Ga naar inhoud

Recommended Posts

Heeft in Nederland niemand medelijden met zijn dierbaren?
De tweede golf van coronavirus in Nederland. Elke dag zijn er bijna tweeduizend nieuwe besmettingen.
Nederland heeft in de periode van de epidemie al met meer dan 6000 levens betaald. Het sterftecijfer is bijna het dubbele van het wereldgemiddelde. Overigens vallen er in Nederland al meer doden dan in Zweden.
Er zijn echter al groepen mensen in Zweden en Frankrijk die hun regering hebben aangeklaagd wegens het uitblijven van maatregelen tegen het coronavirus. In Nederland worden alleen de stemmen gehoord van degenen die volledige vrijheid willen. Deze mensen willen ongestraft en ongehinderd anderen besmetten en daadwerkelijk de dood in sturen.
In Nederland hebben nationale en seksuele minderheden rechten. Maar oude en zieke mensen die bang zijn voor het coronavirus en voor wie het mogelijk fataal is, worden feitelijk beroofd van alle burger en mensenrechten. Allereerst het recht op leven en het recht op tijdige medische zorg. Er is zelfs een doodvonnis getekend dat bijna niemand ergens maskers draagt. En ook omdat mensen vaak te laat naar ziekenhuizen worden gestuurd. Iedereen denkt alleen aan de economie, over zichzelf, overgeven aan plezier en amusement. Dat hierdoor duizenden mensen die nog jaren zouden kunnen leven zullen sterven lijkt het niemand iets te schelen. Echt niemand heeft medelijden met hun dierbaren en je bent klaar om te dansen op de graven van je ouders. Zijn jullie daarna überhaupt nog mensen? Wie zal de schaamteloosheid en onmenselijkheid stoppen. Het lijkt erop dat we niet in de 21ste eeuw leven in een land dat trots is op zijn humanisme en liberalisme, maar in de tijd van kannibalen. Jammer voor het Holland van nu. Vroeg of laat zult u zich moeten verantwoorden voor de dood van mensen vanwege uw egoïsme. De geschiedenis vergeeft moordenaars niet. En door te weigeren mensen te beschermen, word je feitelijk medeplichtig aan de moorden en dus zelf een moordenaar.

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

t is arrogant om te denken dat we van natuur kunnen winnen , t is ook niet dat we dit ooit voor de griep hebben gedaan, waaraan ook jaarlijks  veel doden vallen.  en dan maar stoppen met autorijden daar vallen jaarlijks ook veel doden ,dan vraag ik me af waar stopt t en waar het begint. drank ,roken, gevaarlijk werk,buiten lopen(want er zijn ook af en toe mensen die door bliksem geraakt worden) en van die coronamaatregelen zijn er enorm veel depri mensen die weer een enorm risico lopen op zelfdoding .

aanklagen omdat t leven gebeurd? is de wereld psychisch gestoord?

hoeveel liggen er nu meer in het ziekenhuis ?

en besmettingen is hoog omdat ze elke banggemaakte mafketel checken zo lijkt t erger als de eerste golf

de enigge golf die ik zie is de verstandverbijserings golf van de bevolking

medeleven met de bevolking? dat heb  ik wel hoor. zie alleen dat mensen kapot gaan aan isolatie en dat vind ik erger dan een paar natuurlijke doden 

en ja dat is kut voor die  aantal die er wel aan sterven ,erger nog voor de nabestaanden .

 • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Nou Jan, dat is nogal een verhaal wat je post.

Waar moeten we beginnen?

 

Je maakt flink wat aannames waardoor het vrijwel onmogelijk is om er nog op te kunnen reageren maar ik ga het toch proberen.

 

55 minuten geleden, Jan zei:

Heeft in Nederland niemand medelijden met zijn dierbaren?

Uiteraard is dit een ja. Als je nou had geschreven "medemens" i.p.v. dierbaren had het antwoord anders kunnen zijn maar je kan gerust stellen dat de gemiddelde mens medelijden zal hebben met zijn dierbaren als er überhaupt een situatie zou voordoen om medelijden mee te krijgen.

