Ga naar inhoud
GENEGEERD

BE Corona Meldingen Topic


Dutch013
 Share

Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
1 uur geleden, ullie13 zei:

Waar situeren deze 2 besmettingen zich?


1 zit of zat in het Brusselse ziekenhuis. Ik weet niet of deze persoon ondertussen al terug naar huis is gegaan. De tweede persoon ligt nu in het UZA te Wilrijk(Antwerpen). 
 

 • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Reformatorisch Dagblad

Liveblog

5 maart 2020 - 11.53 uur

 

Ruime verdubbeling coronagevallen in België
Het aantal coronabesmettingen in België is toegenomen met 27. Dat meldt het federale ministerie van Volksgezondheid. 
Het totaal komt daarmee op vijftig, maar de eerste patiënt is inmiddels wel genezen.

 

ED liveblog

5 maart - 11:55h

In België is het aantal besmettingen met het coronavirus in een dag meer dan verdubbeld. 

Gisteren zijn 27 nieuwe gevallen vastgesteld, het totale aantal staat nu op 50.

De eerste patiënt is inmiddels wel genezen. 

De meeste nieuwe patiënten waren net terug van vakantie in Italië met milde symptomen (infecties van de bovenste luchtwegen).

De patiënten zijn geïsoleerd en worden thuis of in het ziekenhuis behandeld. 

België verwacht dat het aantal besmettingen verder zal blijven stijgen.

aangepast door DutchPublisher
Aanvulling
Link naar reactie
Share on other sites

Nog een andere ervaring van een corona patiënt in Holsbeek- België met niet typische verschijnselen 

https://m.hln.be/in-de-buurt/leuven/18-jarige-uit-holsbeek-besmet-met-coronavirus-vrienden-en-familie-zetten-eten-op-onze-stoep~ac315acc6/

 

Copie van een deel van het verhaal:

 

“Wij zaten in Italië op 300 km van het risicogebied, iedereen zei dat er niets aan de hand was daar”, zegt de 18-jarige dochter. “In de luchthaven van Milaan liep iedereen wel rond met mondmaskers en werd je temperatuur onmiddellijk gemeten toen je van het vliegtuig stapte. Het was wel een beangstigend gevoel en voor de terugvlucht zijn we mondmaskers gaan kopen. We waren zelfs de enigen op het vliegtuig terug naar België die mondmaskers aanhadden”.

Besmetting

Eens terug van de skireis in Italië werd het 18-jarig meisje heel ziek. “Zondag werd ik doodziek wakker, zo heb ik mij nog nooit gevoeld”, stelt ze. “Griep, diarree en overgeven. De symptomen die ik op het nieuws altijd hoor, had ik niet. Ik had geen hoest of hoofdpijn. Maandag is de dokter dan geweest en die zei dat ik gewoon griep had. We zijn die dag nog naar de winkel geweest, al zei mijn mama wel dat ik met niemand mocht praten. Die avond kregen we te horen dat heel de groep van 20 personen van onze skireis besmet is met het coronavirus. Het gaat om personen uit Limburg, Leuven, Overijse en Eigenbrakel. De cijfers in het nieuws kloppen volgens mij dus niet, het zijn er veel meer.

 • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

8 minuten geleden, Mars0172 zei:

Wijnberg:

Gezin van acht en leerkracht lagere school Wijnberg besmet met corona: Wie gezond is, komt gewoon naa https://t.co/czbWVTN1UN
 

Dit is in Belgie...in Wevelgem.

Quote

 

WEVELGEM - 

In basisschool de Wijnberg in Wevelgem heeft een leerkracht het coronavirus opgelopen. Ook een gezin van zeven, dat was gaan skiën in Italië, is besmet.

De leerkracht van de lagere school is tijdens de krokusvakantie op reis geweest naar een getroffen gebied. Kim Vansteenkiste was maandag aan het werk gegaan. Ook woensdagochtend was zij aan de slag in ...

 

Bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200304_04876067

 

 

Ik heb 'm niet toegevoegd aan de lijst. Mogen anderen wat van vinden

Link naar reactie
Share on other sites

Status update België:

 

109 besmette patiënten in België.

 

Van de 109 mensen is één patiënt genezen, 65 patiënten wonen in Vlaanderen, 12 in Brussel en 31 in Wallonië.

 

427382177_coronakaart7-3.JPG.87c462c2567f3567bc4591a911c96b24.JPG

 

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200305_04877626

 

Quote

Provincie Antwerpen

- Geel (1)

Een leerling van basisschool Sint-Dimpna in Geel heeft positief getest op het coronavirus. Hij zit samen met zijn gezinsleden thuis in quarantaine.

- Antwerpen (1)

Een vrouw die terugkwam van zakenreis in Frankrijk liet zich testen in het UZ Antwerpen. Zij werd patiënt 2.

- Lier (1)

Een man werd woensdagavond in het ziekenhuis van Lier positief getest na een reis in Italië. De patiënt is in goede algemene toestand en kon naar huis om in thuisisolatie verder verzorgd te worden”, zegt het ziekenhuis.

