Ga naar inhoud
GENEGEERD

Hoe winterklaar ben jij?


Zanshin

Aanbevolen berichten

Zoals ik op een andere threat al noemde: id auto swinters bergschoenen mee, poncho, fleecedeken, schep en soms ook nog thermosfles met warme thee afhankelijk van weersomstandigheden of afstand. Ook gooi ik wel eens mijn Nordic Walkingstokken id auto als er sneeuw verwacht wordt. Als ik dan toch de auto zou moeten achterlaten heb ik meer steun met lopen.

 

Er zijn ook van die handwarmers te koop voor het skien, die knik je dan en dan worden ze warm...

Thuis ben ik ook redelijk winterklaar met vold water,voedsel, div methodes om ook zonder electra en of gas te kunnen koken. maar het moet dan niet al te lang gaan duren, zover ben ik nog niet....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 57
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Bij de Xenos kun je van die fleece aantrekponchos of hoe je die dingen noemen kopen en zijn vrijwel spotgoedkoop. Je kan ze ook ochtendjassen noemen, alleen zijn ze net een tikkeltje anders in design. Met zo'n ding in de auto hoef je je al geen zorgen meer te maken over de kou. Verder doe ik er nix mee, ik woon 20 minuten van mijn werk vandaan (per auto) anders is het anderhalf uur of zo lopen, denk niet dat temperaturen zo snel kunnen dalen dat je dat stukkie niet overleefd met een paar zweedse klompen. Een tijd geleden liep ik nog met open sandalen door de sneeuw en het was iets van -14 graden ofzo? Was toen best wel koud. Toch had ik warme voeten, maar dat duurde niet lang totdat ik misstaptte en sneeuw op me sokken kreeg, toen werden ze wel heel snel koud.

 

Die ossenlaarzen ja, die zouden weleens heel erg goed zijn tegen extreme koude weersomstandigheden.

 

Winterklaar... Hm... Heb nu wel een petroleumkachel, maar wil die nog niet gebruiken. Een dikke jas aan enzo doet wonderen genoeg en meestal ga je dan toch in je bed liggen omdat het gewoon te koud is om iets te willen doen. Dat spelletje Doktor Bibber bijvoorbeeld, dan verlies je bij elke poging! :p Mischien alleen gebruiken als mijn watervoorraad aan het bevriezen is, dan is dat wel noodzaak. Vind ijslollies best lekker maar het moet niet te gek worden natuurlijk.

 

En voor buiten, als je eerst een dikke jas aantrekt en daaroverheen een regenpak, zul je het absoluut niet koud krijgen. Ik heb zo'n boswachtersregenpak, gemaakt stretchy materiaal en waterpenetratie is 0% terwijl je bij veel regenpakken nog wel eens vochtigheid kunt voelen. Qua kleding (excl. schoenen) was dat regenpak het duurste wat ik ooit betaald heb voor kleding...

 

Heb gisteren één paar thermosokken besteld, es kijken wat dat is. Het zou blaren verminderen, je voeten altijd droog houden omdat het van bamboe gemaakt is... Nahja, eerst zien dan geloven. Ik geloof best dat er sokken gemaakt kunnen worden van bamboe. Net als dat fleece-dekens gemaakt zijn van plastic.

 

Gewoon lekker rustig blijven, genoeg warmte om je heen creeeren, genoeg water bij je hebben en mischien iets in huis hebben waar je het warm van krijgt... Chili pepersaus ofzo? lol

Wat gebruiken die Russen eigenlijk? Die zetten weleens een potje marmelade of jam op tafel en gaan daar met een lepeltje kleine beetjes uithalen met het gezin... Die mensen kunnen ook wel goed tegen de kou... Ik wil weten wat voor jam dat is... :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eigenlijk heb ik tot nu toe het altijd fout gedaan. Ik ga vanaf nu een aantal waxinelichtjes in mijn auto leggen met een doosje lucifers en 1 aansteker (just in case). Tevens een extra fleece deken voor het geval dat. Thuis ben ik "winterklaar" door verhuisd te zijn naar een woning met dubbelglas en goede isolatie. Vandaag voor het eerst de kachel aangezet, waar ik hiervoor in een enkelglas woning zat die al in augustus verwarmt moest worden als het begon met regenen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedkope fleecedekens van de Ikea (de gifgroene zijn het goedkoopste en kosten geloof ik € 1,99 per stuk), een paar waxinelichtjes, een esbit kokertje, twee blikjes knakworsten, pakje crackers, paar flesjes water en lucifers :) voor in de auto.