58 minuten geleden, Jan zei:

Nederland heeft in de periode van de epidemie al met meer dan 6000 levens betaald. Het sterftecijfer is bijna het dubbele van het wereldgemiddelde. Overigens vallen er in Nederland al meer doden dan in Zweden.

Omdat Nederland iedere week zijn regels aanpast als het gaat om testen en registeren zijn de cijfers op geen enkel punt te gebruiken. Ik betwijfel of de sterftecijfers in Nederland het dubbele zijn van het wereldgemiddelde. Als je een bron heb kan je die in je tekst vermelden. Enige nuttige cijfers zijn op dit moment de oversterfte en zover ik ze kan beoordelen zijn deze cijfers niet echt verontrustend.

 

1 uur terug, Jan zei:

Er zijn echter al groepen mensen in Zweden en Frankrijk die hun regering hebben aangeklaagd wegens het uitblijven van maatregelen tegen het coronavirus. In Nederland worden alleen de stemmen gehoord van degenen die volledige vrijheid willen.

Dus er zijn volgens jouw nog geen maatregelen getroffen in Nederland tegen het coronavirus? Ik weet niet of je de afgelopen maanden een beetje de media heb gevolgd maar er zijn echt flink wat maatregelen getroffen in Nederland. Of deze wel of niet zinnig zijn is uiteraard een compleet andere discussie maar je kunt echt niet stellen dat er geen maatregelen zijn getroffen.

En dat alleen de stemmen worden gehoord van degenen die volledige vrijheid willen is complete onzin. (of doe eens een paar links om dit te onderbouwen)

 

1 uur terug, Jan zei:

In Nederland hebben nationale en seksuele minderheden rechten.

Wat bedoel je hier mee? Bedoel je nu echt de Friezen? of zijn er nog meer nationale minderheden? En wat bedoel je met seksuele minderheden in relatie met rechten.

Ik snap eigenlijk sowieso de relevantie niet van deze zin dus laat maar zitten.

 

1 uur terug, Jan zei:

Er is zelfs een doodvonnis getekend dat bijna niemand ergens maskers draagt.

Ik persoonlijk vind het ook een grof schandaal dat de PBM zwaar onder de maat zijn maar doodvonnis vind ik nogal fors.

 

1 uur terug, Jan zei:

Iedereen denkt alleen aan de economie, over zichzelf, overgeven aan plezier en amusement.

Blijkbaar is dat niet het geval. Als iedereen alleen aan de economie zou denken dat hadden er helemaal geen maatregelen geweest de afgelopen periode.

 

1 uur terug, Jan zei:

Dat hierdoor duizenden mensen die nog jaren zouden kunnen leven zullen sterven lijkt het niemand iets te schelen.

Ik vind dat een nogal grove aantijging naar zowel de verpleging als de zorg. Hoe kom je tot deze conclusie ?

 

1 uur terug, Jan zei:

Vroeg of laat zult u zich moeten verantwoorden voor de dood van mensen vanwege uw egoïsme.

 

Ik kort het maar wat in want het is nogal warrig aan het worden.

Maar hoezo moet IK me verantwoorden voor de dood van mensen vanwege MIJN egoïsme.

Waar heb je het over?

Of bedoel je iemand anders met u en uw? En wat zou er volgens jouw anders moeten? Volledige lockdown? Of het je een andere suggestie?

 

 

 • Leuk 6
Link naar reactie
Share on other sites

Aan iedereen die dit volgt.

 

In de wereld van vandaag is het moeilijk om informatie te verbergen. De televisie heeft ons herhaaldelijk laten zien dat we protesteren tegen de intrekking van regels die de verspreiding van het coronavirus beperken. Maar er zijn mensen die er anders over denken. We hebben geprobeerd ze op internet te vinden en hebben ze niet in Nederland gevonden. Het lijkt erop dat iedereen hier denkt dat alles is gedaan en normaal wordt gedaan. Wij denken van niet.
Nederland noemt zichzelf een hoogontwikkeld land met hightech moderne geneeskunde. Maar de cijfers die iedereen op internet kan vinden, spreken voor zich. In Israël zijn bijvoorbeeld sinds het begin van de epidemie iets meer dan 188.000 mensen ziek geworden. Hiervan stierven 1256 mensen, of 0,67 procent. Israël besloot dat er te veel doden waren en legde een lockdown van drie weken op. Daar is, in tegenstelling tot ons, zoals u kunt zien, elk mensenleven waardevol. En hier lijkt het erop dat de demonstranten het leven van hun familieleden goedkoper inschatten dan toiletpapier.
In de Verenigde Staten, lied onze televisie koelvrachtwagens met doodskisten op straat liet zien en er zijn tot op heden sinds het begin van de epidemie, iets meer dan 204 duizend mensen of 2,92 procent omgekomen. Ons plaatje is anders. Sinds het begin van de epidemie zijn bijna 94 duizend mensen ziek geworden en zijn er 6279 of 6,7 procent overleden.