Provincie Limburg

- Zonhoven (1)

Een leerling uit het vijfde leerjaar van bassischool De Zonnewijzer heeft woensdagavond positief getest. Hij zit nu samen met zijn zus en ouders veertien dagen in quarantaine. Hij was gaan skiën met zijn ouders en zus.

- Hasselt (1)

Een Italiaanse doctoraatsstudent van UHasselt, die daar werkt bij het Biomedisch Onderzoeksinstituut, heeft positief getest op het virus. Haar collega’s die er samen met haar geweest zijn, werd gevraagd om thuis te blijven.

- Pelt (1)

Een leerkracht lichamelijke opvoeding van het Sint-Hubertuscollege in Neerpelt is besmet met het coronavirus. De vrouw is tijdens de krokusvakantie gaan skiën in het Oostenrijkse Bad Hofgastein. Omdat ze verwittigd werd dat ze mogelijks op de bus zat met een besmet iemand, is ze maandag uit voorzorg niet naar school gegaan. Ze is dus nooit in contact geweest met de leerlingen of leerkrachten, weet TV Limburg.

- Bilzen (1)

In Bilzen is al één besmetting bekend. Het gaat om een kantoormedewerker van de steenfabriek Vandersanden.

Provincie Oost-Vlaanderen

- Aalst (1)

Een patiënt

- Sint-Niklaas (1)

Een 46-jarige man uit Sint-Niklaas heeft het virus opgelopen tijdens het skiën in het Noord-Italiaanse Trentino. Hij is teruggekomen met een bus van busmaatschappij De Wilg uit Bree.

- Dendermonde (1)

Ook in Dendermonde is een inwoner besmet. Meer informatie over die persoon ontbreekt voorlopig.

- Sint-Lievens-Houtem (2)

Een koppel uit Vlierzele, een deelgemeente van Sint-Lievens-Houtem, is besmet met het coronavirus teruggekeerd uit Noord-Italië. Het gaat om een man en een vrouw.

- Gent (2)

In UZ Gent bleken twee mensen besmet te zijn. Het gaat om een koppel dat recent in Noord-Italië was, ze vertonen milde klachten en verblijven thuis in quarantaine. Hun woonplaats is niet meegedeeld om privacyrednenen.

- Lokeren (1)

In het AZ Lokeren bleek een medewerker van het operatiekwartier besmet.

Provincie Vlaams-Brabant

- Dilbeek (1)

In Dilbeek is een eerste besmetting vastgesteld. De persoon wordt geïsoleerd en behandeld. Meer details zijn er voorlopig niet.

- Halle (1)

In het Sint-Mariaziekenhuis in Halle zijn deze week 27 analyses gebeurd en één daarvan was positief. Het is niet duidelijk waar die persoon vandaan komt.

- Hoegaarden (1)

Een vader van twee uit Hoegaarden liep het coronavirus op tijdens een skivakantie in Noord-Italië met zijn gezin, en ziekt momenteel thuis uit. Zijn kinderen, die naar de gemeentelijke basisschool in de Doelstraat gaan, werden ook al getest op het virus. Op hun resultaten is het nog wachten.

- Holsbeek (2)

Een moeder en haar dochter, 48 en 18 jaar oud, uit Holsbeek zijn volgens Het laatste nieuws ook besmet met het virus.

- Leuven (6)

In Leuven zijn zes besmettingen geteld. Het gaat om twee ouders van leerlingen uit Vrije Basisschool Vlierbeek, een ouder van een stagiair van de school Windekind, de ouder van een leerling uit het Sint-Pieterscollege, een 10-jarige leerling van basissschool Heilig Drievuldigheidscollege en een 18-jarige leerling van het Heilig Hartinstituut die al sinds de krokusvakantie thuis gehouden werd uit voorzorg. De betrokken ouders en hun kinderen zijn in thuisquarantaine en worden opgevolgd. Alle ouders van de scholen waar de leerlingen les volgen, zijn geïnformeerd.

- Tienen (1)

Bij een 17-jarige jongen uit het zesde middelbaar van het Atheneum van Tienen is na een skireis het virus vastgesteld. Ook hij was naar Noord-Italië gegaan.

Provincie West-Vlaanderen

- Ieper (1)

In het ziekenhuis Jan Yperman heeft zich een patiënt aangemeld die positief testte op COVID-19. De man zit sindsdien in thuisisolatie, zijn woonplaats werd niet meegedeeld.

- Ingelmunster (1)

Een vrouw uit Ingelmunster testte donderdag positief na “nauw contact met een ander bewezen geval van het coronavirus”.

- Knokke-Heist (1)

In Knokke is al één geval vastgesteld. Meer informatie is er nog niet, behalve dat de persoon in kwestie meteen geïsoleerd en behandeld is.

