Ga naar inhoud
GENEGEERD

Zelf handgel maken


JJ&A
 Share

Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

 

Deze informatie kwam ik tegen over het percentage alcohol. 70% alcohol is het beste, want als het precentage hoger wordt, verdampt het te snel en is er te weinig tijd voor de alcohol om de cellen/virussen te vernietigen.

 

https://www.linkedin.com/pulse/why-70-ipa-100-mohamed-anvar-deen/

https://vanderworp.org/en/universal-disinfectant-for-coronavirus-covid-19/

 

image.thumb.png.32189b842fbd8fd95af3d0fdc57251ea.png

 

Bio ethanol lijkt dus >95% alcohol te bevatten, dus het lijkt me het beste om dit dan aan te lengen met  zo'n 20-25% water.

 

Maar ook ik ben geen chemicus. 

 

Iemand anders die hier iets gefundeerds over kan zeggen?

aangepast door Kers
  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

  • Admin

In pagina 2 van het boven gelinkte WHO document staat in de notities uitgelegd dat waterstof-peroxide een bacterie-dodende werking heeft en niet bijdraagt aan de anti-virale werking. Glycerol is een "Humectant".. Even opgezocht, dat is om het langer vochtig te houden. Het is dik spul dus ik denk dat dat het tot een gel maakt. (Zie post van @Maan hieronder) Lijkt me wel belangrijk, maar of het cruciaal is durf ik niet te zeggen.

aangepast door Paraatpaal
Fout!
Link naar reactie
Share on other sites

24 minuten geleden, Paraatpaal zei:

In pagina 2 van het boven gelinkte WHO document staat in de notities uitgelegd dat waterstof-peroxide een bacterie-dodende werking heeft en niet bijdraagt aan de anti-virale werking. Glycerol is een "Humectant".. Even opgezocht, dat is om het langer vochtig te houden. Het is dik spul dus ik denk dat dat het tot een gel maakt. Lijkt me wel belangrijk, maar of het cruciaal is durf ik niet te zeggen.

Gycerol is glycerine https://nl.wikipedia.org/wiki/Glycerol
Het is dik vloeibaar en wordt als toevoeging gebruikt om de handen wat te beschermen tegen uitdrogen. Het maakt het niet tot een gel!  Mogelijk helpt het ook wat om te zorgen dat de alcohol iets minder snel verdampt en het contact moment verlengd. 

 

1 uur terug, Kers zei:

Ik heb geen waterstof peroxide en glycerol. Zou het ook zonder dat kunnen? 


Ja, dat kan dan heb je gewoon alcohol van ongeveer 80%  Beide zijn normaal gesproken bij de drogist te koop.

Ik zie nu dat dit eigenlijk in het verkeerde draadje staat,  het recept van de WHO is voor handontsmetting, niet voor oppervlaktes. Voor oppervlaktes gebruik je beter chloor of dakins solution, Veel goedkoper.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Op 16-3-2020 om 19:26, Paraatpaal zei:

In pagina 2 van het boven gelinkte WHO document staat in de notities uitgelegd dat waterstof-peroxide een bacterie-dodende werking heeft en niet bijdraagt aan de anti-virale werking. Glycerol is een "Humectant".. Even opgezocht, dat is om het langer vochtig te houden. Het is dik spul dus ik denk dat dat het tot een gel maakt. (Zie post van @Maan hieronder) Lijkt me wel belangrijk, maar of het cruciaal is durf ik niet te zeggen.

Glycerol/Glycerine wordt toegevoegd zodat de alcohol beter aan je handen blijft zitten. Beetje zoals dikke bleek toevoegingen heeft zodat het langer aan de toiletpot blijft hangen dan dunne bleek. Glycerol/Glycerine doet verder niets met bacteriën en virussen, al kunnen bacteriën zich lastiger voortplanten.

 

Alles wat ontvet, werkt tegen virussen. Alcoholen, zeep, gootsteenontstopper(kijk uit voor chemische brandwonden), ammoniak, soda, natirumbicarbonaat,  EDTA (organisch oplosmiddel in veel schoonmaakmiddelen), etc.

 

Het lastige bij een handgel is dat je hem niet afspoelt met water, wat het gebruik van bepaalde middelen beperkt omdat je huid teveel wordt aangetast. Water met een scheutje ammoniak werkt lastig, maar werkt ook. Je hebt dan 's avonds wel een potje handcrème nodig om je handen weer in te vetten, echt bevorderlijk voor de beschermende bacteriën op je huid zijn al die geïmproviseerde middelen niet.

 

Waterstofperoxide werkt omdat het in oplossing twee reactieve radicalen OH- vormt, een base, net als zeep brengt dat vet in oplossing. Omdat de buitenste laag van het corona virus vettig is, trekt zeep/base het virus uit elkaar. De rest producten zijn verder volkomen neutraal en onschadelijk, net als van alcohol, vandaar dat het een vaak gekozen middel is.

 

Mensen zijn veel te happig op potjes met opschriften als 'bacterie dodend', 'desinfecterend', het is schijnveiligheid. Die middelen doden sneller bacteriën, dat zijn veel lastiger klanten dan virussen die onbeschermd door het leven moeten zonder celwand die ze beschermd.

Link naar reactie
Share on other sites

Zelf voeg ik ook tea tree oil aan m'n zelfgemaakte handgel toe.

recept wat ik gebruik:

350 ml alcohol 96%

2,5 ml tea tree olie

25 ml glycerine

100 ml water

eventueel nog wat geurolie maar dat doe ik zelf niet aangezien de tea tree er al inzit.

 

met keukenzout kun je de vloeistof dikker maken, let hierbij wel op dat een teveel aan zout het juist weer dunner gaat worden dus met kleine beetjes toevoegen om op de juiste dikte te komen.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 4 months later...

Tea tree oil,

Ik heb er grote spijt van tot in mijn tenen, dat ik het hebben gebruikt.

 

Door een fout van het ziekenhuis heb ik de E-coli in de bloedbaan gekregen ben zowat dood gegaan.

 Ik heb toen een langdurige penicilline kuur moeten innemen, de bijwerking schimmels, dus ik kreeg twee schimmel teen nagels.

De Tea tree oil gaan gebruiken met een cocktail tot onder de nagelriemen, preventief ook onder de andere nagels daar mee heb ik het versnelt verspreide onder alle nagels ben er mooi klaar mee, dank zij de geweldige Tea tree oil.

 

Gekocht bij een voedspecialiste, nu snap ik waarom ze het verkopen, goed voor meer klanten.

Het heeft hun geen winst gebracht ze zijn er mee opgehouden.. 

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...