Ga naar inhoud
GENEGEERD

Bankrun spanje.


Kans
 Share

Recommended Posts

Zie link:

 

http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2012/08-2/Spain%20GS%203.jpg

 

Dit wijst toch wel erg op een bankrun in wording..

Ach niks aan de hand, alles blijft wel doordraaien lieve mensen:rolleyes:

 

En dan als klapper:

 

How delightful: *Catalonia which houses the beautiful city of Barcelona demands a 5 billion euro bailout but WILL NOT TOLERATE CONDITIONS.

(courtesy zero hedge)

 

Hahaha, mag ik ook wat en natuurlijk ook zonder enig onderpand garantie etc...

Australie ik kom eraan......

 

 

Nee het wordt NOG gekker:

 

Several years ago Spain, along with the rest of the European Union, adopted the International Financial Reporting Standards but the*adoption did not mean implementation.*The EU from 2000 to today has allowed Spain to utilize their own accounting rules, this “dynamic provision” financial scam and so the books for all of the Spanish banks have been inaccurate, have been a lie, have been a fraud for the last twelve years. This is strong language and I am quite aware of it but it is accurate language and categorizes what Spain and its banks have done. Consequently even when you read today’s numbers and when you try to put them in perspective one can only guess because it is obvious that the data is purposefully minimized in favor of the government and of the banks so that investors can be fooled by the make believe figures.

 

Ook weer nieuw voor mij.

Is er nog iemand die ook maar enig vertrouwen in dit zooitje heeft?

 

Ja, dan nog wat getallen:

 

Total Direct Debt of Spain**** ********* $1,622.50 Billion

*

Spanish GDP (If Believed)**** ********* $1,331.00 Billion

*

Spanish Direct Debt to GDP Ratio******* 121.90%**

*

*

**This does not include Spain’s obligations to the EU or the ECB nor does it include corporate debt that has been guaranteed by Spain which would raise the debt to GDP ratio considerably.**

*

 

 

Hallo is daar nog iemand, please?

Echt alles komt goed mensen, niks aan de hand......

 

 

Grt

Kans

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Dit correspondeert met de geheime info die John Moore heeft gekregen van 4 verschillende "bronnen" uit de hoge kringen van de VS

 

Er wordr gesproken over een bankholiday en nog meer ellende, luister zelf maar

http://www.youtube.com/watch?v=iOffAsX5UjQ&feature=plcp

 

En een echte complot story van Steve Quayle, ook van hoge bronnen bij de Amerikaanse regering, wel spannend of het waar is? De tijd zal het leren

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sVTBH8pPX_Q

Link naar reactie
Share on other sites

nou dat kan niet ............. nog niet ................want ik heb mijn mini koe nog niet :p

 

erf update

 

18 moeder kippen

16 eenden

4 varkens

 

ben aan kopen een drachtige mini koe ;)

 

En bos = fruitbomen aan uit zoeken

 

groet jolanda

Link naar reactie
Share on other sites

Jolanda, je blijft me positief verbazen hoe grondig, goed, simpel, structureel enz jij/jullie het preppen aanpakken!

Ik zou jullie graag tot mijn meest perfecte buren in geval shtf willen verklaren, en heel goed mogelijk ook in geval van geen shtf;)

 

Helemaal eens! En ik zou ook wel eens willen kijken bij je. Heb je misschien een keer open dag? :D

Link naar reactie
Share on other sites

EEEEEEN nu weer ON TOPIC:

 

Terwijl de Griekse premier Samaras als afleidingsmanoeuvre bedelend door Europa reisde, voltrok zich afgelopen maand in Spanje opnieuw een drama dat voor de Eurozone funester zal blijken dan de Griekse klucht.

