Ga naar inhoud
GENEGEERD

Droogoven


slimstrong

Aanbevolen berichten

21 uur geleden, Sjuul zei:

@slimstrong,

 

Uhm, ik merkte pas op, dat ik blijkbaar een schimmel probleem heb, toen ik 

op zoek was naar mijn schapevachten binnenzooltjes.

De leren binnenzooltjes waren beschimmeld, van die wollige witte schimmel.....

 

Die staan in de trapkast, waar ik verder alleen maar 'droog' spul bewaar.

De meest onhandige uitvinding, zo`n trapkast, tenzij je een  slangenmens bent of er zelf licht in aanbrengt....

 

Ach, joh, ik heb al zoveel gezeik met de woningbouw gehad, ik ben daar doodmoe van.

Ze doen totaal niks ,aan wat voor probleem dan ook.

Maar lopen wel gereformeerd te zeiken, als je het gras tussen je tegels laat groeien.....

Pfff.... 

 

Ik heb hier in de kamer een stopcontact, dat spontaan vonkt, soms wel, soms niet,

als ik daar een stekker in steek....(?) 

De kozijnen en of de binnendeuren zijn bijna allemaal door de vorige bewoners uit verband geropt

Het was een stelletje tuig wat hier voor mij in gewoond heeft...

Er was zo veel beschadigd, of was ontzettend vies...

Aso tuig.

 

Nu een ander huis vinden, wordt wel even wat lastiger, he? 

Brrrr. Dat is niet fijn om je binnenzooltjes zo te vinden en er dan achter te komen dat je wel een heel groot probleem in je huis/leefsituatie hebt. Wat een nare situatie met de woningbouwvereniging ook....:-)) Tja, een ander huis vinden is zeker niet eenvoudig...sterkte met al dat gedoe. Ik hoop dat je de moed niet helemaal op hebt gegeven...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Op 30-9-2021 om 18:38, Sjuul zei:

@slimstrong,

 

Ooh, noten zaden repen!?

Heb jij daar ook een recept van?

Wil jij dat hier delen?

Iemand heeft eens noten/zaden repen maken, heel snel uitgelegd... niets van onthouden! 🤣🤔

je leert toch het meest van zelf doen. 

Gebruik jij de gedroogde groentes, e.a.  als voorraad? Of gebruik jij ze ook, dagelijks met koken?

 

 

Maar even iets van internet geplukt...dit is een goed recept....er wel een oogje op houden als je het   zadenmengsel in de oven hebt. Het kan snel aanbranden! 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

@slimstrong,

 

Uhm, waar is het recept gebleven?

Ik zoek zelf ook wel even een receptje online.

Ga eerst nog even een cake met gerstemeel, kikkererwtenmeel & boekweitmeel maken,

 

gevuld met gehakte noten, is zo`n delicatesse! Mijzelf effe verwennen! 😊

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
Op 15-10-2021 om 21:17, Sjuul zei:

@slimstrong,

 

Uhm, waar is het recept gebleven?

Ik zoek zelf ook wel even een receptje online.

Ga eerst nog even een cake met gerstemeel, kikkererwtenmeel & boekweitmeel maken,

 

gevuld met gehakte noten, is zo`n delicatesse! Mijzelf effe verwennen! 😊

O sjuul...sorry zeg wat suf dat ik het recept totaal vergeten heb mee te sturen...

Was je cake lekker? De ingrediënten klinken in ieder geval goed...naar mijn smaak bedoel ik :-))

 

hier is dan alsnog een goed recept...

 

INGREDIËNTEN

  

100 gram noten (zoals walnoten, paranoten, amandelen, hazelnoten)

100 gram zaden en pitten (lijnzaad, maanzaad, zonnebloempitten, sesamzaad, pompoenpitten)

1 ei

1 eetlepel gesmolten kokosolie (niet teveel!)

