Ga naar inhoud
GENEGEERD

Gehandicapten en preppen


joepmeloen

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 97
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Ik zou zo graag willen dat je gelijk had !!!! Ik werk nu ongeveer 23 jaar in het het segment jongeren en jong-volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Deze mensen hebben vaak ook bijkomende gedrags of psychische problematiek. ook komt bij deze groep ook vaak een autismespectrum stoornis voor. Het probleem is dat zij de wereld op een totaal andere wijze waarnemen dan de gemiddelde mens. Hierdoor zijn ze vaak lastig te begeleiden wanneer er sprake is van wisselende situaties en onverwachte gebeurtenissen. Dit leid vaak tot moeilijk verstaanbaar gedrag en ( verbale ) agressie. Ik heb het regelmatig meegemaakt dat deze mensen totaal de weg kwijt raakten en maar heel moeilijk weer terug op de rit te krijgen waren. Wanneer het een SHTF is, kun je denk ik beter iemand hebben die een arm of been mist dan iemand met een verstandelijke beperking, want om deze mensen een eerlijke kans te geen, vraagt om een stabiele situatie en die verwacht ik pas lang na een SHTF.

 

Mm ok, dat wist ik niet. Dit wetende denk ik dat je daarin dan toch gelijk hebt(ik gaf ook aan dat dat een twijfelgroep was aangezien ik daar geen ervaring mee heb).

 

@G.I. Nurse Ik hoop dat me 2e post het dan iets duidelijker maakt voor je hoe ik hierin sta;). Feit blijft gewoon dat net als met familie je met gehandicapten soms moeilijke keuzes moet maken tijdens SHTF die je normaal gesproken liever niet wilt maken. Je laat niemand zomaar aan z'n lot over maar je kan inderdaad zoals velen aangeven ook niet voor al deze mensen uitzonderingen maken en ze op sleeptouw nemen. Daarbij heb ik aangegeven dat niet de hele groep gehandicapten hieronder valt en dat velen in deze groep zwaar ondergewaardeerd worden en je deze mensen gewoon in je groep zou moeten nemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Pathfinder dat klopt maar het is de moeite waard om de info op te nemen en wie weet komt het ooit nog van pas en bij Eva Saxl waren er redelijk wat overlevenden zie hier onder.

http://en.wikipedia.org/wiki/Eva_Saxl

Maar je moet wel het geluk hebben om de goede spullen en apparatuur tegen te komen of hebben en de kennis van wat te doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb One Second After van William R. Forschten gelezen en daaruit concludeer ik dat iedereen die een grote mate van afhankelijkheid om te overleven heeft (of het nou hulp van andere mensen of de prompte levering van medicijnen betreft) uiteindelijk het haasje zal zijn. Het is de harde werkelijkheid, het huidige bevolkingsaantal kan alleen worden gehandhaafd door onze moderne technologie, als die wegvalt zal de het bevolkingsaantal op den duur afnemen totdat deze gedragen kan worden door een maatschappij die het zonder deze technologie moet stellen. Zelfs de meeste sterke en gezonde mensen zullen het op termijn niet overleven (door gebrek aan voedsel, water, energie, hygiene, gezondheidzorg, etc.) dus kun je ervan uitgaan dat iedereen die in sterke mate afhankelijk is van de verworvenheden van onze technologisch geavanceerde maatschappij het niet gaat overleven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geloof ook dat tyron, gelijk heeft. Die heeft er in onze prep plannen toe geleid dat er iemand achter blijft bij een familielid tot het voor haar over is. Geen leuk en ingewikkeld besluit, ook gezien het terug vinden van de achterblijver nog maar haalbaar niet blijken. Deze is echt niet op andere gedachten te brengen en ik waardeer haar hier ook erg om. (Hoewel ik het niet logisch vind...)