- Kortrijk (1)

Een professor van de UGent is besmet geraakt met het coronavirus. Hij werkt in een lab van Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, op de Campus Kortrijk. Voorlopig moet hij in quarantaine blijven. De prof werd vermoedelijk besmet via zijn broer die onlangs nog ging skiën in Italië.

- Moorsele (1)

Het allereerste coronageval kwam uit Moorsele. Dat was de 54-jarige Philip Soubry, die in de buurt van het Chinese Wuhan werkt. Hij is ondertussen genezen en heeft het ziekenhuis mogen verlaten.

- Ruiselede (1)

Een vrouw uit Ruiselede, meer bepaald uit de parochie Doomkerke, is besmet geraakt. Er is geen reden tot paniek, zegt basisschool De Linde in Het laatste nieuws, maar de kinderen van de vrouw blijven uit voorzorg toch thuis.

- Wevelgem (8)

In Wevelgem zijn nu al acht besmettingen geteld. Een leerkracht van basisschool De Wijnberg was op skireis geweest met zijn gezin in Noord-Italië en bleek besmet. Zeven personen uit zijn onmiddellijke omgeving zijn daardoor ook besmet. Ze zitten nu samen in quarantaine.

Brussel (6)

In de hoofdstad van ons land zijn al zes gevallen geteld. Het gaat onder meer om een ambtenaar van de FOD Financiën, een Europese ambtenaar en een medewerker van de Europese Raad. Ze kwamen allemaal uit Noord-Italië.

Wallonië

- Ans (1)

Een leerling van het zesde leerjaar in de gemeenteschool in Alleur is besmet. De leerling was in Noord-Italië op vakantie geweest.

- Bergen (3)

Op het commandocentrum van de NAVO in Bergen zijn al drie besmettingen vastgesteld.

- Charleroi (1)

In Charleroi testte een persoon die terugkeerde van een reis in Lombardije in het noorden van Italië, positief op het virus. De persoon had zich spontaan gemeld in het ziekenhuis. Hij of zij verblijft thuis in quarantaine.

- Eupen (1)

Een 65-jarige man uit Eupen werd met een longontsteking opgenomen in het ziekenhuis en werd overgebracht naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel. De baas van de man was in Italië geweest en heeft hem besmet, maar was er zelf niet ziek van geworden.

- Gosselies (1)

In het ziekenhuis Notre-Dame de Grâce is een baby’tje van minder dan een jaar opgenomen na een besmetting met het virus die hij opliep met zijn ouders op reis in een risicogebied.s

- Luik (1)

Het universitaire ziekenhuis van Sart Tilman heeft woensdagmiddag bevestigd dat er een man positief is getest voor corona. De man had zich zondag uit eigen beweging gemeld in het ziekenhuis.

- Blegny (1)

Een 45-jarige man die terugkwam van een wintersportreis in Italië, is besmet geraakt.

- Héron (2)

Het gaat om twee leden van dezelfde familie.

- Herve (1)

Een man die was gaan skiën in Italië, is besmet.

- Limbourg (2)

Twee inwoners zijn besmet en blijven thuis.

- Neupré (1)

Een veiligheidsagent van Securail is besmet.

 

 

afbeelding.png

 • Leuk 5
Link naar reactie
Share on other sites

Status update België:

 

200 mensen geïnfecteerd met het Coronavirus.

Van de 200 mensen is één patiënt genezen, 111 patiënten wonen in Vlaanderen, 25 in Brussel en 53 in Wallonië en van 11 patiënten is de woonplaats momenteel onbekend.

 

1138709676_coronakaart9-3.JPG.9929cbf90e00eea8cbfedefad2fc584e.JPG

 

Provincie Antwerpen

- Geel (1)

Een leerling van basisschool Sint-Dimpna in Geel heeft positief getest op het coronavirus. Hij zit samen met zijn gezinsleden thuis in quarantaine.

- Antwerpen (1)

Een vrouw die terugkwam van zakenreis in Frankrijk liet zich testen in het UZ Antwerpen. Zij werd patiënt 2.

- Lier (1)

Een man werd woensdagavond in het ziekenhuis van Lier positief getest na een reis in Italië. De patiënt is in goede algemene toestand en kon naar huis om in thuisisolatie verder verzorgd te worden”, zegt het ziekenhuis.

Provincie Limburg

- Zonhoven (1)

Een leerling uit het vijfde leerjaar van bassischool De Zonnewijzer heeft woensdagavond positief getest. Hij zit nu samen met zijn zus en ouders veertien dagen in quarantaine. Hij was gaan skiën met zijn ouders en zus.

- Hasselt (4)

Een Italiaanse doctoraatsstudent van UHasselt, die daar werkt bij het Biomedisch Onderzoeksinstituut, heeft positief getest op het virus. Haar collega’s die er samen met haar geweest zijn, werd gevraagd om thuis te blijven. Een leerling uit het eerste leerjaar in Kuringen testte ook positief, na een busvakantie in Noord-Italië. Net als twee leerlingen uit de middelbare school Kindsheid Jesu.