1 eetlepel verse kruiden (tijm, rozemarijn, basilicum) ( dit doe ik voeg ik niet altijd toe, soms is een neutrale smaak ook lekker)

1 snufje zout

1 eetlepel sesamzaad (om mee te garneren)

En dan....de oven even voorverwarmen voor op 175 graden

Doe de pitten en zaden in de keukenmachine, vijzel of koffiemolen en maal het tot meel

Doe de noten in de keukenmachine en maal het ook tot meel

Doe vervolgens de notenmeel, zaden/pittenmeel, ei, gesmolten kokosolie, de verse kruiden ( als je deze wil toevoegen)

en een snufje zout in een kom

Maak er met een lepel of met je handen een deegbal van En maak het plat.

Leg vervolgens een tweede vel bakpapier op de platgedrukte deegbal en rol met een deegroller de deegbal plat met een dikte van ongeveer 5 mm (halve centimeter)

Haal het bakpapier aan de bovenkant eraf. Met je vingers kun je het plat gerolde deeg wat meer vormen tot een rechthoek of vierkant. Strooi er 1 eetlepel sesamzaadjes overheen als topping

Maak met een mes rechthoeken of vierkantjes van het deeg. Uit het deeg kun je ongeveer 8-10 crackers halen. Zorg ervoor dat de crackers iets uit elkaar liggen. Doe dit voorzichtig, want de crackers vallen nu nog makkelijk uit elkaar

Schuif de crackers met het bakpapier nog aan de onderkant op een rooster of bakblik en plaats het in het midden van de voorverwarmde oven

Bak de crackers eerst ongeveer 10 minuten op 175 graden. Het beste is om hier bij te blijven, want ze kunnen snel bruin worden. Dit is met mijn oven echt een must!  De crackers kunnen op sommige plekken een beetje gaan schuimen, maar dat is niet erg, dat trekt wel weer weg. 

Als de crackers een goudbruine kleur hebben. Je kunt ze, om dat bruine kleurtje te krijgen, even een paar minuten onder de grill zetten...

Dan af laten koelen, snijden of breken en er lekker van genieten. 

 

Ik heb ook wel crackers zonder noten  en zonder ei gemaakt. Die waren ook prima gelukt en lekker van smaak.

 

aangepast door slimstrong
Taalfout
  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@slimstrong,

 

Hahaha, dáár is het lang verwachte recept!🙏🤣

Dank je! 

Ga ik voor de 5 december familie bijeenkomst maken! 

 

Hmm, klinkt heel erg lekker, en volgens mij ook wel machtig, vullend!

Zou ik ook boter kunnen gebruiken?

ipv cocosolie?

Of rijstolie? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@slimstrong,

 

Ja, mijn cake was goed gelukt.

Ik heb sinds kort van die cupcake vormen, dat is ook erg makkelijk

koekjes bakken, of cupcakes dan...

Ik heb een paar basis recepten van de paleo  club, hele simpele

voedzame recepten voor crackers. ( zonder troep erin) 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onze Sedona droogoven hebben in het verleden wel gebruikt om groenten, fruit en granen te drogen.
Na een tijdje vonden we dat te veel gedoe en stond de droogoven vervolgens jarenlang ongebruikt in een hoek op zolder.

De laatste jaren gebruiken we de droogoven elke week om 8 tot 10 liter rauwmelkse yoghurt te maken.

Per batch doen we 4 of 5 literflessen vol met rauwe melk en yoghurtstarter in de droogoven:

Eerst flink wat verse room afscheppen voor de cappucinno's van mijn vrouw 🙂,
dan per glazen literfles ongeveer 75 ml van mijn favoriete yoghurt erbij als starter,
vervolgens 10 uur in de droogoven op 39 graden C,
daarna de flessen uit de droogoven halen en snel afkoelen door ze een uur in koud water te zetten,
dan de lauw/koele yoghurt de koelkast in met bevroren koelelementen er bovenop,

na een uur of 12 is de yoghurt dan koud opgestijfd en klaar voor consumptie.


Superlekker!

De boerderij waar wij de rauwe melk halen neemt steeds de helft van de 'yoghurtproductie' af.
Ze zijn daar gek op de verse rauwmelkse yoghurt van melk van hun eigen melkkoeien 🙂

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...