Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Replies 7.3k
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Insights en achtergronden Ik heb van verschillende kanten de vraag gekregen om het model online te delen waarvan ik vorige week zaterdag één detail met jullie deelde, namelijk: dat er een verspre

Nieuw op dit forum, sinds kort lezer. Drie weken terug uitgelachen door collega's vanwege een voorraadje eten, nu verstandig. Voorraadje voor twee weken, dat wel. Ik ben een amateuristische prepper.

Posted Images

Tip voor mensen die inhoudelijk op de hoogte willen blijven van dit soort uitbraken van virussen: volg de actuele waarschuwingen die als Health Alert wereldwijd worden gepubliceerd. Zelf volg ik o.a. de berichtenservice van het CDC (Centrum voor infectieziekten, VS).

Het bericht over dit specifieke virus staat hier: https://emergency.cdc.gov/han/han00424.asp

 

In dit bericht zie je dat het CDC naar aanleiding van deze gebeurtenissen een travel alert type 1 heeft uitgebracht. Aan de hand van de zwaarte van dergelijke travelalerts kun je een inschatting maken over de ernst van de melding. 

Dit soort health meldingen zijn doorgaans actueler dan de reisadviezen die door de verschillende ministeries van buitenlandse zaken van de diverse landen worden gegeven. Doorgaans wordt een serieus health alert wel binnen 24 of 48 uur gevolgd door een algemeen reisadvies, maar het volgen van de health alerts is dus 'actueler' c.q. sneller als het om dergelijke virusuitbraken of andere gezondheidgerelateerde events gaat. 

 

Over dit virus is er gelukkig ook positief nieuws te melden. 

Inmiddels heeft men ook de eerste wetenschappelijke achtergronden van het virus in kaart gebracht en is men er bij dit virus dus bijzonder snel bij om de chemische/moleculaire structuur ervan te ontleden, zie https://www.statnews.com/2020/01/09/chinese-scientists-obtain-genetic-sequence-of-mysterious-virus-a-key-step-in-containment-efforts/

  • Leuk 4
Link to post
Share on other sites
3 minuten geleden, Loreen zei:

@Greener een beetje meer info mag wel, meneer linkdump :p

 

Anyway, eerste dodelijke slachtoffer als gevolg van het virus is dus gevallen, maar:

"Het slachtoffer was al niet gezond".

Dat is meestal het geval bij virussen. Wie redelijk gezond is overleefd, maar ben je al zwak dan kunnen zelfs lichte virussen al dodelijk aflopen. 

 

Ik ben benieuwd naar dit "nieuwe" virus en of dit echt nieuw voor ons is of een variant wat bekend is dat verder gemuteerd is.

  • Leuk 1
Link to post
Share on other sites
6 uur geleden, Loreen zei:

@Greener een beetje meer info mag wel, meneer linkdump :p

 

Anyway, eerste dodelijke slachtoffer als gevolg van het virus is dus gevallen, maar:

"Het slachtoffer was al niet gezond".


Meneer linkdump ligt plat met een beknelde zenuw in de rug, tikken is niet erg prettig ?

  • Leuk 1
Link to post
Share on other sites
2 minuten geleden, f150 zei:


Opvallende quote: “This is something on our radar, it is possible, we need to prepare ourselves,”

  • Leuk 2
Link to post
Share on other sites

Als je op de hoogte wilt blijven van infectieziektes in Europa (en infectieziektes die mogelijk een invloed hebben op Europa), dan is het ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) een bron om te volgen.

 

Dit is de hoofdpagina over het Novel coronavirus uit China: https://www.ecdc.europa.eu/en/novel-coronavirus-china

Op 14 januari bracht het ECDC een eerste statusbericht over het Chinese coronavirus uit: https://www.ecdc.europa.eu/en/news-events/update-cluster-pneumonia-cases-associated-novel-coronavirus-wuhan-china-2019

Inmiddels (16 januari 2020) heeft het ECDC ook een testrichtlijn voor (Europese) laboratoria uitgebracht: https://www.ecdc.europa.eu/en/publications-data/laboratory-testing-suspect-cases-2019-ncov-using-rt-pcr

 

 

  • Leuk 1
Link to post
Share on other sites

Wuhan geleidelijk afgesloten van buitenwereld, vliegverkeer en ov plat

 

In de Chinese stad Wuhan, die is getroffen door een uitbraak van een nieuwe variant van het coronavirus, zijn het vliegverkeer en het openbaar vervoer stilgelegd. Sinds 10.00 uur 's ochtends lokale tijd rijden bussen en metro niet meer en veerponten liggen stil.

Ook vertrekken er geen treinen en interlokale bussen meer naar de stad. Het autoverkeer is niet stopgezet, maar inwoners is wel gevraagd de stad niet meer te verlaten.

 

https://nos.nl/artikel/2319804-wuhan-geleidelijk-afgesloten-van-buitenwereld-vliegverkeer-en-ov-plat.html

  • Leuk 1
Link to post
Share on other sites
Gast
Je kunt niet (meer) reageren in dit topic.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...