Ga naar inhoud
GENEGEERD

Meetings


Aanbevolen berichten

Hoi Marian Dascoota en welkom bij de groep drechtsteden preppers. :) Het is een poosje geleden dat we een meeting hadden voornamelijk omdat we er wel achter zijn gekomen dat de groepsvorming niet echt lekker liep. Zo kwamen mensen al heel snel hun gemaakte afspraken niet waar wat extra frusterend werkt wanneer je het preppen niet als een uit de hand gelopen hobby hebt maar het een manier van leven is geworden. Ik heb inmiddels een behoorlijke hoeveelheid preppers mogen ontmoeten in het echt en kan je wel melden dat ik zelden op een meeting/weekend mensen heb ontmoet die zo gedreven zijn als Samurai en hij heeft echt al het mogelijke geprobeerd om een groep te kunnen vormen. Ook ben ik momenteel zelf op het forum wat minder actief omdat ik zelf wat persoonlijke "situaties" met gepaste hulp moet verwerken :o vorige week heb ik wel geheel onverwachts een volkstuintje toegewezen gekregen in gemeente Zwijndrecht dus kan vanuit daar wat gemakkelijker iets afspreken om elkaar te leren kennen. :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 85
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Hai Marian,

 

Zoals Vempain al aangaf, ik en ook zij en anderen binnen het geheel,zijn in het begin behoorlijk enthousiast geweest,

en heb moeite gedaan om voor de drechtsteden (de regio om mij heen) een aantal preppers

bijeen te krijgen, en dat lukte wel aardig, je moet niet direkt verwachten dat iedereen bijeen komt, en we hebben allemaal een eigen leven toch?

Het was niet helemaal wat ik hoopte, maar dat zijn mijn eigen verwachtingen, en die heb ik inmiddels bijgescherpt.

 

Reden is eigenlijk dat je als je dicht bij elkaar woont elkaar beter kunt helpen. Een simpel voorbeeld: Jij hebt een moestuin en ik ook, jij hebt 80 bloemkolen

teveel en mijn oogst van bloemkolen is mislukt. Ik heb echter 20 kilo tomaten teveel en jij kweekt ze niet. Nouja je snapt het wel.

Elkaar helpen en zodoende samen voordeel behalen uit het groepsverband. Dit elkaar helpen zonder eigenbelang, maar toch zelf voordeel krijgen strookte met

wat ik zag in de meetings, daarnaast waar ik met Vempain over praatte, het verschil met wat men zegt hier op het forum en hoe men zich gedraagt op de meetings.

Praten over het egoisme in de wereld en waarom men prepper is geworden en dan toch niet het gedrag vertonen om de woorden te onderstrepen.

Dat is mijn grootste teleurstelling, maar die heb ik (en dat zal je wel waarderen, want ik kon in het begin behoorlijk heftig zijn in mijn discussies, Vraag vempain maar ;-))

nu onderkend en heb een stapje terug genomen in mijn benadering, ik kan niet mijn verwachtingen anderen opleggen.

 

Zodoende ken ik Vempain, en wat anderen. Heb hier en daar een SC meeting bezocht, en het zijn allemaal aardige mensen als je openstaat.

Belangrijk is dat je vooral niet teveel verwachtingen hebt en je eigen koers blijft varen.

 

Om de situatie voor mij te begrijpen, ik heb de laatste 5 jaar geen auto gehad (lang verhaal), en toch grote moeite gedaan de afgelegen plekken te bezoeken,

hier en daar een SC, en dat kost tijd en energie. Voor mijzelf was het rendement te weinig om de vervoerskosten en tijd/energie te rechtvaardigen.

 

Mijn situatie is nu wel veranderd want heb weer beschikking over een auto, wat natuurlijk alles een stuk makkelijker maakt. Dus in dit aspect zal

ook wel wat irritatie hebben gelegen. Naar een SC gaan met openbaar vervoer is not done als de afstand te ver is.

 

Ik sta echter wel blijvend open, maar zoals Vempain heb ook ik vooral het laatste jaar wat opruim akties zowel materieel als geestelijk moeten doen.

En daarbij ook het preppen even op de achtergrond, misschien zal je dat nog meemaken, de zogenoemde prepper-vermoeidheid ;-)

 

Misschien kunnen we eens samenkomen en dan kan ik wat andere drechtsteden preppers een PM sturen of ze toch weer eens zin hebben.

En dan met name gewoon openminded blijven, dan zie ik Vempain ook weer.

Als je dan die eerste stap hebt gezet, is het makkelijker om een grote SC te bezoeken, en is dat voor mij ook een impuls om weer eens te gaan,

dan zie je niet alleen vreemde gezichten maar ken je er in ieder geval al een paar ;-)

 

Als Vempain zin heeft zal ik eens een datum opgooien, in weet niet wat je situatie is en of je werkt, dus als je eens een dag geeft. Dan kan je in ieder geval

Vempain en mij ontmoeten, dan ben je over de eerste drempel heen, en zal je zien dat we allemaal maar normale mensen zijn.

gr Samu.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Samurai,

 

Het lijkt mij heel leuk jullie eens te ontmoeten, ik werk maar ik ben regelmatig op woensdag vrij en de weekeinden valt meestal ook wel wat te plannen. Mijn enige beperking is dat ik een hond(je) heb maar daar moet ik dan oppas voor regelen. Ik heb eigen vervoer dus dat is ook geen probleem. Wil jij dan svp een visje uitgooien, kijken wie er bijt ?

Ik hoop tot hoors

Groetjes, Marian

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Hai Marian,

 

Ik reageer wat laat, maar heb je berichtje nog eens overdacht. Dit drechtsteden groepje is behoorlijk klein en een aantal

reageert of leest de berichten niet. Ik zal een PM sturen en even afwachten wat de reakties zijn dan laat ik het hier

weten. Ik kan meestal woensdag ook, we komen er wel uit. Zodra ik wat weet zet ik het hier..

Mbt je hondje, waarom neem je die niet mee?? We zijn allemaal natuurmensen denk ik dus dat moet

toch geen probleem zijn, maar kijk maar..

 

Gr,Samu.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hééé dat is leuk. Nou 6 is bijna de helft dus lang niet gek ? Ik hoop dat het lukt om een datum te prikken. Tot op heden heb ik de volgende data nog open staan, uitgaand van zaterdagen en zondagen: zo 29/3, za//zo/ma 4-5-6 april (Pasen),

Zo 12/4, za & zo 18-19/4, zo 26/4, verder ben ik nog niet gegaan, kan altijd nog. Misschien een idee als de anderen dit ook willen en kunnen opgeven? Dan wordt zichtbaar of er een datum bij is waarop iedereen kan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag mensen,

 

Dat is mooi, we hebben nu 5 mensen die vast kunnen en 1 misschien.

 

Gezien dat ik erg rekening wil houden met mensen zonder auto, is er iemand die beperkt

is in zijn reizen? Ik wil wel die persoon ophalen en samen naar de lokatie rijden?

 

Een lokatie mag ook..iemand enige dwang qua lokatie of reisbeperking?

Anders ga ik wat lokaties zoeken en suggesties geven..

Groetjes,

Samu.

Link naar reactie
Delen op andere sites


×
×
  • Nieuwe aanmaken...