Wat deze cijfers aangeven? Dat onze medische instellingen slecht waren voorbereid, maar we mogen trots zijn op onze crematoria. Ze deden hun werk met succes en we werden niet bang gemaakt door de lijken die op straat lagen. Ze werden op tijd afgevoerd. Bedankt daarvoor tenminste.
En hoe zit het met andere landen? In Polen, dat onlangs tot de Europese Unie is toegetreden, was het sterftecijfer bijvoorbeeld 2,88 procent (iets meer dan tweeduizend mensen stierven, drie keer minder dan in Nederland). In Bulgarije stierven 761 mensen, in Griekenland 338, in Hongarije 686 mensen. Dus in welke landen is de medische hulp dan zwak. Maar na de optimalisatie en bezuinigingen van de regering op onze medische hulpverlening, toen de afgelopen tien jaar veel ziekenhuizen werden gesloten, hadden artsen nauwelijks meer kunnen doen. Zelfs nu heeft de regering voor hun onzelfzuchtige en gevaarlijke werk alleen maar vernederende kruimels aan hen toewerpt, ondanks de eisen van de oppositie.
De Wereldgezondheidsorganisatie heeft al gewaarschuwd dat in oktober het aantal gevallen dat zal overlijden zonder ziekenhuisopname groot zal zijn. Nederland heeft bijna geen tijd meer om de levens van honderden mensen te redden. De nieuwe coronavirusregels die afgelopen vrijdag zijn aangenomen, zien eruit als een zielige aanfluiting, omdat ze de sterke toename van het aantal gevallen niet kunnen stoppen. Wat te doen? Ja, draag in ieder geval maskers en doe iets anders, zoals in landen die met succes weerstand bieden aan het coronavirus. Nu is er nog even tijd om iets te doen. Als je ouders, je geliefden, broers, zussen, vrienden onder de doden zijn, zeg dan niet dat je niets wist en niets kon doen. Dat zou kunnen, maar het lijkt erop dat je dat niet wilt. Dus zijn jullie hierna mensen? En is er iets voor je kinderen om je te respecteren? Gemeenheid en misdaden blijven niet onbestraft. De geschiedenis heeft dit vele malen bewezen. Na de oorlog moesten de Duitsers jarenlang hun reputatie opruimen voor mensen die verbrandde in ovens en stikten in gaskamers. Weet U zeker dat voor de ouderen en zieke mensen die zijn gestikt door het coronavirus, die niet genoeg plaatsen in ziekenhuizen hadden, u zich niet voor God en de mensen hoeft te antwoorden? Wij geloven in gerechtigheid.

Link naar reactie
Share on other sites

1 uur terug, Jan zei:

Wij geloven in gerechtigheid.

Beste Jannen, (u bent inmiddels in een koninklijk wij veranderd)

Wat wilt u nu eigenlijk zeggen? Want ik heb moeite om wijs te worden uit uw lappen tekst, wat dat betreft heeft u weinig medelijden met uw lezer(s).

Vervolgens wil ik u vragen, zit u wel op het juiste forum? Heeft u hier eigenlijk wel gelezen hoeveel tips en goede raad en steun wij elkaar gegeven hebben in deze rare crisis?

Link naar reactie
Share on other sites

7 uur geleden, Jan zei:

Ons plaatje is anders. Sinds het begin van de epidemie zijn bijna 94 duizend mensen ziek geworden en zijn er 6279 of 6,7 procent overleden.

 

En heb  je er al over nagedacht wat een mogelijke verklaring kan zijn voor deze cijfers?

