Ga naar inhoud
GENEGEERD

Rondje nu.nl economie


Kans
 Share

Recommended Posts

Zo even op nu.nl de economie bekeken:

 

Renault heeft het over de deuren sluiten

Van Ganzenwinkel over 600 ontslagen

De fransen gaan meer belasting betalen

Spanje heeft 60 miljoen nodig

 

Het lijkt wel een on ontkoombaar to little to late gevoel.

Als we met zijn alle nou in 2008 echt hadden ingegrepen en de zaken hadden ingericht? Dan had het wellicht nog goed kunnen komen.

Hoe de puinhoop die we nu gemaakt hebben, en nog steeds blijven maken, moeten oplossen? Geen idee.

 

Mischien kan KS wat morfine met ons delen, dan valt het mischien nog allemaal mee, voor even dan...

 

Prep ze

Kans

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

He Pannekoek, eerst even goed lezen en copieren.....30 miljard wil de franse belastingdienst binnenharken.....en experts denken dat enkele Spaanse banken 59,3 miljard euro nodig hebben....dus niet miljoen. Dan was het te overzien. Maar oke, ik lig hier toch maar te liggen, vandaag wondcomplicatie dus ik heb strikte bedrust gekregen, lig plat en dat tiept bijzonder lastig. Gelukkig wel veel steun gehad van onder andere twee oud-docenten, das wel leuk als je zo naast je eigen opleiding ligt te liggen. Even een verhaaltje voor Kans, omdat het zo'n super vent is die ook strakjes moet slapen.

 

Ergens in Den Haag, op een ministerie, 's avonds om acht uur, bij de copieermachines en de koffie automaten, staan nog enkele ambtenaren na te praten. Henk was jarig en had lekkere taart mee, want hij was ook 64 geworden en ging tevens met pensioen. Met flessen wijn en een fotoboek van de afdeling waar hij al dertig jaar werkte, was hij om zes uur vertrokken, voor het laatst. Zijn ex-collega's schonken nog een wijntje in en hadden de behoefte om nog wat te praten.

"Als we met zijn alle nou in 2008 echt hadden ingegrepen", zei Herman, een slimme vent van P&O, "en de zaken hadden ingericht? Dan had het wellicht nog goed kunnen komen."

"Ja hoor Herman, eeuwige optimist", schamperde Netty, een pinnige vijftig jaar oude eeuwige vrijgezelle tante die 2 pakjes per dag rookte. "Hoe de puinhoop die we nu gemaakt hebben, en nog steeds blijven maken, hoe zouden we die moeten oplossen? Geen idee.". Ondanks dat Richard de Vries, hun baas van de afdeling, uitdrukkelijk had verboden dat ze rookten op de afdeling, zaten ze allemaal stevig te paffen. Om Richard extra te pesten, duwden ze hun peukjes in de plant die hij zo zorgvuldig verzorgde maar die toch altijd na een maand of zes raadselachtig de moord stak.

"Mijn neef werkt bij Renault op het hoofdkantoor in Parijs, ze denken aan een fusie en anders moeten ze de deuren sluiten", mompelde Erik, die altijd mompelde. Nu er wat wijntjes in zaten, was hij nauwelijks te verstaan.

"Dichter bij huis, en ook heel toevallig, mijn neef zit bij van Gansewinkel, dikke kans dat die de het einde van het jaar niet halen. Laatst was hij bij ons met zijn vrouw, ook een enig mens, avondje klaverjassen. Hij zei letterlijk: Waarschijnlijk wordt de Gans met Kerst geslacht. Omdat we toen al behoorlijk dronken waren, leek het heel grappig. Maar hun zijn allebei begin vijftig, zij werkt op de administratie, als van Gansewinkel failliet gaat, hebben ze echt dikke pech...", terwijl ze sprak, keek Anika glazig voor zich uit. Ze had iets teveel op, maar het kon haar niet schelen. Bovendien was ze toch op de fiets en ze kon altijd nog een taxi nemen. Of stiekem weer bij Herman slapen.

"Zjeezus he, das kut", flapte Netty eruit. Iedereen moest grinniken. De glazen werden nog eens gevuld en gevieren proostten ze op betere tijden.

"Hadden jullie nu punt en el nog gekeken vandaag", mompelde Erik. Men schudde met de hoofden. Erik had zo'n Galaxy van Samsung en daar had hij een autistische liefdesverhouding mee. Nu punt en el en Angry Birds, dat waren de bezigheden.

"Stond nog meer drama op nu punt en el...", mompelde hij verder en nam een grote slok rode wijn. "Spaanse banken hadden ook nog zestig miljoen nodig, of nee, zestig Miljard zelfs!"

"Zjeezus he, das kut", echode Netty, "daar gaan onze belastingcenten! Die kut euro, die vuile hufters in Brussel, die graaibankiers, ik haat ze!" Het kwam zo lekker diep uit haar hart dat Herman en zelfs Erik bulderden van het lachen. Anika pakte Netty bij haar hand. "Je hebt helemaal gelijk meid, die club uit Brussel, de bankiers, het gaat alleen maar om geld en macht, geld en macht. Als je je helemaal uit je naad werkt, wordt je beloond met nog meer belasting. En das helemaal niet erg als het gaat om onze ziekenhuizen te betalen en de pensioenen, maar wel als ons geld wordt verkwanseld en verkwist. Ik ben het ook zo spuugzat!". Anika verbaasde iedereen, toen ze na deze tirade zachtjes begon te huilen. Iedereen werd stil. Anika begon langzaam steeds harder te huilen, bij Erik biggelde plots een traan over zijn stoere wang, Herman liet zijn hoofd hangen en zijn schouders begonnen ritmisch te schokken. Netty brak ook, en zo zaten ze daar, half tegen elkaar, sommigen hielden de handen vast, schouders tegen schouder, een knie tegen een knie. En heel veel verdriet, heel veel onmacht.

 

De schoonmaker trof ze de andere dag aan, en binnen twintig minuten wemelde het van de agenten en recherche. Collega's die hen kenden stonden huilend bij elkaar. De vier waren een raadselachtige dood gestorven. Sectie wees later uit dat ze totaal uitgedroogd waren en dat strookte met de enorme natte vlek in het tapijt. De meest voor de hand liggende theorie was dat ze zich hadden doodgehuild.

Link naar reactie
Share on other sites

Ha die KS,

 

Mooi stuk weer, hulde.

En natuurlijk bedankt zo lijkt het of ik er ook nog aan heb mogen bijdragen :)

 

Ja als we er niet meer mee kunnen lachen zou het een trieste bedoeling worden.

Ach hoe slechter het is of wordt hoe groter de kans dat het ook weer beter kan !

 

Nog succes met je wond complicaties, nog even en we hebben een live webcam van KS:p

 

Grt

Kans

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...