Ga naar inhoud
GENEGEERD

Appartement als bug-in locatie?


Aanbevolen berichten

Met die warmte heb ik het in de woonkamer (die op het westen ligt) nog redelijk koel kunnen houden (24 °).

Mijn inpandige kast zit op mijn overloop en daar is het iets koeler. Dus de warmte heeft hier weinig invloed gehad.

Wel heb ik toen mijn koelkast een standje hoger gezet om het bier goed koud te kunnen houden :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ik woon ook in een appartement op de vierde verdieping, dus niet makkelijk van buitenaf te bestormen. Maar ik maak me eigenlijk meer zorgen om de bewoners die in mijn flatgebouw wonen. Ik woon hier helaas niet prettig omdat mijn directe buren ( vrouwen ) me gruwelijk haten, heb ze nooit iets misdaan, sterker nog, was altijd vriendelijk en correct, maar op een of andere manier pas ik niet in hun straatje en vinden ze het dus nodig om bij me aan te bellen en door te lopen, kwaad over me te spreken tegen andere bewoners etc. Ik ben dus hard op zoek naar een andere woonomgeving, liefst op het platteland ergens en zoveel mogelijk zelfvoorzienend maar dat valt nog niet mee. Waar ik me zorgen over maak dat als de SHTF ze er achter komen dat ik hier prep en ze me dus lastig gaan vallen voor voedsel, water e.d. Mijn natuur is er een van anderen helpen, maar instinctmatig voel ik dat ik deze mensen op zo'n moment keihard moet weigeren daar het anders mijn eigen ondergang wordt. Mijn prep voorraad heb ik in een berging die in mijn appartement zit staan. Het daar is vrij koel omdat er geen raam in zit dus redelijk ideaal. Ik heb nog een grote berging voor fiets e.d beneden in de flat maar daar plaats ik bewust niets omdat anderen daar zo in kunnen met een goede trap tegen de deur. Verder ben ik mijn BoB aan het aanvullen, zover als dat mogelijk is vanwege beperkte financieele middelen, zodat, mocht mijn voorraad toch geplunderd worden ik er snel vandoor kan. Ik heb ook een kat en denk er vaak over na wat ik in zo'n geval met haar moet doen. Liefste neem ik haar mee in haar vervoersmandje, en als dat maar enigzins kan zal ik dat doen. Ze is mijn beste vriendinnetje en als ik er alleen al aan denk dat ik haar achter moet laten stromen de tranen over mijn wangen, maar we weten hier allemaal wel dat in een SHTF event we moeten zien te overleven en dat emoties dan even op het tweede plan staan. Althans, zo pragmatisch denk ik erover. Ik hoop dat het nooit zover gaat komen maar mijn intuitie en verstand zeggen dat het moment wel een keer daar zal zijn. Nou, ik ga gauw de kat even knuffelen. :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Merit,

 

In jouw geval heb je 1 voordeel nog voor een SHTF situatie optreedt. Je weet nu al wie je vijanden kunnen en zullen zijn.

Ook daar kun je op anticiperen.

 

Jammer dat het zo moet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey Merit,

 

Ik sluit me aan bij Peerke. Het is op dit moment vervelend maar wel beter om nu al je potentiële vijanden in beeld te hebben. Je kunt het ook van de andere kant bekijken, stel dat ze je wel helemaal leuk vonden dan hadden ze nu waarschijnlijk al lucht gehad van je voorraad. Beter op afstand houden denk ik dan maar :)

Bij mij in de flat zitten ook een paar van die 'gevallen' die zonder aanwijsbare reden rot doen en spreken... ach, hoef ik straks ook niet met ze te delen denk ik dan maar. Ik deel liever met vrienden.

 

Ik heb mijn bergingsdeur aan de binnenkant verstevigd met een metalen plaat die de hele breedte bedekt en alleen een stuk boven- en onderkant vrijlaten. Intrappen lukt dan niet zo best. En bovenin een beugel met een stevig hangslot. Als het ooit nodig is moeten ze veel te veel tijd besteden aan de inbraak, ook dan geldt: als het niet binnen enkele seconden lukt binnen te komen, laten ze het veelal zitten. Bij mijn locatie: of ik sta in eens achter ze :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
  • 2 maanden later...

Ik zal dit oude draadje even nieuw leven inblazen, aangezien ik hier nieuw ben. Ik ben beginnend prepper, tenminste, ik ben informatie aan het inwinnen om te gaan beginnen met preppen. Ik zelf woon samen met mijn vriendin en kat in een appartement op de derde verdieping, de bovenste, van een complex met enkele tientallen woningen. Ik heb best wat kastruimte en een redelijk balkon, deze zit niet vast aan die van de buren, waar ik het een en ander kan verbouwen/opslaan. Nu is het zo dat de woning van de woningbouw is en ik er dus geen ingrijpende veranderingen in kan aanbrengen. Wat raden jullie aan om sowieso, qua veiligheid, te doen? Zelf heb ik een lijstje gemaakt:

 

- Balkon afschermen

- Touwladder of iets dergelijks om in noodgevallen, ook bij bijvoorbeeld brand, via het balkon naar beneden te kunnen. Alleen komen we dan wel in de tuin van de bewoners van de begane grond terecht.

- De voordeur heeft een klein raam, heb ik folie overheen geplakt, en is beveiligd met twee klauwen en een slot.

- Alle kamers aan de voorzijde, waar mensen over de galerij langslopen, zijn afgeplakt met folie tot op ooghoogte, met daarboven een verduisterend rolgordijn. Naar binnen kijken kan dus al niet.

- De achterzijde, waar de woonkamer zich bevindt, is voorzien van roljaloezieën, die het grootste gedeelte van de dag dichtzitten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Al goed op weg redjezelf! Ik zelf heb ook de ramen verduisterd dat er niet naar binnen gekeken kan worden, een brandtrap, extra sloten, een aantal brandmelders, tochtstrips om te isoleren.

Maar denk ook aan situaties waar je beperkt ben t.a.v een woning, door bv naar de wc te gaan in shtf.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe bedoel je dat? Dat overige bewoners je horen als je de wc doortrekt bijvoorbeeld? Ik ga in eerste instantie uit van een langdurige stroomstoring, dus de pompen die het water door de leidingen in het complex verdelen zullen dan sowieso niet meer werken. Ik ben van plan een ton op mijn balkon te zetten waarin ik regenwater in kan opvangen, aangezien ik geen dakje boven mijn balkon heb moet dat geen probleem zijn. Dit kan ook een drinkwater voorziening worden, uiteraard naast de flessen en pakken water die ik opgeslagen heb.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...