Denk je dat dit komt omdat het coronavirus een hekel heeft aan Nederlanders? Of denk je dat er in ons land het virus een anders soort is?

Of zou het zo kunnen zijn dat dit te maken heeft met onze manier van zeer selectief testen waardoor de cijfers nogal een bepaalde kant op gaan?

 

7 uur geleden, Jan zei:

Wat te doen? Ja, draag in ieder geval maskers

 

Daar ben ik het helemaal mee eens. (maskers dragen in situaties waar je geen 1,5 meter afstand kan hanteren)

 

7 uur geleden, Jan zei:

Als je ouders, je geliefden, broers, zussen, vrienden onder de doden zijn, zeg dan niet dat je niets wist en niets kon doen. Dat zou kunnen, maar het lijkt erop dat je dat niet wilt. Dus zijn jullie hierna mensen?

 

Nu heb ik de volgende vraag voor je.

Mijn ouders zijn 80+ en zitten in een zelfstandige verzorgingsflat. Ik ben er de afgelopen maanden niet meer geweest omdat ik niet het risico wil lopen om ze te besmetten.

Mijn moeder heeft me gevraagd of ik toch nog eens wil langskomen want ze mist me.

Ik heb gezegd dat ik het wel graag zou willen maar dat ik me zorgen maak en niet graag wil dat ik ze mogelijk zou besmetten.

Haar reactie is. "Ik heb liever dat je langskomt en we elkaar weer eens zien dan dat ik je de komende maanden niet zie.

 

@Jan wat vind je in deze een juiste reactie van mijn kant?

 

 • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

We denken dat de enge cijfers maar twee verklaringen hebben. De overheid en de gezondheidszorg hebben de verspreiding van het virus allang niet meer onder controle en doen te weinig om het een halt toe te roepen.
De tweede reden is dat in andere landen mensen met het coronavirus al vanaf de eerste dagen medische hulp krijgen. En hier moet je zelfs enkele dagen wachten op de test. Mensen worden vaak te laat naar het ziekenhuis gebracht. Wij zijn van mening dat het lokale gezondheidszorgsysteem en zijn organisatie volledig ineffectief zijn gebleken in de situatie van de coronaviruscrisis. En dit heeft al duizenden mensen het leven gekost. Ook het ontbreken van maskers onder het personeel van verpleeghuizen droeg bij aan de infectie en dood van duizenden ouderen. Maar dit had voorkomen kunnen worden.

Link naar reactie
Share on other sites

Op de vraag betreffende uw ouders denk ik het volgende.

 

Ik heb heel veel medeleven met uw situatie bij uw ouders. Ik begrijp dit heel goed. We zijn ook maandenlang gescheiden geweest van onze geliefde kinderen en kleinkinderen en ons hart barst van pijn en verlangen. Wij zijn 60-jarige mensen met chronische ziekten die de beslissing hebben genomen om te voldoen aan een lockdown. We hebben de kans om te wachten tot de coronavirus-crisis voorbij is en nog eens 10 of meer gelukkige jaren te leven. Maar als iemand ouder is dan 80, dan kunnen de maanden voor de overwinning op het coronavirus zijn laatste zijn. Daarom, als moeder u vraagt om naar haar toe te komen, doe het dan. Wees alleen voorzichtig als dat mogelijk is. Doe als het mogelijk is eerst een coronavirus-test en ga in ieder geval niet naar uw moeder als u symptomen van de ziekte hebt. Dit is ons advies. Maar natuurlijk maakt elke persoon zelf zo'n keuze.

 • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

20 uur geleden, martin zei:

Haar reactie is. "Ik heb liever dat je langskomt en we elkaar weer eens zien dan dat ik je de komende maanden niet zie.

 

Je moeder begrijpt iets (instinctief waarschijnlijk) wat vele mensen niet meer beseffen.

 

Het is mogelijk om zo bang te zijn om te sterven dat men feitelijk sterft zonder het te weten.

 

Leven is ontplooiing. Het groeien/uitbreiden van ervaringen, opdoen van kennis (en kennissen), uitbreiding in de figuurlijke zin van het woord, en daarbij de huidige kennis/kennissenkring niet verliezen (behalve wellicht dat wat ons afremt in onze groei).

