Ga naar inhoud
GENEGEERD

Komt er een periode van veranderingen aan?


Mr. Gold
 Share

Recommended Posts

Dat preppers.nl begin 2012 het levenslicht zag heeft natuurlijk een goede reden voor ons team. Wij denken dat er veel dingen staan te gebeuren in de aankomende periode en iedereen heeft er weer een andere mening over.

 

We kunnen in dit topic mooi praten over wat we denken wat er gaat gebeuren en hoe we ons hier op kunnen voorbereiden. Persoonlijk heb ik al veel stappen gezet in deze richting en zal ook t.z.t. jullie hierover informeren. Ik denk dat 2012 m.b.t. de voorspellingen meer een verandering te weeg zal brengen en dat we als mensheid een transformatie zullen meemaken.

 

Mijn gevoel zegt dat we onze monetaire stelsel zoals we dat nu kennen (euro) niet meer houdbaar is en deze zal verdwijnen. Hopelijk zal dit een zachte lading zijn en goed voorbereid maar ik houd er ook rekening mee dat het geen

zachte landing zal worden en dat de banken als een domino effect om zullen donderen als blijkt dat er gewoon weg te veel schulden zijn en mensen in paniek raken en het vertrouwen in het geld zoals we dat nu kennen zal verdwijnen. De geschiedenis leert ons ook dat geen enkel monetair stelsel het heel lang heeft volgehouden. Ik kan hier ondertussen wel een boek overschrijven maar dat hebben gelukkig andere mensen al erg goed gedaan.

 

En stel je eens voor wat gaat er gebeuren als we niet meer kunnen pinnen? Dit scenario speelt zich regelmatig af op een speelse manier in mijn hoofd en heb er ook een compleet draaiboek voor gemaakt. En als ik merk dat andere mensen dezelfde zorgen uiten dan geeft vaak mooie stof tot discussies.

 

More to come....

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Mijn bank zei gister nog dat ze de toekomst zonnig tegemoet zien. Ik zat even op een andere planeet denk ik. Of zij. Alles gaat over vertrouwen. Dat komt pas terug als wij het gevoel hebben dat de politici (geen doorgewinterde economen dus) het probleem gemeenschappelijk in de klauwen hebben. Dat gevoel heb ik niet. Wie staan er aan de knoppen? Ik hoop doodsaaie grijze professoren die slecht overkomen bij Pauw & Witteman. En niet welbespraakte frisse types die economie na een studie rechten niet meer hebben ingezien. En dat laatste is toch nog steeds het geval op (inmiddels) Italie na.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Het monetaire stelsel dat we nu kennen gaat onderuit, dat kan niet anders gezien de enorme geldcreatie die op lucht is gebaseerd. Alleen wanneer is moeilijk te voorspellen. De "golman sachs boys" draaien overal aan de knoppen en uiteindelijk gaat de modale burger betalen voor de 0,01 % elite. Anders dan in het verleden wanneer een monetair stelsel onderuit ging is alles nu veel meer met elkaar verbonden en kan de boel wel eens echt stil komen te vallen. Geen geld meer uit de pinautomaat, en online je bank niet bereikbaar, ja wat dan ? Ik denk dat niet veel mensen eten en drinken voor meer dan één maand in huis hebben. ben wel benieuwd naar jou draaiboek.

Link naar reactie
Share on other sites

Cash geld in huis om de eerst maanden eventueel door te komen. Gevulde jerrycans om met de auto ver te kunnen komen (naar safe house). Ruilmiddelen zoals zaden, gouden en zilveren munten. Genoeg water en eten onder hand bereik waar we het minimaal een jaar van kunnen uitzingen. Netwerk van mensen die dit ook hebben en elkaar kunnen helpen en beschermen in case of. Diverse zaken die het leven makelijker kunnen maken als dingen uitvallen waar we nu zo afhankelijk van zijn. Ik denk dat het nieuwe systeem ook wel redelijk snel weer opgetuigd is (liggen ongetwijfeld wel draai boeken voor klaar) maar in de tussen liggende periode neem ik liever het zekere voor het onzekere mocht het hele financiele systeem om donderen. Ik zeg wel eens tegen mensen om te visualiseren dat de pin automaat het een paar dagen niet doet wat dan al de gevolgen zullen zijn. Het is allemaal zo gewoon geworden dat we niet eens meer nadenken over dit soort zaken.

