Ga naar inhoud
GENEGEERD

Het is de hoogste tijd voor een grote preppers pr stunt, wie denkt er mee?


Gast Dick Berts

Aanbevolen berichten

Ik zou graag een reactie willen van Dr. Prepper en Mr. Gold. Het is hun site. Zij hebben daar een hoop geld en tijd in geinvesteerd, dat mogen we niet vergeten! Nou is een forum natuurlijk wel een bijzonder iets. Wij gebruikers maken grotendeels deze site. Daarom hebben de beheerders ook de morele plicht om met ons rekening te houden. Ik vind dat ze dat volop doen. Het gaat reuze goed en de sfeer is uitstekend. Ik zie een valkuil bij het idee van Mandy. Dat zijn rot teksten die de uitstekende reputatie van preppers.nl zouden kunnen aantasten. Dergelijk teksten zijn onrechtmatig en kunnen zelfs uitmonden in een te betalen schadevergoeding. He, he, jongens ik ben weer veel te scherp, dat past eigenlijk helemaal niet bij de prima sfeer op deze site. Wij horen als gebruikers gewoon ook fors rekening te houden met de gerechtvaardigde belangen van de beheerders. Uiteraard staat het een ieder op grond van de vrijheid van meningsuiting vrij, om -binnen de grenzen die de wet daaraan stelt- rot teksten ergens op te plakken. Maar je mag die niet zomaar koppelen aan preppers.nl. We moeten dus even naar een mechanisme zoeken, dat ongelukken voorkomt. En daarna gaan we er een vrolijke boel van maken. Met prijzen voor de beste teksten en voor foto's van de mooiste locaties waarop de teksten zijn aangebracht. Ik zit me al te verkneukelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Uiteraard moet zoiets wel gaan gebeuren met toestemming van de beheerders/eigenaars van de site. tenslotte zijn we als forum gebruikers te gast in hun "huis" en hebben ons neer te leggen bij hun wensen.

 

Als ex-beheerder van een forum met enkele duizenden gebruikers weet ik uit eigen ervaring hoeveel narigheid er kan ontstaan als er een paar loeders tussen komen te zitten. Bij tijd en wijle voelde ik me een kruising tussen rechter/advocaat/psycholoog en kleuterjuf. Dus, alle respect voor beheerders en moderators. De beslissing is aan hun....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin van het brainstormen; tekst nog niet uitgekristalliseerd;

 

Op het gebouw van de Nederlandse Bank aan het Frederiksplein in Amsterdam;

 

WAT IS DIE 100.000 EURO NOMINALE GARANTIE OP MIJN SPAARTEGOED EIGENLIJK WAARD, ALS JE ER NA HYPERINFLATIE ALLEEN NOG EEN LOLLY VOOR KUNT KOPEN??

 

Dit soort teksten zal snel worden weggehaald. Als je maar een foto hebt voor onze site en om naar de media te sturen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

HET PAMFLET UIT DE LOSSE POLS VAN KEYSER SUZE - LIGGEND MORFINE ORAKEL

 

Even met en zonder gekheid. Er zijn een aantal zaken waar zo'n tekst aan moet voldoen, want hoe vaak loop je niet door het centrum van een stad en duwen ze iets in je hand dat je achteloos : A. achter je op de grond gooit B. de eerste zin leest en achter je op de grond gooit C. ik stop alles altijd in een prullenbak.

 

De tekst moet direct prikkelen in de eerste zin om door te lezen. De tekst moet kort zijn. De tekst moet maar voor één uitleg vatbaar zijn, of indien juist zo bedoeld kan het dubieus worden uitgelegd. De tekst moet tot de KERN komen van datgene waar de tekst toe aanzet of over gaat.

 

Met andere woorden: geen slap verhaal met in de zesde alinea een vage verwijzing naar een stichting of doel, onderwijl gebruik makend van wolkerige en gezellige kleurrijke beschrijvingen die er niet toe doen.

 

Zilver geeft hierboven een erg leuke aanzet; het prikkelt en het verwijst naar wat we willen, toch? Of willen we niet eens zo zeer verwijzen naar preppers. nl, maar meer naar het feit dat mensen bewuster moeten worden van de zin van het preppen? En ja, die info kunnen ze hier krijgen.

