Ga naar inhoud
GENEGEERD

Algemeen Singer draadje...


Gast DickBerts

Aanbevolen berichten

Ik vind het niet lastig hoor, Dick. Om allround te zijn als naaiatelier, lijkt me een electrische machine erbij wel handig. Voor de lange afstanden bijvoorbeeld. Gordijnen en zo. Of voor iemand die nog niet zo met de Singer geoefend heeft. Het voegt wel iets toe. Een lockmachine, daar heb ik nog nooit mee gewerkt, maar het lijkt me een goed idee om daar iets meer over te weten te komen, die is juist voor dat lange afstandswerk goed geschikt.

 

Werken met de zigzag geeft je werk iets amateuristisch, vind ik, aan de binnenkant. Als je de naadtoeslagen naar binnen vouwt en ze tegen elkaar aan stikt, dan ziet het er niet alleen professioneler uit, maar het is ook sterker en het kost veel minder garen. Voor knoopsgaten gebruik je dikker garen en die worden ook veel sterker met de hand. En als je geroutineerd bent, dan zal het in tijd niet veel uitmaken. Maar deze alinea is puur persoonlijk. Eén of twee elektrische op de tien Singers lijkt me helemaal niet verkeerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Bernina wordt met zijn Zwitserse kwaliteit over het algemeen gezien als de beste fabrikant van huishoud naaimachines. De Bernina 930 (wordt al lang niet meer gemaakt) is een zogenaamd oerdegelijke klassieker. Maar kijk eens op dit plaatje. Hier is hij open. En wat zien we iets boven het groene brandende lampje en rechts onderin? Juist een paar kunststof tandwielen. Die houden het wel twintig jaar uit als je gelukt hebt, maar niet veel langer, dan is het pats!! Je kunt die tandwielen -waar steeds moeilijker aan te komen is- wel vervangen, maar dat is een kostbare reparatie. De Bernina's mogen wat mij betreft dus ook in de stortkoker. Er is maar een merk: vintage Singer! Helemaal van metaal.

 

http://4.bp.blogspot.com/-QT0vJqRnrSs/Tbwh6M7Z3mI/AAAAAAAACGE/pbiSIR3By2c/s1600/100_1779.jpg

 

En als je denkt dat ik zomaar wat zit te kletsen, kijk hier maar, even naar beneden scrollen. Het merk Bernette is ook van Bernina;

 

http://sewingmachineservicebywayne.com/blog

 

En dan moet je voor de grap eens kijken wat oude Bernia's op Ebay en op Marktplaats opbrengen. De mensheid is volkomen gestoord, je weet niet hoe blij ik ben met jullie Singer 'gekkies' :)

 

Niet zo lang geleden (zit nu ietsje de klad in) zag ik een oude Bernina 930 voor 1600 dollar verkocht worden op Ebay. Ha, ha, ik neem hem alleen mee, als ik er 50 euro verwijderingsbijdrage bij krijg. Daar kan ik dan weer twee van die 'gekke' Singers voor kopen. Jammer dat ik niet wat fitter ben, dan ging ik op straat op mijn handen lopen, want in deze wereld staat langzamerhand alles op zijn kop! Ha, ha, ik haat jullie!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, inderdaad de omgekeerde wereld. Heel langzaam dringt door wat we eigenlijk in handen hebben. Eerst was er verbazing, dat een machine uit het midden van de vorige eeuw het nog zo goed deed. Toen bleek dat hij beter werkte dan de moderne machines en nu blijken de hedendaagse machines dus ook qua binnenwerk het ruimschoots af te leggen tegen de ijzersterke Singers van toen. Dat is nogal wat!!

 

Op een gegeven moment is het voordeel van licht gewicht voorop gaan staan en kennelijk is dat zo gebleven.

 

Bij horloges werden op een gegeven moment de mooie analoge uurwerken vervangen door digitale. Op een gegeven moment waren je batterijtjes nog duurder dan je klokje. Maar dat is weer geheel teruggedraaid. Je ziet weer allemaal wijzerplaten in plaats van cijfertjes. Maar bij de naaimachines heeft de bagger-fabricage dus kunnen blijven bestaan. Ongelofelijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nog niet zoveel ervaring met het werken op naaimachines, maar als zo'n loodzwaar ding eenmaal staat, dan vind ik het gewicht juist heel fijn, omdat hij op zijn plaats blijft staan. Ok, er zit ook een nadeel aan, dat is waar. Ik las ergens het verhaal van een dame met een oude loodzware "Anker" naaimachine. "Even het Anker ophalen", riep ze als ze haar naaimachine moest optillen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha, ja van een Anker 'lichten' kun je in dat geval niet spreken.

 

Maar het is idd. heel fijn dat ze zo zwaar zijn. De plastic collega's staan te shaken als je een beetje 'het gas in trapt' totdat alles los zit. Daarom ben ik wel een beetje benieuwd wat de Singer met de zigzag doet, maar het zou me niets verbazen als hij zich weer net zo rustig door de stof heen werkt als altijd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha, ''Even het Anker ophalen", geweldig.

 

Afgelopen weekend voor een prikkie een Singer (met zigzag) opgehaald in Marrum. Deze mevrouw had rugklachten en was daarom overgegaan op een modern licht dingetje. Mocht ie het niet doen, dan mocht ik hem ook nog terug brengen ook, de schat. 'Want hij loopt wel wat stroef', nou daar had ze gelijk in! Jemig, kreeg hem haast niet rond. Het motortje rook al een beetje verbrand. Flink met wat olie in de weer geweest.... hij (of zij) spint weer als een zeer tevreden poesje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...
  • 1 maand later...

haha geweldig :) hebben we net m'n trapsinger verhuist kom je hier mee ;) (geintje want ben heel erg blij met m'n trapper) maar bied zeker een goede mogelijkheid om elektrische naaimachines wat langer aan de gang te houden. Pas een Paff en een Husqvarna weggegeven aan m'n zwager als dank dat we via hem aan voordelige zonnepanelen waren gekomen, als ik dit zie had hij ze zelf ook wel kunnen gebruiken hiervoor :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...