- Houthalen-Helchteren (2)

Een koppel dat terugkeerde van skireis in Italië zit thuis in quarantaine na een positieve test. Opmerkelijk was dat de twee niet naar een risicogebied reisden.

- Pelt (1)

Een leerkracht lichamelijke opvoeding van het Sint-Hubertuscollege in Neerpelt is besmet met het coronavirus. De vrouw is tijdens de krokusvakantie gaan skiën in het Oostenrijkse Bad Hofgastein. Omdat ze verwittigd werd dat ze mogelijks op de bus zat met een besmet iemand, is ze maandag uit voorzorg niet naar school gegaan. Ze is dus nooit in contact geweest met de leerlingen of leerkrachten, weet TV Limburg.

- Bilzen (1)

In Bilzen is al één besmetting bekend. Het gaat om een kantoormedewerker van de steenfabriek Vandersanden.

- Alken (2)

Twee leerlingen uit het derde leerjaar van de Alkense basisschool De Kleine Reus hebben positief getest op het virus. Ze zitten in dezelfde klas en gingen samen op vakantie.

- Heers (1)

Een jonge vrouw die een tijdje geleden naar Milaan was gereisd. Ze is al bijna genezen.

- Riemst (1)

Weinig informatie over deze patiënt. De gemeente liet in een persbericht weten dat iedereen met wie hij/zij in contact was geweest opgevolgd wordt.

Provincie Oost-Vlaanderen

- Sint-Niklaas (1)

Een 46-jarige man uit Sint-Niklaas heeft het virus opgelopen tijdens het skiën in het Noord-Italiaanse Trentino. Hij is teruggekomen met een bus van busmaatschappij De Wilg uit Bree.

- Dendermonde (1)

Ook in Dendermonde is een inwoner besmet. Meer informatie over die persoon ontbreekt voorlopig.

- Gent (2)

In UZ Gent bleken twee mensen besmet te zijn. Het gaat om een koppel dat recent in Noord-Italië was, ze vertonen milde klachten en verblijven thuis in quarantaine. Hun woonplaats is niet meegedeeld om privacyrednenen.

- Lede (1)

Een leerkracht in de secundaire afdeling van de Sint-Jozefsschool, het gaat om een vrouw die in Lede woont

- Lokeren (1)

In het AZ Lokeren bleek een medewerker van het operatiekwartier besmet.

- Sint-Lievens-Houtem (2)

Een koppel uit Vlierzele, een deelgemeente van Sint-Lievens-Houtem, is besmet met het coronavirus teruggekeerd uit Noord-Italië. Het gaat om een man en een vrouw.

Provincie Vlaams-Brabant

- Dilbeek (1)

In Dilbeek is een eerste besmetting vastgesteld. De persoon wordt geïsoleerd en behandeld. Meer details zijn er voorlopig niet.

- Halle (1)

In het Sint-Mariaziekenhuis in Halle zijn deze week 27 analyses gebeurd en één daarvan was positief. Het is niet duidelijk waar die persoon vandaan komt.

- Hoegaarden (1)

Een vader van twee uit Hoegaarden liep het coronavirus op tijdens een skivakantie in Noord-Italië met zijn gezin, en ziekt momenteel thuis uit. Zijn kinderen, die naar de gemeentelijke basisschool in de Doelstraat gaan, werden ook al getest op het virus. Op hun resultaten is het nog wachten.

- Holsbeek (2)

Een moeder en haar dochter, 48 en 18 jaar oud, uit Holsbeek zijn volgens Het laatste nieuws ook besmet met het virus.

- Leuven (6)

In Leuven zijn zes besmettingen geteld. Het gaat om twee ouders van leerlingen uit Vrije Basisschool Vlierbeek, een ouder van een stagiair van de school Windekind, de ouder van een leerling uit het Sint-Pieterscollege, een 10-jarige leerling van basissschool Heilig Drievuldigheidscollege en een 18-jarige leerling van het Heilig Hartinstituut die al sinds de krokusvakantie thuis gehouden werd uit voorzorg. De betrokken ouders en hun kinderen zijn in thuisquarantaine en worden opgevolgd. Alle ouders van de scholen waar de leerlingen les volgen, zijn geïnformeerd.

- Tienen (1)

Bij een 17-jarige jongen uit het zesde middelbaar van het Atheneum van Tienen is na een skireis het virus vastgesteld. Ook hij was naar Noord-Italië gegaan.

Provincie West-Vlaanderen

- Ieper (1)

In het ziekenhuis Jan Yperman heeft zich een patiënt aangemeld die positief testte op COVID-19. De man zit sindsdien in thuisisolatie, zijn woonplaats werd niet meegedeeld.

- Ingelmunster (1)

Een vrouw uit Ingelmunster testte donderdag positief na “nauw contact met een ander bewezen geval van het coronavirus”.

- Izegem (1)

Een werkneemster van het bedrijf Dewaele Vastgoed testte positief na een skireis in Italië.

- Knokke-Heist (1)

In Knokke is al één geval vastgesteld. Meer informatie is er nog niet, behalve dat de persoon in kwestie meteen geïsoleerd en behandeld is.

