Ga naar inhoud
GENEGEERD

IoT mesh networks


Rien
 Share

Recommended Posts

 

Dit is niet beperkt tot IoT, ook andere nieuwe apparaten kunnen een mesh network chip hebben.

 

Het werkt via een bluetooth chip die afstanden tot wel 800 meter kan overbruggen. Normaal zal dat eerder enkele tientallen meters zijn to misschien 100.

 

Stel je hebt een toaster in de keuken die een bluetooth chip heeft, deze kan communiceren met je telefoon, maar als je TV een bluetooth chip heeft ook met de chip in de TV. Dus zelfs wanneer je je toaster-App op de telefoon niet gebruikt kan de toaster toch berichten naar bv google sturen via de TV.

 

Eventueel zelfs via een bluetooth chip in de toaster van je buren die als repeater gebruikt wordt om zo via de bluetooth chip in de auto van 3 buren verderop de internet router van het cafe op de hoek te bereiken en dan het internet op te gaan...

 

Oh ja, en de software daarvoor is deels richting gevoelig, en ze bouwen maps van IP/mac adressen op...

 

Wat betekend dit allemaal?

 

Dat wanneer je moderne elektronica koopt je er van uit moet gaan dat deze over deze techniek zal bezitten en zo een 24/7/365 "bewaking" kan doorvoeren van alles wat je doet (en deels zelfs zegt... ook daarvoor is SW beschikbaar...)

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
11 uur geleden, Paratoi zei:

Hoe stuurt een tv via een coax kabel naar Google dat je twee broodjes hebt geroosterd?

 

Als de TV het niet zelf kan, dan stuurt hij het gewoon door naar een andere IoT node. En die gedraagt zich dan weer precies zo... net zolang tot het lukt.

In theorie kan zo'n berichtje van de ene kant van de stad naar de andere kant gaan tot er een node gevonden wordt die contact met google kan krijgen.

 

En de 'grap' is deze: deze functie is parallel aan de normale functies en kan (nog?) niet via de voorkeuren uitgezet worden.

 

PS: Ik verwacht wel dat de EU uiteindelijk iets zal doen in de vorm van regelgeving.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Nou lekker dan… Het is inderdaad te hopen dat 

9 uur geleden, OBL-Rien zei:

EU uiteindelijk iets zal doen in de vorm van regelgeving

Hier in huis geen IoT devices/ of domotica meuk. Maar ja, ik hang wel af en toe een Google Chromecast aan de tv om een tablet te streamen. Daar zou het dus al fout kunnen gaan. Zitten we gewoon niet in een fuik waar we nooit meer uit komen?

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

13 uur geleden, Paratoi zei:

Zitten we gewoon niet in een fuik waar we nooit meer uit komen?

 

Zeker..... en... bring it on!

 

Down she goes captain!

 

Ik post dit soort dingen eigenlijk alleen voor a) de vermaak waarde en b) voor diegene die af en toe een klein steuntje nodig hebben om toch maar liever geen nieuwe elektronica zooi te kopen.

 

PS: Het risico bestaat dat je ooit eens op gaat vallen omdat er niets over je in het systeem bekend is: "What is wrong with this guy...., we don't even know when he toasts his bread!"

  • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...