 

Wanneer men zo bang wordt voor het sterven dat men -vrijwillig!- delen van onze uitgebreidheid laat afsterven dan zijn we feitelijk al aan het sterven.

 

De dood is zeker, dat weet iedereen. En de zin van het leven wordt niet gegeven door een zo lang mogelijk leven, maar door hoe men geleefd heeft.

 

Als altijd, JMO

 • Leuk 3
Link naar reactie
Share on other sites

 • Admin

<mod>

@Jan Mag ik vragen wat je op dit forum komt doen? Wat is jouw achtergrond mbt preppen? En wat wil je bereiken met deze post tov preppen?
Gezien dit een preppersforum is, lijkt mij dit een zeer relevante vraag. Dit is geen coronaforum, wij hebben een corona onderdeel omdat dat preppers gerelateerd is. Met tips en adviezen, ervaringen en mogelijke toekomstbeelden en hoe daarop voor te bereiden/mee om te gaan.
Verder wil ik graag erop wijzen, dat ik een aantal tags bij je bericht verwijderd hebt, de tags zijn functioneel bedoeld en velen waren niet relevant voor deze post.

Mijn complimenten aan een ieder die in staat is om vriendelijk en constructief te reageren op deze post. Ik wil in het algemeen benadrukken dat wij hier fatsoenlijk met elkaar omgaan, elkaar niet beschuldigen of wat dan ook. En Tip voor Jan, over het algemeen onderbouwen wij hier onze mening en indrukken, ik heb gezien dat daar om gevraagd is ook, maar daar nog niks van terug te zien.

Kortom ik hou dit topic in de gaten en indien nodig sluit ik dit topic, want dit forum is geen alternatief voor facebook. </mod>

 

 

Ik zorg ook voor mijn dierbaren door ze wel een knuffel te  geven en door geen afstand te houden, als diegene dat zelf ook graag wil.

 • Leuk 6
Link naar reactie
Share on other sites

Beste forumbeheerder.


We besloten mee te doen aan het forum omdat we in Nederland geen echte persvrijheid zien. Televisie laat zien hoe slecht het is in andere landen. Maar veel mensen hebben geen betrouwbare informatie en nemen daarom destructieve beslissingen. Onze deelname aan het forum is, dat meer mensen gaan nadenken over wat er gebeurt en hiermee een humanitaire catastrofe een beetje kunnen voorkomen, waardoor al duizenden mensen zijn omgekomen en vele alsnog zullen sterven. Als we hier onze opinie niet kunnen geven, zullen we ons tot meer internationale organisaties en media moeten keren. Wij geloven dat het de plicht is van elke persoon in deze moeilijke tijd om de zinloze en wrede dood van landgenoten te voorkomen. Of wil je dat we met vrolijke glimlachen en liedjes naar de begraafplaats lopen? Dit zal niet gebeuren! We roepen iedereen die zichzelf en hun naasten wil beschermen tegen het coronavirus op om zich te verenigen om samen de eerbiediging van onze legitieme burgerrechten te eisen, en vooral het recht op veiligheid en medische zorg, ongeacht de leeftijd. Jongeren willen plezier hebben terwijl ze de infectie verspreiden, en dan betalen ouderen hiervoor. Als het echter te druk wordt is er in de ziekenhuizen geen genoeg plaatsen en worden de ouderen geweerd. Wij zijn van mening dat dit de grondslagen van de democratie ondermijnt en mensen discrimineert. We vechten juist om te overleven. Laten we het samen doen!

Link naar reactie
Share on other sites

48 minuten geleden, Jan zei:

Beste forumbeheerder.


