Ga naar inhoud
GENEGEERD

Stijgende gasprijzen: Wat zijn jouw back ups


Gast

Aanbevolen berichten

De voorraad nog aangevuld met 20 liter Qlima kristal......€ 57,99.....prijzig maar preppen kost nu eenmaal geld.

Mijn zwager gaat hier binnenkort wat Petroleum C halen....https://www.uwtuinendier.com/webshop/zuivere-petroleum-c-voor-petroleumkachels-zibro/dM99K

 

Ben heel benieuwd naar zijn ervaringen. Op internet lees ik toch verschillende uitersten en dan is er maar één manier.....zelf uitproberen!

 

Van de site:

 

Zuivere petroleum C voor petroleumkachels zoals Zibro, Qlima, Inverter, Kero en andere merken. Petroleum C zorgt voor een zuivere verbranding die bijna reukloos is. Enkel bij het ontsteken en doven van de kachel heb je kans op een geurlast. Petroleum C heeft ook een zuivere verbranding waardoor deze ook duurzamer en langer zal branden en veiliger in gebruik.

Spaar veel geld uit door bij ons de tanken. Bereken zelf het verschil. Scheelt meer als de helft met originele, voorverpakte merken. Wij hebben zuivere petroleum die U kan gebruiken voor al uw kachels. Doe zelf de test!

Specificaties

zwavelgehalte 0,0065% m/m

vlampunt in gesloten kroes: 63°c

verbrandingswaarde: 46,2 MJ/kg

Schrijf een review over dit product en maak kans op een waardebon van 25 euro!!!

Prijs = DAGPRIJS (deze wordt bij prijswijziging aangepast)

Bij grotere afname's (vanaf 300lt) graag vooraf een seintje!!!

Korting bij grotere afname's.

vanaf 100lt: 1 cent korting

vanaf 200lt: 2 cent korting

Deze petroleum is een los product en wordt zelf bij ons getankt. Indien u zelf over eigen zuivere jerrycans beschikt, kunnen wij deze zelf vullen. Er wordt niet in 1lt of 5lt verpakkingen gevuld! (10lt max. 10st)

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Op 2-11-2021 om 10:38, MamaM zei:

Goede vraag.

Er even vanuit gaande dat we nog gewoon electra hebben; dan houden we het wel even vol, maar het zou wel behelpen zijn. We zouden de ruimte waar onze houtkachel staat moeten verkleinen en snel extra hout moeten vinden om het ding continue aan te hebben staan. Af en toe een koude douche en wekelijks om en om in het bad waarvan we het water dan verwarmd hebben gekregen met ketels en pannen kokend water. Zoiets. Slapen in een onverwarmde ruimte, met raam open, doen we al jaren. 

 

Enige probleem voor langere termijn zou de staat van het huis zijn. Zoals bleek in een andere post hebben we teveel vocht in bepaalde ruimtes in huis. Geen CV in dit seizoen staat gelijk aan nog veel meer vocht. Dat zou niet best zijn.

 

Oh, nog iets (en dan laat ik meteen blijken hoe weinig kennis ik heb op dit gebied, ik ben gewoon maar eerlijk); heeft de wasmachine eigenlijk ook het gas-verwarmde water uit de CV nodig? Of verwarmt hij dat zelf elektrisch?

Beste @MamaM,

Heel goed van jullie dat je slaapt in een niet verwarmde slaapkamer met een raampje wat open, dan is je lichaam goed aan het verwarmen, ik zou zeggen doe dat ook met de huiskamer stook een lagere temperatuur dat scheelt heel wat stokerij.

Wij stoken al heel wat jaren niet meer, met €25,00 aan energie kosten zouden we nog geld terug krijgen dat is het advies van het energie bedrijf, maar wij betalen €75,00 per maand en krijgen een mooi bedrag steeds jaarlijks terug op de bank.

Een mens kan goed wennen aan koude, met goede voeding en goed slapen is dat heel goed te doen.