 

Verstuurd van mijn GT-I9100 met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb deze discussie gevolgd en kan me in bijna al jullie standpunten vinden. SHTF is natuurlijk het ultieme event waarbij het kaf van het koren wordt gescheiden. Survival of the fittest maar meer nog van the most cleverest en vindingrijkste. De definitie van handicap maakt dat er in meer of mindere mate een manco is om mee te komen met het gemiddelde qua fysiek of psyche. Als ik mijzelf vergelijk met Epke Zonderland, ben ik de gehandicapte. Misschien kan ik hem wel verslaan in dirty tricks. Als ik zo stom ben om met die spierbal te stoeien over een blikje bonen, breekt hij me in tweeën.

 

Veel soldaten hebben met name last van de mensen die ze NIET hebben geholpen tijdens oorlog of crisis. Ik heb ook geen idee hoe veel geestelijke last ik ervaar, als ik in een SHTF situatie de hulpbehoevenden de rug toekeer, als mijn familie mij meer nodig heeft. We vervallen toch, waarschijnlijk, op de bloed banden en vriendschappen. Zitten daar gehandicapten bij, of hulpbehoevenden als bejaarde oma's, dan wordt het lastig. Op zijn zachtst gezegd. Geef je oma een slaappil extra en ga je 's nachts met het kussen langs? In joodse vernietigingskampen in WW II, hebben vaders hun kinderen gekeeld om ze te behoeden voor erger. Feitelijk is dat de ultieme daad van liefde. Wat een drama.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@tyrion:

Wat jij zegt bedoelde ik eigenlijk eerder te zeggen, maar toen werd ik lomp gevonden :-(

 

Ik heb het opperhoofd van het andere forum gevraagd en gaf mij dit als antwoord:

 

ik citeer:

Het is alleen nog niet af / opgemaakt / spelling etc. Mss beter om ff te wachten?

Dan kun je hele stuk copy pasten van mijn part. Zolang het niet ge-edit wordt!

 

Dus hier alvast het stukje. Als er behoefte is en er is een update wil ik de rest ook wel plaatsen.

 

[MOD]: wegens meerdere klachten stuk verwijderd. Quotes mogen volgens forum regels ook niet zo lang zijn. Wanneer iemand het stuk wil lezen dan graag per PM via Joepmeloen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@partizan:

Nee ik sta niet altijd overal achter wat de schrijver schrijft. Wat hij / zij geschreven heeft is ook niet compleet en misschien wordt dit nog anders geformuleerd, maar ik vind het ivm mijzelf (ook rolstoeltuig van de hoogste riggel :cool:) een interresant onderwerp om over te discussiëren en ideeën op te doen. Ik ken de schrijver persoonlijk, wij hebben bij elkaar in de klas gezeten, hij / zij heeft mij nooit anders behandelt als de rest van de scholieren waar ik blij om ben, en IT-ers zijn net als preppers een apart volkje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@partizan:

Nee ik sta niet altijd overal achter wat de schrijver schrijft. Wat hij / zij geschreven heeft is ook niet compleet en misschien wordt dit nog anders geformuleerd, maar ik vind het ivm mijzelf (ook rolstoeltuig van de hoogste riggel :cool:) een interresant onderwerp om over te discussiëren en ideeën op te doen. Ik ken de schrijver persoonlijk, wij hebben bij elkaar in de klas gezeten, hij / zij heeft mij nooit anders behandelt als de rest van de scholieren waar ik blij om ben, en IT-ers zijn net als preppers een apart volkje.

 

Nou Joep, ik vermoede al zo'n beetje dat jouw vraagstelling uit de persoonlijke hoek kwam. Ik zou hem dus om willen draaien. Jij vraagt nu aan ons hoe wij erover denken maar feitelijk ben ik meer nieuwsgierig naar hoe jij hier naar kijkt. Welke mogelijkheden zie je zelf voor je, maar misschien ook, waar ben je bang voor?

Het stuk tekst dat je geplaatst heb, ook al is dit door een ander geschreven vind ik niet handig. Het is voor een hoop mensen beledigend en lijkt een beetje op een goedkope komiek, die over de rug van een doelgroep leuk wil zijn snap je? Dat je stelt dat IT-ers en apart volkje zijn is een understatement :p

Ben benieuwd naar jouw visie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

We houden het gelukkig nog redelijk netjes....

