebben dat het een kans maakt.

Link naar reactie
Share on other sites

Niet somber, realistisch.

Als dat goud ooit "terugkomt" hebben jij en ik er nog steeds niets over te zeggen.

Dan wordt het wel opgemaakt aan datgene waarmee men de meeste stemmen kan kopen.

 

Als de petitie nu zou vragen dat het goud aan de nederlanders wordt uitgekeerd, dan zou ik onmiddelijk tekenen. Ook al zou ik geen hoop hebben dat het een kans maakt.

 

Zelfs al is er maar 1% kans, dan is het superbelangrijk dat je je stem uitspreekt en zegt wat je ervan vindt. Want anders heb je bij voorbaat verloren ... Dit is zo'n situatie waarbij ongetwijfeld 95% van de bevolking achter deze petitie staat (waarom zou je immers tegen zijn?) maar de petitie haalt de mainstream niet, en dan nog is de drempel voor velen te hoog om hem te tekenen.

 

Het resultaat is dus dat die gladjakkers die moeten waken over onze nationale goudvoorraad, hun taak verzaken en er ook nog veeeeeeel te makkelijk mee wegkomen. Dat verdienen ze niet! Elke stem op deze petitie is een theelepeltje waarmee we krassen in de muren van Ford Knox* om uiteindelijk bij ons goud te komen.

 

 

 

* Daar ligt het natuurlijk niet, maar symbolisch vond ik het mooier :) Het ligt grotendeels bij de NY Fed meen ik.

Link naar reactie
Share on other sites

Sterker nog (voel inmiddels helemaal opgewonden de adrenaline door m'n lijf gaan) ik sla net de Volkskrant open en prominent op pagina 2: "Bundesbank gaat goudstaven maar eens natellen".

 

DUS JA HET KAN!

 

De Duitse centrale bank gaat al haar goudstaven zorgvuldig controleren en deels repatriëren. De Duitse Rekenkamer heeft de Bundesbank dat opgedragen omdat de goudreserve nooit nageteld, op echtheid gecontroleerd of gewogen is.

 

Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3337707/2012/10/26/Duitsers-wantrouwig-Bundesbank-gaat-goudstaven-maar-eens-natellen.dhtml

 

Er staat o.a. dat ze 150 ton goud uit de USA gaan terughalen, bij wijze van steekproef: het wordt geteld, gewogen en op echtheid gecontroleerd.

 

Dus ... waar wachten we nog op!

Link naar reactie
Share on other sites

@OBL-Rien jemig zuurpruim, het gaat om het idee/principe. Ongeacht of het ooit uitgekeerd wordt dan wel opgemaakt wordt aan stemmenkopen. Het gaat om het idee/principe van openheid/transparantie. Als het weg is of niet terug gaan krijgen weten we dat ook. Zelfs al is de petitie voor dovemansoren dan nog gaat het om het principe.

 

Of het nou in New York blijft liggen, of het nou al verdampt is, of er nou stemmen mee gekocht worden: het zijn allemaal drogredenen om niet te tekenen, mijns inziens.

 

Maar hier heb je een Mars

 

Mars-bar-70s.jpg.283371e06403350d7d3729fcf967350e.jpg

 

misschien vrolijkt dat je wat op jongen!

Link naar reactie
Share on other sites

Niet somber, realistisch.

Als dat goud ooit "terugkomt" hebben jij en ik er nog steeds niets over te zeggen.

 

Daar ben ik het allemaal wel mee eens Rien, maar ik heb liever dat de Nederlandse regering hier zijn goud verkwanseld dan dat die yanken het in hun zak steken. Want daar gaat het op uitdraaien straks.

 

Misschien besluit men na instorting van het monetaire systeem wel terug te keren naar een munt gekoppeld aan goud. In Amerika (en hier ook, dacht ik) kan de staat beslag leggen op alle in het land aanwezige buitenlandse bezittingen en tegoeden. Je gelooft toch niet dat je na de val van de dollar nog om je goud moet vragen?

 

Nee, veel zin zal het niet hebben, maar met zo'n petitie schop je wel weer wat mensen wakker. Bovendien Rien, indien er straks nog een petitie komt om het goud alsnog te verdelen, dan moet het goud wel in Nederland aanwezig zijn. Dus: first things first. Eerst terug naar Nederland met dat spul.

Link naar reactie
Share on other sites

@Dr.Prepper Het hele idee van die petitie komt ook door de Duitse zaak! Willem Middelkoop zat te twitteren over de Duitse rechtszaak en dergelijke en vroeg zich vervolgens openlijk af wie dit in Nederland ging doen. Binnen een uur na die tweet stond de petitie online en retweete Middelkoop 'm de wereld in.

 

Ik weet van ten minste 1 vroegere petitie over dit onderwerp.

Gek dat Middelkoop daar nog nooit van gehoort had.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 1 month later...

Ben blij dat ik een paar maanden geleden al mijn abo op de Volkskrant had opgezegd, want met een vriend als Ewoud Jansen, schrijver van het opiniestuk Met staven goud op de plank schieten we niets op, heb je geen vijanden meer nodig.

 

Als ons goud echt weg zou zijn, kan de economie gewoon doordraaien. Gewoon niet vertellen en niemand die het in de gaten heeft. [...] De reden dat we graag op een voorraad goud zitten, is dat we nog steeds menen dat het ruilmiddel dat de centrale bank uitgeeft zelf ook waarde moet hebben en dus door iets concreets moet zijn gedekt. Dat is een achterhaald en primitief idee.

 

Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3365233/2012/12/18/Met-staven-goud-op-de-plank-schieten-we-niets-op.dhtml

 

Wat een volksverlakkerij! Gelukkig zijn de reacties ónder dit stuk een stuk geruststellender. Het is duidelijk dat men zich wel degelijk iets aantrekt van het risico dat 90% van de 600 ton goud van De Nederlandsche Bank in het buitenland ligt. Of schijnt te liggen. Want niemand die het controleert.

 

Heeft iedereen de petitie al getekend? http://petities.nl/petitie/openheid-over-de-nederlandse-goudvoorraad

Link naar reactie
Share on other sites

Gast Dick Berts

http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2012/12/18_Turk_-_Why_Did_They_Send_In_The_Queen_Instead_Of_Auditors.html

 

Zelfs de Britse Queen wordt ingezet om het wankelende goudsprookje overeind te houden. De laatste dagen wordt de goudprijs zo massaal naar beneden gemanipuleerd, dat er behoorlijk wat aan de hand moet zijn achter de schermen.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...