Link naar reactie
Share on other sites

Komt er een periode van veranderingen aan? Tja, ik denk zelf dat eerst het gedrag en de denkwijze van de mensheid moet veranderen. Die hele kapitalistische insteek moet verdwijnen en worden vervangen door socialistische ideeën. Deze wereld wordt geregeerd door egocentrische figuren, die alleen hun eigen belangen behartige. Daarnaast ontbreekt het bij sommige figuren aan zelfreflectie, waardoor zij de vinger altijd naar de andere wijzen en geen schuldbekenen. Zolang dit blijft, ziet de toekomst er donker uit.

Link naar reactie
Share on other sites

Komt er een periode van veranderingen aan? Tja, ik denk zelf dat eerst het gedrag en de denkwijze van de mensheid moet veranderen. Die hele kapitalistische insteek moet verdwijnen en worden vervangen door socialistische ideeën. Deze wereld wordt geregeerd door egocentrische figuren, die alleen hun eigen belangen behartige. Daarnaast ontbreekt het bij sommige figuren aan zelfreflectie, waardoor zij de vinger altijd naar de andere wijzen en geen schuldbekenen. Zolang dit blijft, ziet de toekomst er donker uit.

 

Zal dit ook een van de redenen zijn denk je waarom de politieke partij SP zo hard aan het stijgen is in de peilingen dat mensen er klaar mee zijn dat maar een klein gedeelte van de bevolking profiteerd van de kapitalistische insteek? Vooral de bonuscultuur steek veel mensen.

Link naar reactie
Share on other sites

Alle politieken partijen van Nederland, drijven op een wettelijk (gevormd) platform, met als doel om de economische en infrastructurele belangen in Nederland te handhaven. De politieken partijen (rechts en links) zorgen er dus voor dat de basis van het platform behouden blijft, zodat het gecreëerde systeem zijn werk blijft doen. Natuurlijk is dit alles in het voordeel van onze regering die de schijn op houdt naar haar burgers. De burgers denken dat zij in een democratisch land leven en stemmen op een politiekepartij, denkende dat er dan hervormingen gaan plaatsvinden. Hervormingen zullen alleen plaatsvinden, als het in het voordeel is van onze regering.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 weeks later...

De nieuwe Wereldorde

 

Na de derde wereldoorlog, zal er een nieuwe wereldorde ontstaan. Deze wereldorde zal één wereldpresident hebben, met een regering die alle landen vertegenwoordigen. Het hele financiële systeem en banken stelsel alsmede het kapitalistisch denken, is vergoed verdwenen en vervangen door het creditsysteem. Dit creditsysteem is een centraal orgaan, die verbonden is aan alle subcreditsystemen in elk land van de wereld. Ook alle bedrijven en instellingen zijn hieraan verbonden en zijn onderdeel van het creditsysteem. Daarnaast zal iedere wereldburger aan dit systeem worden gekoppeld met een ingebouwde creditchip(lichamelijk). Deze creditchip is een databank van de persoon zelf en gekoppeld aan het creditsysteem. Het creditsysteem werkt met een puntensysteem, die zorgt voor het welzijn van elke wereldburger. Elke wereldburger krijgt per maand een vast aantal creditpunten waar hij/zij mee moet rondkomen. De creditpunten kunnen worden uitgegeven of worden opgespaard tot maximaal één jaar na datum. De wereldburger werkt dus niet meer voor een bedrijf, maar voor het creditsysteem. Dit creditsysteem heeft als voordelen, dat al het kapitalistisch denken en handelen vergoed is verdwenen, geen armoede en honger meer, iedereen gelijk is, en iedereen werk heeft. De wereldburger krijgt hierdoor andere inzichten en doelen om naar te streven, en doet niet meer aan zelfverrijking. De gehele uitzendbranche (die ook gekoppeld is aan het creditsysteem) gaat een belangrijke rol vervullen. De wereldburger gaat nu naar zijn werk, omdat hij geld moet verdienen(of hij het werk nou leuk vindt of niet). In het creditsyteem verdeeld de uitzendbranche het werk op basis van competenties en motivatie, waaraan ook cursussen en opleidingen zijn verbonden. De wereldburger gaat dus naar zijn werk omdat hij/zij dit werk ook graag wilt doen. De motivatie is dus de basis, waardoor hij/zij beter presteert. Bij medische, lichamelijke en/of geestelijke aandoeningen of het niet willen werken, zal de uitzendbranche gepast werk aanbieden.