 

In Spanje is afgelopen juli voor 74 miljard euro aan de Spaanse banken onttrokken. De Spaanse bankrun heeft zich tamelijk stil voltrokken, maar niet met minder desastreuze gevolgen. Deze cijfers die gistermorgen bekend werden ridiculiseerden en passant ook het rapport dat de Spaanse minister De Guindos maandag presenteerde over het bedrag dat voor een Spaanse bankenbailout benodigd was, namelijk 62 miljard. Het is volstrekt duidelijk dat dit rapport niet langer een serieuze basis kan zijn voor toekomstige acties ten bate van het Spaanse bankwezen.

 

De totale hoeveelheid geld die Spanje verlaten heeft sinds begin dit jaar is de 170 miljard euro (zie hieronder) voorbij. Het eind is niet alleen nog niet in zicht - wat de Spanjaarden betreft althans - maar dat neemt niet weg dat er een grens is aan het kapitaal dat de Spaanse banken formeel eigenlijk beheren, namelijk 1250 miljard euro. Het is dit kapitaal waarmee Spanje ooit weer uit de crisis zal moeten zien te klauteren. Dat het wegvloeien naar het buitenland nu de problemen van de Spaanse regering verergert is een eufemisme van epische proporties.

 

LEES VERDER

Link naar reactie
Share on other sites

Financieel expert en auteur Mark J. Grant: 'Spanje is een sprookje dat is verpakt in misleiding en gebonden in gigantische leugens, om te voorkomen dat het land in ongenade valt.'

 

In afwachting van het steeds waarschijnlijker wordende opkopen van staatsobligaties door de Europese Centrale Bank is de rente die Spanje moet betalen gedaald. De nieuwste cijfers die uit Spanje komen zijn echter rampzalig slecht, waardoor de verwachting is dat het kleine beetje lucht dat Madrid op de kapitaalmarkten heeft gekregen van slechts zeer korte duur zal zijn. Vooral het nieuws dat de Centrale Bank van Spanje in juli al $ 530,8 miljard -ruim € 422 miljard- van de ECB heeft geleend -een stijging van 86,5% t.o.v. vorig jaar!- voorspelt niet veel goeds voor Duitsland en Nederland, die via het door bijna alle politieke partijen in Den Haag doodgezwegen Target-2 systeem volledig garant staan voor dit bedrag.

 

Kapitaal alle Spaanse banken dreigt te verdampen

Volgens financieel expert Mark J. Grant, auteur van 'Out Of the Box', zou Europa ruw wakker moeten worden geschud door de nieuwste Spaanse cijfers. De op drie na grootse economie van Europa krijgt zulke zware klappen, dat een volledige bailout onvermijdelijk is geworden. De Spaanse banken raakten in juli in één maand tijd $ 93 miljard kwijt en dit bedrag loopt steeds sneller op. Op alle Spaanse banken staat € 1,2 biljoen geparkeerd. Op jaarbasis is het verlies 56,4%, wat betekent dat als deze trend zich voortzet het kapitaal van alle banken in Spanje volledig zal verdampen.

 

De economie van Spanje is gekrompen tot € 1 biljoen, waardoor het verlies van de banken 6,6% uit de economie heeft weggezogen. Dat is geen 'lek', zoals de media melden, maar een bankrun. Bovendien had het land in juni voor maar liefst € 163,4 miljard aan slechte leningen uitstaan.

 

'Rotzooien' met volledige steun van Madrid

Het is niet dat men dit in Europa niet heeft zien aankomen. Integendeel, in het begin van het jaar 2000, pal voor de fysieke invoering van de euro, startten de Spaanse banken met volledige steun van de regering in Madrid een proces dat de mysterieuze term 'dynamische voorziening' kreeg. In gewone taal: de banken kregen toestemming om te 'rotzooien' met hun cijfers. Verliezen en kapitaalreserves werden aangepast, veranderd en verplaatst, zodat er zo gunstig mogelijk kwartaalcijfers konden worden gepresenteerd. Verliezen op bijvoorbeeld vastgoed werden door zowel de banken als de overheid weggemoffeld, zodat de cijfers enkel lieten zien wat men wilde laten zien, en de werkelijke cijfers verborgen bleven.

