Ga naar inhoud
GENEGEERD

CIA Go-Bag en Emergency Action Plan


Bunkerprepper

Aanbevolen berichten

Bijzonder om te zien dat de CIA in haar nieuwssectie haar medewerkers adviseert om een Go-Bag (hun term) en een Emergency Action Plan te maken:

https://www.cia.gov/n ews-information/blog/2019/ask-molly-nov-20-2019.html

 

b132ad21-c9b8-4f6d-8073-abe4ac8686ec.jpeg.835ed2c12d45f15bac9f08cbeeb2c0d8.jpeg

 

14da7721-52e6-4738-9060-d7161b0c5f86.jpeg.42e2e099ab6c02362509cbf3e63678ad.jpeg

 

Leuk om de overeenkomsten en verschillen te zien ten opzicht van de BOB's die hier op het forum worden besproken.

Er wordt zelfs aangeraden om meerdere Go-Bags te maken en deze op verschillende plaatsen beschikbaar te hebben: "... multiple go-bags scattered throughout the house, vehicles and your workplace..." ?

  • Leuk 7
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Om onze overheid raad aan om een noodpakket te hebben. Als iedereen zo braaf burgerlijk zou zijn, dan zijn we zou miljarden preppers rijker in de wereld. Gelukkig worden mensen steeds kritischer op wat we voorgeschoteld krijgen. Jammer dat dat ook geldt voor de goede boodschappen

Wel leuk inderdaad om de inhoud te vergelijken!

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Onze voorouders waren preppers in hart en nieren en dit was ook pure noodzaak. Al kende ze het woord preppen niet.

 

Een paar generaties terug hebben onze opa's en oma's door hard te werken en een boost in de technologieën de WELVAART gebracht.

 

De generaties erna kregen het almaar beter dus was er geen noodzaak meer te preppen.

 

Nu het huidige systeem hapert en wellicht ten einde komt en de diverse dreigingen in de wereld orde van de dag zijn,  zullen mensen zich weer moeten voorbereiden. We zien ook dat de overheid ons niet meer kan beschermen. 

 

De CIA en overheden waarschuwen de mensen steeds vaker om voorbereid te zijn op deze dreigingen. Maar of de mensen er massaal gehoor aangeven?

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Sterk dat de Amerikanen een 'Building the Perfect Go-Bag' blogpost hebben op de officiële overheidswebsite. Een goed moment om je eigen spullen te toetsen, want ongemerkt verouderen spullen en raken ze gedateerd of over de datum. 

De lijst staat (alleen-lezen) publiek op https://docs.google.com/spreadsheets/d/1OjVgpGCMD3tIgTw84chMu8qzIL6C6Sf7SfxEveVzZkM/edit#gid=0 met linkjes naar de leveranciers (voor zover handig).

 

EDC-BOB.thumb.png.523f52231c639354d61df810b59333d0.png

 

Mijn conclusie was dat het schort aan 'hard copy' documenten - zowel in de EDC als BOB. Prints van paspoorten, belangrijke telefoonnummers, medische gegevens zijn eenvoudig toe te voegen. Het weegt niet veel, en kan niet 'kapot'. 

Opvallende aanvullingen van mijn kant ten opzichte van de 'CIA Go-Bag' zijn melding/detectie apparatuur (Nukalert en P2000 ontvanger) en communicatie apparatuur (satelliet telefoon en prepaid lifetime SIM kaart met wereldwijde dekking).

 

  • Leuk 6
Link naar reactie
Delen op andere sites

3 uur geleden, FincaInSpanje zei:

De CIA en overheden waarschuwen de mensen steeds vaker om voorbereid te zijn op deze dreigingen. Maar of de mensen er massaal gehoor aangeven?

 

Het is natuurlijk heel dubbel. Aan de ene kant leren we de noodzaak van voorbereid zijn. We groeien bijvoorbeeld op met fabels die ons leren hoe je in de herfst al noten moet verzamelen, omdat je anders in de winter verhongert. Zoals je zelf al aangeeft, gaat dit echter om noodzaak. We leren voorbereid zijn op het onvermijdelijke: die winter komt, of je nou wil of niet.