 

Voorbeeld

Het creditsysteem verstrekt elke maand genoeg creditpunten op je rekening om daar goed van te leven. Via de creditwebsite kun je de creditpunten bijhouden, mee betalen, overmaken enz. Bij het boodschappen doen, openbaar vervoer, tanken, attractiepark enz, wordt je creditchip gescand en zijn er een aantal credits afgeschreven. Daarnaast kun je creditpunten opsparen om daar iets leuks mee te doen.

 

 

Wat is jou mening, als dit de wereld van morgen zal zijn?

Link naar reactie
Share on other sites

ik ben niet rechts of links, ik vind, soms moet je naar rechts en soms naar links.

 

maar zoals cyberbeer schetst vind ik het best beangstigend...

zelf geloof ik niet in de 'nwo' zoals vaak word afgespiegeld,wel geloof ik in er in in die zin : dat de mensen uitgebuit worden/moderne slavenij en landen gerund als bedrijf ipv land tbv bevolking.

onder de dooddoener(inmiddels) ''je bent toch een vrij mens'...hmm o,ja??

eens kijken als je 2mnd mn vaste lasten/belasting niet betaal,hoe vrij je dan bent....dan ben je niet vrij maar de 'sjaak'

als een bank 3 biljoen niet terug betaald aan de staat ,krijgt men vingertikken na t oordeel van een een of andere comissie.

als bv je ,je lening/hypotheek niet terug betaal ...pakken ze je alles af wat je heb incl. wat extra's!!

 

1 president/tribunaal voor de hele wereld = dictatuur ala oostblok-stijl/3e-reich

1 munt eenheid/credits/tokens = nooit int voordeel van ons alle maar weer int voordeel van zogenoemde elite(niet meer omrekenen,vaste waarde, controle 'niet luisteren geen geld' en gaat je chip uit...en je bestaat niet meer)

1 persoon gelijk aan de ander= nog grotere competitie op de arbeidsmarkt

1 chip...je bent dus overal te volgen/traceren

werken voor t groter goed zit ons niet int bloed,want het druist in tegen onze natuur.

de mensheid is nog beter manipuleerbaar dan ze al doen en dan is propaganda een kinderspel.

denk dan aan spelen met emo's zoals men nu al doet bij aktie van bv giro 555met oneliners als ...denk je toch eens in...het zal jou over komen ....wat zou jij willen.

gewoon spelen met de emphatie van mensen.

nets dat men altijd zegt 'er is zoveel geweld de laatste tijd'...ahum ...er is sinds nog noit zo weinig geweld geweest wereldwijd als de laatste paar decenia.

echter door de media (uitvergroting in t kwadraat)lijkt het als of t 20x zo erg is...t woord dus erger gemaakt dan het is,los van t feit dat oorlog erg zat is.

en in die zelfde decenia zijn de criminaliteits cijfers drastisch gedaald

om balkenende te citeren:...voor een veiligere samenleving, moeten we allemaal wat privacy inleveren...iedereen weet de gevolgen,vinger afdrukken,id-plicht,en bovenal beperking van vrijheid.