 

DOEL: de Nederlandse bevolking (doelgroep) informeren over het nut van voorbereiden op onvoorziene rampen, of:

mensen voorspiegelen wat er allemaal mis kan gaan en hoe je je daarop voorbereid, of:

zoveel mogelijk mensen aan het preppen krijgen.

 

Je kunt op de folder een code afdrukken / printen en verwijzen naar http://www.preppers.nl met de belofte dat men kans maakt op een droomreis naar BOB bejaanland, of WIN FANTASTISCHE PRIJZEN! Dan verdwijnt de folder in de broekzak en niet op straat, en gaan ze thuis nog eens achter de laptop....

 

Verder zijn mensen wars van negatieve berichten....dus een tekst als: Einde der tijden nadert! Eurocrisis bijna werkelijkheid! Dat gaat hem niet worden, en is ook de reden dat we zoveel struisvogels hebben....een beetje omgekeerde psychologie dan? HOERA we gaan terug naar de Gulden! OF: Kampeer in uw eigen woonkamer en maak kans op een Katadyn waterfilter.

 

Tekst 1

STOP MET KLAGEN EN NEEM UW EIGEN LOT IN HANDEN. DE ECONOMISCHE CRISIS, STIJGENDE VOEDSELPRIJZEN, ONRUST IN DE WERELD....MORGEN KAN HET BIJ U IN DE STRAAT ZIJN. GEEN ELECTRICITEIT? GEEN WATER UIT DE KRAAN? SUPERMARKT LEEG? UITBRAAK VAN EEN GEMEEN VIRUS? WAT GAAT U DOEN? BEREIDT U NU VOOR....VOORDAT HET TE LAAT IS! http://www.PREPPERS.nl

 

Tekst 2

DE WERELD VERGAAT NIET MAAR HET IS WEL EEN PUINHOOP. HOE GOED BENT U VOORBEREID OP ZELDZAME (????) RAMPEN.....ZOALS UITVAL ELECTRICITEIT OF WATER. WAT DOET U BIJ EEN OVERSTROMING, OF TERRORISTISCHE AANSLAG?

VANDAAG KUNT U IETS DOEN OM STRAKS TE OVERLEVEN!

WEES VOORBEREID OP PROBLEMEN, DENK VERDER DAN VOORUIT! WWW. PREPPERS.NL

 

 

Als dan de tekst op de voorzijde van de folder genoeg heeft geprikkeld en het papiertje ligt nog niet in de prullenbak of in de goot, maar op de salontafel, dan kun je los gaan op de achterkant....

 

Gefeliciteerd! U heeft zojuist de kans om oud te mogen worden dramatisch verhoogd.

We hebben het momenteel erg goed in Nederland, maar er is niet veel voor nodig om

daar helaas verandering in te brengen. Natuurrampen of terroristische aanslagen zijn

anno 2012 niet geheel denkbeeldig meer. Maar wat doet u als de stroom een week

uitvalt? Of een maand? En als ook het water uitvalt?

Het klinkt allemaal niet erg waarschijnlijk, maar dat is de kans ook niet dat uw huis

afbrandt, en toch heeft u een brandverzekering. U doet uw autogordel om, zonder dat

u van plan bent te botsen. Maar tegen echt LEVENSBEDREIGENDE situaties heeft

u waarschijnlijk NIETS gedaan....vergelijk het met een dokter die wel pleisters kan plakken

maar niet kan reanimeren. Daar heb je niets aan.

Kunt u zich een paar dagen redden thuis? Of een paar weken, als Nederland in de greep

is van een dodelijk virus en u zich niet onder de zieke mensen wil begeven? Of een

computervirus legt drie weken de electriciteitcentrales van heel Noord Europa plat...

onvoorstelbaar zegt u? Was het maar waar, we zijn helaas in hoge mate afhankelijk

van techniek, logistiek, economie en politiek....en dat alles op internationaal niveau.

Het SARS virus houdt geen rekening met grenzen, een economische crisis is niet

iets dat UW bank voorbijgaat omdat ze zo'n leuk oranje leeuwtje hebben.

 

Als er grote problemen zijn, of rampen, dan bent u slachtoffer. Bereid u nu voor!