Als het echt koud gaat worden trek je gewoon goed ondergoed en kleding aan, ook daar moet je niet overdrijven, als je wat koud word even je armen stevig warm wrijven, of even goed bewegen.

Wij lopen elke dag aardig wat met een  stevige pas de jas open.

 

Gebruik je goed dagelijks je spieren dat kan je dan vergelijken met CV buizen die dik genoeg zijn en zorgen voor een goede water circulatie, heb je dikke spieren dan kunnen die heel goed voor warmte transport zorgen in het lichaam, koude handen voeten, heb je dan een stuk minder.

 

Niet te vergeten, houd goed de vocht in de gaten een hoge vochtigheid is slecht voor alles, niet alleen voor gezondheid maar ook je spullen, en vochtige kleding draagt ook niet bij om je warm te houden, of het moet goede wol zijn, want zelfs natte wol kan nog helpen je warm te houden. (dat stond ergens beschreven) 

 

Wij zouden het met een heel klein kacheltje meer als voldoende hebben mocht het echt gaat vriezen, wat een geld scheelt dat allemaal. 

 

Moet je een jong lichaam hebben omdat zo te doen, haha nog een jaartje en we zijn zeventig.

 

O ja nog een voordeel als je gewent ben minder te stoken (of helemaal niet), en je lichaam het zelf goed doet, dan is de overgang naar de koude buiten ook veel kleiner, dan zijn de vorst winters aangenaam.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ik nog wil maken is zeg maar een semi hooikist om hete panen met voedsel verder te laten garen.

 

Hooikist - EcoStoof®

https://www.ecostoof.com/nl/service/hooikist

De hooikist werd vroeger vanaf circa 1900 gebruikt om brandstof te besparen voor het garen van voedsel. In zijn oorspronkelijke vorm was het een houten kist, gevuld met hooi, waarin ruimte was uitgespaard voor één of meerdere pannen. De voordelen van het gebruiken van een hooikist waren, brandstof besparing, een efficiënter gebruik van de branders, het voorkomen van aanbranden en de gelijkmatige garing v…

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet of in er aan toe kom, om een kleine uitvinding van mij te maken, en te installeren.

 

Het is maar een idee.😁

 

We wonen beneden in een bejaarden flat, waar ik een mogelijkheid zie om gebruikte maken van de mechanische afzuiging.

 

Ja om er een zelf gemakte hout ovenkacheltje (eierenkool) op aan te sluiten, ja nu schrik je waarschijnlijk en zie je allerlei scenario's van Brand in de buizen vol met droge vette stof.

Ja natuurlijk is brand dan voorspelbaar en de eventuele kunststoffen zullen smelten tenzij je een lange pijpenstelsel gaat installen met daar tussen een verzamel box voor de zweefstof/roet.

 

Door de uitgekiende dubben pijpen stelsel is de hitte van de kleine kachel allang afgekoeld tot lauwe lucht.

De kachel met een geïsoleerde lucht aanvoer pijp van buiten.

 

De warmte zou regelbaar zijn door in de lucht afvoer een regelklep te maken.

Voordeel van dit systeem je hoeft geen schoorsteen te hebben, door de aanvoer van lucht door de deels geïsoleerde pijp naar buiten het je ook geen koude lucht in je woonkamer.

 

De dubbelwandige pijpensysteem waar van de buitenste ruimte waar de buitenlucht door heen gaat en zo voor verwarmd is, maar het belangrijkste de warme pijp wordt daar ook nog eens door afgekoeld, en systeem wordt al gebruikt in hoogrendementsketels, om van de hete uitlaat deels de warmte terug te winnen..

 

Het idee is tijdens het schrijven bedacht, haha dus niet helemaal over na gedacht, maar daar door niet uitgesloten dat het niet goed zou kunnen werken.