 

EU heeft fraude Spaanse banken vanaf 2000 toegestaan

De EU was vanaf het begin af aan op de hoogte en heeft Spanje tot op de dag van vandaag toegestaan om buiten de afgesproken Internationale Financiële Rapportage Standaarden om te blijven handelen. Daarom zijn de cijfers van alle Spaanse banken sinds het jaar 2000 één grote leugen geweest. 12 jaar lang werd er met medeweten en zelfs instemming van de regering in Madrid en van 'Brussel' regelrechte fraude gepleegd. Grant stelt dit al veel langer aan de kaak en herhaalt dat de officiële financiële cijfers van het land niet kunnen worden vertrouwd en de Spaanse banken daarom in de vuilnisbak horen.

 

Zo hebben de Spaanse banken bijvoorbeeld hun vastgoedholdings met ongeveer 40% overgewaardeerd. Ook de werkelijke kapitaalreserves van de banken zijn naar alle waarschijnlijkheid veel lager dan wordt opgegeven. De verliezen zijn juist veel hoger dan nu wordt toegegeven. Volgens Grant is het hele Spaanse bankensysteem feitelijk insolvent, failliet, en blijven de banken enkel nog door vervalste cijfers overeind.

 

'Misleiding en gigantische leugens'

Hoe ernstig dit ook is, dit is in de ogen van Grant nog slechts een klein deel van een nog veel ergere situatie. Als de Spaanse overheid hun banken toestaat om 'dynamisch' hun financiële situatie te 'voorzien', waarom zou de regering dan niet zelf een vergelijkbaar systeem hebben gehandhaafd bij het presenteren van de economische en financiële prestaties van het land? Volgens Grant zijn er talloze aanwijzingen dat de banken en de Spaanse regering onder één hoedje hebben gespeeld, en daarom ook de cijfers over het Spaanse BNP, de nationale schuldenlast en de omvang van hun economie volkomen ongeloofwaardig zijn.

 

'Ik beweer dat bijna niets van wat we over Spanje en de Spaanse banken weten klopt. Spanje is een sprookje dat is verpakt in misleiding en gebonden in gigantische leugens, om te voorkomen dat het land in ongenade valt.'

 

Dramatische cijfers

Maar zelfs de enorm opgepoetste officiële cijfers schetsen een ronduit dramatisch beeld van Spanje:

 

* € 607 miljard staatsschuld

* € 422 miljard ECB/Target-2 schulden

* € 140 miljard regionale schuld

* € 122 miljard bankenschuld

* € 1291 miljard totale directe schuld

* € 1000 miljard verondersteld Spaans BNP

* Schuldenlast: 121,9% van het BNP

 

Target-2 hevelt risico over op Duitsland en Nederland

Het gevolg is dat Duitsland en Nederland via het Target-2 systeem, dat door de Tweede Kamer werd goedgekeurd, een verschrikkelijk hoog risico lopen om te moeten opdraaien voor het bankroet van Spanje, dat honderden miljarden euro's gaat kosten. En dat allemaal om de faliekant mislukte droom van een socialistische-liberale Europese eenheidsstaat in stand te houden.

 

Wij zullen moeten blijven betalen

En u dacht dat de bezuinigingen nu al niet veel erger meer kunnen? Wacht maar totdat we na het zoveelste reddingspakket voor Griekenland ook Spanje en daarna Italië moeten 'redden'. En bedenk dat men in die landen simpelweg weigert om écht te bezuinigingen (er worden enkel toezeggingen gedaan); zo heeft bijvoorbeeld de rijke regio Catalonië voor de rest van dit jaar € 5 miljard geëist, maar heeft men er gelijk bijgezegd niet van plan te zijn ook maar enige tegenprestatie te leveren (2). Dit is niet alleen daar, maar in heel Spanje, Italië en Griekenland de heersende mentaliteit.

