Ga naar inhoud
GENEGEERD

EHBO kit


Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Verbandtrommels zijn opzich niet verkeerd. Het grootste nadeel is dat ze niet voor de lange termijn gemaakt zijn, maar om na gebruik bijgevuld te worden. Er zit dus vooral te weinig in. Het enige wat ik bij een verbandtrommel zou bijvoegen is antibiotica. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

10 uur geleden, Wâldrinner zei:

maar een long term SHTF kit.

Wat mag er volgens jullie niet aan ontbreken??

Awel, wat me zo 123 te binnenschiet is :

 

1.een trauma- schaar.  Oftewel een schaar waarmee je bv werk-of spijkerkleding  mee open kan knippen.

2.Oogspoelvloeistof of iig water 

om te spoelen / koelen.

3.waterzuiveringstabletten

4.zaklamp of iets waarmee je licht en geluidssignalen kunt geven.

5.lap plastic om bv. een gewond persoon op te kunnen leggen.

6.deken om warm te houden

7.tape

8.zakjes ORS poeder

9.pijnstillers,anti-allergietabletjes

 (ceterizine bv.)

10.driekante doeken oftewel mitella's .  (multifunctioneel)

11.veiligheidsbril

12.stevige handschoenen

liefst geschikt voor bijtende stoffen 

 

meer weet ik niet zo snel, verband ed heb je, begrijp ik, in een aparte verbandtrommel zitten? Das wel zo handig 😉

 

Mocht me nog iets te binnenschieten,dan zet ik het er nog bij!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Levensgevaarlijke tips en links.

Als je niet bent opgeleid ten aanzien van het aanleggen van een tourniquet zou ik het zeker niet aanleggen.
De rest van die tas is de 30euro ook niet waard.
Goedkoop is duurkoop en in dit geval zelfs gevaarlijk.


Beste EHBO kit is een EHBO cursus volgen. Dan weet je meteen wat je nodig hebt EN hoe je het moet gebruiken. En blijf weg van al die tactische, militaire zooi op amazon en bol punt commen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zo een cursus ehbo volgens, een boek kopen over outdoor medische zorg, een cursus wildernis ehbo volgen. Je zal zijn dat je nood tas vanzelf aanvult met spullen en vooral met kennis hoe het te gebruiken. Een ding wat mij altijd opvalt is hoe snel wond verzorging er doorheen ga, dus daar kun je gerust ruim in kopen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

In mijn optiek is een EHBO set specifiek gebonden op dat gene wat je wil gaan doen tegen die tijd, hier door heb ik 3 verschillende tassen staan qua ehbo spul. Mijn tassen zijn specifiek gebonden aan stadse problemen, de andere tas die ik heb is meer in gericht voor in de wildernis. En de laatste die ik heb gaat dagelijks mee op pad vanwege mijn werk ( op grote hoogtes). 

En wat -geanonimiseerd- hierboven zegt kan ik mij ook volledig in vinden, verkeerd gebruik kan de problemen nog veel groter maken dan dat ze al zijn. Heb van mijn werkgever ook meerdere cursussen mogen doen waar ik met preppen weer een voordeel aan heb, waaronder EHBO, BHV, R3I '' Hoogteredder technician, specialist operator, en collega redding" en irata level 2

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur geleden, Jeannette zei:

Wij hebben een kleine verbandkist klaar staan.. daar zitten ook gedroogde kruiden en fruit in. Baking soda voor multi purpose. Pleisters,verband en steriele gaas.

Kruiden: pepermunt, citroen, kruidnagel. Fruit: bessen in allerlei soorten.

 

Dat kan ook een optie zijn natuurlijk.

Ik denk dat ik het meeste wel heb, ik ben zelf BHV'er daarmee kom ik een heel eind.

Ik denk ook niet dat een rolletje verband of pleisters snel over de datum zijn, we moeten het ook niet overdrijven.

Andere items moeten natuurlijk wel geregeld gecontroleerd worden.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 6 maanden later...