 

Het gaat dus om een klein kacheltje, net even voor gezellig bij verwarmen, en iets op te verhitten in het ovenkacheltje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog een tip,

 

Als je niet stookt en je wilt onder de does zorg dat je zeker een uur voor de tijd heel warm bent door extra warme kleding of door intensieve beweging, dat voorkomt dat je onnodig lang onder de does staat om goed door gewarmd te worden, de verleiding is groot.

In geweekt door intensieve bewegingen wat het ook mag zijn helpt ook om snel schoon te worden tot aan de nieuwe huid.

Want de opperhuid zou twintig minuten nodig zijn, om in te weken en zo verwijderd te worden tijdens het wassen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Ziet er nog best geloofwaardig uit. Mocht ik me ooit vervelen ga ik het misschien voor de lol doen.

 

Maar dit lijkt me een gevalletje te goed om waar te zijn. Als het echt zo simpel was zou dit al door veel meer mensen gedaan zijn. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

22 uur geleden, 652 zei:

Ziet er nog best geloofwaardig uit. Mocht ik me ooit vervelen ga ik het misschien voor de lol doen.

Stel dat er iemand echt zou denken dat dit zou kunnen werken dan is het verstandelijk vermogen van die persoon wel extreem laag.

Dus ik neem aan dat je een grapje maakt?

 

Het is mij niet helemaal duidelijk hoe er 114.000 mensen op de like kunnen drukken met dit soort onzin.

Of vinden ze het gewoon grappig dat er mensen zullen zijn die zo dom zijn dat ze denken dat dit echt is?

 

6 miljoen mensen hebben dit bekeken terwijl het filmpje op 1 januari 2022 gepost is!

 

Het geeft wel aan dat er een enorme hoeveelheid mensen op internet rondhangen met een extreem laag IQ. En dat je binnen 1 maand 6 miljoen mensen kan bereiken met dit soort onzin is zowel grappig als beangstigend.

 

Dat niet iedereen vooraan heeft gestaan bij het uitdelen van IQ kan je de persoon niet kwalijk nemen.

(ik stond ook niet vooraan toen spelling/grammatica is uitgedeeld)

Maar de reacties die dit soort mensen uiten zodra je ze probeer uit te leggen dat er zoiets bestaat als:

Wet van behoud van energie

En die dan helemaal gaan flippen dat het een complot is van de olie-industrie dan zie ik flink wat raakvlakken met andere onderwerpen zoals religie/wapenbezit/woke/NWO en uiteraard corona.

 

Voor de mensen die wel geïnteresseerd zijn in het onderwerp elektronica, maar dan op een grappige en feitelijke/wetenschappelijke manier uitgelegd kan ik dit kanaal van harte aanbevelen.

 

https://www.youtube.com/channel/UCJ0-OtVpF0wOKEqT2Z1HEtA

 

Helaas geen gratis energie maar wel zeer vermakelijk en informatief.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

7 minuten geleden, martin zei:

Stel dat er iemand echt zou denken dat dit zou kunnen werken dan is het verstandelijk vermogen van die persoon wel extreem laag.

Dus ik neem aan dat je een grapje maakt?

 

Als je de 2e helft van mn bericht leest zie je dat ik inderdaad doorheb dat het niet echt werk.

 

Maar een beetje knutselen is altijd leuk. En elektromotoren zijn altijd leuk speelgoed.

 

Vraag me wel af hoe hij dit ding gemaakt heeft. Kabel weg ge-edit of een soort van accu pack in de plank?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Primagaz Easyblue 6 KG  vulling € 22,98 (Welkoop) gaat met bijna 100% omhoog!!

 

Het was al vreselijk duur gas maar nu helemaal. Ik heb ook Duitse gasflessen en in Duitslang is een gasvulling nog steeds stukken goedkoper - lees € 11,25 voor 5 KG

 

https://www.hornbach.de/shop/Propan-5-kg-Fuellung-Nutzungsflasche/3629296/artikel.html

 

 

 

"

Primagaz EasyBlue Light 6kg Fles+Vulling

Deze EasyBlue 6 kg gasfles is een Light Steel fles en is voorzien van een kunststof kraag. Hierdoor is aanzienlijk bespaard op het gewicht. Deze fles werkt met een statiegeld systeem. U betaald bij eerste afname een statiegeld bedrag voor de Easy Blue 6 kg fles van €25,- en apart de vulling. Daarna kunt u de fles steeds omruilen voor een volle fles en betaald u alleen de vulling.