 

En u weet inmiddels wat de heersende mentaliteit in Den Haag is: daar willen zij maar wat graag voor blijven betalen, ook al gaat dit ten koste van onze sociale zekerheid, koopkracht en gezondheidszorg.

 

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/10484/Rene-van-Leeuwen/article/detail/3308121/2012/08/30/Word-wakker-eurofielen-en-herstel-de-democratie-in-ere.dhtml

Link naar reactie
Share on other sites

Sinds wanneer is de feiten benoemen haat zaaien? Natuurlijk, als wij hier pissig van zouden worden en een hekel zouden krijgen aan die zuidelijke landen kan dat wel het effect zijn. Maar eerlijk gezegd, wanneer ik al iets zou gaan haten hierdoor, zijn het die gigantische klootzakken in Den Haag die ons in deze positie gemanouvreerd hebben en met een uitgestreken bek beweren het beste met ons voor te hebben en te handelen met ons mandaad, immers daar door ons op die plek gekozen.

Link naar reactie
Share on other sites

Crash op 12 oktober?

 

Door Elmer Hogervorst | 30 augustus 2012

 

Gisterochtend vroeg werd ik door Humberto Tan geïnterviewd op BNR over de maancyclus en de invloed op effectenbeurzen.

 

Het interview gaat onder andere over het prachtige boek ‘The Spiral Calendar and its effect on financial markets and human events’. The Spiral Calendar verscheen in 1992 en werd geschreven door Christopher Carolan. Carolan ontdekte dat de crashes van 1929 en 1987 plaats vonden op dezelfde dag. Niet volgens onze Gregoriaanse kalender, maar volgens de maankalender. In beide gevallen kwamen de crashes op dag 27 en 28 van de 7de nieuwe maan (hierna: 7-27 en 7-28) gerekend vanaf de voorjaarsdag- en nachtevening. Een hele belangrijke ontdekking!

 

Carolan Spiral Calendar

 

Op zich kon dat al onmogelijk een toevalstreffer zijn, later onderzoek bevestigde dit nog eens toen Carolan liet zien dat de paniek in de bancaire sector op 13 en 14 oktober 1857 eveneens 7-27 en 7-28 bleken te zijn. Hetzelfde gold voor nog twee paniekmomenten, te weten 3 november 1907 (7-28) en de Hang Sengcrash van 27-28 oktober 1997 (7-27 en 7-28). Was er een uitzondering? Jawel, de crash van 18-19 september 1873 kwam niet op 7-27 en 7-28 maar op 6-27 en 6-28. Dus in plaats van de 7de dus de 6de nieuwe maan. Hoe dan ook, het universum probeerde ons iets duidelijk te maken. Lees voor meer info dit artikel.

 

Wat betekent dat voor 2012? Beluister daarvoor het interview!

 

Elmer Hogervorst

http://weblog.goudtekoop.nl

 

 

Dit correspondeert met de geheime info die John Moore heeft gekregen van 4 verschillende "bronnen" uit de hoge kringen van de VS, zie mijn posting van gisteren op blz. 1

Filmpje van John Moore

 

En hier al eerder in dit topic aangehaald de blog van Xandernieuws

 

http://xandernieuws.punt.nl/?id=663480&r=1&tbl_archief=&

 

http://xandernieuws.punt.nl/?id=663532&r=1&tbl_archief=&

Link naar reactie
Share on other sites

Tja, ik heb moeite met dat soort voorspellingen al doe ik ook zeker niet alles af als onzin.

Ik geloof hier in iedergeval meer van dan die Maya kalender...

 

Het zou vanuit Murphy ook perfect zijn, slechte oogsten, vlak voor, een extreem strenge ?, winter enz enz.

 

Hmmmmmm?

 

Grt

Kans

Link naar reactie
Share on other sites

Hoe bedoel je Jolanda, "haat gezaaid" ?

 

Op het forum, binnen europa, iets anders?

