Ga naar inhoud
GENEGEERD

Elektrisch gereedschap. Stekker of accu?


Rataplan

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
6 uur geleden, candyman zei:

 

Is die decoupeerzaag van parkside goed?

Met hout ben ik echt een drama, ik kan geen plank recht zagen.

Laatst kocht ik een decoupeerzaag bij de action maar dat was niks, snel krom waardoor recht zagen nog moeilijker werd.

Ik vind het een topding! Ik vind vooral deze vorm erg fijn (zie foto hieronder). Hij ligt veel prettiger in de hand dan een decoupeerzaag met 't handvat aan de bovenkant. Bij dit model heb je 'm echt in je hand liggen, iets dat wat mij betreft veel meer controle geeft.

 

Recht zagen ligt zoals al gezegd ook wel aan je zaagvaardigheden ;) Maar oefening baart kunst, dus vooral niet opgeven zou ik zeggen :)

 

Als je zaagje krom trekt dan kan dat door verschillende dingen komen; Het hout is te dik/hard. Je zet teveel kracht (laat de zaag het werk doen, zij mij opa altijd). Of het is echt gewoon een kutzaagje. Ik gebruik zelf nu toevallig zaagjes van de AC Tion en die bevallen prima. Ik zaag voornamelijk MDF, OSB en underlayment. Geen massief hout of hardhout.

Parside Dikkepeerzaag.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Hoewel ook ik al jaren geniet van mijn accu gedreven apparaten, beschouw ik deze toch als gemaks apparatuur die nu in onze 'grid-up' tijden een top uitvinding is..  Grid-down gaat het allemaal niet lang mee. Accu's zijn helaas maar al te feilbaar en hyper gevoelig voor de juiste behandeling...

 

Ik werk met scootmobielen en (electrische) rolstoelen en ben dus de hele dag in de weer met super hoogwaardige tractie accu's, gemaakt voor zware prestaties en lange levensduur... Toch zie ik zelden een set accu's die ouder wordt dan een jaar of 6 

De meesten zijn na 3 jaar best wel op hun eindje. En als de gebruiker er niet naar omkijkt en vergeet ze op te laden kan je de meesten na 6 maanden weggooien. En in lage temperaturen wordt die tijd alleen maar korter.

 

Klassiek is inmiddels het voorbeeld van opa en oma met hun elektrische fiets. Die gaat in oktober de schuur in, lekker in het vet en de olie tegen de roest. Maar spaarzame oorlogskinderen als het zijn, leg je natuurlijk niet de accu de hele winter aan de stroom (druppelladers zijn vaak nog een vreemd begrip) en je kan je klok erop gelijk zetten dat in het voorjaar de accu van net 1 jaar oud naar z'n eigen grootje is... En de fietsenmaker verkoopt je lachend een nieuwe accu voor 900 of meer euro.

(Tip: koop de interne accutjes los in China en vervang die 1 op 1 in de originele behuizing, ben je voor 7 tientjes klaar)

 

Het is mij in ieder geval te kwetsbaar. Je huis is nu nog verwarmd, misschien je schuur zelfs ook wel, maar grid-down ligt het een groot deel van het jaar in de kou en dat nekt echt de levensduur. Uitwisselbare accu's zijn in het voordeel omdat ze vaker gebruikt en dus hopelijk ook geladen worden. Want een niet gebruikte accu loopt gewoon leeg, en als de spanning onder een bepaald niveau duikt (hoeft de accu nog niet eens persee kapot te zijn) zegt de software van de lader domweg dat hij niet laden kan of mag, omdat de accu mogelijk beschadigd is. 

 

Lithium accu's kunnen er gelukkig wat beter tegen, maar het houd nog steeds niet over.

 

Gereedschap met een snoertje werkt altijd als je de stroom er voor hebt (en de koolborstels en lagers inderdaad)

 

Ik kijk zelf naar luchtgereedschap omdat ik een compressor zowel op stroom, diesel, stoom of zelfs nog op een waterrad of muilezelkracht op druk kan krijgen en houden...

 

En de bovenstaande hand tools kunnen ook zeker nog dienst doen als het andere echt niet werkt...

 

Maar voor nu is mijn meest gebruikte tool toch zeker mijn accu tol... Van Metabo...

En die krijg ik, van de baas... ;-p

 

Goed pad, zonnig spoor...

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Metabo is ook heel goed spul. Jaren geleden zag ik op TV programma Kassa een test met accu tolletjes. Er moesten grote schroeven mee worden ingedraaid. Het kwam op dit neer.

 

Met Gamma of ander goedkoop merk accu tol kon je 25 grote schroeven erin draaien. 

 

Betere merken als Bosch kwamen tot 60-70. Makita ergens in de 80. Als beste kwam Metabo uit de test met meer dan 140 echt grote schroeven.

 

Niet lang daarna kocht ik dus een Metabo met koffer en twee accu's voor mijn vaders vaderdag. Er is echt heel veel mee gebouwd en ook zware klussen mee gedaan. De accutol begint nu wat te slijten na ruim 10 jaar en de accu's hebben wat vaker lading nodig , maar het wordt nog steeds wekelijks gebruikt. 

 

Beste aankoop ooit voor iets van 150€ aanschaf destijds.?

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

6 uur geleden, FincaInSpanje zei:

Beste aankoop ooit voor iets van 150€ aanschaf destijds.

 

Heb deze nu 2,5 jaar gebruik'm elke dag, de hele dag, bouten, moeren, schroeven en boren. En geen lichte dingen ook...

Nog niks mis mee... Accu's nu in de kou wat vaker laden, maar da's alles

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...