- Kortrijk (1)

Een professor van de UGent is besmet geraakt met het coronavirus. Hij werkt in een lab van Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, op de Campus Kortrijk. Voorlopig moet hij in quarantaine blijven. De prof werd vermoedelijk besmet via zijn broer die onlangs nog ging skiën in Italië.

- Moorsele (1)

Het allereerste coronageval kwam uit Moorsele. Dat was de 54-jarige Philip Soubry, die in de buurt van het Chinese Wuhan werkt. Hij is ondertussen genezen en heeft het ziekenhuis mogen verlaten.

- Ruiselede (1)

Een vrouw uit Ruiselede, meer bepaald uit de parochie Doomkerke, is besmet geraakt. Er is geen reden tot paniek, zegt basisschool De Linde in Het laatste nieuws, maar de kinderen van de vrouw blijven uit voorzorg toch thuis.

- Wevelgem (8)

In Wevelgem zijn nu al acht besmettingen geteld. Een leerkracht van basisschool De Wijnberg was op skireis geweest met zijn gezin in Noord-Italië en bleek besmet. Zeven personen uit zijn onmiddellijke omgeving zijn daardoor ook besmet. Ze zitten nu samen in quarantaine.

Brussel (6)

In de hoofdstad van ons land zijn al zes gevallen geteld. Het gaat onder meer om een ambtenaar van de FOD Financiën, een Europese ambtenaar en een medewerker van de Europese Raad. Ze kwamen allemaal uit Noord-Italië.

Wallonië

- Ans (1)

Een leerling van het zesde leerjaar in de gemeenteschool in Alleur is besmet. De leerling was in Noord-Italië op vakantie geweest.

- Bergen (3)

Op het commandocentrum van de NAVO in Bergen zijn al drie besmettingen vastgesteld.

- Charleroi (1)

In Charleroi testte een persoon die terugkeerde van een reis in Lombardije in het noorden van Italië, positief op het virus. De persoon had zich spontaan gemeld in het ziekenhuis. Hij of zij verblijft thuis in quarantaine.

- Eupen (1)

Een 65-jarige man uit Eupen werd met een longontsteking opgenomen in het ziekenhuis en werd overgebracht naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel. De baas van de man was in Italië geweest en heeft hem besmet, maar was er zelf niet ziek van geworden.

- Gosselies (1)

In het ziekenhuis Notre-Dame de Grâce is een baby’tje van minder dan een jaar opgenomen na een besmetting met het virus die hij opliep met zijn ouders op reis in een risicogebied.

- Lamorménil (1)

Een zeventiger die eerst niet onder de voorwaarden van risicopatiënt viel, maar nadien toch getest werd. De vrouw ligt in quarantaine in het Sint-Pieterziekenhuis in Brussel.

- Luik (1)

Het universitaire ziekenhuis van Sart Tilman heeft woensdagmiddag bevestigd dat er een man positief is getest voor corona. De man had zich zondag uit eigen beweging gemeld in het ziekenhuis.

- Blegny (1)

Een 45-jarige man die terugkwam van een wintersportreis in Italië, is besmet geraakt.

- Héron (2)

Het gaat om twee leden van dezelfde familie.

- Herve (1)

Een man die was gaan skiën in Italië, is besmet.

- Limbourg (2)

Twee inwoners zijn besmet en blijven thuis.

- Neupré (1)

Een veiligheidsagent van Securail is besmet.

 

 

Bron:

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200305_04877626

https://www.info-coronavirus.be/nl/news/

aangepast door T.A.P.
bron toevoeging
 • Leuk 7
Link naar reactie
Share on other sites

9 uur geleden, T.A.P. zei:

Status update België:

 

200 mensen geïnfecteerd met het Coronavirus.

Van de 200 mensen is één patiënt genezen, 111 patiënten wonen in Vlaanderen, 25 in Brussel en 53 in Wallonië en van 11 patiënten is de woonplaats momenteel onbekend.

 

1138709676_coronakaart9-3.JPG.9929cbf90e00eea8cbfedefad2fc584e.JPG

 

Provincie Antwerpen

- Geel (1)

Een leerling van basisschool Sint-Dimpna in Geel heeft positief getest op het coronavirus. Hij zit samen met zijn gezinsleden thuis in quarantaine.

- Antwerpen (1)

Een vrouw die terugkwam van zakenreis in Frankrijk liet zich testen in het UZ Antwerpen. Zij werd patiënt 2.

- Lier (1)

Een man werd woensdagavond in het ziekenhuis van Lier positief getest na een reis in Italië. De patiënt is in goede algemene toestand en kon naar huis om in thuisisolatie verder verzorgd te worden”, zegt het ziekenhuis.

Provincie Limburg

- Zonhoven (1)

Een leerling uit het vijfde leerjaar van bassischool De Zonnewijzer heeft woensdagavond positief getest. Hij zit nu samen met zijn zus en ouders veertien dagen in quarantaine. Hij was gaan skiën met zijn ouders en zus.