 

Grt

Kans

 

binnen europa maar ook in landen zelf

 

de jacht op roma volk neemt toe *jaren 30*

 

Groet Jolanda

Link naar reactie
Share on other sites

Het is een feit dat als het slechter gaat rasisme en intolerantie enz flink kan groeien.

We geven graag anderen de schuld....

 

Kortzinnig en Bijna altijd complete onzin, maar wel makkelijk....

 

Als de euro omvalt zal daarom ook de europese uni zo goed als weg zijn, we zijn nog veel te verschillend, en dan gaan we elkaar de schuld geven.

We gaan weer invoerheffingen invoeren de locale markt beschermen en wie weet komt het nog tot een gewapend conflict.

Ben redelijk blij dat de defensie apparaten in veel landen flink zijn verminderd, maar er zal nog genoeg zijn voor een flinke oorlog..

 

En wat gaan Amerika, Rusland, China, Iran, enz doen.

Niemand wil een stap terug, en sommige zullen een kans zien in de elende om winst te behalen.

Ofwel door woekerhandel of door oorlog..

 

Tja het zijn interesante tijden....

 

Grt

Kans

Link naar reactie
Share on other sites

hate to burst your bubble, maar er IS geen Europese Unie; er bestaan alleen verdragen en regeltjes, een Fransman voelt zich nog altijd Fransman en Spanjaard nog altijd een Spanjaard en zal, als de keuze daar is, ALTIJD kiezen voor en Fransman danwel Spanjaard. Nederlanders zijn nét zo.

 

Zeg eens eerlijk; wie voelt zich op de eerste plaats Europeaan? In goede tijden is het allemaal gemoedelijk en boeit het niemand, maar nu de crisis daar is komt het chauvinisme en nationalisme wat genetisch in de mens zit weer boven drijven. Kijk naar de geschiedenis; men probeert al 2000 jaar Europa samen te voegen, dat is niet gelukt, niet door oorlog, niet door diplomatie en zal ook niet door een geforceerde monetaire unie slagen. De culturele verschillen zijn te groot.

 

In de VS is het alleen gelukt door de natives nagenoeg uit te roeien en door het feit dat de kolonisten bijna allemaal dezelfde culturele achtergrond hadden; conservatieve christenen, en zélf toen was er een bloedige oorlog nodig om het land enigszins samen te voegen. En zelfs nu worden bijv. "southeners" denigrerend behandeld etc.

 

De mens is gebouwd om in kleine demografische groepen te opereren, dat zit in onze natuur. Dat dat door de elite lastig te controleren en regeren is... tja, deal with it zou ik zeggen, maar daar lijken ze zich niet bij neer te willen leggen.

 

Terug naar Europa; TARGET2 is key; die is zo ongeloofwaardig groot uit balans, dat élk normaal mens ziet dat dit NOOIT meer rechtgetrokken kan worden. Zelfs het meest ambitieuze plan is er voor om korte termijn brandjes te blussen; het ESM, de opkoopactie van de ECB; allemaal symptoombestrijding. Als je ziet hoe moeizaam dát al gaat... forget it; not gonna happen.

 

De sociale onrust zal groter worden; eerst in de PIIGS, daarna trekt het via Frankrijk naar de AAA landen; dáárom prep ik oa...

Link naar reactie
Share on other sites

binnen europa maar ook in landen zelf

 

de jacht op roma volk neemt toe *jaren 30*

 

Groet Jolanda

 

Klopt daar hadden ze in Frankrijk toen toch ook zo'n nationale rel om? Als ik me niet vergis haalde dat hier nog het nieuws iets over vertrekpremies ofzo?