Kijk eens op http://www.preppers.nl en/of lees het boek: hoe overleef ik een crisis van

Dick Berts.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ehm, supermarkt leeg kopen en dat in de media brengen? Dan word er juist wel naar je gewezen als je daarna weer voor je eigen voorraad gaat verzamelen... Weg anonimiteit!

 

Pamflet? Ja oke, en dan kijken of het bij mensen is binnengedrongen als je de volgende dag in de supermarkt bent en iedereen hun wagentjes zijn bomvol geladen met diverse dingen in meervoud. En zo niet, kun je gewoon doorgaan in alle rust met verzamelen van je voorraaduitbreiding.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is de hoogste tijd voor een grote preppers pr stunt, wie denkt er mee? Een paar voorbeelden;

 

-Op een van te voren afgesproken tijdstip met zijn allen dezelfde supermarkt leeg kopen. Vooraf onder embargo het NOS journaal inlichten, die de lege schappen komt filmen.

 

- Premier Rutte een glas water aanbieden, dat we net via een waterfilter gezuiverd hebben uit de gracht rondom zijn torentje.

 

- Een persbericht versturen, dat de leden van preppers.nl een gesprek hebben aangevraagd met de ambassadeur van Somalie, om alvast afspraken te maken over toekomstige voedselhulp van Somalie aan Nederland.

 

Jongens denk eens mee!

 

Uiteraard gaan we geen schade aanrichten aan de uitstekend reputatie van deze site, de openbare orde niet verstoren en geen schade veroorzaken.

 

Waarom is het "de hoogste tijd" voor een dergelijke stunt?

 

Ik neem gemakshalve even aan dat je "de mensen" de "gemiddelde Nederlander" een soort van bewustwording wilt meegeven? Waarom wil je de wereld redden terwijl deze niet gered wil worden? Je bent een roepende in de woestijn Dick. Op een sinaasappelkist gaan staan in het park en het "einde der tijden voorspellen" heeft geen zin. Laat het gaan... Zij die willen, komen vanzelf.

 

Begrijp me niet verkeerd, je idee is vast ingegeven vanuit idealisme, ik probeer je slechts te behoeden voor deceptie en hoon.

 

Greetz,

 

JB

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Johnny BravoNL. Johnny, ik ontmoet juist steeds minder hoon. Heb zelfs afkick verschijnselen. Als mensen bewust hun kop in het zand willen steken, dan is dat verder prima. Maar er is ook een grote groep die -mede dankzij alle leugens rondom de bankencrisis- nooit op het idee komt om te gaan preppen. Die wil ik via wat tegengif aan het denken zetten. Ik doe het uit idealisme, maar ook uit egoisme. Hoe meer preppers, des te minder gevaarlijk de situatie voor ons allemaal is. hg Dick.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Johnny BravoNL. Johnny, ik ontmoet juist steeds minder hoon. Heb zelfs afkick verschijnselen. Als mensen bewust hun kop in het zand willen steken, dan is dat verder prima. Maar er is ook een grote groep die -mede dankzij alle leugens rondom de bankencrisis- nooit op het idee komt om te gaan preppen. Die wil ik via wat tegengif aan het denken zetten. Ik doe het uit idealisme, maar ook uit egoisme. Hoe meer preppers, des te minder gevaarlijk de situatie voor ons allemaal is. hg Dick.

Sommige paarden, zijn gewoon te dom om te drinken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat van die 'Loesje' pamfletten is wel een hele goeie!

 

Simpel en doeltreffend lijkt mij, en haalbaar voor ons allemaal. En neemt niet teveel kostbare prepper tijd in beslag :)

 

Een youtube programma maken zou gaaf zijn, in de vorm van een bulletin. Demonstraties van survival gear, reviews van materialen, echte prepper recepten etc... eigenlijk hetzelfde als de podcast, maar dan met een gezicht erbij. Ik weet niet 100% zeker of ik dat zou willen, en om nou gemaskerd op tv te gaan... :s