We besloten mee te doen aan het forum omdat we in Nederland geen echte persvrijheid zien. Televisie laat zien hoe slecht het is in andere landen. Maar veel mensen hebben geen betrouwbare informatie en nemen daarom destructieve beslissingen. Onze deelname aan het forum is, dat meer mensen gaan nadenken over wat er gebeurt en hiermee een humanitaire catastrofe een beetje kunnen voorkomen, waardoor al duizenden mensen zijn omgekomen en vele alsnog zullen sterven. Als we hier onze opinie niet kunnen geven, zullen we ons tot meer internationale organisaties en media moeten keren. Wij geloven dat het de plicht is van elke persoon in deze moeilijke tijd om de zinloze en wrede dood van landgenoten te voorkomen. Of wil je dat we met vrolijke glimlachen en liedjes naar de begraafplaats lopen? Dit zal niet gebeuren! We roepen iedereen die zichzelf en hun naasten wil beschermen tegen het coronavirus op om zich te verenigen om samen de eerbiediging van onze legitieme burgerrechten te eisen, en vooral het recht op veiligheid en medische zorg, ongeacht de leeftijd. Jongeren willen plezier hebben terwijl ze de infectie verspreiden, en dan betalen ouderen hiervoor. Als het echter te druk wordt is er in de ziekenhuizen geen genoeg plaatsen en worden de ouderen geweerd. Wij zijn van mening dat dit de grondslagen van de democratie ondermijnt en mensen discrimineert. We vechten juist om te overleven. Laten we het samen doen!


WE.

 

en wie zijn WE? 

aangepast door Hermanusb
 • Leuk 3
Link naar reactie
Share on other sites

 • Admin

<mod>
Dit is een preppersforum geen Covid-19 of Corona forum. Dat jij een mening hebt prima, maar onderbouw deze dan ook, of stop met deze discussie, er is hier genoeg te vinden met onderbouwing waar je op kan reageren MET onderbouwing. Anders wil ik je toch vriendelijk verzoeken je heil elders te zoeken. En...
inderdaad... wie is WE?
</mod>

 • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

Hoi Jan,

 

Bedankt voor jullie bijdrage aan het forum. Ik ga er vanuit dat je met 'wij' je vrouw (familie) en jouzelf bedoelt.

Op een Preppers forum komen mensen samen die juist zichzelf (en hun familie) voorbereiden op eventuele rampen zoals Covid19 in de samenleving. Samen geven wij tips en trucs en horen daar ook graag een bijdrage van jou over.

De manier van schrijven die je hanteert komt al snel op de mensen hier over dat je lijkt te zeggen dat wij mensen zijn zoals het gros der Nederlanders die zich niets tot nauwelijks iets aantrekt van het virus. Het tegenovergestelde is waar...

 

Preppers zijn over het algemeen mensen die de grote meerderheid van onze landgenoten beschouwen als lieden die leven van dag tot dag en niet kijken naar morgen. 

De gemiddelde mens is een schaap en volgt de meute en ook wij baren ons grote zorgen over de achteloosheid der mensen en de maatregelen van onze regering omtrent corona.

Omdat Preppers van nature enigszins wantrouwend zijn naar de overheid en de medemens toe, heb je hier op het forum een bonte verzameling van mensen die zich voorbereid om zijn/haar familie te beschermen. Wetende dat helaas niet iedereen in de wereld gered kan worden als die daar niet voor openstaat, of het gebrek aan middelen als de staat hier niet achter staat/bescherming bied, doet ons beseffen dat wij onze cirkel klein moeten houden.

Ik voel mij verantwoordelijk voor mijzelf en mijn naasten en als nietig mens niet voor de gehele samenleving. Als ik mijn familie kan beschermen met de middelen tot mijn beschikking en de wetenschap dat ik dit met eer en geweten gedaan heb, dan durf ik tegenover God mijn verantwoording wel af te leggen.

Dit gezegd hebbende, wil ik dat je weet dat ik in een cruciaal beroep werk waar zeer zeker de kans op Corona groter is dan in elk ander beroep en dat ik mijn werk met groot plezier en verantwoordelijkheid uitvoer, ondanks de extra risico's die ik en mijn familie hiermee lopen.

 

Als het je bedoeling is om mensen wakker te maken, dan is dit een verkeerd forum.

De mensen hier zijn namelijk allang wakker en velen bereiden zich al jarenlang voor op diverse ramp scenario's.

Het wakker maken van mensen kan je dan ook beter op andere fora doen.

Wel wil ik je uitnodigen om samen met de andere leden hier tips en trucs te delen, die sinds het begin van het virus op het forum gedeeld worden.

Misschien kan je zo ook voor jou en je naasten ideeën krijgen voor persoonlijke bescherming en kunnen wij ook van jou ideeën leren om onze naasten beter te beschermen.