sterker nog ze/justitie/overheid willen iedereen in een systeem hebben zodat ze 'makkelijker' mensen kunnen oppakken.(kijk maar eens naar die nieuwe wet in de v.s.)

als op school in de klas er iemand vervelend is stuur je die toch de klas uit! en dan stuur je toch ook niet heel de klas naar buiten zodat de etter kan blijven zitten.

en dat is 1 vd dingen die ze nu aan t doen zijn.

nu krijgen ze weerstand van mensen,volgende generatie vind t normaal....gewenning heet dat(he?,lijkt wel een beetje op dat emphatie verhaal)

zo zijn er nog tal van dingen hoe men invloed uit oefent op het grotendeel vd mensenmassa/sheaple/mens en als de meerdeheid iets vind,dan is het logischerwijs vaak de waarheid!

al is het de grootste leugen die er is,als de meerderheid er in gelooft...dan is het logischerwijs/word het vaak aangenomen, voor de waarheid!

zolang het verhaal aannemelijk is gemaakt gelooft men het...

dr zit 1 oog aan....de waarheid is vaak alles behalve logisch!!

 

verdeel en heers.

 

en als je dan als je eigen kwestbaar op gaat stellen als land,je leger verkleinen en je goud ergens anders neerleggen.

en de hulp aan andere landen belangrijker vind...is de logica voor mij even zoek.

nee de oplossing heb ik ook niet,maar een totalitair-rigime is het ook niet.

Link naar reactie
Share on other sites

Komt er dit jaar een oorlog?

Uit verschillende informatiebronnen, wordt er dit jaar nog een oorlog verwacht tussen verschillende landen.

Welke landen zullen hierbij betrokken zijn en wat zou dit betekenen voor Nederland? Daarnaast is de vraag, hoe bereid de Prepper zich hierop voor?

 

http://edition.cnn.com/2012/02/27/world/asia/north-korea-tensions/index.html?hpt=hp_t3

http://www.nrc.nl/nieuws/2012/02/26/noord-korea-uit-dreigementen-vanwege-oefeningen-vs/

http://www.nrc.nl/nieuws/2012/01/28/waarom-israel-iran-dit-jaar-aanvalt/

http://www.nrc.nl/nieuws/2012/02/25/iran-aanval-van-israel-zal-einde-betekenen-van-zionistische-regime/

 

 

Linkjes werken weer!

Link naar reactie
Share on other sites

Komt er dit jaar een oorlog?

Uit verschillende informatiebronnen, wordt er dit jaar nog een oorlog verwacht tussen verschillende landen.

Welke landen zullen hierbij betrokken zijn en wat zou dit betekenen voor Nederland? Daarnaast is de vraag, hoe bereid de Prepper zich hierop voor?

 

Noord-korea tegen VS

Iran tegen Israël

 

Links werkten niet :)

Link naar reactie
Share on other sites

Syrie die in de fik staat en veel meer onrust in het midden oosten en misschien een pro actieve aanval op Iran (door Israel) zal grote gevolgen hebben voor de olieprijs en totale economieen plat kunnen leggen. En volgens mij is dit niet eens een ver van ons bed show. Ik kan zelf een paar honderd liter benzine opslaan (heb 20 jerrycans a 25 liter) maar daar ga ik de oorlog ook niet mee winnen ben ik bang. Ben ook benieuwd hoe andere preppers hierover denken wat Cyberbeer aanhaalt.

Link naar reactie
Share on other sites

dat er (wereld)oorlog komt, kans is zeer aanwezig.

 

even uit splitsen wat de oorzaken kunnen zijn:

-usa/israel met onderliggende steun van E.U./G.B.-VS- iran/syrie met onderliggende steun van rusland/china

danwel

-de ineenstorting van het economisch stelsel/maatschappelijk systeem(plunderingen,wanorde met evt uitvloei burgeroorlogen of staat-vs-burger oorlogen)

 

het usa/iran verhaal ...lijkt nu al op de propaganda van irak , niet toelaten inspecteurs/slecht mee werken int atoom agentschap*

voorbeeld hiervan is nieuws vorige week n.l.

