Ga naar inhoud
GENEGEERD

Op wie ga jij stemmen?


Cyberbeer
 Share

Recommended Posts

Binnenkort zijn er weer verkiezingen en kunnen we weer met zijn allen gaan stemmen(of niet). Sommige gebruiken de stemwijzer en andere weten al op welke politieke partij zij gaan stemmen. Geloof jij dat de toekomstige grootste politieke partij van Nederland ons uit de crisis kan halen? Ga jij stemmen of vind je dit allemaal onzin?

http://www.powned.tv/nieuws/politiek/2012/08/op_wie_gaat_u_stemmen.html

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Replies 274
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Ik ben geen voorstander van ons huidige systeem en de gedachte dat we een overheid nodig hebben maar zolang het grootste deel van de schapen dit nog niet inziet en zij wel blijven stemmen zal ik ook gaan stemmen om ten minste een deel van de dingen te kunnen sturen. Als ik niet stem zal het systeem ook door gaan en dan heb ik totaal geen invloed kunnen uitoefenen.

 

Ik denk dat ik voor de SOPN zal gaan stemmen maar dit staat nog niet helemaal vast.

Link naar reactie
Share on other sites

Lijst Partij Lijsttrekker Laatste verkiezingen Kandidatenlijst Bijzonderheden

1. Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) Mark Rutte 20,5% (31 zetels) Zie: kandidatenlijst

2. Partij van de Arbeid (PvdA) Diederik Samsom 19,6% (30 zetels) Zie: kandidatenlijst Lijstverbinding met Socialistische Partij en GroenLinks

3. Partij voor de Vrijheid (PVV) Geert Wilders 15,4% (24 zetels) Zie: kandidatenlijst

4. Christen Democratisch Appèl (CDA) Sybrand van Haersma Buma 13,6% (21 zetels) Zie: kandidatenlijst

5. Socialistische Partij (SP) Emile Roemer 9,8% (15 zetels) Zie: kandidatenlijst Lijstverbinding met Partij van de Arbeid en GroenLinks

6. Democraten 66 (D66) Alexander Pechtold 6,9% (10 zetels) Zie: kandidatenlijst

7. GroenLinks Jolande Sap 6,7% (10 zetels) Zie: kandidatenlijst Lijstverbinding met Socialistische Partij en Partij van de Arbeid

8. ChristenUnie Arie Slob 3,2% (5 zetels) Zie: kandidatenlijst Lijstverbinding met Staatkundig Gereformeerde Partij

9. Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) Kees van der Staaij 1,7% (2 zetels) Zie: kandidatenlijst Lijstverbinding met ChristenUnie

10. Partij voor de Dieren Marianne Thieme 1,3% (2 zetels) Zie: kandidatenlijst

11. Piratenpartij Dirk Poot 0,1% (0 zetels) Zie: kandidatenlijst

12. Partij voor Mens en Spirit (MenS) Lea Manders 0,3% (0 zetels) Zie: kandidatenlijst Doet mee in alle kieskringen, minus kieskring 20

13. Nederland Lokaal Ton Schijvenaars niet deelgenomen Zie: kandidatenlijst

14. Libertarische Partij (LP) Toine Manders niet deelgenomen Zie: kandidatenlijst

15 Democratisch Politiek Keerpunt (DPK) Hero Brinkman niet deelgenomen Zie: kandidatenlijst Fusiepartij van Trots op Nederland en Onafhankelijke Burger Partij.

16. 50Plus Henk Krol niet deelgenomen Zie: kandidatenlijst

17. Liberaal Democratische Partij (LibDem) Sammy van Tuyll van Serooskerken niet deelgenomen Zie: kandidatenlijst Doet mee in alle kieskringen, minus kieskring 20

18. Anti Europa Partij Arnold Reinten niet deelgenomen Zie: kandidatenlijst

19. Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN) Johan Oldenkamp niet deelgenomen Zie: kandidatenlijst Doet mee in alle kieskringen, minus kieskring 20

20. Partij van de Toekomst (PvdT) Johan Vlemmix niet deelgenomen Zie: kandidatenlijst Doet mee in alle kieskringen, minus kieskring 20

21. Politieke Partij NXD Anil Samlal niet deelgenomen Zie: kandidatenlijst Doet alleen mee in kieskring 9

 

 

Zal een van deze 21 worden

Link naar reactie
Share on other sites

Gast urbanprepper

ik ben tegen 1 europa. En tegen toetreding van landen die hun binnenlandse zooi amper op orde hebben. Grenzen weer lekker dicht. hoog hek eromheen. EN NU HEEL SNEL TERUG MET DIE GULDEN.