 

Het is simpel de meest slimme, gezonde en voorbereide mensen maken de meeste kans, daar komt dan ook de mentale weerstand, inventiviteit, locatie en geluk bij... En ik zal nog wel wat missen?

 

Alles wat niet optimaal is is een extra risico.

Ook hangt het compleet van het scenario af, alleen een economische ramp of gaan we terug naar de steentijd?

Ik zal niks en niemand bij voorbaat afschrijven, al heb ik zelfs op dit moment moeite met iemand die al weet niet hoe lang in een coma ligt maar dat is wat anders en mischien ook wel anders nu dan het een kind van mezelf zou zijn?

 

Ergens zal een harde afweging gemaakt worden, wat kan iemand toevoegen, en dat zie ik breed, en wat 'kost' dat aan extra energie, voedsel enz.

De situatie kan zo uiteen lopen dat een antwoord denk niet mogelijk is, ben je in een bol met 10 gezinnen die goed kunnen leven van het land, water in de buurt, geen escalaties in de vorm van geweld enz, tot aan al dagen, weken op de vlucht voor een bende die met speurhonden achter je aanzit.

En wat is de handicap, mis je hand, of lig je in coma aan de beademing. Alles heeft invloed op wat nog kan of wat je doet.

 

Laten we eerlijk zijn al het echt fout gaat zal zelfs van ons preppers een groot deel het niet overleven...

Voor minder goed voorbereide of gehandicapten zal het alleen maar nog moeilijker zijn, en die persoon in coma aan de beademing ik denk dat we het daar ook wel over eens zijn?

 

En toch, zoals ik voor mijn kinderen prep kan ik me voorstellen dat je ook prept voor een gehandicapt gezinslid, zelfs tegen beter weten in.

Waarom zou je het niet proberen ? Bij voorbaat opgeven lijkt me ook wel zwak?

 

En maak je geen zorgen, de moeilijke beslissingen, met of zonder kinderen, met of zonder gehandicapten, met of zonder buren, die gaan echt ook voor jou komen!

 

Grt

Kans

Link naar reactie
Delen op andere sites

Euh...er zullen wel mensen zijn die denken dat Joep niet helemaal tof is, maar Mein Kampf niveau is het zeker niet. Zeker, het is behoorlijk bot geschreven stukje van vriend van Joep, maar 97% correct. Al eens opgevallen hoeveel mensen in rolstoelen veel te dik zijn? Die sterven als ze naast hun rolstoel belanden. Ik geef de schrijver dan ook gelijk als hij stelt dat ze extra zorg moeten besteden aan hun spier kracht van de bovenste ledematen, en wat mijn betreft ook aan hun gewicht.

Zelf werk ik met gehandicapten en als ze weer met zes man tegelijk in de lift willen met hun karretjes, dan lachen ze zich unaniem een bult als deze lompe dokter roept dat ze moeten ophoepelen. Standaard. In Heliomare, een groot revalidatie centrum, is het altijd lachen gieren brullen als de mensen met krukken inhakken op de rolstoelbewoners die heel handig proberen om de krukken omver te rijden. Natuurlijk wordt er ook menig traan gelaten en het is zondermeer zwaar klote om om wat voor reden dan ook een handicap te hebben.

Mijn oom is rolstoel bewoner, van delta vlieger ongeval. Twee jaar daarna hing hij er weer onder, zijn vrienden geven hem een zetje boven op het duin bij Scheveningen, en zelf zegt hij dat als hij naar beneden valt en zijn benen breekt,;):D hij dat toch niet voelt. Galgenhumor? Zelf informeert hij op verjaardagen naar moppen over invaliden. In mijn tijd in Heliomare was dat niet anders. Joep, Kut dat je in een rolstoel zit, fijn dat je niet gespaard wil worden, goed dat je het lef hebt het stukje te plaatsen, en ja, natuurlijkben je een (vul maar in) die best wel uit de weg kan gaan als ik er langs moet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ joepmeloen heeft die vriend/kennis van jou toevallig ook op deze site gezeten want wat hij hier heeft geschreven staat deels ook in dit draadje verspreid bv bij Kungfufox in stukje #11 zie hieronder van Kungfufox.