- Hasselt (4)

Een Italiaanse doctoraatsstudent van UHasselt, die daar werkt bij het Biomedisch Onderzoeksinstituut, heeft positief getest op het virus. Haar collega’s die er samen met haar geweest zijn, werd gevraagd om thuis te blijven. Een leerling uit het eerste leerjaar in Kuringen testte ook positief, na een busvakantie in Noord-Italië. Net als twee leerlingen uit de middelbare school Kindsheid Jesu.

- Houthalen-Helchteren (2)

Een koppel dat terugkeerde van skireis in Italië zit thuis in quarantaine na een positieve test. Opmerkelijk was dat de twee niet naar een risicogebied reisden.

- Pelt (1)

Een leerkracht lichamelijke opvoeding van het Sint-Hubertuscollege in Neerpelt is besmet met het coronavirus. De vrouw is tijdens de krokusvakantie gaan skiën in het Oostenrijkse Bad Hofgastein. Omdat ze verwittigd werd dat ze mogelijks op de bus zat met een besmet iemand, is ze maandag uit voorzorg niet naar school gegaan. Ze is dus nooit in contact geweest met de leerlingen of leerkrachten, weet TV Limburg.

- Bilzen (1)

In Bilzen is al één besmetting bekend. Het gaat om een kantoormedewerker van de steenfabriek Vandersanden.

- Alken (2)

Twee leerlingen uit het derde leerjaar van de Alkense basisschool De Kleine Reus hebben positief getest op het virus. Ze zitten in dezelfde klas en gingen samen op vakantie.

- Heers (1)

Een jonge vrouw die een tijdje geleden naar Milaan was gereisd. Ze is al bijna genezen.

- Riemst (1)

Weinig informatie over deze patiënt. De gemeente liet in een persbericht weten dat iedereen met wie hij/zij in contact was geweest opgevolgd wordt.

Provincie Oost-Vlaanderen

- Sint-Niklaas (1)

Een 46-jarige man uit Sint-Niklaas heeft het virus opgelopen tijdens het skiën in het Noord-Italiaanse Trentino. Hij is teruggekomen met een bus van busmaatschappij De Wilg uit Bree.

- Dendermonde (1)

Ook in Dendermonde is een inwoner besmet. Meer informatie over die persoon ontbreekt voorlopig.

- Gent (2)

In UZ Gent bleken twee mensen besmet te zijn. Het gaat om een koppel dat recent in Noord-Italië was, ze vertonen milde klachten en verblijven thuis in quarantaine. Hun woonplaats is niet meegedeeld om privacyrednenen.

- Lede (1)

Een leerkracht in de secundaire afdeling van de Sint-Jozefsschool, het gaat om een vrouw die in Lede woont

- Lokeren (1)

In het AZ Lokeren bleek een medewerker van het operatiekwartier besmet.

- Sint-Lievens-Houtem (2)

Een koppel uit Vlierzele, een deelgemeente van Sint-Lievens-Houtem, is besmet met het coronavirus teruggekeerd uit Noord-Italië. Het gaat om een man en een vrouw.

Provincie Vlaams-Brabant

- Dilbeek (1)

In Dilbeek is een eerste besmetting vastgesteld. De persoon wordt geïsoleerd en behandeld. Meer details zijn er voorlopig niet.

- Halle (1)

In het Sint-Mariaziekenhuis in Halle zijn deze week 27 analyses gebeurd en één daarvan was positief. Het is niet duidelijk waar die persoon vandaan komt.

- Hoegaarden (1)

Een vader van twee uit Hoegaarden liep het coronavirus op tijdens een skivakantie in Noord-Italië met zijn gezin, en ziekt momenteel thuis uit. Zijn kinderen, die naar de gemeentelijke basisschool in de Doelstraat gaan, werden ook al getest op het virus. Op hun resultaten is het nog wachten.

- Holsbeek (2)

Een moeder en haar dochter, 48 en 18 jaar oud, uit Holsbeek zijn volgens Het laatste nieuws ook besmet met het virus.

- Leuven (6)

In Leuven zijn zes besmettingen geteld. Het gaat om twee ouders van leerlingen uit Vrije Basisschool Vlierbeek, een ouder van een stagiair van de school Windekind, de ouder van een leerling uit het Sint-Pieterscollege, een 10-jarige leerling van basissschool Heilig Drievuldigheidscollege en een 18-jarige leerling van het Heilig Hartinstituut die al sinds de krokusvakantie thuis gehouden werd uit voorzorg. De betrokken ouders en hun kinderen zijn in thuisquarantaine en worden opgevolgd. Alle ouders van de scholen waar de leerlingen les volgen, zijn geïnformeerd.

- Tienen (1)

Bij een 17-jarige jongen uit het zesde middelbaar van het Atheneum van Tienen is na een skireis het virus vastgesteld. Ook hij was naar Noord-Italië gegaan.

