Ga naar inhoud
GENEGEERD

Oversterfte


Rien
 Share

Recommended Posts

Oversterfte is sterfte die boven het langjarige gemiddelde ligt. Dit komt vaak voor gedurende de herfst/winter en wordt gebruikt om de sterfte ten gevolge van bv griep te meten. Het RIVM houdt deze bij net zoals het CBS.

 

https://www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers-nederland

 

Sinds de griepepidemie van 2009 houdt het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu wekelijks het aantal overleden mensen in de gaten met gegevens van het CBSCentraal Bureau voor de Statistiek. Het doel van het monitoren van sterftecijfers is om de impact van een epidemie of een incident in beeld brengen. In het verleden zijn er pieken in de totale sterfte te zien bij koude- en hittegolven en bij uitbraken van infectieziekten, zoals griep. De oversterfte schattingen van het CBS en het RIVM kunnen op weekniveau verschillen. Het CBS kijkt naar de gemiddelden over de afgelopen jaren voor de betreffende week, deze zijn inclusief verhoogde sterfte in het griepseizoen. Het RIVM wil juist ook elk jaar oversterfte door de griep in kaart brengen. Om die reden verschillen de schattingen van het CBS en van het RIVM.

 

Ik heb dit draadje gestart omdat er iets aan de hand is. De oversterfte neemt op dit moment sterk toe, en er is geen officiële verklaring voor. De gedachte ligt na om te denken dat dit door het covid-vaccin veroorzaakt wordt, maar ook dat zou op dit moment te vroeg zijn. Zo kan het ook een lange termijn gevolg van covid zelf zijn. Of nog iets geheel anders.

 

Tijd om hier een oog op te houden. Bovenstaande link geeft de wekelijkse situatie weer.

 

Voor een overzicht over de situatie in geheel europa: https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/

 • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Voor 25-11/01-12 ligt de oversterfte bij (4214 - 3076 - 346) 789 personen (i.e. exclusief covid doden)

 

In de week van 25 november tot en met 1 december 2021 was de totale sterfte in Nederland sterk verhoogd (sterfte binnen 2 weken gerapporteerd - rondom 97% gerapporteerd). In totaal zijn 4.214 sterfgevallen gemeld; gewoonlijk verwachten we in deze tijd van het jaar tussen de 2.749 en 3.076 sterfgevallen. De gemelde sterfte aan laboratoriumbevestigde COVID-19 was in diezelfde week 346. De sterfte was licht verhoogd in de leeftijdsgroep 35-44 jaar en sterk verhoogd in alle leeftijdsgroepen daarboven (45-54 jaar, 55-64 jaar, 65-74 jaar, 75-79 jaar, 80-84 jaar, 85-89 jaar, 90-94 jaar en 95 jaar en ouder). De sterfte was verhoogd in alle gecombineerde regio’s.

 • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

Ze weten niet hoe het komt!

Er gaan nu iedere week 1000 mensen extra dood sinds de start van het vaccineren. (30%)

De oversterfte begon bij de ouderen en later ook bij de jongere bevolking.

 

In Israël is de oversterfte flink gestegen na de de 3e booster prik van het testvaccin en niemand durft de vaccinatie te benoemen. Triest.

 

 

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5274997/booster-vaccinatie-omikron-coronavirus-maatregelen-nederland

 

 

Sterftecijfer daalt voor het eerst in acht weken

Het sterftecijfer is vorige week voor het eerst sinds half oktober gedaald in plaats van gestegen. Onderzoekers van het statistiekbureau CBS melden op basis van een schatting dat in alle leeftijdsgroepen minder mensen zijn overleden. Maar nog steeds overlijden veel meer mensen dan gebruikelijk is voor de tijd van het jaar. Dat komt waarschijnlijk door de huidige coronagolf, al is daar nog geen bewijs voor.

Vorige week overleden naar schatting 4100 mensen. Dat zijn er ongeveer 200 minder dan een week eerder, maar nog steeds 1050 meer dan te verwachten viel op basis van sterftecijfers van eerdere jaren en demografische trends.

Het is normaal dat soms wat meer mensen overlijden en soms wat minder. Als het sterftecijfer hoger is dan te verklaren valt door dit soort gebruikelijke schommelingen, is er oversterfte. Daarvan is nu nog steeds sprake. 