Maar kijk is naar Nederland? Woonwagen bewoners en zigeuners(Roma) worden hier ten eerste al over 1 kam gescheerd en deze staan beiden ook altijd in kwaad daglicht(Onderling schijnen ze elkaar ook te discrimineren overigens)? Wellicht omdat deze mensen hechter zijn en op hun families passen? Of omdat HUN vaak wel wat zelfvoorzienend zijn? Wat ik persoonlijk zo jammer vind, en ook al wel is vaker heb genoemd, is dat woonwagens vanuit prepper perspectief ten eerste al veel mogelijkheden bieden en ten tweede gelet op de huidige financiële markt samen met Chalets de enige betaalbare (starters)woningen vormen. Maar overheid probeert zo min mogelijk staanplaatsen te creëren en zoveel mogelijk van die bewoners in huizen te stoppen. (Komt nog boven op dat men in Nederland in tegenstelling tot bv België of Duitsland ook niet in hun bungalow of vakantiehuis mogen wonen).

 

http://www.sannerooseboom.com/dagblad-de-pers/%E2%80%98hopen-dat-cohen-aan-onze-kant-staat%E2%80%99

Link naar reactie
Share on other sites

Ik heb een bloedhekel aan racisme en facisme en alles wat er naar ruikt, Wilders mag wat mij betreft opduvelen....en toch...ik snap wel waar de huidige houding ten opzichte van mensen in zogenaamde woonwagens vandaan komt. Ik ben een aantal malen op een terrein geweest waar woonwagens staan en ook binnen geweest (prachtig roze hoogpolig tapijt, gipsen engeltjes, dikke bankstellen en een 3x5 meter TV....hahaha). Die woonwagens bestaan tegenwoordig uit twee verdiepingen, zijn meer dan tien meter lang, dito breed en komen echt nimmer meer van hun plaats met een auto er voor, die worden met kraanwagens en vrachtwagens vervoerd. Het feit dat ze op twee zielige wieltjes staan, maakt dat men geen onroerend goed belasting hoeft te betalen, en we weten allemaal dat dat nogal wat in de portemonnee scheelt. Het is dus de vraag of het niet ook een economische keuze is (en ik geef ze geen ongelijk!) om in een woonwagen te wonen. Een klasgenootje van mij woonde ook in zo'n wagen, en zij en haar ouders allemaal schatten van mensen. Er gaan natuurlijk de wildste verhalen rond over wat men helaas heel denigrerend 'mensen van het kamp' pleegt te noemen. Walgelijk.

Anderzijds, voor Jan-met-de-pet, die de bewoners van de woonwagens in leuke auto's zien rondrijden, die op de hoogte is van het belastingvoordeel en zich gek laat maken door de wilde verhalen, tsja, de menselijke natuur is wantrouwend tov andersdenkenden en andere groepen. Het zal nog wel even duren voordat iedereen begrijpt dat we allemaal gelijk zijn en iedereen benaderen als een vriend; instinctief maken we nog altijd onderscheid. Het plaatsen in hokjes en hokjes-denken is bijzonder functioneel in een primitieve samenleving, niet in een samenleving waarin de wens tot verbroedering en liefde voor elkander kàn en màg bestaan (klinkt wat rommelig, maar hoop dat iedereen dit snapt). Het hokjes-denken is ook iets dat bij een verval van de samenleving en SHTF ook direct weer de kop opsteekt in draconische vormen en dan juist heel functioneel is; de in strak leer gehesen motorbende die voor je deur staat te wapperen met Glocks is duidelijk van een andere groepering dan dat jij bent en kun je maar beter vermijden en wantrouwen.

Hoe dieper de crisis, hoe heftiger mensen in hokjes gaan denken, hoe beter het gaat met de maatschappij cq economie, hoe toleranter men is. Die vreselijke klaag-site van Wilders over Oostblok arbeiders is een uiting van de crisis. De Joden kregen van Hitler ook de schuld van de crisis (en meer), nu zijn het die luie Grieken en die Polen die onze banen pikken. Dikke flauwekul allemaal, sterker nog, ronduit beschamend om dit soort dingen te vernemen. Olie op het vuur, koren op de molen....olie op het vuur van een samenleving die een crisis de baas probeert te blijven, het is allemaal weer ikke ikke ikke, hokjes denken. Zelfs zo'n Breivik is een uitwas van de intolerante samenleving die we aan het worden zijn, of misschien gewoon nog zijn.