Provincie West-Vlaanderen

- Ieper (1)

In het ziekenhuis Jan Yperman heeft zich een patiënt aangemeld die positief testte op COVID-19. De man zit sindsdien in thuisisolatie, zijn woonplaats werd niet meegedeeld.

- Ingelmunster (1)

Een vrouw uit Ingelmunster testte donderdag positief na “nauw contact met een ander bewezen geval van het coronavirus”.

- Izegem (1)

Een werkneemster van het bedrijf Dewaele Vastgoed testte positief na een skireis in Italië.

- Knokke-Heist (1)

In Knokke is al één geval vastgesteld. Meer informatie is er nog niet, behalve dat de persoon in kwestie meteen geïsoleerd en behandeld is.

- Kortrijk (1)

Een professor van de UGent is besmet geraakt met het coronavirus. Hij werkt in een lab van Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, op de Campus Kortrijk. Voorlopig moet hij in quarantaine blijven. De prof werd vermoedelijk besmet via zijn broer die onlangs nog ging skiën in Italië.

- Moorsele (1)

Het allereerste coronageval kwam uit Moorsele. Dat was de 54-jarige Philip Soubry, die in de buurt van het Chinese Wuhan werkt. Hij is ondertussen genezen en heeft het ziekenhuis mogen verlaten.

- Ruiselede (1)

Een vrouw uit Ruiselede, meer bepaald uit de parochie Doomkerke, is besmet geraakt. Er is geen reden tot paniek, zegt basisschool De Linde in Het laatste nieuws, maar de kinderen van de vrouw blijven uit voorzorg toch thuis.

- Wevelgem (8)

In Wevelgem zijn nu al acht besmettingen geteld. Een leerkracht van basisschool De Wijnberg was op skireis geweest met zijn gezin in Noord-Italië en bleek besmet. Zeven personen uit zijn onmiddellijke omgeving zijn daardoor ook besmet. Ze zitten nu samen in quarantaine.

Brussel (6)

In de hoofdstad van ons land zijn al zes gevallen geteld. Het gaat onder meer om een ambtenaar van de FOD Financiën, een Europese ambtenaar en een medewerker van de Europese Raad. Ze kwamen allemaal uit Noord-Italië.

Wallonië

- Ans (1)

Een leerling van het zesde leerjaar in de gemeenteschool in Alleur is besmet. De leerling was in Noord-Italië op vakantie geweest.

- Bergen (3)

Op het commandocentrum van de NAVO in Bergen zijn al drie besmettingen vastgesteld.

- Charleroi (1)

In Charleroi testte een persoon die terugkeerde van een reis in Lombardije in het noorden van Italië, positief op het virus. De persoon had zich spontaan gemeld in het ziekenhuis. Hij of zij verblijft thuis in quarantaine.

- Eupen (1)

Een 65-jarige man uit Eupen werd met een longontsteking opgenomen in het ziekenhuis en werd overgebracht naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel. De baas van de man was in Italië geweest en heeft hem besmet, maar was er zelf niet ziek van geworden.

- Gosselies (1)

In het ziekenhuis Notre-Dame de Grâce is een baby’tje van minder dan een jaar opgenomen na een besmetting met het virus die hij opliep met zijn ouders op reis in een risicogebied.

- Lamorménil (1)

Een zeventiger die eerst niet onder de voorwaarden van risicopatiënt viel, maar nadien toch getest werd. De vrouw ligt in quarantaine in het Sint-Pieterziekenhuis in Brussel.

- Luik (1)

Het universitaire ziekenhuis van Sart Tilman heeft woensdagmiddag bevestigd dat er een man positief is getest voor corona. De man had zich zondag uit eigen beweging gemeld in het ziekenhuis.

- Blegny (1)

Een 45-jarige man die terugkwam van een wintersportreis in Italië, is besmet geraakt.

- Héron (2)

Het gaat om twee leden van dezelfde familie.

- Herve (1)

Een man die was gaan skiën in Italië, is besmet.

- Limbourg (2)

Twee inwoners zijn besmet en blijven thuis.

- Neupré (1)

Een veiligheidsagent van Securail is besmet.

 

 

Bron:

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200305_04877626

https://www.info-coronavirus.be/nl/news/

 

Als je bovenstaande besmettingen per woonplaats optelt, kom je maar aan een totaal van 73 besmettingen. Dus zijn er nog méér dan 100 die hier ontbreken?

aangepast door ullie13
Layout aangepast
 • Leuk 3
Link naar reactie
Share on other sites

1 uur geleden, T.A.P. zei:


Tot mijn spijt vrees ik dat ze de kaart bij het Nieuwsblad niet meer updaten. 
 

Ik heb zelf ook geen uitgebreide lijst bijgehouden van alle huidige patiënten dus zal ik vanaf nu enkel nog de totale aantallen van België en per gewest vermelden tot ik terug ergens betere informatie vind. 
 

Mvg T.A.P. 

 

@T.A.P.

Hier staan nog andere Belgische gemeenten vermeld.