 • Niet leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Via het RIVM

 

Voor de week van 2-12/8-12  ligt de oversterfte bij (4165 - 3098 - 392) 675 personen (i.e. exclusief covid doden)

 

In de week van 2 tot en met 8 december 2021 was de totale sterfte in Nederland sterk verhoogd (sterfte binnen 2 weken gerapporteerd - rondom 97% gerapporteerd). In totaal zijn 4.165 sterfgevallen gemeld; gewoonlijk verwachten we in deze tijd van het jaar tussen de 2.771 en 3.098 sterfgevallen. De gemelde sterfte aan laboratoriumbevestigde COVID-19 was in diezelfde week 392. De sterfte was sterk verhoogd in alle leeftijdsgroepen vanaf 55 jaar oud (55-64 jaar, 65-74 jaar, 75-79 jaar, 80-84 jaar, 85-89 jaar, 90-94 jaar en 95 jaar en ouder). De sterfte was verhoogd in alle gecombineerde regio’s.

Link naar reactie
Share on other sites

@Madeliefje: je link naar de RTL live blog geeft geen onderbouwing voor je volgende statements (zou je alsnog de linkjes kunnen toevoegen?):

 

13 uur geleden, Madeliefje zei:

Er gaan nu iedere week 1000 mensen extra dood sinds de start van het vaccineren. (30%)

 

13 uur geleden, Madeliefje zei:

De oversterfte begon bij de ouderen en later ook bij de jongere bevolking.

 

13 uur geleden, Madeliefje zei:

 

In Israël is de oversterfte flink gestegen na de de 3e booster prik

 

Alles in onderstaand stukje en verder lijkt ergens van gekopieerd te zijn, maar ik zie die informatie niet als ik op de link die je gegeven hebt, klik. Dus waar komt het vandaan?

13 uur geleden, Madeliefje zei:

Sterftecijfer daalt voor het eerst in acht weken

Het sterftecijfer is vorige week voor het eerst sinds half oktober gedaald in plaats van gestegen.

 

Link naar reactie
Share on other sites


Oversterfte en de oorzaken daarvan is lastig te interpreteren

 

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/50/weeksterfte-daalt-licht-maar-opnieuw-oversterfte-in-week-49

 

Bij de eerste grafiek zie je de TOTALE sterfte zonder naar oorzaken en leeftijdsgroepen te kijken. In  2020 zie je dat er een piek is in oversterfteVoor die piek en na die piek zie je een ondersterfte. De verklaring daarvan kan zijn dat men iets langer heeft geleefd door de zachte winter en de ondersterfte daarna zou komen doordat mensen een paar weken eerder zijn gestorven. (wat voor oorzaken dan ook).  Netto ben ik niet onder de indruk van de oversterfte over het hele jaar. Als je dan ook nog beseft dat de afgelopen 10 jaar er sprake is van een toename van het totaal aantal overledenen jaar (ook te vinden op CBS) dan vraagt het een en ander wel om een nader onderzoek. (zonder nu al te speculeren over de ander oorzaken)

Bekijk je de tweede grafiek over oversterfte dan zie je een vergelijking tussen personen die onder de WET LANGDURIGE ZORG  vallen en ander personen. Ook hier is sprake van pieken en dalen , maar over het hele jaar is ook hier niet deze oversterfte alleen aan Covid toe te wijzen.

Totale Oversterfte , de cijfers en de interpretatie daarvan is maar een veronderstelling. Het verbaast mij dat niet allang met de enorme hoeveelheid gegevens exact kan bereken welk deel aan covid is toe te schrijven. 

Bekijk je de bevolkingspiramide van Nederland dan zie je dat het aantal ouderen geleidelijk toeneemt . Dus ook het aantal kwetsbare ouderen neemt toe. (een reden dat het aantal kwetsbare ouderen die zijn overleden ook weer aangevuld worden)

Samengevat

1. Er wordt al jaren gesproken over  een oversterfte (zie kranten Delpher (oude kranten van o.a 1920)

2. De bevolking neemt jaarlijks toe

3. Het aantal overledenen per jaar neemt jaarlijks toe. 

4. Het aantal ouderen van boven de 70 neemt jaarlijks toe (zie CBS bevolkingspiramid)

5. De weekgetallen en dag getallen met elkaar vergeleken zegt niet zo veel.

6. Oorzaak en gevolg is lastig te bepalen als je meerdere oorzaken kan verzinnen die ook kunnen meespelen.

Bronnen CBS

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/50/weeksterfte-daalt-licht-maar-opnieuw-oversterfte-in-week-49 

https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/dashboard-bevolking/bevolkingspiramide 

https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/influenza/cijfers-context/sterfte 

NB bij de bevolkingspiramide kan je aanklikken om het verloop van de volgend jaren te kunnen zien.