De eerste hulpkit hoeft niet het zelfde te zijn als dit alleen een paar suggesties: Een CAT Tourinquet is belangrijk. Hiermee kan je snel levenbedreigende bloedingen stoppen. Tekentang is ook handig, daarnaast een goede traumaschaar die door kleding heen kan knippen. Nog wat middelen voor kleinere verwondingen zoals: steriel gaas, pleisters en elastisch fixatieweefsel.  Denk ook aan hygiene dus zorg dat je plastic handschoenen hebt en desinfectiegel. Als laatste zo'n nooddeken, meestal verkrijgbaar bij kampeerwinkels.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet of dit al genoemd is, maar naast pijnstillers zou ik ook mijn gedachten laten gaan over kalmerende en opwekkende middelen. Voor genezing van blessures en in andere situaties is rust en kalmte essentieel en in andere gevallen kan het nodig zijn om een extra inspanning te moeten leveren.

Vreemd genoeg zijn veel van deze middelen verboden in veel landen.

 

-Kalmeren:

* Van oudsher is er in de hele wereld van Opium gebruik gemaakt als pijnstiller en kalmerend middel, tot het door westers misbruik  op last van hetzelfde westen verboden werd.

* Een algemeen voorkomend kalmerend middel is de Valeriaanwortel (de grondstof voor o.a. Valium). Valeriaan is een tweejarig kruid en schiet in het 2e jaar hoog op aan waterkanten. Het is vrij verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij Jacob Hooij.

Er zijn vast meer rustgevende kruiden te vinden.

 

Ik moet nu de deur uit maar ik zal dit als ik weer thuis ben aanvullen met wat ik weet over opwekkende middelen.

 

aangepast door AyoV
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het kan zijn dat het om de een of andere reden nodig is om wakker en alert te worden en/of te blijven, terwijl vermoeidheid die alertheid dreigt te verstoren. Ook hier zijn een aantal middelen in Nederland en België bij de wet verboden.

 

Tot de verboden opwekkende en slaapverdrijvende middelen behoren onder andere:

- Cocaïne - is het werkzame bestanddeel van de Cocaplant, die al duizenden jaren in Zuid Amerika gebruikt wordt, onder andere om vermoeidheid te bestrijden.

- Amfetaminen als Benzedrine, Pervetine en Dexedrine (speed, Pep).

- Ephedrine - Is/was bekend als violistenspeed. Het is het werkzame bestanddeel van de plant Efedra (Ephedra) of Ma Huang. Het was tot een jaar of 20 geleden legaal te verkrijgen, tot  de Minister ze op de lijst van verboden middelen zette.

 

Legale opwekkende middelen zijn onder andere:

- Koffie

- Thee

- Cacao

- Guaranazaad is in poedervorm te koop bij kruidenwinkels en dergelijke en wordt o.a. verwerkt in drankjes als Gusto.

 

De werkzame stoffen bij bovenstaande middelen zijn voornamelijk varianten van Cafeïne, waarvan Guarana het hoogste percentage bevat. Ik heb er zelf een onsje van liggen voor als er eens wat extra inspanning geleverd moet worden.

Naast deze plantaardige stoffen zijn er bij betere drogisten/vitaminewinkels een aantal aminozuren verkrijgbaar die vermoeidheid verjagen, energie geven en alertheid bevorderen. Ik noem deze zonderveel toelichting met de opmerking dat ik geen arts ben en geen adviezen kan geven over gezondheid, gebruik, dosering of schadelijkheid van deze stoffen. Het zijn dingen die mij persoonlijk goed hebben gedaan en ik raad eenieder aan om even onderzoek te doen en eventueel een huisarts te raadplegen dan wel te checken of er geen problemen kunnen optreden bij bepaalde aandoeningen..

 

- Taurine - dit is naast Cafeïne het opwekkende bestanddeel van energydrinks als Red Bull

- Phenyl-Alanine (zoek op)

- Choline (zoek op)

 

Tot zover mijn opmerkingen over kalmerende en opwekkende middelen. De lijsten zijn vast niet compleet en eventuele aanvullingen zijn welkom.

 

Voor de algehele lichamelijke weerstand zijn er verder nog de vele vitamines, mineralen en sporenelementen die een mens nodig heeft, vooral in deze tijd van voorbewerkt voedsel. Maar het voert te ver om hier op deze plek dieper op in te gaan.

 

 

 

 

 

 

aangepast door AyoV
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...