Ik denk dat als je vrienden mag maken met mensen in woonwagens en de shit breekt uit, dat je nog het beste daar kunt zitten. Volgens mijn ervaring zijn het hechte gemeenschappen waar de mensen voor elkaar opkomen. Daar zul je veiliger zijn dan in de gemiddelde Amsterdamse / Rotterdamse buurt waar 90% van de bewoners zijn buren niet kent. Wat mij betreft: plusje voor de Roma en alles wat zich in woonwagens bevindt en bovenal zich lekker niets aantrekt van zoiets idioots als landgrenzen en verplichte nationaliteit. Misschien moet ik ook maar de hele boel verkopen en vier paardjes en twee Pipo de Clown wagens kopen en met een verlopen paspoort en een krat bier de wereld intrekken met mijn gezin.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik heb een bloedhekel aan racisme en facisme en alles wat er naar ruikt, Wilders mag wat mij betreft opduvelen....en toch...ik snap wel waar de huidige houding ten opzichte van mensen in zogenaamde woonwagens vandaan komt. Ik ben een aantal malen op een terrein geweest waar woonwagens staan en ook binnen geweest (prachtig roze hoogpolig tapijt, gipsen engeltjes, dikke bankstellen en een 3x5 meter TV....hahaha). Die woonwagens bestaan tegenwoordig uit twee verdiepingen, zijn meer dan tien meter lang, dito breed en komen echt nimmer meer van hun plaats met een auto er voor, die worden met kraanwagens en vrachtwagens vervoerd. Het feit dat ze op twee zielige wieltjes staan, maakt dat men geen onroerend goed belasting hoeft te betalen, en we weten allemaal dat dat nogal wat in de portemonnee scheelt. Het is dus de vraag of het niet ook een economische keuze is (en ik geef ze geen ongelijk!) om in een woonwagen te wonen. Een klasgenootje van mij woonde ook in zo'n wagen, en zij en haar ouders allemaal schatten van mensen. Er gaan natuurlijk de wildste verhalen rond over wat men helaas heel denigrerend 'mensen van het kamp' pleegt te noemen. Walgelijk.

Anderzijds, voor Jan-met-de-pet, die de bewoners van de woonwagens in leuke auto's zien rondrijden, die op de hoogte is van het belastingvoordeel en zich gek laat maken door de wilde verhalen, tsja, de menselijke natuur is wantrouwend tov andersdenkenden en andere groepen. Het zal nog wel even duren voordat iedereen begrijpt dat we allemaal gelijk zijn en iedereen benaderen als een vriend; instinctief maken we nog altijd onderscheid. Het plaatsen in hokjes en hokjes-denken is bijzonder functioneel in een primitieve samenleving, niet in een samenleving waarin de wens tot verbroedering en liefde voor elkander kàn en màg bestaan (klinkt wat rommelig, maar hoop dat iedereen dit snapt). Het hokjes-denken is ook iets dat bij een verval van de samenleving en SHTF ook direct weer de kop opsteekt in draconische vormen en dan juist heel functioneel is; de in strak leer gehesen motorbende die voor je deur staat te wapperen met Glocks is duidelijk van een andere groepering dan dat jij bent en kun je maar beter vermijden en wantrouwen.

Hoe dieper de crisis, hoe heftiger mensen in hokjes gaan denken, hoe beter het gaat met de maatschappij cq economie, hoe toleranter men is. Die vreselijke klaag-site van Wilders over Oostblok arbeiders is een uiting van de crisis. De Joden kregen van Hitler ook de schuld van de crisis (en meer), nu zijn het die luie Grieken en die Polen die onze banen pikken. Dikke flauwekul allemaal, sterker nog, ronduit beschamend om dit soort dingen te vernemen. Olie op het vuur, koren op de molen....olie op het vuur van een samenleving die een crisis de baas probeert te blijven, het is allemaal weer ikke ikke ikke, hokjes denken. Zelfs zo'n Breivik is een uitwas van de intolerante samenleving die we aan het worden zijn, of misschien gewoon nog zijn.