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dick, aan jou als topicstarter allereerst een hartelijke dank voor het enthousiaste initiatief en ook super om te lezen welke reacties er allemaal op komen, wat een fijne club mensen hebben we hier toch op het forum. Wij-van-de-preppers-punt-nl vinden een PR stunt een erg goed streven, maar hebben ook wat kritische kanttekeningen. Zoals dat we 'ons' niet als een actiecomité zien en ons ook beseffen dat bepaalde acties een averechts effect kunnen hebben. Als ik bijvoorbeeld op zaterdag in de stad een groepje goedbedoelden gelovigen zien staan met een microfoon, gitaar, en weldoordachte teksten uit de monden en pamfletten dan krijg ik naast medelijden vooral plaatsvervangende schaamte. Dit risico lopen wij ook. De schapen in de samenleving staan nauwelijks open voor onze visie op wat komen gaat. Maar ja, ik ben het wel 100% met Dick eens dat hoe meer mensen preppen, hoe kleiner het nadelige effect als de SHTF. Immers, als elke Nederlander een moestuin, voedselvoorraad en waterfilter heeft, dan mag de economie tot stilstand komen en leven we hier feestelijk door (bij wijze van spreken, ik zal het niet te veel verromantiseren).

 

De beste PR stunt zal van buitenaf komen, zoals een bankenrun. Dan is het alleen al te laat voor de schapen om te kunnen preppen ...

 

We kunnen gerust nog even doorbrainstormen, want genoeg goeie ideeen in de wereld. Alleen ik moet wel eerlijk zeggen dat we alleen willen dat de naam van de site eraan verbonden wordt als wij er ook 100% achter staan. Acties op persoonlijke titel heeft uiteraard niemand onze goedkeuring voor nodig, dat spreekt voor zich. Kortom: we staan voor veel dingen open - en denken mee! - maar het moet wel echt een killerplan worden dan. Hoe snel en waar die ontstaat laat zich helaas weinig afdwingen is mijn ervaring, de brainwave komt als het universum het zo heeft besloten ;) Dank allen, zo ver!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind ook de Loesje-achtige pamfletten in combinatie met green-graffiti het beste idee tot nu toe.

 

Dit zou ook iedereen op zijn eigen manier uit kunnen voeren, naar gelang budget etc. (ik denk niet dat iedereen 10.000 pamflets kan laten drukken, maar ik denk wel dat iedereen in het bezit is van een afwasborstel om maar iets te noemen)

Het zou dan zo kunnen zijn dat vanuit de admins een aantal teksten en een layout worden voorgesteld, en dat de gebruikers dan één of meerdere slogans kiezen en deze in de juiste layout laten drukken OF de spreuken met behulp van green graffiti op leuke plekken laten terechtkomen.

Ze/we zouden dan ook een soort originaliteitsprijs kunnen uitloven voor wie de beste plek heeft gevonden, of wie de beste methode heeft gebruikt...

 

Leuk idee. Ik hoop dat het er nog van komt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zou zich een verzameling aan pamfletten kunnen verzamelen op de site, die iedereen dan kan downloaden en gebruiken (uitprinten en ophangen)

Deze dan in verschillende formats aanbieden (kleur of zwart/wit) en A4 +A3 formaat.

 

Dan kan ieder voor zichzelf kiezen of hij hieraan wil meedoen, en wat hij/zij er voor over heeft.

 

Pas dan wel op met deze acties, want overal zomaar pamfletten ophangen met een url daar op.. ik weet niet of dat juridische gevolgen kan hebben... iemand?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pas dan wel op met deze acties, want overal zomaar pamfletten ophangen met een url daar op.. ik weet niet of dat juridische gevolgen kan hebben... iemand?

 

Met of zonder url: dit is alleen toegestaan op officiële plakplaatsen. Idem voor stickers. Schoonmaak kosten (kan ook bij flyers op de grond) worden altijd verhaald op de opdrachtgever (preppers.nl in dit geval). Daarnaast is het bereik van flyers en posters erg slecht, alleen gerichte acties (bijv stapel flyers bij een outdoor winkel of dump etc) hebben een klein bereik.

 

Dr Prepper had een goed punt: goedkoop + groot bereik = social media (twitter, facebook etc). Retweets/likes krijg je vast met een stel scherpe loesje-teksten, maar dat blijft reactief. Proactief is als mensen zelf het preppen of preppers.nl gaan promoten. Als we daar 'iets' voor verzinnen in de trant van 'planking' dan creëer je een hype en tegelijk veel bekendheid. De hype moet dat 'iets' zijn, de bekendheid preppen of preppers.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...