Ga naar inhoud
GENEGEERD

Japanse machine zet plastic afval om in olie


preppie&kokkie
 Share

Recommended Posts

Naar schatting wordt zeven procent van de totale olieproductie gebruikt voor het maken van plastic. Dat is meer dan de totale olieconsumptie op het Afrikaanse continent.

 

Slechts weinig plastic wordt gerecycled. Veel Amerikaans en Japans plastic drijft als een soort eiland in de Grote Oceaan.

 

Het Japanse bedrijf Blest maakte een kleine, veilige en eenvoudig te gebruiken machine om verschillende soorten plastic om te zetten in olie. Wanneer we plastic verbranden worden namelijk gifstoffen en CO2 geproduceerd. Door plastic met de machine om te zetten in olie komen geen afvalstoffen vrij en worden mensen zich bewuster van de waarde van plastic afval.

 

De machine kan polyetheen, polystyreen en polypropeen omzetten in brandstof voor een aggregaat of gasstel. Na een bewerkingsproces kan de brandstof zelfs in een auto, boot of motor worden gepompt.

 

Eén kilogram plastic produceert ongeveer een liter olie. Het bedrijf heeft 60 machines staan bij boerderijen, visserijen en kleine fabrieken in Japan en in het buitenland. “Ons eigen huis is in feite het olieveld,” zei algemeen directeur van Blest Akinori Ito.

 

Ito wil zijn machine gebruiken om mensen anders te laten denken over hun plastic afval. De machine kan veel afvalproblemen oplossen en ons minder afhankelijk maken van olie uit het Midden-Oosten. Terwijl hij een zak vol afval omhoog houdt zegt hij: “Het is toch zonde om dit weg te gooien? Het is een schat.”

 

De uitvinding van plastic heeft een enorm probleem veroorzaakt dat zich niet gemakkelijk laat oplossen. We bevinden ons bovenop een berg van olie en plastic. De volgende stap is het ondernemen van actie om onze liefdesrelatie met plastic te verbreken.

 

http://ourworld.unu.edu/en/plastic-to%20-oil-fantastic/

http://zaplog.nl/zaplog/article/japanse_machine_zet_plastic_afval_om_in_olie

 

[video=youtube;R-Lg_kvLaAM]

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Waarom?

De meeste plastik wordt van olie of gas gemaakt.

 

Ik mis overigens de connectie met preppen???

 

Preppen > Sustainability > recycling. Zoiets.

 

Wel een mooi apparaat. Als je nu ook die olie weer in diesel of benzine kon toveren thuis, dan kan je plastic pellets bewaren voor shtf ipv vergaanbare benzine

Link naar reactie
Share on other sites

Alright! Let's consume some more stuff! Buy more stuff! And ofcourse buy a bigger house so we can stuff more stuff into it. Stuff we don't need to impress others that don't matter!

 

*George Carlin inspiratie ^^

 

Het zou een leuk idee zijn om inderdaad afval wat duurzamer te (her)gebruiken maar ik zie het eerder als een excuus voor mensen om gewoon het normale consumptiepatroon aan te houden..*zucht...

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...