Thuis een houtkachel met 6 m2 droog hout, voldoende briketten, voldoende wollen dekens voor op de bedden, kaarsen etc indien de stroom mocht uitvallen, eten voor zeker anderhalve maand en een grote gasfles met 2 pits brander. Ik geloof dat we redelijk winterklaar zijn.

 

O, ja en 20 kilo strooizout!

Winter, kom maar op!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die ijzertjes kan je bij de ANWB halen, "snow steps" : http://webwinkel.anwb.nl/webwinkel/reisartikelen/snow-steps-36-41-nw.html

 

Heb ze hier in Zweden ook en ze werken super, ze zijn vooral effectief op ijs (aangestampte / platgelopen sneeuw), in verse sneeuw heb je er weinig aan.

 

Afhankelijk van hoe druk de weg van je werk naar huis bereden wordt, kan 't handig zijn om in de winter een grote boomzaag in de auto te hebben liggen, zodat je een eventueel omgevallen boom kunt wegwerken.

 

Ook handschoenen, een opwindbare zaklamp, een reflecterend jasje, een EHBO doos en het juiste gereedschap om een wiel te wissellen mogen in geen enkele auto ontbreken, maar dat lijkt me nogal standaard...

 

Verder redelijk winterklaar, genoeg pellets op voorraad om het een paar maanden uit te zingen; binnenkort weer nieuwe bestellen... dure zooi...

De kelderramen zijn weer dicht geisoleerd (groot blok rockwool er tegenaan, doet wonderen); de ramen boven hebben dikke gordijnen; warme kleding ligt altijd in de auto. Ben begonnen met m'n voedselvoorraad aan te leggen; water is minder belangrijk, heb m'n eigen put in de tuin, maar alsnog 25 liter drinkwater in een jerrycan (met kraantje), just in case...

 

Binnenkort gaat de stroomkabel voor de motorverwarming van de auto ook weer naar buiten en de spijkerbanden weer onder de auto... ruitenwisservloeistof die tot -40 kan er in zodat die rommel ook niet bevriest...

 

Ook alvast een zooitje zaden bestellen voor de collectie, zodat ik van de lente snel kan beginnen met zaaien van sla e.d., en dan maar hopen op een beter zomer dan dit jaar, want dit jaar was hier in Zweden echt een belachelijk slechte zomer.

 

Van de lente als alles meezit een nieuw dak op m'n huis en dan kan dat ook weer minstens 30 jaar mee! :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb deze pantoffels van Ikea gekocht: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/70236405/?query=MARGARETA+Pantoffels .Wanneer mijn voeten koud zijn, ben ik nauwelijks warm te krijgen, ook al heb ik dekens om, of zit ik tegen een kruik aan. Maar met warme voeten kan ik juist weer heel veel kou verdragen, wanneer anderen lopen te bibberen. Nu heb ik die pantoffels aan en vind ze schandalig heerlijk. Net of je je voeten begraaft in een zacht, warm en zalig dekbed.

 

Voor de winter wil ik Russische Valenki laarzen aanschaffen. Die zijn gemaakt van vilt (en hebben een rubber overschoentje die je eroverheen kunt aantrekken als je naar buiten wilt) en ze schijnen zo warm te zijn dat het zweet je uitbreekt als je met blote voeten in die laarzen buiten in de Russische vrieskou rondhuppelt. Ik ben benieuwd!

Valenki: http://www.knitgrrl.com/?p=743

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...