Echter iemand op krukken/1 arm of 1been/doof of blind zou ik niet gelijk aan de kanten schuiven. Deze mensen zijn wellicht op bepaalde vlakken niet inzetbaar maar compenseren dit vaak goed of kunnen dit goed gaan compenseren (blinden horen vaak heel goed en doven zien meer dan jij). Iemand die op krukken loopt en niet erg of helemaal niet mobiel is kan nog makkelijk veel normale survivalskills leren en bv gereedschap onderhouden/messen slijpen/koken/naaien/op wacht staan/wassen.

 

En het stukje van jouw vriend/kennis.

Voor die mensen die andere willen helpen, bedenk dat lichamelijk gehandicapten best nog wel ok zijn. Iemand zonder benen kun je bijvoorbeeld aan het koken, vissen, nettenmaken, kleding repareren zetten en iemand zonder armen die kan je op een fiets een dynamo rond laten slingeren voor een beetje stroom. Blinden mensen kunnen zelfs hen weg door het duister vinden en geen normale kaart lezen

Link naar reactie
Delen op andere sites

@franka1964

Ik zit zelf inderdaad ook sinds ik mij kan herrineren in een roelstoel. Ik kan wel enkele stappen zetten, maar mijn rug staat schots en scheef. Ik slik ruim 10 veschillende soorten medicijnen en ik hoor en zie her en daar de wereld stukje bij beetje vergaan.

Ik ben dus inderdaad bang (wat overigens terecht is) dat de shtf uit breikt in wat voor mogelijke wijze dan ook. Ik heb er over na gedacht en ik als lichaamelijke gehandicapte ben beperkt wanneer het om survivalen draaid “rolstoel humor”. Ik las bij toeval die tekst van het andere forum en toen las ik dat stukje over gehandicapten. Dat heeft mij geraakt, hoe het geschreven staat niet correct dat zullen velen met mij eens zijn, maar hij / zij heeft een punt dat mij een stukje angstig heeft gemaakt over dat ik geen kant uit kan op het moment dat er iets gebeurd. Ik ben ook bang dat mijn familie, vrienden etc mij gewoon achterlaten omdat ik door mijn handicap een blok aan ’t been ben op het punt dat er shtf ontstaat. Dus vandaar dat ik om wat meer extra tips vraag als trouwe rolstoel eigenaar.

 

@backschless:

Niet echt een vriend, eerder oud klasgenoot die mij ooit toegang heeft gegeven op zijn forum vanwege de vele IT gerelateerde zaken.

Heel veel van wat hij geschreven heeft staat her en der op internet verspreid. Zoals al zijn stukken tekst dat zijn, niet overgenomen eerder samengevat en zijn soort “humor” Er aangegeven om het een bepaalde groep gemakkelijker te maken om te lezen of juist om the shokeren zodat niemand het leest.

Hij of zij heeft het dan wel weer over een motor aandraaien als je geen armen hebt, dat heeft Kungfufox dan weer niet geschreven.Toeval bestaat niet denk ik altijd. Nogmaals dat stukje heeft mij dus hier naar toe gebracht.

 

@Chinool:

Verplaats het naar een afgesloten gedeelte?

Ik wist niet dat dit onderwerp zoveel te weeg kon brengen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb deze discussie gevolgd en kan me in bijna al jullie standpunten vinden. SHTF is natuurlijk het ultieme event waarbij het kaf van het koren wordt gescheiden. Survival of the fittest maar meer nog van the most cleverest en vindingrijkste.

 

In begintijd van de Eerste Wereldoorlog kwamen vooral de dapperen om het leven omdat zij heldhaftig richting de vijand stormden om neergemaaid te worden door diens machinegeweren. De lafaards bleven leven door zich zoveel mogelijk gedeisd te houden. Men spreekt in Engeland dan ook van de Lost Generation, want in grote mate kwamen de aristocraten die de toekomstige elite zouden moeten vormen als eerste om. Het is dus uit overlevingsoogpunt bepaald geen pre om een held te zijn.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben ook bang dat mijn familie, vrienden etc mij gewoon achterlaten omdat ik door mijn handicap een blok aan ’t been ben op het punt dat er shtf ontstaat. Dus vandaar dat ik om wat meer extra tips vraag als trouwe rolstoel eigenaar.