Indien u het gebruik beëindigt krijgt u bij inlevering van de fles het statiegeld direct van ons terug.

Beste klant,

Benegas heeft recent Primagaz overgenomen en is hierdoor de grootste aanbieder van lichtgewicht gasflessen geworden.
Ze hebben per 1 februari 2022 de prijzen van de vullingen van de Benegas kunstof lichtgewicht gasflessen en de Primagaz Light Steel gasflessen met € 20,- per vulling verhoogd.

 

Helaas kunnen wij hier niets aan veranderen en zijn wij genoodzaakt deze nieuwe prijzen te hanteren.

Voor vragen en/of opmerkingen verwijzen wij u door naar de Customer Service van Benegas.

Customer Service Benegas:
Tel. +31 341 723350
info@benegas.nl"

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...
  • 2 weken later...
Op 5-5-2022 om 12:05, Kanarie zei:

Hallo ....heb sinds kort een valor 525 t petroleumkachel... mijn vraag is hoe gaat deze uit? Brand prachtig....nieuwe sok maar op zijn laagste stand blijft ie branden

20220505_112740.jpg

Schitterende kachel zeg.

Heb je het lont niet te ruim gemonteerd?, bedoel als je hem helemaal laag zou draaien moest hij toch uiteindelijk uit gaan? Het lont moet wel helemaal kunnen verzinken om te kunnen smoren. Anders maar 1 oplossing, blazen! 🤭

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb bij een olielamp een hendeltje die ik naar beneden kan duwen. Daardoor gaat en een manteltje omhoog en dooft de vlam. 

Is hetzelfde principe als de lont naar beneden draaien maar dan net iets makkelijker

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

meer over gaslevering in het algemeen :

 

https://nos.nl/teletekst#106

 

  "Nu Gazprom stopt met gasleveringen, wordt het lastiger om de gasvoorraden voor de komende winter voldoende gevuld te krijgen,zegt minister Jetten "

 

nu we toch bezig zijn wordt ook de olie- invoer aangepakt :

https://nos.nl/teletekst#125

 

 "De EU-lidstaten hebben een politiek akkoord bereikt over een invoerverbod van Russische aardolie die over zee naar de EU wordt aangevoerd."

 

Dit is de back- up voor het missende gas die de minister in gedachten heeft:

 

"Voor het vullen van de opslaginstallaties wordt vloeibaar gas uit andere landen gebruikt. Tegen welke prijs is nu nog niet duidelijk."

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wellicht ten overvloede een 

korte toelichting:

 

https://niburu.co/binnenland/17458-nederlandse-burger-lijkt-blij-met-dichtdraaien-gaskraan-door-gazprom

 

 "Tuinders die afhankelijk zijn van dagprijzen voor aardgas merken dinsdag al een „negatief effect” van het dichtdraaien van de Russische gaskraan, waarschuwt brancheorganisatie Glastuinbouw Nederland."

 

Hopelijk vinden diegenen die hier "blij" mee zijn, het niet erg om deze winter in de kou te zitten of zich scheel te moeten betalen aan een krop sla en andijvie.

En dat zijn dan nog maar details....mensen,mensen...

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja. Rus verkoopt de overtollige EU olie met 20% korting aan India, die verkoopt het door aan ZuidAfrika (+15%), die verkoopt het door aan Brazilie(+15%), die verkoopt het aan de UK (+15%) die verkoopt het door aan de EU. Wat tax, heffingenen accijnzen erbij en hopla u betaald 130%. En dat allemaal op papier want de olie komt de tanker niet uit want die vaart onder Panamese vlag. Zet u alvast met Kerst een warrme muts op? 😂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...