 

-iran zegt nederland,frankrijk,duitsland,engeland krijgen geen olie meer!(kan je zien als dreigement met grote economische gevolgen richting machtigste landen e.u.)

de dag er na zegt israel over iran ...het is allemaal grootspraak...

en dus een flinke scheut olie op de verstandhouding e.u. - iran....word vervolgd kan ik u verzekeren,mbt dat de eu er nu al weer langzaam in meegesleurd word.

 

-rusland en china spreken veto inzake syrie tegn navo interventie

-hill. clinton veroordeelde dit van de week plubliekelijk

-kwestie syrie...gebeuren veel dingen in homs(al dan niet gepropageerd door westerse landen) druk word vehoogd door NLD. en andere e.u. lidstaten

-opvallend hierin is,dat israel zich hierin niet mengt.

 

de dingen die mij er in opvallen is de relatie syrieiran ,zijn immers bondgenoten.

wat zou 'kunnen' inhouden ,dat men NAVO-troepen mede daarom in syrie willen hebben.

en dat USA de NAVO/NATO in syrie als springplank naar iran willen/kunnen gebruiken.

(dit is echter een evt mogelijk/tactiek die mij te binnen schoot)

 

de economische/maatschappelijk val gaat zowiezo gebeuren.

simpel omdat de geldbronnen droog gepompt zijn.

eerst waren het bankwezen problemen(2008) wat nog steeds niet opgelost is.

nu zijn het imiddels alweer 2jr modiale problemen die steeds meer naar hun climax reizen.

als dat gebeurd...

die senario kan men zelf wel invullen denk ik.

dan krijg men plunderingen/chaos/ coupe'd eta etc..op alle niveau's ,lokaal,gemeente,provinciaal,landelijk,continentaal en uiteindelijk wereldwijd.

 

mensen zijn t beu, t systeem,nep-democratie,corruptie,steeds meer en vaker de duimschroeven aan draaien en minder verdienen etc.

burgers die systematisch zijn ontwapend in de afgelopen decenia, om ze weerlozer te maken.

overheden die je vertellen:

wat je moet doen en denken

wat goed en slecht is

wat je moet kopen en eten

wat je wel en vooral wat je allemaal niet mag.

en je vooral wijs maken dat 1 x in de 4 jaar stemmen democratie is!!

maar geen referendum willen

b.v.

kwestie irak-commisie balkenende vond een onafhankelijke commisie niet nodig!!!!(deze heeft hij zelf aangewezen)

e.u.-grondwet wij wilden niet is er toch gekomen onder een andere naam....(schending grondwet en univ.mensenrechten)

 

en zo zullen er nog wel veel meer zaken zijn die ik over het hoofd gezien heb.

 

ik hoop dat t allemaal voorbij waait(al heb ik er een hard hoofd in) anderzijds qua oorlogen is het in de afgelopen 60jaar nog nooit zo rustig geweest in de e.u./wereld

Link naar reactie
Share on other sites

Wat doet onze regering bij een doemscenario?

 

De Nederlandse regering is verantwoordelijk voor de gehele infrastructuur, veiligheid en het welzijn van haar burgers. Via (opgelegde)wetgeving en regelgeving, verwacht de regering van haar burgers dat zij deze regels naleven en voldoen aan hun verplichtingen. Maar wat kan de Nederlandse burger verwachten van haar regering, als er slechte tijden aanbreken? Wat doet onze regering bij een doemscenario? Hebben zij net als ons(Preppers) ook voorbereidingen getroffen?

Link naar reactie
Share on other sites

Helemaal met je eens rednas. Ik hoor ook steeds vaker mensen klagen en schelden, en voelen zich een melkkoe van de overheid. Wij als burgers moeten bijna alles inleveren. Je vraagt jezelf af, waar dit naartoe gaat?

