Ga naar inhoud
GENEGEERD

Hypertheory Land: Vulkaan in Middellandse Zee


Keyser Suze
 Share

Recommended Posts

Het is begin september en Nederland maakt zich op om te gaan stemmen, allerlei politici verdringen zich voor camera's. Verder in het nieuws de gebruikelijke aanslagen in Pakistan en Irak en uiteraard de economische crisis in de wereld en in het bijzonder in de zuidelijke EU. Een klein berichtje op nu.nl over het stijgen van een eilandje door vulkanische activiteit.

 

SANTORINI/LONDEN - Onder het Griekse eilandje Santorini hoopt vulkanisch gesteente zich op.

Hierdoor komt het eiland steeds iets hoger boven de zeespiegel te liggen. Volgens de Britse

wetenschappers is er in ruim een jaar tijd 10 tot 20 miljoen kubieke meter magma vanuit de diepe

lagen van de aarde de vulkaan ingestroomd. Normaal is daar 10 tot 20 jaar voor nodig.

 

Een maand later wordt er een aardschok geregistreerd in de buurt van Santorini. Weinig krachtig, geen drama, een oud kerkje stort in. Griekse en Italiaanse wetenschappers zijn te druk bezig met stakingen tegen loonmaatregelen. De universiteit van Athene ligt plat, net als het hele Griekse leven, want ook de vuilnisophalers en vliegtuigpersoneel staken al enige tijd. In Italië is in Pisa de noodtoestand uitgeroepen en is de stad door ordetroepen bezet. Het gebeuren in Pisa houdt de hele bevolking gekluisterd aan de TV. In Turkije, wat ook dicht bij Santorini gelegen is, worden wel degelijk toenemende aardschokken geregistreerd, maar worden niet kenbaar gemaakt in verband met de toeristen industrie waar feitelijk de halve westkust van Turkije van afhankelijk is. In Egypte registreren wetenschappers toenemende geofysische activiteit, maar berichten hierover bereiken maar slecht de overburen.

Totdat op 21 november een heftige aardschok door het eilandje gaat...in allerijl worden de eilandbewoners geëvacueerd. Het kan echter raar lopen en een ramp komt nooit alleen; op het moment dat de evacuatie in volle gang is met boten en helicopters, komt de ondergrondse en onderzeese magma in beweging, geholpen door een beweging in het Afrikaanse continent ten opzichte van het Europese deel. Het Afrikaanse deel duikt onder het Europese deel en dat veroorzaakt een kettingreactie van gebeurtenissen...Santorini, welke voor het laatst vulkanisch actief was onder de naam Thera en verantwoordelijk was voor het wegvagen van de op dat moment hoogste beschaving -de Minoïsche cultuur op Kreta- slaat opnieuw toe. Een vulkaan explosie slingert niet alleen grote hoeveelheden lava en gas de lucht in, maar ook wordt driekwart van het eiland de lucht ingeblazen. Doordat de krater aldus ontstaan, gevuld wordt met zeewater, wat een nieuwe explosie veroorzaakt, komt er een reusachtige tsunami op gang; Rhodos, Kreta en het Westen van Turkije krijgen een watergolf van 200 meter te verduren en worden compleet schoongeveegd van menselijk leven. Athene, gelegen aan de kust en aan het einde van een trechtervormig stuk zee, verdwijnt voor een groot deel in de golven; de Acropolis, gelegen op een berg, wordt wonderwel gespaard.

 

De giftige zwarte wolk hult Griekenland -wat er van over is- en voormalig Yugoslavië, alsmede Italië en Bulgarije in het pikkedonker; de wind staat op dat moment noordelijk. Langzaam drijft de wolk noordwaarts, zich uitbreidend doordat het steeds gevoed wordt door de nog immer actieve vulkaan. Santorini gelijkt nog het meest op Mordor vlak voordat de Ring in het vuur van Mount Doom verdwijnt, een fabriek van nare donkere lucht die alles verstikt. 90% van alle leven in zee in een straal van 200km is verdwenen of dood en de zeeschildpadden die het al moeilijk hebben, zullen langzaam aan uitsterven en deze klap dus nooit meer te boven komen.

 

De economische gevolgen zijn desastreus, de mensenstroom die op gang komt -weg uit het getroffen gebied- kiept het evenwicht nog meer uit balans. In Nederland is de zwarte pluim te zien....paniek, mensen slaan massaal spullen in zodra ze de rookpluim niet alleen op TV zien maar ook vanuit hun achtertuin....

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Een goed verhaal en ook zeer wel mogelijk. Echter kun je dit drama ook dichter bij huis verwachten. Geografisch gezien, net over de grens, bevind zich het Eifel gebied. Hier hebben zich vele actieve vulkanen bevonden en nog altijd is daar sprake van lichte vulkanische activiteit in de bodem. Een vulkaan zoals bijvoorbeeld die in de Laachersee, borrelt nog altijd CO2.

Ook daar is het niet de vraag of de boel weer gaat knallen, maar wanneer de boel weer gaat knallen. Het beschreven scenario bevind zich dan plotseling in onze oostelijke achtertuin en de gevolgen zijn voor ons nog meer voelbaar.

Om het helemaal compleet te maken schijnt er in de waddenzee, vlak voor de kust ook een enorme vulkaan te bevinden op een kilometer diepte ( onder de aarde) Ook hiervan beweren wetenschappers dat het een enorme vulkaan geweest is, mogelijk een caldera.

Ik denk dat de eerste reactie van mensen laconiek is, immers op IJsland zijn de laatste tijd zoveel vulkanen uitgebarsten en dat levert spectaculaire plaatjes op, maar niet meer dan dat. Al heel snel dringt dan de ernst door, vooral wanneer de media open kaart spelen en inderdaad verwacht ik dan grote paniek, waarbij wij preppers m.i. , de deuren stevig sluiten en rustig gaan zitten wachten op wat er komen gaat . Maar 1 ding is zeker, een uitbarsting in Italie kunnen we nog enigzins bagitaliseren in de eerste momenten, maar dichter bij huis wordt dat heel lastig.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...