Link naar reactie
Share on other sites

ik ben tegen 1 europa. En tegen toetreding van landen die hun binnenlandse zooi amper op orde hebben. Grenzen weer lekker dicht. hoog hek eromheen. EN NU HEEL SNEL TERUG MET DIE GULDEN.

 

Als je samen komt, daalt alles tot onder het gemiddelde, de armen worden rijker, de rijken een stuk armer. Vooral armer wil ik niet worden,

maar dankzij de euro en het één gemaakte Europa ben ik dat wel geworden en ik was al niet rijk toen het begon :(

 

Dus ik ben het volledig met je eens, vooral grenzen dicht in die zin dat buitenlanders van binnen de EU hier kunnen komen aankloppen en steun trekken.

Link naar reactie
Share on other sites

zit nog in dubio tussen de SP en PVV.

PVV is overduidelijk tegen Europe, so am I. Vind het alleen een nadeel hoe Geert dingen brengt, heeft hem in het verleden namelijk nog niet soveel opgelevert (mijn inziens)

SP is kritisch tegenover Europa, zijn wat daadkrachtiger. En het feit dat ze goed in de peilingen staat. Met mijn stem erbij weer 1 stapje de richting in van grootste partij. 1 overheersende partij zou niet verkeerd zijn (wederom; mijn inziens)

Link naar reactie
Share on other sites

allereerst wil ik vertellen dat ik nog niet mag stemmen en me eigenlijk hier niet mee moet bemoeien maarja ik wil wel even zeggen wat ik er van denk: Allereerst corrigeer me als ik iets fout zeg. Ik vind de politiek in nederland vooral de 2e kamer een beetje elkaar afzeiken voorbeeld: VVD CDA en PVV zijn in het catshuis een mooi plan aan het maken om te bezuinigen, het resultaat een mooi plan,maar dan komt meneer Wilders en die zegt op het laatste moment van nee ik doe dit niet want dat willen mijn kiezers niet JA wat wil je dan. Volgens mij wil hij Nederland in een situatie brengen waarbij de economische situatie zo slecht is dat hij kan zeggen luister naar mij en dan komt alles weer goed. Dan VVD , Mark rutte denkt bij alles wat hij zegt na over hoeveel kiezers hij hiermee wint of verliest. We hebben iemand nodig die dit niet heeft die verstandige beslissingen kan en durft te nemen. GROEN LINKS zijn ideeën zijn wel leuk en aardig maar daar hebben we nu geen tijd en geld voor. En het ergerlijkste van alles is dat het allemaal zo lang moet duren bijv. Hoelang geleden is het kabinet wel niet gevallen en er zijn nog steeds geen nieuwe verkiezingen gehouden.Nogmaals als er iets is wat ik fout denk of zeg corrigeer het maar.

Link naar reactie
Share on other sites

Moet zeggen dat je een betere kijk op de politiek hebt dan ik had op die leeftijd Coan ;). Heb me nooit geïnteresseerd in de politiek omdat ik al wel door had dat ze allemaal de beste zijn. Dus of nu VVD CDA of PVV aan het roer staat, ZIJ weten wat het beste is voor ons.

 

Feit is gewoon dat die hele politiek niet werkt, PUNT!. Corporaties/bedrijven zijn tegenwoordig groter dan overheden en kunnen op die manier een dusdanige invloed uitoefenen dat wij als burger hoe dan ook naast de pot pissen. Maar om de schade voor ons burgers zoveel mogelijk te beperken en toch nog een enigzins een wijze stem uit te brengen neig ik toch naar het gedachtengoed van Libertarische Partij en SOPN (aangezien NAP geen keuze is op de lijst).

 

Op zich zou ik kiezen voor niet stemmen volgens het NAP principe echter zijn er in Nederland zoveel mensen die gewoon de ogen niet open hebben(dat is alleen al te zien aan het geringe aantal preppers en mensen die hier voor openstaan) en zien waar het probleem zit, wie de touwtjes in handen hebben en wie achter de schermen werkelijk de macht hebben. Tel daarbij op dat er mensen stemmen die eigenlijk de ballen verstand van hebben of niet eens het partijprogramma hebben doorgenomen van de partij waar ze op stemmen. Hierom heb ik toch het gevoel dat ik niet in de 'ontkenning' kan gaan op dit moment maar 'tegen' moet stemmen om de schade enigszins te beperken...