Ik denk dat als je vrienden mag maken met mensen in woonwagens en de shit breekt uit, dat je nog het beste daar kunt zitten. Volgens mijn ervaring zijn het hechte gemeenschappen waar de mensen voor elkaar opkomen. Daar zul je veiliger zijn dan in de gemiddelde Amsterdamse / Rotterdamse buurt waar 90% van de bewoners zijn buren niet kent. Wat mij betreft: plusje voor de Roma en alles wat zich in woonwagens bevindt en bovenal zich lekker niets aantrekt van zoiets idioots als landgrenzen en verplichte nationaliteit. Misschien moet ik ook maar de hele boel verkopen en vier paardjes en twee Pipo de Clown wagens kopen en met een verlopen paspoort en een krat bier de wereld intrekken met mijn gezin.

 

I'm with you.

 

De negativiteit rondom woonwagenkampen is enkel jaloezie omdat deze mensen hun eigen leven weten te bouwen in deze benauwende maatschappij waar wij allen slaven van zijn.

Mogelijk dat wij niet alles van hun cultuur adoreren, maar er is toch niets benijdenswaardiger dan dat de overheid zich niet meer met je wil bemoeien en je met rust laat. (zeker niet als je wel gebruik kunt maken van de zorg staat die al die gekke slaven van de maatschappij om je heen bouwen).

 

En ik ben niet roomser dan de Paus, evengoed een slaaf van de maatschappij en soms jaloers.

Link naar reactie
Share on other sites

En meer mensen denken dat de bankrun een feit is:

 

To use the analogy offered by Senor Cervantes we would say that Rodrigo, as representing Spain, is about to be devoured by the snakes. The central bank of Spain just released the net capital outflow numbers and they are disastrous. During the month of June alone $70.90 billion left the Spanish banks and in July it was worse at $92.88 billion which is 4.7% of total bank deposits in Spain. For the first seven months of the year the outflow adds up to $368.80 billion or 17.7% of the total bank deposits of Spain and the trajectory of the outflow is increasing dramatically. Reality is reality and Spain is experiencing a full-fledged run on its banks whether anyone in Europe wants to admit it or not. We are now at the virtual epicenter of the European Crisis where decisions will have to be made; avoidance is no longer possible. We have reached the end of the road where there is no more path left for can kicking.

 

Grt

Kans

Link naar reactie
Share on other sites

En meer mensen denken dat de bankrun een feit is:

 

Ben net een maandje in Spanje geweest en veel lokale mensen gesproken. Het is dat veel mensen daar een mañana-mentaliteit hebben maar het staat veel mensen al tot de lippen. Weinig werk en een toekomst die niet erg rooskleurig is voor het merendeel van de Spanjaarden. Er zijn ook gebieden waar ik geweest ben waar je wel nog veel welvaart en luxe ziet maar dit is voornamelijk door de rijke Rus tot stand gekomen waar maar weinig mensen van profiteren. Zelf heb ik ook een minimum aan geld staan op mijn Spaanse bankrekeningen en hou het erg goed in de gaten. Op het Spanje forum http://www.spanjeforum.nl/ staat ook veel informatie over dit onderwerp.

Link naar reactie
Share on other sites

Artikel NY Times

 

in 3 maanden tijd voor 50% BBP aan capital outflow, begrotingstekort twv 39% BBP gefinancierd via ECB. Dit komt dus op de TARGET2 balans te staan waarvoor DNB en daarmee u en ik garant moeten staan.

 

Vervolgens gaat Spanje banken verder helpen; daarvoor gaan ze, iom de ECB kortlopend staatspapier uitgeven. Aangezien niemand dat wil behalve ECB zijn wij dus, via DNB --> ECB --> Spaanse overheid, de Spaanse rommelbanken aan het redden!

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...