Ga naar inhoud
GENEGEERD

China's Ghosttowns: Zo'n 64 mln leegstaande appartementen


carsten888
 Share

Recommended Posts

Dit is leuk voor de complot-preppers ;)

 

China bouwt complete steden op plekken waar niemand wonen wil. Met woontorens, winkelcentra en complete infrastructuur. En ze staan leeg.

Er zijn 64 miljoen lege woningen in China, en toch bouwen ze stug door. Ze willen 20 spooksteden per jaar bijbouwen in de komende 20 jaar.

 

Chinese generaal Zhu Chenghu, die verklaarde: "We zullen ons voorbereiden op de vernietiging van alle steden ten oosten van Xian".

http://www.nieuwscollectie.nl/2011/07/nog_meer_chinese_spooksteden_wat_zit_er_achter_dit.html

artikel_1388.jpg.b6e36d6ce2d4a990a6cb35f93bf703a3.jpg

 

Wat nogal vreemd is dat sommige spooksteden helemaal in engelse stijl zijn, inclusief rode telefoon cel!

http://www.businessinsider.com/china-ghost-city-english-town-2011-6

slide.jpg.7d0b4728f2c8227b0cfb0fecb17c4082.jpg

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Je het blijft bizar,

Is al eens eerder over gesproken op het forum...

Volgens mij is een deel van deze uitgaven gedaan om de economie cq binnelandse afname te vergroten, en je moet iets met je teveel aan liquide middelen....

 

Wat er echt achter steekt? Wie zal het zeggen, wie weet denken we veel te moeilijk en is bovenstaande reden genoeg, er is groei genoeg in China,dat er niemand wil wonen dat zal de Chineese overheid wel niet echt goed uitkomen...

 

Ze hebben de laatste jaren ook goud ondekt om geld aan te spenderen, en als China iets doet dan is het meteen nogal groot in omvang naar onze standaarden....

 

Get

Kans

Link naar reactie
Share on other sites

tja het klopt wel wat je zegt kans dat het de binnenlandse afname vergroot met andere worden het GDI blijft lkkr hoog het Gros Domestic Income (BNP) maar ze bouwen als het ware 1 grote bubble. Alles staat leeg dus er wordt niks gekocht/gehuurd waardoor je leegstand krijgt en het z'n object z'n waarde verliest. Zelfde als hier in NL. Je kan wel 500 euro p/m2 per maand vragen maar als niemand het wil betalen heb je als investeerder/eigenaar geen inkomsten dus is je vastgoed niks waard. Zo snel China (gedwongen) gaat afwaarderen dan kan die hele markt wellicht in elkaar zakken aangezien het vastgoed verbonden zal zijn aan diverse zaken (bv beleggingen van pensioenfondsen)...

 

Triest om te zien dat er zoveel leeg staat daar en er zoveel mensen zijn die dringend behoefte hebben aan woonruimte..KRAKEN!!!

Link naar reactie
Share on other sites

Als het nu allemaal groene zelfvoorzienende ecologische projecten moesten zijn dan zou ik het nog begrijpen. Maar dit is gewoon een verspilling van materiaal, energie en arbeid.

Je kan wel zulke steden bouwen, maar hoe ga je ze allemaal nog voorzien van electriciteit en water, van verwarming en wat nog meer. Ze hebben nu al zoveel problemen in China met bv water en energievoorziening.

Mijn bescheiden mening zijn ze daar ook een serieuze vastgoedbubbel aan het creëren. Als die dan ook nog eens ploft, samen met hun verminderde export naar Europa en de VS, ligt de wereldeconomie helemaal op zijn gat.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 weeks later...

Blijkbaar hadden ze toch een strategie in gedachten voor deze bubble:

 

China’s Great Uprooting: Moving 250 Million Into Cities

 

''The primary motivation for the urbanization push is to change China’s economic structure, with growth based on domestic demand for products instead of relying so much on export. In theory, new urbanites mean vast new opportunities for construction companies, public transportation, utilities and appliance makers, and a break from the cycle of farmers consuming only what they produce. “If half of China’s population starts consuming, growth is inevitable,” said Li Xiangyang, vice director of the Institute of World Economics and Politics, part of a government research institute. “Right now they are living in rural areas where they do not consume.”

 

Ze willen dus 250 miljoen mensen van het platteland naar de leegstaande ghosttowns verhuizen, wat moet resulteren in het feit dat tegen 2025 zo'n 70% van alle inwoners van China (zo'n 900 miljoen) in de stad wonen, terwijl dit nu ongeveer de helft is. Dit in de hoop een nieuwe massale toestroom van consumenten te geneneren..