 

Extra info zoekopdracht RIVM OMICRON Volgende info over effectiviteit Vaccins

https://www.rivm.nl/nieuws/vaccinatie-en-eerdere-infectie-beschermen-minder-goed-tegen-infectie-omikronvariant

 

Met vriendelijke groet

Ron sr

 

  

aangepast door Ron sr
aanvulling
 • Leuk 4
Link naar reactie
Share on other sites

Voor 9-12/15-12 ligt de oversterfte bij (4165 - 3119 - 296) 750 personen (i.e. exclusief covid doden)

 

In de week van 9 tot en met 15 december 2021 was de totale sterfte in Nederland sterk verhoogd (sterfte binnen 2 weken gerapporteerd - rondom 97% gerapporteerd). In totaal zijn 4.165 sterfgevallen gemeld; gewoonlijk verwachten we in deze tijd van het jaar tussen de 2.791 en 3.119 sterfgevallen. De gemelde sterfte aan laboratoriumbevestigde COVID-19 was in diezelfde week 296. De sterfte was licht verhoogd in de leeftijdsgroep 25-34 jaar, verhoogd in de leeftijdsgroep 45-54 jaar en sterk verhoogd in alle leeftijdsgroepen vanaf 55 jaar oud (55-64 jaar, 65-74 jaar, 75-79 jaar, 80-84 jaar, 85-89 jaar, 90-94 jaar en 95 jaar en ouder). De sterfte was verhoogd in alle gecombineerde regio’s.

 

In het 'gemiddelde' zitten ook de sterfte gevallen die normaal aan griep worden toegeschreven. Deze zijn er nu niet? Zou dan het vergelijk niveau juist flink lager moeten liggen? i.e. is het daadwerkelijke aantal nog flink hoger dan 750?  Ik weet het niet, wellicht dat iemand anders daarover wat kan zeggen.

 • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

Op 24-12-2021 om 15:21, Rien zei:

Ik weet het niet, wellicht dat iemand anders daarover wat kan zeggen.

CDC Covid Warning – 15,000 DEATHS WEEKLY

 1. Understand, there isn’t a single recorded case of an unvaccinated American dying from Omicron.
 2. The 15,600 deaths per week that the CDC says will take place in America by Christmas are actually deaths of vaccinated people who are dying.
 3. Already nearly 400,000 Americans are DEAD from the vaccines, and by April, it will exceed 600,000.
 4. Covid Vaccines are virtually useless against Omicron.
 5. Eigen toevoeging: Kerstmis wordt vaak genoemd in allerlei bronnen als de peildatum waarop het grote sterven begint. Maar houdt er rekening mee dat de vaccinatie wereldwijd begonnen is in de 2e helft van December en Nederland vrij laat is begonnen op 8 Januari 2021.  Ik verwacht hier dus de echte golf pas 1 tot 3 weken later in 2022. Een oversterfte van 1000 op 17 miljoen stelt immers nog niets voor. Link Link  Link Link Link   

 

Hieronder de actuele infectieontwikkeling in de staat Ontario (Canada) met 15 miljoen inwoners:

Infectie-ontwikkeling is natuurlijk niet feitelijk sterven, maar is wél voorspellend. Merk op dat het een en ander inderdaad uit de hand loopt tegen 

kerstmis.  Grafiek is in weken uitgesplitst. Let op de data.

image.png.1279cddfe360be711cf01d0edf85e628.png

   

 • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Een vrij grote verzekeraar in Indianapolis meldt dat de sterfte van mensen tussen 18 en 64 is toegenomen met 40% ten opzichte van voor de pandemie.

 

https://archive.is/VIzFv#selection-2243.23-2269.172

 

(The Center Square) – The head of Indianapolis-based insurance company OneAmerica said the death rate is up a stunning 40% from pre-pandemic levels among working-age people.

“We are seeing, right now, the highest death rates we have seen in the history of this business – not just at OneAmerica,” the company’s CEO Scott Davison said during an online news conference this week. “The data is consistent across every player in that business.”

OneAmerica is a $100 billion insurance company that has had its headquarters in Indianapolis since 1877. The company has approximately 2,400 employees and sells life insurance, including group life insurance to employers in the state.

Davison said the increase in deaths represents “huge, huge numbers,” and that’s it’s not elderly people who are dying, but “primarily working-age people 18 to 64” who are the employees of companies that have group life insurance plans through OneAmerica.