 

Ik zou dan maar om te beginnen die makkelijke electrische rolstoel inruilen voor een ouderwetse handaangedreven rolstoel. Geeft je net wat meer kans. Als je ook skills hebt die na een SHTF nuttig zijn zou het kunnen zijn dat je op wordt genomen door een gemeenschap. Maar als je helemaal niet mobiel bent omdat de batterijen van je blitse electrische rolstoel leeg zijn of het hele ding "toast" is bijv. door een EMP aanval dan maak je geen enkele kans.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ joepmeloen heeft die vriend/kennis van jou toevallig ook op deze site gezeten want wat hij hier heeft geschreven staat deels ook in dit draadje verspreid bv bij Kungfufox in stukje #11 zie hieronder van Kungfufox.

Echter iemand op krukken/1 arm of 1been/doof of blind zou ik niet gelijk aan de kanten schuiven. Deze mensen zijn wellicht op bepaalde vlakken niet inzetbaar maar compenseren dit vaak goed of kunnen dit goed gaan compenseren (blinden horen vaak heel goed en doven zien meer dan jij). Iemand die op krukken loopt en niet erg of helemaal niet mobiel is kan nog makkelijk veel normale survivalskills leren en bv gereedschap onderhouden/messen slijpen/koken/naaien/op wacht staan/wassen.

 

En het stukje van jouw vriend/kennis.

Voor die mensen die andere willen helpen, bedenk dat lichamelijk gehandicapten best nog wel ok zijn. Iemand zonder benen kun je bijvoorbeeld aan het koken, vissen, nettenmaken, kleding repareren zetten en iemand zonder armen die kan je op een fiets een dynamo rond laten slingeren voor een beetje stroom. Blinden mensen kunnen zelfs hen weg door het duister vinden en geen normale kaart lezen

 

Om onduidelijkheid te voorkomen: Ik ben NIET dezelfde persoon waarvan Joepmeloen dat stuk tekst van heeft gequoteerd ;). Wellicht 'toevallig' dat onze posts enige gelijkenissen kunnen vertonen maar dat neemt niet weg dat heel veel mensen dezelfde politieke partij kunnen stemmen of dezelfde mening kunnen delen.

 

Verder vind ik de manier waarop die persoon de tekst heeft geschreven inderdaad wat oneerbiedig maar indien hij over ' zijn eigen soort' spreekt oftewel hij is zelf gehandicapt dan kan dit al heel ander licht werpen op de zaak. Wij vinden het toch ook 'dom' als je niet eens wilt preppen om jezelf te beschermen of om te kunnen overleven (wel een nieuwe tv maar niet een paar extra blikken eten)? De manier waarop het geschreven is zal misschien lomp en 'right in your face' zijn maar heel veel types die we allen wel kennen zouden wel degelijk dat 'zetje onder de bips' mogen krijgen en zich realiseren wat ze nu zelf aan het doen zijn. Voorbeeld hiervan: iemand die in een elektrische rolstoel zit alleen omdat hij/zij te dik is. Het kan best zijn dat je om medische redenen in een rolstoel terecht komt maar moet je dan gelijk een elektrische rolstoel nemen welke het probleem nog verder aanwakkert? Tuurlijk zullen er mensen zijn met een medische reden maar kijk puur is naar het feit dat MEER dan de helft van Nederland te dik is. Je maakt mij niet wijs dat die allemaal een medische reden hebben! Feit is gewoon dat 90% van de mensen gewoon te simpel en te lui is om hun eigen gezondheid/overlevingskansen/leven in eigen handen te nemen en er iets aan te doen. Deze mogen best een wake-up call krijgen van mij. Een extra grote friet bestellen kan iedereen maar niet iedereen heeft de wilskracht om 2x per week te sporten..

 

Voor sommigen kan dit misschien een beetje off-topic gaan maar ook veel van deze mensen vallen in de categorie gehandicapten...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...