 

Aan de andere kant leren we te vertrouwen in de wereld waar we in leven. Heel de samenleving zou als een kaartenhuis in elkaar vallen, zonder dat vertrouwen. Kijk maar naar de DSB toen, er hoeft maar 1 persoon te zorgen dat het vertrouwen weg is, en de bank valt. Maar ook bij andere factoren draait het om vertrouwen. De reden dat de supermarkten zo groot konden worden, is omdat we er in vertrouwen dat we er morgen, volgende week en volgende maand nog steeds gewoon ons brood kunnen kopen. Als dat vertrouwen weg zou zijn, zouden we zélf moeten voorzien in onze behoeften. Nu hoeft dat echter niet, vanuit dat vertrouwen leggen 'we' blind ons welzijn in handen van de supermarkten.

Preppers houden daar dus wel rekening mee, maar in tegenstelling tot het bovengenoemde voorbereid zijn op het onvermijdelijke, is het een kwestie van voorbereid zijn op het mogelijke (of soms zelfs waarschijnlijke). Ze durven de zekerheid in twijfel te trekken, en te denken 'wat nou als...'

Voor veel mensen is de zekerheid van onze huidige manier van leven echter de fundering waar heel hun bestaan op gebouwd is. Die mensen kunnen het zich helemaal niet permitteren om de zekerheid daarvan in twijfel te trekken. Dat zou immers heel hun leven op losse schroeven zetten, en ieder gevoel van veiligheid (of het nou terecht is of niet) onderuit halen.

Dan kan je tegen die mensen wel zeggen dat het verstandig is om voorbereid te zijn op bijvoorbeeld stroomuitval, en misschien leggen ze dan een zaklamp in een lade. Maar verder denken dan dat, hun eigen fundering onderuithalen, dat is vaak toch echt een paar stappen te ver. Niet omdat ze niet willen, maar simpelweg omdat het indruist tegen alles waar ze in geloven.

 

Zaak is dus om die mensen te overtuigen ook voorbereid te zijn, zónder hun fundering onderuit te halen (waardoor angst zonder houvast volgt). Op het moment adviseert de overheid om enigszins voorbereid te zijn, in plaats van adviseren zouden ze het kunnen verplichten.  Nadeel daarvan natuurlijk is dat A: de overheid al veel te veel oplegt (nou ja, in mijn ogen dan) en B: het juist weer inspeelt op een veel groter al bestaand probleem: mensen doen dingen alleen omdat het gezegd wordt dat het moet, waardoor men totaal niet meer in staat is zelf verantwoorde, doordachte keuzes te maken.

Een andere optie zou zijn, om mensen gewoon van jongs af aan weer te gaan informeren over het belang van preppen. Zoals de fabels waar ik in het begin van deze lap tekst al naar verwees. Leer ze verhalenderwijs, zonder bangmakerij, waarom het goed is voorbereid te zijn op onvoorziene zaken. Misschien moeten we met zijn allen kinderboeken gaan schrijven of zo ;) Ipv 'Sjakie en de chocoladefabriek' schrijven we dan 'Sjakie en de voorraadkast' :p

 

Nou ja, ik weet het ook niet. Op een nuchtere, verstandige manier blijven informeren lijkt me een van de belangrijkste punten. Om de fundering aan te vullen, in plaats van onderuit te halen. Berichten zoals bovenstaande van de CIA lijken me een heel goede zaak. Geen doemscenario's, geen sensationele teksten als "als je dit niet doet ga je hartstikke doooddddd", maar gewoon: stel wat tassen samen, misschien dat je ze ooit nodig gaat hebben. Al zijn het maar allemaal kleine speldenprikjes, op een gegeven moment raakt die speld de goede plek en is er weer iemand die zich voorbereid.

  • Leuk 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...