Op zich een leuk idee maar die steden moeten nog wel gevoed worden denk ik? Het is wellicht een oplossing voor de vastgoedbubble maar welke bubbles vloeien hier weer uit voort...?

Link naar reactie
Share on other sites

Als dat zo is waarom dat de flats zo duur maken? Dat kunnen deze plattelanders nooit betalen.

 

Hogere huren is (op papier!) hoger direct rendement. Betekend hogere waarde voor het vastgoed en hierdoor betere belegging met hoger rendement wat uiteindelijk weer resulteert in hogere omzet/winst/GDP( of BBP).

 

Echter is vastgoed niks meer dan een dure hoop stenen als er geen huurders in zitten. Want daar moeten de werkelijke inkomsten vandaan komen. Vandaar dat er nu ook gesproken wordt van een bubble: Er staat immers voor heel veel geld op papier maar er komt niks binnen...

 

Keerzijde is dat er in feite flink moet worden afgewaardeerd (het vastgoed dient minder hoge huren te rekenen = minder rendement/winst = lagere waarde van het vastgoed). Wanneer je dit doet als bv (woning)eigenaar moet je het zien als het verlagen van je woningwaarde met een X bedrag omdat je het anders niet aan de straatstenen kwijt raakt. In ogen van een belegger betekend dat minder hoog rendement. Goed voorbeeld zijn institutionele beleggers zoals pensioen en verzekeringsfondsen en als die in de buidel moeten tasten dan betaald uiteindelijk de consument de rekening weer...

 

Kort door de bocht: lagere huren zouden minder economische groei betekenen voor China

Link naar reactie
Share on other sites

Dankzij allerlei gekke regeltjes, is het in China zo dat gemeentes niet voor bank mogen spelen. Ze mogen niet eindeloos geld oppotten.

Kunnen ze een aantal dingen mee doen: mee naar de beurs. Maar voor de gemiddelde Chinese lagere ambtenaar op het uitgestrekte platteland is dat toch zoiets als "alles op rood in het casino". Vaag. Niet tastbaar. Dan bouwen ze er maar huizen mee. Of die verhuurd worden maakt niet uit. Het geld staat niet meer op de bank, en het is een tastbare investering.

Link naar reactie
Share on other sites

Het is om de economie draaiende te houden. Met het bouwen van een complete stad is toch al gauw een flink leger bouwvakkers en ander personeel gemoeid die anders zonder werk dus zonder inkomen in China zouden rondlopen. Dat zou dan weer kunnen exploderen tot onrust.

 

Die Chinezen zullen die flats wel een keer vullen door de bevolking te dwingen, bovendien hebben ze dan al zoveel afgeschreven van de waarde, dat het nog betaalbaar wordt ook. Ze kiezen duidelijk voor werkgelegenheid i.p.v. bezuinigen zoals hier in de EU.

Link naar reactie
Share on other sites

De Chinezen geloven in hun eigen economie. De bouwvakkers krijgen loon en de gezinnen besteden dit weer aan voedsel en andere zooi die in hun eigen land wordt gemaakt. Werklozen kosten de samenleving alleen maar geld dus zijn voor hun onproductief. Zoveel mogelijk mensen aan het werk tegen minimale lonen,maar net genoeg om een beter leven te krijgen dan de generatie ervoor.

Link naar reactie
Share on other sites

Alle bubble-theoriëen ten spijt heb ik een iets simpeler vraag, dat boeltje staat daar leeg. We weten allemaal dat leegstaande gebouwen het snelst achteruit gaan en aftakelen (oa door temperatuurverschillen).

Dus vraag ik mij af wie die gebouwen onderhoudt (op zijn minst verwarming), het gras af rijdt, enzoverder...

Link naar reactie
Share on other sites

  • 3 weeks later...

De gebouwen worden gekocht door de rijke Chinezen als investering.oo

Deze zullen deze ook onderhouden, meestal door een soort huismeester die een tal van gebouwen onderhoud.

 

De openbare gebouwen worden onderhouden door de staat.

Zo hebben de theaters, musea, winkelcentra en weet ik veel allemaal gewoon personeel in dienst die worden betaald door de overheid of er wel of geen bezoekers komen dat doet er niet toe.

Link naar reactie
Share on other sites

Ze houden hun eigen economie draaiende met geld wat ze verdienen aan de export. Later komen er waarschijnlijk best mensen in te wonen. Als ze de mensen niet aan het werk houden, dan consumeren ze niet en breekt een keer de pleuris uit. De Chinezen zijn nu ook gewend aan enige vorm van luxe (kapitalistisch) leven. En dan is er geen weg meer terug.:D

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...