Ga naar inhoud
GENEGEERD

Mogelijke secessie van Catalonië en belegering van het Spaanse parlement door Occupy


TyrionLannister
 Share

Recommended Posts

Lijkt er om te gaan spannen in Spanje deze week:

 

"Do not play with the feelings of the Catalans" is the totally unveiled threat after Catalonia's beggars-can-be-choosers demand for an unconditional bailout fell on deaf ears. The traditionally separatist-minded province has decided, according to ANSAmed, has decided to pull a Greece - and escalate with a move to secession. A resolution, on the right of the Catalan people to cut off ties with the Spanish state, will be voted on Thursday by the regional parliament.

 

http://www.zerohedge.com/news/2012-09-24/spanish-miltary-threatens-treason-catalonia-seeks-secession-referendum

SPANISH REVOLUTION COUNTDOWN: – 25 th September Siege to House of Representatives, Madrid

I really do not know what is going to happen, but the consequences are going to be HUGE (far more than the Greek revolution)…There is a massive call to the citizens(not right or left), that has already appear in the MSM in Spain to siege the Congress or the House of Representatives in Madrid, capital of Spain.The government and the main opposition party have warned that the siege is illegal and there could be problems if the people follow the call – But both the government and the main opposition party have been experiencing a massive drop in confidence and support from the Spanish population.

 

http://investmentwatchblog.com/breaking-intel-spanish-revolution-could-begin-tomorrow/

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Las 't vanmorgen op ZH: erg spannend allemaal. Natuurlijk hoor je hier in Nederland niets over. Nee, wij horen alleen dat Spanje absoluut geen steun nodig heeft, Portugal op schema ligt en dat we het ergste achter de rug hebben.

Die Iraakse voorlichter zou trots zijn op de NOS c.s.

 

Wat was toen lachen met die man he ! :D Zover ik weet leeft hij nu gelukkig en wel in de USA.

Link naar reactie
Share on other sites

Zwaar waardeloos dit voor jou en de liefde die je mee welke nemen naar Barcelona. Ik las net nog dit: op nu.nl

Spanje ziet schuld en tekort snel stijgen

 

MADRID - De staatsschuld en het begrotingstekort van Spanje stijgen sneller dan eerder werd verwacht. Dat heeft de regering in Madrid zaterdag bekendgemaakt bij het indienen van de begroting bij het parlement. De staatsschuld stijgt dit jaar naar verwachting tot 85,3 procent van het bruto binnenlands product en groeit in 2013 naar 90,5 procent. Het begrotingstekort over 2011 is naar boven bijgesteld van 8,9 procent naar 9,4 procent. Het zal dit jaar uitkomen op 7,4 procent in plaats van 6,3 procent.

 

Staatssteun

 

In een toelichting zei minister Cristóbal Montoro van Financiën dat de stijging van het begrotingstekort wordt veroorzaakt door staatssteun aan noodlijdende Spaanse banken. Hij verwacht echter dat deze leningen worden terugbetaald. Daardoor zou volgens hem het uiteindelijke percentage voor het begrotingstekort voor 2012 toch nog terugvallen naar 6,3, zoals beloofd aan de Europese Unie.

Spanje verwacht dat zijn totale financieringsbehoefte dit jaar zal oplopen tot ruim 207 miljard euro. Dat geld is onder meer nodig om de rente op uitstaande staatsleningen te kunnen betalen.

 

Overheidsbudget

 

Spanje is van plan volgend jaar fors te snijden in het overheidsbudget. De ministeries moeten 8,9 procent minder uitgeven. Dat moet leiden tot een totale besparing van 39 miljard euro. De economische crisis in Spanje heeft hard toegeslagen. Zijn werkloosheidspercentage van 24,6 is het hoogste in de geïndustrialiseerde wereld. Vooral voor jongeren is het vrijwel onmogelijk om nog een baan te vinden.

 

Het verzet onder de Spaanse bevolking tegen de bezuinigingen neemt ondertussen met de dag toe. Dinsdag kwamen duizenden betogers op de been bij het parlementsgebouw in Madrid. In gevechten met de politie raakten zeker 14 mensen gewond.

Link naar reactie
Share on other sites

Het begrotingstekort over 2011 is naar boven bijgesteld van 8,9 procent naar 9,4 procent. Het zal dit jaar uitkomen op 7,4 procent in plaats van 6,3 procent.

 

Kan iemand uitleggen hoe dit werkt? Boeken ze een half proces op 2011 zodat de prognose voor 2012 maar met 1,1 omhoog bijgesteld moet worden ipv +1,6%? Of zaten er fouten in de boekhouding van 2011?

Link naar reactie
Share on other sites

nu is het volle maan, check oudere data eens? sowieso erg vervelend voor jullie. en nu ga ik slapen

 

Breivik was een week na volle maan, Oslo was drie dagen na volle maan. Ik weet niet of je daar conclusies uit kunt trekken.

 

De aanslag in Oslo was een dag voordat wij met ons hele gezin naar Oslo vertrokken. De boot was al geboekt, dus we besloten toch maar te gaan. Op de boot was de informatie alleen in het Noors, dus we wisten niet wat we konden verwachten toen we aan kwamen. Dat bleek toen erg mee te vallen, Breivik was immers gepakt en de bewaking nog minimaal. Wel hebben we de stille tocht meegemaakt, heel indrukwekkend!

 

Daarna in oktober naar Rome met het hele gezin. Op vrijdag werd het parlement bewaakt door ME, maar gebeurde er verder niets. Op zaterdag stonden er allemaal ME-busjes, maar de sfeer was ontspannen. De ME-ers waren met elkaar aan het dollen. Wij maakten ons dan ook niet erg zorgen. Dom!

Even later stonden we bovenop de Sint Pieter en zagen we rook en helicopters boven de binnenstad. Toen we uitgekeken waren, namen we de metro terug naar ons appartement in de binnenstad. Ons metrostation bleek afgesloten, dus namen we een station eerder en liepen verder. Daar kwamen ons allemaal mensen tegemoet met spandoeken etc. Die gingen naar de metro. Eerst ontdekten we overal graffiti, verderop werden het ingeslagen ramen, uitgebrande auto`s, alles kapot. In het appartement hebben we de hele avond televisiebeelden bekeken van wat er gebeurd was. En dat was heftig, een complete veldslag op het plein waar we vlak van te voren nog liepen. Voor hetzelfde geld hadden we er middenin gelopen. Terug in Nederland las ik dat toeristen in paniek de kerken ingevlucht zijn, om te ontkomen aan de uitzinnige menigte. Moet er niet aan denken dat wij daar met onze kinderen tussen kwamen.

 

Nu dus een trip naar Barcelona gepland met de kinderen. Maar even kijken hoe het tegen die tijd gaat. Zelfs reizen in Europa wordt op deze manier risicovol!

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...