“And what we saw just in third quarter, we’re seeing it continue into fourth quarter, is that death rates are up 40% over what they were pre-pandemic,” he said.

“Just to give you an idea of how bad that is, a three-sigma or a one-in-200-year catastrophe would be 10% increase over pre-pandemic,” he said. “So 40% is just unheard of.”

 • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

Voor 16-12/22-12 ligt de oversterfte bij (3713 - 3137 - 231) = 345 personen (i.e. exclusief covid doden)

 

Een flink afname tegenover de voorgaande week, maar nog steeds wel duidelijk oversterfte.

 

Van het RIVM:

 

In de week van 16 tot en met 22 december 2021 was de totale sterfte in Nederland sterk verhoogd (sterfte binnen 2 weken gerapporteerd - rondom 97% gerapporteerd). In totaal zijn 3.713 sterfgevallen gemeld; gewoonlijk verwachten we in deze tijd van het jaar tussen de 2.809 en 3.137 sterfgevallen. De gemelde sterfte aan laboratoriumbevestigde COVID-19 was in diezelfde week 231. De sterfte was licht verhoogd in de leeftijdsgroep 45-54 jaar, sterk verhoogd in de leeftijdsgroepen 55-64 jaar, 65-74 jaar, 75-79 jaar, 80-84 jaar en 85-89 jaar, verhoogd in de leeftijdsgroep 90-94 jaar en licht verhoogd in de leeftijdsgroep 95 jaar en ouder. De sterfte was verhoogd in alle gecombineerde regio’s.

 • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1263240353/rivm-in-februari-meer-duidelijk-over-oversterfte

 

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hoopt begin februari de eerste resultaten te hebben van onderzoek naar de oversterfte in Nederland. Het instituut voert het onderzoek uit samen met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Begin december heeft de Tweede Kamer het kabinet gevraagd om onderzoek te doen naar de oversterfte.

 • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

 • Admin

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5279448/uitvaartverzorgers-uitvaart-dood-crematie-nabestaanden-coronavirus?fbclid=IwAR2olecsGYP5sWxh-Y8-HNNCn1FRN0ZdenYwJW77eGfGlivnHef4tkPZJBY

Hier wordt gesproken over 900 meer per week dan verwacht (op de laatste week na) in de afgelopen 2 maanden.

Dat ten opzichte van het gemiddelde aantal corona doden (ongeveer +/- 300 per week)

Dan is er een oversterfte van 600 zonder corona indicatie. Dat terwijl het weer niet extreem koud is, extreem glad is of iets dergelijks. 

Ik vind dat op zijn minst heel  bijzonder!! 

 • Leuk 3
Link naar reactie
Share on other sites

 

Op 3-1-2022 om 07:50, Rien zei:

2,400 employees and sells life insurance, including group life insurance to employers in the state

Dus nog mensen die werk hebben en daardoor minder stress nog dan iemand die werkloos is geworden. Zo'n verzekering betreft misschien maar een klein gebied, maar heeft geen belang om met cijfers te knoeien, wat de overheid misschien wel doet.

Lockdown, mondkapjes, experimentele vaccins/medicijnen, ... Onmenselijk :( En dit zijn dan de doden, hoeveel levensjaren van de nog levenden zijn er ook wel niet afgenomen door deze ongezonde toestanden.

 • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

5 uur geleden, Madeliefje zei:

De Gooi en Eemlander

Crematoria Laren en Hilversum overvol door overlijdenspiek, uitvaarten worden uitgesteld: ’Het is buitenproportioneel, de oven staat de hele dag aan’........
 

https://netforum.nl/index.php?/topic/914-buiten-proportioneel/#comment-3762


en wederom een fake vorm van berichtgeving,,,

 

een jaar geleden was dit toen er geen vaccin was en er ja ladingen doden waren.

en dan nu netdoen alsof het nu is.

 

@Madeliefje 

je verspreid enkel klinkklare onzin.

en dat was niks anders in je Doom tijd.

 

Link naar reactie
Share on other sites

Het aantal sterfgevallen onder mannelijke tieners steeg met 53% na de Covid-19 vaccinatie in 2021 en de sterftepieken correleren perfect met de inname van dosis 1, 2 & 3

 

https://www.frontnieuws.com/het-aantal-sterfgevallen-onder-mannelijke-tieners-steeg-met-53-na-de-covid-19-vaccinatie-in-2021-en-de-sterftepieken-correleren-perfect-met-de-inname-van-dosis-1-2-3/

Link naar reactie
Share on other sites

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
 • Nieuwe aanmaken...