Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Griepvirus Health-alert VS - Griep Nederland


Recommended Posts

Het CDC (Centers for Disease Control and Prevention) heeft een health alert uitgebracht die betrekking heeft op een toename van gevallen van bepaalde griepvirussen met als titel "Elevated Influenza Activity: Influenza B/Victoria and A(H1N1)pdm09 Viruses are the Predominant Viruses"

Bron: https://emergency.cdc.gov/han/HAN00425.aspa

 

In Nederland is inmiddels volgens onderzoeksinstituut Nivel een (normale?) griepgolf op komst: https://www.ad.nl/binnenland/griepvirus-slaat-toe-langdurige-ziektegolf-kondigt-zich-aan~a1c8d185/

 

afbeelding.png

 

Het AD haalde deze informatie uit het wekelijkse griepbulletin van Nivel: https://www.nivel.nl/sites/default/files/algemene-content/NIVELsurveillance_2020_wk02b.pdf

In dit bulletin staan allerlei grafieken zoals deze:

 

Griep.png.8a2ade00c4646416591e23937c389511.png


Wat lastiger vindbaar, maar mensen die dit soort ontwikkelingen wat nauwgezetter willen volgen kunnen onder andere terecht op de surveillancepagina's van Nivel (voorbeeld: https://www.nivel.nl/nl/zorgregistraties-eerste-lijn/surveillance) en speciale monitoringswebsites van het RIVM zoals https://www.rivm.nl/griep-griepprik/feiten-en-cijfers.

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...