 

Alvast vriendelijk bedankt en dat we van elkaar nog een hoop mogen leren,

 

Gamble

 • Leuk 9
Link naar reactie
Share on other sites

 • 1 month later...
Op 25-9-2020 om 11:18, Gamble zei:

Hoi Jan,

 

Bedankt voor jullie bijdrage aan het forum. Ik ga er vanuit dat je met 'wij' je vrouw (familie) en jouzelf bedoelt.

Op een Preppers forum komen mensen samen die juist zichzelf (en hun familie) voorbereiden op eventuele rampen zoals Covid19 in de samenleving. Samen geven wij tips en trucs en horen daar ook graag een bijdrage van jou over.

De manier van schrijven die je hanteert komt al snel op de mensen hier over dat je lijkt te zeggen dat wij mensen zijn zoals het gros der Nederlanders die zich niets tot nauwelijks iets aantrekt van het virus. Het tegenovergestelde is waar...

 

Preppers zijn over het algemeen mensen die de grote meerderheid van onze landgenoten beschouwen als lieden die leven van dag tot dag en niet kijken naar morgen. 

De gemiddelde mens is een schaap en volgt de meute en ook wij baren ons grote zorgen over de achteloosheid der mensen en de maatregelen van onze regering omtrent corona.

Omdat Preppers van nature enigszins wantrouwend zijn naar de overheid en de medemens toe, heb je hier op het forum een bonte verzameling van mensen die zich voorbereid om zijn/haar familie te beschermen. Wetende dat helaas niet iedereen in de wereld gered kan worden als die daar niet voor openstaat, of het gebrek aan middelen als de staat hier niet achter staat/bescherming bied, doet ons beseffen dat wij onze cirkel klein moeten houden.

Ik voel mij verantwoordelijk voor mijzelf en mijn naasten en als nietig mens niet voor de gehele samenleving. Als ik mijn familie kan beschermen met de middelen tot mijn beschikking en de wetenschap dat ik dit met eer en geweten gedaan heb, dan durf ik tegenover God mijn verantwoording wel af te leggen.

Dit gezegd hebbende, wil ik dat je weet dat ik in een cruciaal beroep werk waar zeer zeker de kans op Corona groter is dan in elk ander beroep en dat ik mijn werk met groot plezier en verantwoordelijkheid uitvoer, ondanks de extra risico's die ik en mijn familie hiermee lopen.

 

Als het je bedoeling is om mensen wakker te maken, dan is dit een verkeerd forum.

De mensen hier zijn namelijk allang wakker en velen bereiden zich al jarenlang voor op diverse ramp scenario's.

Het wakker maken van mensen kan je dan ook beter op andere fora doen.

Wel wil ik je uitnodigen om samen met de andere leden hier tips en trucs te delen, die sinds het begin van het virus op het forum gedeeld worden.

Misschien kan je zo ook voor jou en je naasten ideeën krijgen voor persoonlijke bescherming en kunnen wij ook van jou ideeën leren om onze naasten beter te beschermen.

 

Alvast vriendelijk bedankt en dat we van elkaar nog een hoop mogen leren,

 

Gamble

Wat mooi geschreven, dit raakt me wel, heel anders dan met de botte mes te snijden, we weten niet van de man uit wat voor achtergrond hij schrijft, wat hij heeft mee gemaakt.

 

Nogmaals mooi geschreven @Gamble

 

Update

Ja heb het weer terug gelezen toch wel kwetsend @Jan.

En na dat elke prepper je netjes te woord hebben gestaan, blijf je in je rol.

 

 

 

 • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

 • 3 weeks later...
Op 25-9-2020 om 11:18, Gamble zei:

Preppers zijn over het algemeen mensen die de grote meerderheid van onze landgenoten beschouwen als lieden die leven van dag tot dag en niet kijken naar morgen. 


@GambleNou, DIT vind ik heel mooi verwoord! +1

En hetgeen waar dit draadje over gaat... @Jan Je hebt van die mensen he... Ze klampen zich vast aan hun vrijheid, waarbij de ene groep zegt "ik doe niet mee" en de andere groep zegt "ik doe wel mee" - en dat is hun goed recht. 
Het enige wat je voor jezelf kunt doen, is wat jij goeddunkt voor jou en je dierbaren. Zolang jij hun niet aanvalt voor hun keuzes en hen jou niet aanvallen voor jouw keuzes. 

