Ga naar inhoud
GENEGEERD

[Discussie] Wat is de beste AA-zaklamp?


Zanshin

Aanbevolen berichten

Hey beste mede preppers , ik lees hier even over heen ik las dat aan het begin Zanshin vermelde dat hij een flink voorraadje AA baterijen had in geslagen. Houd er rekening mee dat een alkaline batterij uit zich zelf ontlaad. Zonder dus dat ie word gebruikt.

ergens op de verpakking staat een houdbaarheid datum .

als het is om voor lange tijd op te slaan neem dan liever een andere batterij die niet zelf ontlaad over lange periode. Een Kwik-Zink batterij heeft een zeer lage zelf ontlading . alleen zijn die in veel landen verboden, door het giftige kwik .

een andere mogelijkheid is een lamp die werkt op een oplaadbare accu .

Lithium-ion-accu s hebben een zeer geringe zelfontlading en gaan lang mee. Sluit nooit zelf een lamp aan op een Lithium-ion-accu omdat elke LI accu gemaakt en ontworpen is voor een specifiek doel , en word door een computer ook opgeladen specifiek voor dat ene doel . bij verkeerd gebruik kan een Li accu spontaan ontbranden of liever gezegd ontploffen. Koop er dus alleen 1 van een gerenommeerd merk , als ze er al zijn.

 

linkje voor resultaat verkeerd laden li accu

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Ik zag onlangs een youtube filmpje waar ze met een zaklamp een stuk papier aanstaken!

 

http://www.engadget.com/2008/01/28/the-torch-why-illuminate-when-you-can-incinerate/

 

Snap niet goed hoe ze iets in brand steken met zo een brede lichtbundel (en dus verspreide energie, een laser zou logischer zijn), maar mss is dit de voorloper van de Star Wars lightsaber :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Li-ion batterijen verslijten na verloop van tijd. Hooguit 3-4 jaar en dan zijn ze gewoon op. Gebruikt of niet het chemische proces is dan gestopt.

Alkaline batterijen zijn nog zéér lang na de THT goed te gebruiken. Ik heb alkaline batterijen 6mnd en 12mnd na de THT gebruikt en geen noemenswaardig verschil met verse kunnen detecteren. Geen wetenschappelijke test maar weggooien na de THT is dus niet nodig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat ben ik met u eens , De houdbaarheid datum op de verpakking vermeld, geeft aan wat de minimale prestatie is die de fabrikant wil garanderen aan de consument. Kwa levensduur van de batterij in ampère uur . zeg maar het minimaal leverbaar aantal kilo wat uur , alleen haalt geen enkele batterij 1 kilo watt uur.

Helaas kan ik geen info verstrekken van wat de Dalings curve is van vermogen daling per dagen verstrijkt na de THT datum . alhoewel ik het voor de hand liggend zou vinden dat na die datum snel die dalings curve ingezet zal worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is echt onzin. Led licht is zeker wel focusbaar. Dmv de reflector/lens kan je de lichtstraal wel focussen. (Maglite LED bijvoorbeeld). Een Fenix TK40 of TK41 hebben een hogere lichtopbrengst dan de gemiddelde gloeilamp zaklamp. Beide Fenix lampen zijn uitgerust met LEDs. LEDs zijn zo goed als ongevoelig voor schokken etc. Een gloeilamp is veel minder efficient dan een LED lamp. Waarom denk je trouwens dat veel lichtbronnen overgaan op LED technologie?

 

Dan zoek eerst maar eens uit hoe led technologie werkt zou ik zeggen ...

De straalbreedte is gelijk aan het oppervlak van de led-stempel (die). Pak-m-beet 2 a 3 mm.

En geen 360 graden in 3 assen.

Je hebt dus ook geen reflectoren in led lampen. Hooguit een lens om het verstrooien te beperken. Het enige voordeel van led is het rendement.

 

Lichtopbrengst is nul-komma-niks.

 

Probeer het zelf:

Richt een led lamp op de muur en dan een gewone simpele zaklamp erop richten... Je ziet wel wat ik bedoel..

 

Maar het menselijk oog wordt voor de gek gehouden door de golflengte van led verlichting. Het lijkt feller/scherper, maar is dat dus niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vreemd Advivo. Als ik mijn Maglite Magcharger met halogeen gloeilamp op de muur richt en ernaast de Fenix, dan is die TK41 toch echt feller. Hoe ik die maglite ook focus, die TK41 blijft feller. Ook op een afstand van 50-100mtr is die TK41 nog steeds de betere tov de Magcharger..... Kan je me dat dan nog eens uitleggen?

 

Die magcharger doet schijnbaar iets van 220lumen en die TK41 iets van ruim 800lumen?

 

Ik zou je haast willen voorstellen om recht in die TK41 te kijken en dan nog eens vertellen dat led lampen nul,niks opbrengst hebben....:D niet echt doen hoor....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Verwar je mogelijk Led en Laser?

 

Een led heeft wel degelijk een veel grotere illumination angle of viewing angle.

Deze bv heeft 120 graden: http://www.cree.com/led-components-and-modules/products/high-brightness/smd-white/la2-series-white

 

Nee, die 2 verwar ik zeker niet.

De led die u linkt (en de meeste overigens) heeft een ingebouwd lensje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...