Ga naar inhoud
GENEGEERD

Hoe gaat het in Franrijk ?


Kans
 Share

Recommended Posts

Nog niet echt veel slechte berichten over Frankrijk.

Toch is het daar ook alles behalve rozengeur en manenschijn.

Ook daar moet een bank gered worden:

 

September has arrived which means for Europe reality can, mercifully, return. First on the agenda: moments ago the French government suddenly announced the nationalization of troubled mortgage lender Credit Immobilier de France, which is also the country's second lagrest mortgage specialist after an attempt to find a buyer for the company failed. "To allow the CIF group to respect its overall commitments, the state decided to respond favourably to its request to grant it a guarantee," Finance Minister Pierre Moscovici said according to Reuters. What he really meant was that in order to avoid a bank run following the realization that the housing crisis has finally come home, his boss, socialist Hollande, has decided to renege on his core campaign promise, and bail out an "evil, evil" bank. Sadly, while the nationalization was predicted by us long ago, the reality is that the French government waited too long with the sale, which prompted the Moody's downgrade of CIF by 3 notches earlier this week, which in turn was the catalyst that made any delay in the nationalization inevitable. The alternative: fears that one of the key players in the French mortgage house of cards was effectively insolvent would spread like wildfire, leading to disastrous consequences for the banking system. End result: congratulations France: your Fannie/Freddie-Dexia moment has finally arrived, and the score, naturally: bankers 1 - taxpayers 0.

 

Grt

Kans

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Sorrie mr gold, hoezo MEER duidelijkheid?

 

Als het nu nog niet duidelijk is.....

Dan wordt het dat pas nadat je vier dagen op een rij niet kunt pinnen, de winkels al twee dagen leeg zijn, en je een knuppel in je nek krijgt....

En dat geld dus voor 99% of meer.....

 

Grt

Kans

Link naar reactie
Share on other sites

Sorrie mr gold, hoezo MEER duidelijkheid?

 

 

In de zin of de geld kraan open gaat Q3, of Griekenland extra tijd krijgt, of er meer staatsobligaties opgekocht gaan worden van onze Zuiderlijke vrienden, diverse politieke veranderingen e.d.

Krijgen we extra tijd?

 

De beleidsagenda in september

- 6 september vergadert de raad van bestuur van de ECB. President Draghi heeft de hoop gewekt dat de ECB maatregelen zal nemen om de slecht functionerende markten voor staatsobligaties van verschillende landen vlot te trekken, en de verwachting is dat hij de ECB-plannen hiervoor bekend zal maken.

 

Ik wil erop wijzen dat Draghi in zijn korte tijd als ECB-president zeker niet te weinig heeft gedaan. Hij was nauwelijks in functie of de ECB maakte de onterechte rentestijgingen van begin vorig jaar ongedaan. Besluitvaardigheid was het kenmerk van de marktinjectie van ruim duizend miljard euro, waarmee de ECB in december en maart begon.

 

- 9 september maakt de Europese Commissie haar plannen voor een Bankenunie bekend. Die zijn van groot belang, want de bankenunie is cruciaal in het proces om de euro op lange termijn te laten overleven. Het plan zou ook het vertrouwen in het Europese bankwezen een stimulans kunnen geven.

 

- 12 september: het Duitse constitutionele hof doet uitspraak over de vraag of het ESM in strijd is met de Duitse grondwet. Ik ben geen jurist, maar als we op het recente verleden mogen afgaan, zal het hof zijn fiat geven, maar wel voorwaarden stellen aan de relatie tussen het permanente noodfonds en het Duitse parlement. Men zegt dat Draghi de bekendmaking van de ECB-plannen voor de aankoop van staatsobligaties tot na de uitspraak van het hof zal uitstellen.

 

- 12 september: Tweede Kamerverkiezingen in Nederland. Nederlandse verkiezingen spelen internationaal meestal geen rol, maar dat is dit keer misschien anders. Na de opkomst van de rechtse eurosceptici van de PVV een paar jaar geleden staat volgens de peilingen nu de eveneens eurosceptische, maar zeer linkse SP op grote winst en zou deze zelfs de grootste partij kunnen worden. Nederland, een van de oprichters van de EU, is altijd zeer pro-Europees geweest en een verkiezingsoverwinning van de SP zou een belangrijk signaal zijn.

 

- 13 september: het beleidscomité van de Fed (FOMC) komt bijeen, en de notulen van de laatste vergaderingen doen vermoeden dat de Fed een kleine stap zal zetten. We dachten dat de Fed niet tot verdere verruiming zou overgaan, omdat het FOMC sterk verdeeld leek en de economie niet slecht genoeg is om verdere maatregelen te rechtvaardigen.

Link naar reactie
Share on other sites

Mooi overzicht mr gold!

 

Denk je dat een of zefs alle maatregelen het probleem oplossen of zelfs maar wat veranderd?

Vertragen dat zou kunnen., maar verder ik geloof het niet meer.

 

Grt

Kans

 

Ik geloof er heilig in dat het mis gaat de vraag is alleen wanneer de uitbarsting komt. Vertraging geloof ik zeker in en zou nog best een paar jaar kunnen duren voordat het echte eindspel gespeeld gaat worden. Ondertussen maar verder genieten van het leven :)

Link naar reactie
Share on other sites

Ik hoop op nog een paar jaar, eigenlijk hoop ik dat het niet ontploft maar dat lijkt nu wel erg veel op dagdromen...

Ik kijk naar de basis indicatoren en de afgeleide daarvan (de mate waarin de trend veranderd).

Als je nu eea beziet dan kan de boel vertraagd worden maar ik zie alleen versnelling, en dan is een paar jaar te ver weg......

 

Grt

Kans

Link naar reactie
Share on other sites

Ik woon nu alweer bijna zeven jaar bij een klein dorpje in France en ja,er is iets aan het veranderen;toen ik hier kwam wonen,in een gemeente van nog geen driehonderd inwoners stond er bijna geen een (tweede) huis te koop,daarna kwamen er toch meerdere huizen te koop,het maakte de mensen niet uit of die huizen nu twee maanden of vier jaar te koop stonden;men had het geld niet nodig dus waarom zou je je haasten of met de prijs gaan zakken.

Dit ging een paar jaar zo door en zelfs toen de verschillende Engelsen in de regio,noodgedwongen door de val van de pond,hun huizen begonnen te verkopen,raakte er nog niemand in paniek.Sinds minder als een jaar begint het echter snel te veranderen;steeds meer tweede huizen staan te koop,op het moment iets van twintig in dat zelfde klein dorpje waar eerst niets te koop stond.En dat tegen prijzen die wel de helft zijn van de prijzen in de tijd dat er bijna niets te koop was;men wil er gewoon van af.

Ook wordt er steen en been geklaagd door degene die in van alles en nog wat handelen,of dat nou tweedehands auto's of bv paarden betreft,er is gewoon geen handel. Net als de NL huizenmarkt is het momenteel een markt voor kopers en niet voor verkopers en niet alleen op huizen gebied dus,er heerst een ondefinieerbare angst,alleen weet niemand exact te omschrijven waarvoor.

Link naar reactie
Share on other sites

Hoi Kans,

 

Dat denk ik ook. De mens is volgens mij zover van zijn roots verwijderd dat er een hoop niet meer ( kunnen) luisteren naar hun interne stem. en als ze dat dan wel doen, vervolgens denken dat het niet zo'n vaart zal lopen omdat de overheid wel voor ons zal zorgen. Hoop dat hun ongelijk niet bevestigd gaat worden, maar mijn gevoel zegt anders.

 

grt

 

Frank

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...