Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Zakken rijst kopen


Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Hoe lang is rijst houdbaar in zo'n zal?

 

Na een jaartje of 6 zal die al een stuk minder smakelijk worden door de aantasting van zuurstof en vocht en licht. Als je het luchtdicht verpakt in mylar zakken met zuurstof absorbeerders op een koele plek met stabiele temperatuur blijft die rijst echter meerdere decennia, wellicht eeuwen goed.

Link to post
Share on other sites
Die grote zakken, die rijst moet je toch eerst wassen voor dat je het kookt? Dat zou in een shtf niet handig zijn want je verspilt er kostbaar drinkwater mee.
Dat klopt. Zojuist in een Chineese winkel gekeken. 400gram rijst wassen met 400gram water. Water is misschien te recylen? Afwas. Toiletspoeling.

 

Prijzen van grote verpakkingen.

 

Pandan 10kg e17,00 - 20kg e35,00

Pandan of Jasmijn of cambody 20kg e27.95 - 40kg e49.95

Surinaamse 20kg e22.95

Amigo 10kg e21.95

Link to post
Share on other sites
Gast Richard Friesland
Na een jaartje of 6 zal die al een stuk minder smakelijk worden door de aantasting van zuurstof en vocht en licht. Als je het luchtdicht verpakt in mylar zakken met zuurstof absorbeerders op een koele plek met stabiele temperatuur blijft die rijst echter meerdere decennia, wellicht eeuwen goed.

 

Ik heb ze per kilo ingesaeld geen lucht is + 10 jaar :p

Link to post
Share on other sites
Die grote zakken, die rijst moet je toch eerst wassen voor dat je het kookt? Dat zou in een shtf niet handig zijn want je verspilt er kostbaar drinkwater mee.

 

Rijst moet je uiteindelijk ook koken om het te bereiden, met koken dood je evt. bacterien enzo, sla je volgens mij gewoon 2 vliegen in 1 klap. Zou me daar niet zo'n zorgen over maken...

Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...