Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

'We're looking at Billions of People not being able to Survive' | Peter Carter, Expert IPCC Reviewer


Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Tja. Wanneer we niets doen dan krijgen deze mensen gelijk. Het probleem zit hem erin dat de mensen gewend zijn aan situatie A, maar dat we nu toe gaan naar situatie B, en wanneer we geen maatregelen treffen dan zal de impact van situatie B behoorlijk groot zijn. Gaat het hele menselijke ras er aan? Ik denk het niet. Daarvoor zijn we te slim en te goed in aanpassen geworden. Gaan we het moeilijk krijgen als menselijk ras? Tja. De noordelijke hemisfeer is immens qua landoppervlak, en daar komt steeds meer land vrij, en dat land zal niet allemaal onbewoonbaar worden. Integendeel. Gaat het leuk worden? Ik denk het niet. Het gaat echt wel zeer doen.  Overleefd onze huidige beschaving het? Moet ik nog zien. Maar stel je voor dat 95% van de mensen dood gaat. De overige 5% hebben binnen no-time wild om op te jagen, en planten zullen er ook nog wel te eten zijn. Dat overleven we wel, zeker omdat we nog kennis hebben. We zullen niet meer alle gemakken van vroeger hebben, maar met een slimme aanpak zullen we in betrekkelijk comfort kunnen overleven totdat de omstandigheden stabiel genoeg zijn om weer de hele planeet te bevolken, maar dan anders dan de vorige keer. Uitsterven zie ik alleen gebeuren wanneer we een grote brok steen moeten wegkoppen.

 

Doen we nu genoeg? Nee. Kunnen we genoeg doen? Data suggereert dat dat best moeilijk gaat worden, we hadden dertig jaar terug al de schoppen in de grond moeten steken. Maar we kunnen ons nog aanpassen.

 

I

Link to post
Share on other sites
15 uur geleden, Winterslaapisbeter zei:

Wanneer we niets doen dan krijgen deze mensen gelijk.

 

Dat is niet iedereen met je eens ;-)

 

15 uur geleden, Winterslaapisbeter zei:

Overleefd onze huidige beschaving het?

 

Zo wie zo niet. Wat er ook gebeurt. En ja, dat is natuurlijk mijn mening ;-)

 

16 uur geleden, Winterslaapisbeter zei:

maar dan anders dan de vorige keer

 

Zo wie zo: alle gemakkelijke resources zijn dan weg. Geen olie meer die uit de grond sijpelt, geen makkelijk bereikbaar steenkool meer, geen meters top soil meer, geen gemakkelijk bereikbaar erts meer etc etc etc

 

16 uur geleden, Winterslaapisbeter zei:

Uitsterven zie ik alleen gebeuren wanneer

 

En de grote hoop moet zijn dat we op tijd alle kern centrales uitzetten en het plutonium ergens veilig opbergen..... na ons de zondvloed????

(Wanneer het plutonium in de lucht circulatie raakt -bv door explosie van centrales- dan is het mogelijk dat alle hogere levensvormen van aarde verdwijnen)

 

 

 

Wanneer we onze technologie verliezen dan is er een heel gerede kans dat deze voorgoed verloren gaat. Om nooit meer terug te keren. Zoek maar eens op "fermi filter"

  • Leuk 1
Link to post
Share on other sites

Ehh ja. Plutonium is een probleempje 🙂. Dat klimaatverandering verregaande impact gaat hebben is overduidelijk, de mensen die denken dat het allemaal wel meevalt hebben niet goed opgelet. Wanneer we de temperatuur met 5 graden laten stijgen dan heeft dat een enorme impact op *alles*, grote delen van de planeet zullen onbewoonbaar worden, en daar wonen nu een heleboel mensen.

 

De vraag is of het een probleem is dat we onze technologie niet meer op hetzelfde niveau terug krijgen. Hier is wel een leuk artikeltje.

http://www.bbc.co.uk/earth/story/20150323-how-long-will-life-on-earth-last

 

Zonder geavanceerde technologie zijn we natuurlijk overgeleverd aan de grillen van de planeet en het universum. Het is goed mogelijk dat we als mensen het 500 miljoen jaar volhouden, we zijn slimme wezentjes, en erg veel meer dan zeg, technologie gelijk aan die van 2000 jaar geleden heb je niet nodig om je te verzekeren van overleven van de Noordpool tot aan Kaap de Goede Hoorn en alle klimaten ertussen, en cultuurtechnische artefacten te produceren die de moeite waard zijn. Er is een goede filosofische discussie te voeren over het potentiele nut van het opbouwen van een beschaving die tussen de sterren kan reizen

 

 

M.b.t. het Fermi filter, dit is gebaseerd op een aantal aannames die direct vol met gaten te prikken zijn. De belangrijskte aanname is dat we binnen de beperkte tijd dat wij observaties doen ( laten we het voor het gemak eens stellen op 100 jaar) we ook een andere beschaving kunnen vinden. Gegeven dat ruimte vierdimensionaal is kijken we naar een snee van 100 jaar in de tijd, ongeacht waarheen we kijken, en specifiek in die snee van 100 jaar moet er een voor ons waarneembare beschaving zijn. Omdat we niet goed ver kunnen kijken kunnen we een aarde-achtige beschaving niet tot nauwelijks waarnemen, onze eigen radiosignalen zijn nog niet zo krachtig dat je ze op zeg 50 lichtjaar makkelijk kunt vinden, en dus zoeken we naar mega-schaal constructielementen zoals Dyson Spheres of sterverplaatsingen. Maar wat als er nooit een noodzaak komt om dat te doen? Soortspecifiek overleven kan misschien inhouden dat we alles en iedereen omzetten naar geavanceerde simulaties die draaien op grafeenchips, en dat we die hele computerbende vervolgens ergens ingraven in een boel rostjes in de Oortwolk. Zie je niks van, en je kunt het vrolijk volhouden tot het eind van het universum.

Link to post
Share on other sites
8 uur geleden, Winterslaapisbeter zei:

beperkte tijd dat wij observaties doen

 

Leven vermeerdert -wanneer er geen limits zijn- exponentieel. Wanneer het mogelijk zou zijn om een interstellaire beschaving te vormen dan vallen limits weg. En dat zou betekenen dat het hele heelal op dit moment eigenlijk vol met leven zou moeten zitten. Overal waar je maar kijkt. Echter we zien niets.

Link to post
Share on other sites

Beetje snel geredeneerd dat er "geen limits" zijn in de ruimte. Tijd en ruimte zullen altijd een probleem zijn, zelfs al verspreid je je over een miljard sterrenstelsels (wat dus niets is).

 

Tja klimaat. Wat mensen vooral vergeten is de chaos die gaat ontstaan. Alleen al Nederland als voorbeeld: stel we overstromen tot Utrecht. Het wegvallen van voorzieningen, vluchtende en plunderende mensen... Mensen lijken dat te vergeten en denken dat de zee vredig opschuift en we vervolgens weer alles gezellig verder regelen.

Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...