Ga naar inhoud
GENEGEERD

Paspoort wordt tien jaar geldig


Gast jolanda
 Share

Recommended Posts

Zoals jullie weten ben ik tegen duim afdruk heb ik dus geen ID meer

 

op nu staat dit bericht http://www.nu.nl/binnenland/2921221/paspoort-wordt-tien-jaar-geldig.html

 

*De identiteitskaart krijgt eveneens een geldigheidsduur van 10 jaar, waar dat nu nog 5 is. Het legitimatiebewijs wordt niet langer als reisdocument aangemerkt en hoeft daarom geen vingerafdruk meer hebben.

 

Het blijft desondanks wel mogelijk om met een id-kaart naar dezelfde landen te reizen als met de huidige variant.*

 

Wat is ID dan wel ?

 

ID verplicht moet gratis zijn daarom was ID opeens een reisdocument *wazig*

 

groet jolanda

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Haha, ik moet een nieuw identiteitsbewijs en was een beetje huiverig voor die vingerafdruk. Maar dat hoeft dus niet meer :) Hij verloopt in oktober, ze zijn net op tijd.

 

in 2013 pas nog een jaar wachten

groet jolanda

Link naar reactie
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

Nieuwsbericht

Geen vingerafdrukken meer

Voor een identiteitskaart zijn niet langer vingerafdrukken nodig. De ID-kaart en het paspoort worden 10 jaar geldig.

 

Helaas alleen een krantenberichtje gevonden, over de nieuwe regels en wetten in 2014, verder nog geen bevestiging gezien of per wanneer het ingaat.

 

 

Ah, toch iets meer gevonden.

 

Eerste Kamer stemt in met wijziging paspoortwet

 

17 december 2013 heeft de Eerste Kamer ingestemd met de wijziging van de Paspoortwet.

Hiermee wordt onder meer de invoering van de tienjarige geldigheidsduur voor het paspoort en de Nederlandse identiteitskaart en het niet meer opnemen van vingerafdrukken bij de aanvraag van een Nederlandse identiteitskaart geregeld. De wijziging van de Paspoortwet moet nog in werking treden.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zal begin januari 2014 de gemeenten, openbare lichamen en de overige paspoortuitgevende instanties informeren over de precieze datum van invoering van deze wijzigingen. Ook zullen dan de nieuwe tarieven bekend worden gemaakt. Deze zullen gaan gelden vanaf het moment dat de tienjarige geldigheidsduur wordt ingevoerd.

 

Bron: http://www.bprbzk.nl/

Link naar reactie
Share on other sites

Gast gerbewoner

LOL

 

Op vragen van D66 of de eerder opgeslagen vingerafdrukken voor zowel paspoort als identiteitskaart inmiddels daadwerkelijk vernietigd zijn, antwoord Plasterk bevestigend. De minister verzekert dat noch de opsporingsdiensten noch de inlichtingendiensten (AIVD) bij de vingerafdrukken kunnen komen die tijdens het aanvraagproces van een paspoort bij de gemeente worden bewaard.

 

Als ze nou daadwerkelijk zijn vernietigd dan kan niemand er toch bij? Waarom dan specifiek benoemen dat opsporingsdiensten en inlichtingendiensten er niet bij kunnen. Dat impliceert dat er een groep is die er wel bij kan.....

Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Geen vingerafdrukken meer nodig voor ID-kaart

Vanaf maandag 20 januari worden geen vingerafdrukken meer opgenomen bij de aanvraag van een Nederlandse identiteitskaart. Bij de aanvraag van een paspoort worden vanaf dat moment nog maar twee vingerafdrukken opgenomen in plaats van vier. De datum staat in een brief van minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

Onlangs riep de Nationale Ombudsman, Alex Brenninkmeijer, minister Plasterk nog op een oplossing te vinden voor mensen die weigeren hun vingerafdrukken te laten opslaan in hun paspoort.

Deze groep mensen weigert de afdrukken af te staan uit principiële overwegingen. Zij zijn bang dat persoonlijke gegevens in verkeerde handen terecht kunnen komen, waardoor kwaadwillenden bijvoorbeeld hun identiteit kunnen overnemen.

 

Uitgesloten van simpele handelingen

Volgens de Ombudsman worden deze mensen uitgesloten van het uitoefenen van simpele handelingen, zoals het openen van een bankrekening, afhalen van pakketjes of stemmen bij verkiezingen.

