Ga naar inhoud
GENEGEERD

Video's over de economie


TyrionLannister
 Share

Recommended Posts

Kwam deze tegen in dit artikel op ZeroHedge: http://www.zerohedge.com/news/2012-10-10/guest-post-feds-sole-purpose-keeping-banks-afloat-g-edward-griffin

 

*"Legalized Plunder of the American People" - G. Edward Griffin

 

Ik wil deze draad gebruiken om interessante links naar video's op YouTube en andere sites te plaatsen over de staat van de economie. Zowel voor mijn eigen gebruik als voor anderen.

 

Nog een paar interessante video's:

 

*Overdose: The Next Financial Crash http://www.youtube.com/watch?v=4ECi6WJpbzE

*Adam Fergusson talks to James Turk

*Jim Rogers: Global economic shocks coming in 2013-2014

*Collapse of Europe and the United States Of America

*money as debt (geld als schuld) nl ondertiteld volledige versie

*The Day of the Dollar (Roel van Broekhoven, Backlight 2005)

*World Economic Collapse - Rollover 1981 http://www.youtube.com/watch?v=uOvHK2JdWGw

 

Plaats hier a.u.b. enkel video's over de economische situatie die je echt interessant vindt en die ook interessant voor anderen zijn. :)

  • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Replies 92
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Twee films over de crash van 2008. De eerste is een reconstructie van de gebeurtenissen in september 2008 en de tweede is een fictieve film gebaseerd op de Lehman crash, beiden uit het jaar 2011.

 

*Too Big To Fail http://kat.ph/too-big-to-fail-2011-hdrip-xvid-extratorrentrg-t5588121.html

*Margin Call http://kat.ph/margin-call-2011-limited-bdrip-xvid-counterfeit-t6033596.html

 

Edit: en niet te vergeten deze documentaire:

 

*Inside Job http://kat.ph/inside-job-2010-limited-720p-brrip-x264-hdlite-maxxcrime-t5221047.html

Link naar reactie
Share on other sites

Beter koop je de laatste iPhone en leg je de oude in de kast naast de andere verouderde modellen. Ga je de nieuwste mode bestellen bij Wehkamp op krediet. En zorg je ervoor dat de kids de laatste spelcomputer hebben anders zouden ze wel eens kunnen gaan jengelen. Al dat gepraat over een economische crash en goud en zilver is stom, dom en be-lach-elijk. De euro is gered, ik heb het zelf gehoord op de televisie. :rolleyes:

 

12. The Great Depression Is The Best Case

Link naar reactie
Share on other sites

Thomas Jefferson and Andrew Jackson understood "The Monster". But to most Americans today, "Federal Reserve" is just a name on the dollar bill. They have no idea of what the central bank does to the economy, or to their own economic lives; of how and why it was founded and operates; or of the sound money and banking that could end the statism, inflation, and business cycles that the Fed generates.
Link naar reactie
Share on other sites

The Top 15 Economic 'Truth' Documentaries - ZeroHedge - Submitted by Tyler Durden on 10/14/2012 16:55 -0400

 

On a regular basis we are placated by commercials to satisfy our craving to know which bathroom tissue is the most absorbent; debates 'infomercials' assuaging our fears over which vice-presidential candidate has the best dentist; and reality-shows that comfort our 'at least I am not as bad as...' need; there is an inescapable reality occurring right under our propagandized nose (as we noted here). Economic Reason has gathered together the Top 15 'reality' economic documentaries - so turn-on, tune-in, and drop-out of the mainstream for a few hours...

 

Originally posted at Economic Reason blog

http://www.zerohedge.com/news/2012-10-14/top-15-economic-truth-documentaries

 

http://www.economicreason.com/usdollarcollapse/top-15-economic-documentaries/

Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Krugman calls for space aliens to fix U.S. economy.

 

Geeft maar eens weer hoe wereldvreemd economen vaak zijn. Paul Krugman denkt dat een invasie van ruimtewezens de crisis kan oplossen en Milton Friedman geloofde dat een vrije markt zou leiden tot meer vrijheid, terwijl zijn neoliberale theorieen juist populair waren in dictaturen als Chili en Argentinie en sinds die in andere landen (oa het westen) ingevoerd zijn hebben ze alleen maar tot meer staatsbemoeienis en onvrijheid geleid.:rolleyes:

Link naar reactie
Share on other sites

Relevant aan de stelling dat een buitenaardse invasie goed zou zijn voor de economie, en ook nu dat Sandy goed geweest zou zijn voor de economie:

 

Voor de rest: Een vrije markt die tot meer staatsbemoeienis leidt, echt? Zie je nou echt niet hoe contradictoir dit is? Je zegt eigenlijk dat een vrije markt leidt tot een minder vrije markt. En wat heeft de zogenaamde omhelzing van vrije markt beleid door Pinochet te maken heeft met de stelling dat een vrije markt tot meer vrijheid zou leiden? Pinochet is toch helemaal niet aan de macht gekomen in een vrije markt. Daarnaast, het dictatoriale beleid van Pinochet, waar Friedman het overigens absoluut niet mee eens was, is op zichzelf al een negatie van de vrije markt. En in Argentinië hadden ze corporatisme; privatisering van de winsten, nationalisering van de verliezen. Dat heeft helemaal niets met de vrije markt te maken. Maar goed, dit is je al eerder duidelijk gemaakt. Waar zit het onbegrip precies?

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share


×
×
  • Nieuwe aanmaken...