Quote

 

 

Intussen ook in België een eerste dode.

 

Quote

 

Ik volg dit draadje mee op de voet en vind veel informatie zeer leerrijk. Zeer knap wat hier op korte tijd verwezenlijkt is.

Specifieke informatie over de besmettingsgebieden in België worden hier niet veel gepost.

Ik vraag me of de Belgische forumleden hier ook nood aan hebben?

Zou het mogelijk zijn om met de Belgische forumleden hierover te berichten, eventueel in een apart topic?

Ik heb geen idee hoeveel Belgische forumleden hier aanwezig zijn (? @T.A.P., ? @Dutch013 , ?  @Pats, …?)

 

 • Leuk 4
Link naar reactie
Share on other sites

Status update België:

 

267 mensen geïnfecteerd met het Coronavirus in België.

Van de 267 mensen is 1 patiënt genezen en 1 overleden, 160 patiënten wonen in Vlaanderen, 35 in Brussel en 71 in Wallonië en van 1 patiënt is de woonplaats momenteel onbekend.

 

Bron:

https://www.info-coronavirus.be/nl/2020/03/10/28-nieuwe-besmettingen-met-het-coronavirus-covid-19/

 • Leuk 3
Link naar reactie
Share on other sites

 • Sterredag pinned en featured this topic
Quote

 

47 nieuwe besmettingen in België 

Er zijn gisteren 639 stalen geanalyseerd, 47 hebben positief getest op het sars-CoV-2-virus, zo werd bevestigd door microbioloog Emmanuel André op de persconferentie rond het eerste dodelijke slachtoffer. Het gaat om zeven Brusselaars, elf Walen en 29 Vlamingen.

 

 

https://www.standaard.be/cnt/dmf20200129_04826074

 • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

 

Ontdek hier de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus

 

De Nationale Veiligheidsraad is bijeen geweest om een aantal bijkomende maatregelen te nemen om de verspreiding van het coronavirus in ons land te vertragen. Ontdek hieronder om welke maatregelen het gaat. 


Na een urenlange vergadering heeft de Veiligheidsraad beslist om de lessen op de scholen vanaf maandag op te schorten. De scholen moeten wel voor opvang zorgen voor de kinderen van ouders in de gezondheidszorg en voor de kinderen die door hun grootouders zouden moeten worden opgevangen. Oudere personen zijn immers een kwetsbare groep. De crèches blijven open. 
 

De Veiligheidsraad heeft voorts beslist dat cafés, discotheken en restaurants vanaf vrijdag middernacht dicht moeten. De maatregelen gelden zeker tot 3 april. Hotels blijven open. Voorts worden alle recreatieve, sportieve en culturele activiteiten, publiek en privé, ongeacht hun omvang opgeschort.

Ouderen krijgen het advies om thuis te blijven en indien nodig te winkelen in de kalme uren. Voedingswinkels en apothekers blijven open zoals normaal, andere winkels moeten in het weekend de deuren sluiten. Het openbaar vervoer blijft rijden, maar wordt wel afgeraden indien mogelijk.

De federale fase van het rampenplan is afgekondigd: dat wil zeggen dat de federale regering de coördinatie van alle maatregelen in handen neemt.

 

"Dat is een zware maatregel, maar we worden ook geconfronteerd met een zware crisis", zegt minister-president Jan Jambon (N-VA) over de sluiting van cafés en restaurants. "Als er op een kleine plaats veel mensen samen zijn, kan dat een broeihaard zijn voor het virus. Dit zijn doortastende maatregelen, maar ze zijn nodig."

Dat de scholen open blijven voor wie opvang nodig heeft, maar er geen les meer wordt gegeven, noemt Jambon een goed compromis. "We hebben de aanbevelingen van de specialisten kunnen verzoenen met de ongerustheid die leeft bij veel ouders."

 

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) zegt begrip te hebben voor de maatregelen die de regering heeft aangekondigd. "We begrijpen dat deze bijkomende maatregelen op korte termijn economische hinder zullen opleveren", zegt CEO Pieter Timmermans. "Maar we benadrukken dat een snel en kordaat optreden een verdere escalatie van deze epidemie kan vermijden, waardoor een veel grotere economische schade op lange termijn kan vermeden worden".

Horeca Vlaanderen vraagt dan weer per direct een "horecanoodfonds" en roept op alle horecataksen op te schorsen. "Dit raakt sector in het hart", zegt Horeca Vlaanderen. 

 

Bron

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/12/premier-sophie-wilmes-mr-stelt-bijkomende-maatregelen-tegen-co/

 

 

Ik moet toegeven dat ik verrast ben dat ze zo’n verregaande maatregelen getroffen hebben. De ondertoon van onze eerste minister doet me wel vermoeden dat er nog meer maatregelen gaan volgen. 

Link naar reactie
Share on other sites

 • Sterredag unfeatured, unpinned en locked this topic
Gast
Je kunt niet (meer) reageren in dit topic.
 Share

×
×
 • Nieuwe aanmaken...