Ga naar inhoud
GENEGEERD

Eurozoneschuld, Hoe zit dat nou?


Communicator
 Share

Recommended Posts

Toen de euro werd ingevoerd in 1999 zag men de aparte eurozonelanden als individuele staten met een eigen schuldquotum. Nooit heeft men gedacht om deze schulden te consolideren in een gemeenschappelijke eurozoneschuld en zodoende deze via euro-obligaties aan de man te brengen. Dit had de Verenigde Staten wel gedaan vanaf 1780-89. Alexander Hamilton voelde reeds aan dat de jonge staat nooit succesvol zou zijn zonder deze consolidatie. De gezamenlijke schuld werd neergelegd bij de Amerikaanse overheid en deze kon de schulden afbetalen via zogenoemde ‘treasury notes’, een soort dollar die rente genereerde, waardoor er een cumulatief effect ontstond op de waarde van deze treasury note. Hierdoor kon de Verenigde Staten haar schulden afbetalen of saneren, zonder dat er een schuldencrisis bij de individuele lidstaten onstond.

 

Dit heeft men verzaakt in de Europese Unie en nu zijn de schulden zo hoog opgelopen van de individuele lidstaten, dat deze nooit zijn af te lossen. Er is naar schatting zo’n €3,5-4,5 biljoen nodig om de lidstaten te helpen, wat betekent dat een land als Nederland zo’n €300 miljard moet toevoegen aan haar schuldquotum. Nu al heeft ons land een schuld van ca. €350 miljard (64% van het BBP). Dan zullen we een schuld moeten dragen van zo’n €650 miljard (bijna 119% van het BBP), wat natuurlijk een rechtstreeks bankroet van de Nederlandse staat zou betekenen en een instorting van onze obligatiemarkt. Volgens de economische historicus Ken Rogoff is elk land dat een schuld bezat van boven de 90% van het BBP op termijn failliet gegaan.

 

Dit voorspelt weinig goeds voor onze economie mochten we doorgaan op de ingeslagen weg. De euro is aan het desintegreren en er is niets wat het kan redden, zelfs met het goud wat wel of niet ligt opgeslagen in de kluizen van de centrale banken.

 

Bron

 

Ik vond dit een hele duidelijke uitleg en wilde dit jullie niet onthouden

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Dit heeft men verzaakt in de Europese Unie en nu zijn de schulden zo hoog opgelopen van de individuele lidstaten, dat deze nooit zijn af te lossen.

 

Alsof Amerika wel z'n schulden kan aflossen. Het probleem is niet met wie je de schulden deelt, maar dat er meer wordt uitgegeven dan binnenkomt.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Het rare is dat het einde al heel lang in zicht is....

Een oom van mij die naar amerika is geemigreerd vertelde al 10-20 jaar gelden dat amerika onmogelijk uit de schulden kon komen.

En kijk nu , ze zijn er nog, ook ik geloof dat het niet kan doorgaan maar blijkbaar langer dan wij vermoeden.....

Japan heeft 250% bbp aan schuld uitstaan en hoe staat de yen? Wie snapt dat nog?

 

Het moet klappen, alleen zijn de gewone mensen degene die het systeem zullen moeten omgooien door eruit te stappen.

Hoeveel mensen ken jij in je omgeving die daar aan willen en klaar voor zijn?

De overheid zal doorgaan alsof het een spel monopoly is, en is bij het spel eindig geld, in het echt wordt er bij gedrukt tot de andere spelers er geen zin meer in hebben.

 

Uitkomst is hoe dan ook prettig gestoord, ofwel een periode van langdurige achteruitgang, populatie krimp enz, of een flinke oorlog om eea te versnellen..

Het mooiste is dat technologies er best veel is op te lossen maar dan moet er gewoom heel hard gewerkt worden.

Dus gebruiken we de technologie blijkbaar liever om die in te zetten om elkaar uit te roeien..

Hoezo intelligent, beschaafd en ontwikkeld?

 

Prep ze,

Kans

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...