Ook de Raad van State is kritisch op de verplichte opname van de vingerafdruk. In september vorig jaar merkte de bestuursrechter op dat de verplichte opname in strijd kan zijn met het recht op privacy.

Met het afschaffen van de vingerafdruk voor de identiteitskaart zijn een aantal van deze obstakels weggenomen voor de vingerafdrukweigeraars. De vingerafdruk voor in het paspoort blijft verplicht.

Link naar reactie
Share on other sites

Paspoort fors duurder, maar langer geldig

 

Het Nederlandse paspoort wordt duurder. Vanaf 9 maart is iedereen ouder dan 18 jaar voor het document 66,96 euro voor kwijt. Dat maakte minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) vandaag bekend. Nu betalen Nederlanders nog maximaal 50,35 euro.

Volwassenen gaan ook meer betalen voor een identiteitskaart: 52,95 euro in plaats van 41,90 euro. De prijs van een identiteitskaart voor jongeren tot en met 13 jaar daalt juist van 31,85 euro naar 28,36 euro. Die prijs geldt voor alle minderjarigen.

Eerder werd al bekend dat het nieuwe paspoort straks niet langer vijf maar tien jaar geldig is. Ook worden er twee in plaats van vier vingerafdrukken in opgenomen. Op identiteitskaarten komen in de toekomst helemaal geen vingerafdrukken meer voor.

Link naar reactie
Share on other sites

Dit zijn de betere berichten heb het zolang mogelijk uitgesteld om vingerafdrukken te geven, en de hele dag met een paspoort rond lopen vond ik ook niks. Maar nu is die prijs verhoogd wat ik alsnog belachelijk vind, kinderen tot en met 14 ( legetimatieplicht ) hoort gewoon gratis te zijn. En daar boven zou ik zeggen 25 euro voor een id kaart & 50 voor een paspoort. En yes een id kaart moet gewoon 10 jaar gelden, en hetzelfde geld ook voor een paspoort.

Mijn vader die nooit zijn nationaliteit heeft op gegeven heeft altijd zijn Spaanse paspoort gehouden, wat eerder 5 jaar geldig was ( om de 5 jaar naar Amsterdam ) maar sinds een aantal jaar ook naar 10 is gegaan.

En vingerafdrukken of een chip in je paspoort kan je wel vergeten, Nederland is af en toe een gehaaide controlestaat aan het worden !

Link naar reactie
Share on other sites

Geen vingerafdrukken meer nodig voor ID-kaart

 

Vanaf maandag 20 januari worden geen vingerafdrukken meer opgenomen bij de aanvraag van een Nederlandse identiteitskaart.

Bij de aanvraag van een paspoort worden vanaf dat moment nog maar twee vingerafdrukken opgenomen in plaats van vier. De datum staat in een brief van minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

 

Nieuwe tarieven

Vanaf 9 maart gaan de prijzen voor een nieuw paspoort en identiteitskaart omhoog. Een paspoort kost nu bij een gemeente maximaal 50,35 euro en zal straks voor mensen van 18 jaar en ouder 66,96 kosten. Waar de aanvraag van een paspoort dus fors omhoog gaat staat tegenover dat het paarse reisdocument 10 jaar geldig zal zijn in plaats van 5 jaar.

 

Een identiteitskaart gaat voor volwassenen 52,95 euro kosten. Dat is nu nog 41,90 euro. Met ingang van 9 maart wordt het tarief van de ID-kaart voor alle minderjarigen 28,36 euro. http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3575361/2014/01/10/Geen-vingerafdrukken-meer-nodig-voor-ID-kaart.dhtml

Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 months later...

Levertijd nieuw paspoort langer dan normaal

 

Wie een nieuw paspoort nodig heeft, moet momenteel geduld hebben. De levertijd is door stormloop op het reisdocument langer dan normaal. Het duurt nu 5 in plaats van 3 werkdagen voor de pas binnen is.Nog langer wachten wordt niet uitgesloten, meldt het AD.

Het aantal aanvragen is flink gestegen sinds de introductie van het nieuwe paspoort op 9 maart. Het document is populair, ook vanwege de geldigheidsduur van 10 jaar. Het oude paspoort was na 5 jaar verlopen. Veel burgers hebben het aanvragen van een pas daarom uitgesteld.

Mensen van wie het paspoort binnenkort verloopt, worden daarvan per brief op de hoogte gesteld. „Maar wacht niet tot het laatste moment”, waarschuwt het ministerie van Binnenlandse Zaken. In de gemeente Lelystad bijvoorbeeld kan het tot 2 weken duren voor de pas binnen is.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...