Persoonlijk, prep ik niet voor maskers, want ik geef er niets om. Maar uit respect voor de mensen in mijn omgeving, doe ik hem om. Supermarkt bijvoorbeeld. Het is niet verplicht, maar ik bezit nog zoiets als "fatsoen". Maar zodra ik weer alleen ben gaat ie af. In mijn optiek is het als de griep, je krijgt het of je krijgt het niet.

 • Leuk 3
Link naar reactie
Share on other sites

1 uur terug, Winterslaapisbeter zei:

Als iedereen nou eens zo zou doen dan zou het leven een heel stuk gemakkelijker worden, en beter.

Ja zo waar, niet iedereen doet het, maar er is nog wel een sprankeltje aan fatsoen te vinden in een maatschappij tussen al die bange schijters en blatende schapen... Na SHTF waarschijnlijk niet meer. Dan komt er een ander "onderscheid" qua volkeren... Maar dat is een totaal ander onderwerp! 😛 

 

Link naar reactie
Share on other sites

 • 5 weeks later...
Op 23-11-2020 om 01:00, Vantazzy zei:


@GambleNou, DIT vind ik heel mooi verwoord! +1

Persoonlijk, prep ik niet voor maskers, want ik geef er niets om. Maar uit respect voor de mensen in mijn omgeving, doe ik hem om. Supermarkt bijvoorbeeld. Het is niet verplicht, maar ik bezit nog zoiets als "fatsoen". Maar zodra ik weer alleen ben gaat ie af. In mijn optiek is het als de griep, je krijgt het of je krijgt het niet.

Beste @Vantazzy

 

Het is wel zo dat kort geleden een corvit-19 patiënte werd geïnterviewd die een Top conditie had dus behoorlijk getraind en die was totaal geveld door de virus, was ook op de intensief care beland, en het was beslist geen oude man, dus heel goed dat je toch een neusmondkapje voor doen, dus filtert altijd wat,

goed sluitende medische kapjes doen natuurlijk meer, die zijn gelukkig sinds kort bij AH te koop volgens de reclame.

 

Hopelijk komt de regering tot het inzicht, om meer top beschermde spullen te laten maken voor ons landje, die we met meer vertrouwen kunnen dragen, dan de rommel waar we het nu mee moeten doen, en als we het niet dragen ook nog eens een boete kunnen krijgen, maar dit zijn dingen voor een andere topic, dit even geschreven zodat we op onze hoede blijven, en doen wat in onze macht is voor ons zelf, geliefden en medemensen.

 

Fijn dat de rust weer in de tent is weder gekeerd, ik word er altijd wat gespannen van, ik heb hele fijne mensen zien vertrekken omdat ze er niet boven konden staan als iemand wat heftig word, laten we altijd doen wat wijs is, en dat zien we tot nu toe heel fijn.

Goed zo beste leden, jullie hebben weer laten zien dat jullie waardige mensen zijn, een dikke pluim.

Ook @Sterredag goed getracht alles in goede banen te leiden.

 

Ik ben er trots op bij dit forum te horen, dank jullie wel allemaal.

Mhg,

@JJ&A

Link naar reactie
Share on other sites

1 uur geleden, JJ&A zei:

Het is wel zo dat kort geleden een corvit-19 patiënte werd geïnterviewd die een Top conditie had dus behoorlijk getraind en die was totaal geveld door de virus, was ook op de intensief care beland, en het was beslist geen oude man,

 

 

Er schijnt iets te zijn met top sporters (of gewoon extreem fitte mensen) dat negatief is voor je kansen met corona. Maar ik heb er nog geen onderzoek over gezien.

 • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

6 minuten geleden, OBL-Rien zei:

 

Er schijnt iets te zijn met top sporters (of gewoon extreem fitte mensen) dat negatief is voor je kansen met corona. Maar ik heb er nog geen onderzoek over gezien.

Bedankt @OBL-Rien

Zo ook wielrenners schijnen ook slechter in bed te presteren, haha.

Dus extreem bezig zijn gaat ten koste van gezondheid en genot (welbevinden).

 • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
 • Nieuwe aanmaken...