Ga naar inhoud
GENEGEERD

Koken en jezelf warmhouden maar er is geen gas of elektrischiteit wat te doen


dude007

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

@Tyler Durden Ik ben zeker met je eens dat preppen op basis van electrische voorzieningen redelijk zinloos is. Ik ben echter wel van mening dat zonder electriciteit het ook zeker in Nederland mogelijk is om te overleven. Brandbare materialen zijn m.i. overal te vinden. Je wil niet weten wat er allemaal in een houtkachel kan :) Daarnaast kunnen we het er denk ik wel over eens zijn dat een jaar na een echte SHTF situatie in ieder geval een derde van de bevolking het loodje heeft gelegd en de overbevolking in de randstad zal zich geleidelijk aan verspreiden door de rest van het land. Ook staan er nog steeds heel veel bomen op bijvoorbeeld de veluwe kan ik je vertellen. Voor een goed voorbereide prepper zie ik dan ook zeker geen problemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Mooi voor opoe. Mocht ze het niet halen kun je gelijk het vlees aansnijden. (Granny Ready to Eat)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook staan er nog steeds heel veel bomen op bijvoorbeeld de veluwe kan ik je vertellen.

 

Die bomen zul je dan al wel moeten kappen, kloven en drogen. Nat hout brandt voor geen meter weet ik uit ervaring. Een beetje droogtijd is al gauw 1 jaar, dus op het moment van paniek zul je al een boom moeten vellen, zagen, kloven en opslaan onder een afdakje. Of je jat gewoon hout bij huizen, dat kan natuurlijk ook ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij wonen in een nieuwbouw woning, zonder kachel of schoorsteen, maar wel goed geïsoleerd. Wij hebben en dan ook de nodige gedachten over laten gaan!

 

De verwarming is tot op heden hier nog niet aan geweest. Warmte van de lekkere dagen zit nog binnen, en als de zon 's middags op de achterkant van het huis staat, is het in no time weer een graag warmer in de winter. Vriezen zal het dus binnen niet doen. Maar behaaglijk is anders... :(

 

We hebben een warmtepomp (volledig elektrisch) voor de vloerverwarming en het warm water, en een WTW (warmte terug winning)-systeem, het voordeel van dat systeem is dat wel in iedere kamer een open verbinding naar buiten buiten hebben (ook een nadeel) en we zijn aan het kijken over het eventueel als schoorsteen kan dienen in geval van nood.

 

Koken doen wij ook elektrisch (tot mijn grote spijt... maar geen gas aansluiting hier in huis!), en ik heb een gewone gietijzeren stoofpan, die kan in een vuur gezet worden, buiten dus. Eerste voorraad hout ligt klaar, en die zullen we wel aan moeten vullen natuurlijk! Ook een BBQ is een goed alternatief, daar kun je alles op klaarmaken met een beetje inventiviteit! ;)

 

Moesten wij ons huis verlaten... Dan wordt het rauw eten (vleesloos) tot we een vuurtje kunnen maken...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Moesten wij ons huis verlaten... Dan wordt het rauw eten (vleesloos) tot we een vuurtje kunnen maken...

 

Begin anders met oefenen en wordt vegetarier! (Grapje, iedereen moet het zelf weten...)

 

Iemand al ervaring met deze dingen? http://www.bever.nl/index.cfm?fuseaction=products.search&source.x=0&source.y=0&searchvalue=barocook

 

Nadeel is dat het €1,60 per keer kost. Maar als extraatje is het volgens mij wel fijn!

 

Ga het maar een keer bestellen en schrijf er dan wel een review... Ben erg benieuwd!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een houtgas brander thuis liggen. Ook flessen campinggas met kleine kookpit. En in de planning staat ook nog een noodverwarming op petroleum die ook tevens als kooktoestel gebruikt kan worden. Heb er trouwens ene gevonden bij de pittenspecialist. Volgens mij een vkt 1 iemand hier ervaring mee of dit wat is als noodverwarming?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik verwarm met een hout/kolenkachel en verbruik per 24 uur +/- 10 kilogram steenkool (kost in België 450 euro per 1.000 kilogram voor degelijke antraciet 20/30, thuis geleverd), dus met wat geluk kom ik met een 1.500 kilogram de winter door. Ik heb wel de volledige schouw bezet en uitgewerkt met zogeheten 'speksteen' een zeer zacht maar zeer zwaar gesteente, een tegeltje 30 x 30 cm, 1 cm dik weegt meer dan 3 kilo, die gigantisch de warmte absorbeert en werkt als een accumulator. Nadat m'n kachel gedoofd is voelen de tegels na 4 a 5 uur nog zeer warm aan en heb ik dus nog steeds -gratis- verwarming!

Ook voor koken ben ik nu volledig onafhankelijk van een electriciteit of aardgasnet. Een degelijke 4 pits kookplaat, een propaanleiding van 2 meter, gat door de muur boren en een fles gas van 20 kilogram buiten met een kastje erover zou moeten volstaan om 6 maand op te koken (voor een gezin van 3), kostprijs van een fles gas: 40 euro en een -eenmalige- 15 euro waarborg voor de fles.

Dus eigenlijk hoeft een beetje zelfvoorzienend worden geen fortuin te kosten!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...