 

http://www.telegraaf.nl/binnenland/11598321/__30__heeft_schulden__.html

 

Goeie tip Mr. Gold, ik denk dat ik ook maar iets meer jerrycans ga inkopen. Ik heb nu 2x jerrycans á 20 liter.

Link naar reactie
Share on other sites

@Cyberbeer

Dat Israël het heeft bevestigd heeft haal ik niet uit het artikel, maar het zit er inderdaad te komen. Echter in plaats van tegenhouden zal dit de Iraanse regering juist motiveren een kernwapen te bouwen of aan te schaffen. Juist dan zullen ze het nodig hebben om zichzelf te verdedigen door middel van intimidatie. De kans is groot dat dit ook grootmachten zoals Rusland en China zal aanzetten zich te gaan bemoeien, want zij hebben er een significant belang bij dat er geen machtswisseling plaatsvindt in Iran. Ongetwijfeld zal NATO zich er ook mee gaan bemoeien. Dat wil zeggen Wereld Oorlog III. Al helemaal er ook nog naar McCain geluisterd wordt en Syrië gebombardeerd wordt, dan gaat Rusland zich er sowieso mee bemoeien. Wellicht toch maar even snel die Faraday kooi afmaken. En voor het dramatische effect: "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones." - Albert Einstein

Link naar reactie
Share on other sites

Een interessant artikel hierover bij Reuters, getiteld: '"Dr Doom" sees Iran-Israel clash, says buy precious metals':

 

"Say war breaks out in the Middle East or anywhere else, (U.S. Federal Reserve chairman) Mr Bernanke will just print even more money -- they have no option...they haven't got the money to finance a war," said Faber.

 

Oftewel: USA heeft keihard dollars nodig om oorlog te financieren, maar hebben ze niet dus gaan alweer massaal printen en nu verliest de wereld echt het vertrouwen in de (vallende) dollar.

Link naar reactie
Share on other sites

ok, zeg het gaat helemaal fout. Iran wordt aangevallen en sluit olie toevoer naar het wensten af. Iran is goed voor 5 % van de Europese olie, tenminste als je Griekenland laat verrekken want die betrekken maar liefst een derde van hun olie uit Iran (tenminste volgens http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/07/Europa-haalt-5-procent-olie-uit-Iran-Griekenland-eenderde.xml)

 

Van de 12 officiële OPEC landen, zijn er maar liefst 6 in het midden oosten. (http://translate.google.com/translate?hl=nl&langpair=en%7Cnl&u=http://www.opec.org/opec_web/en/press_room/178.htm)

 

Wat zijn de kansen dat deze zich verenigen met Iran?

En belangrijker, wat zijn de gevolgen als brandstof ineens niet meer zo vrij verkrijgbaar of betaalbaar is (hoewel dat ook een relatief begrip is), als dat nu is?

En hoe bereid je je daarop voor? Immers, als de brandstofprijzen stijgen, wordt alles duurder: het rijden, je gas en electra rekening (blijkbaar zijn die gelinkt), indirect de boodschappen, echt alles is gelinkt aan de prijs van brandstof!

Dus wat zijn de alternatieven?

- Auto de deur uit en alles op de fiets?

- CV zoveel mogelijk uit, dikke trui aan en verwarmen met een houtkachel?

- Spaarlampen, LED licht, kaarsen?

- Zonne energie?

 

Enige goede tips?

Link naar reactie
Share on other sites

Syrie en Iran als deze landen dadelijk een brandhaard worden kunnen we onze lol op en kan het hard bergafwaarts gaan. Misschien dat dit ook weer de nieuwe ontwikkelingen versnelt. Wij zullen allemaal nog mee gaan maken dat de olie voorraad op zal zijn en dat er alternatieven moeten komen. In mijn ogen is "the Oil Peak" al geweest en kan de vraag ook niet meer de nieuwe voorraden dekken. Olie zal alleen maar in prijs oplopen en dat maakt het ook allemaal erg onzeker wat voor consequenties dit op langere termijn zal hebben.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 months later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...