Link naar reactie
Share on other sites

Wel Johnny, ik ga zeker wel stemmen maar ben er nog niet uit op welke politieke partij. Of het stemmen ook zin heeft, is weer een andere vraag.
Laat me dat probleem even oplossen. Het maakt niet uit waar ter wereld jij je bevind, STEM op MIJ. Ik beloof je, werk gelegenheid, veiligheid, economische groei, Ben je tegen immigranten, eruit dat gespuis.

Ben je voor zekerheid en familie , DAAR sta ik ook voor. Ik geef je de zekerheid ( als je op mij stemt) alles komt goed. Ik ga groene perken aan leggen en een kinder veilige omgeving creëren .

Ik vind dat de energie kosten omlaag moeten en we moeten investeren in groene energie. DE fietser heeft natuurlijk voorrang maar we gaan een ecologisch gebruik van de auto niet bannen.

Daarbij , en vergeet niet STEM OP MIJ. ik zal er ook steeds zijn voor jou, ten slotte meerdere maakt macht niet waar? OEPS nu ben ik verkozen en verdien om en bij hmmm 10.000 € als minister. Dat speel pleintje waar Johnny om vroeg, sorry er komt een hoge snelheids- trein, economie weet je wel. Oh welke veiligheid? Waar? Wat kunnen die toch zagen zeg.Tis net of al die minder verdieners het zo slecht hebben. Haha Ik lijk wel de Simpsons.

Link naar reactie
Share on other sites

Gast Dick Berts

@Keyzer Suze. Ik heb Pim Fortuyn nooit ontmoet, maar wel een keer anderhalf uur met hem aan de telefoon gezeten. Ik vond hem doodeng. Natuurlijk had hij wel goede ideen, maar dat is niet genoeg voor een politicus. Je zult in Nederland -gelukkig- altijd met andere partijen moeten samenwerken om tot een regering te kunnen komen. Dat kon Fortuyn dus niet. Overal waar hij verscheen werd het oorlog.....

Link naar reactie
Share on other sites

Zolang de meeste politici in de zakken van het grootkapitaal zitten of hun marsorders uit Israhel halen (PVV, VVD, CU, SGP, CDA), stem ik liever niet.

En links is ook allang niet links meer. SP? Laat me niet lachen, zodra die ministers moeten leveren, zitten we weer in hetzelfde vaarwater als toen met die pedofielenverdediger Fortuyn; over doodenge (pun?) mannetjes gesproken....

Maar er zijn uitzonderingen, Partij voor de Dieren misschien? Moet nog wel even hun programma goed doorlezen...

Link naar reactie
Share on other sites

Zolang de meeste politici in de zakken van het grootkapitaal zitten of hun marsorders uit Israhel halen (PVV, VVD, CU, SGP, CDA), stem ik liever niet.

En links is ook allang niet links meer. SP? Laat me niet lachen, zodra die ministers moeten leveren, zitten we weer in hetzelfde vaarwater als toen met die pedofielenverdediger Fortuyn; over doodenge (pun?) mannetjes gesproken....

Maar er zijn uitzonderingen, Partij voor de Dieren misschien? Moet nog wel even hun programma goed doorlezen...

 

Ik begrijp waarom je zou kiezen voor de Partij van de Dieren en ik persoonlijk ben een echte dierenvriend maar zou je niet beter eerst kunnen kiezen voor een partij die het voor ons beter maakt? Het is mijn persoonlijke mening hoor maar als het met ons beter gaat dan komen de dieren vanzelf ook aan de beurt, echter als het met ons slecht gaat(gelet op de economische ontwikkelingen etc.) dan zijn de dieren de laatste groep waar men zich om bekommert. Het doet me pijn in me hart als ik sommige stukken op tv zie en hoe mensen als ontwikkelde intelligente zoogdieren omgaan met andere diersoorten maar als je echt een verschil wilt maken moet je denk ik toch eerst bij ons beginnen en ons (systeem/denken) aanpakken.

Link naar reactie
Share on other sites

Over twee dingen discusseer ik niet: politiek en geloof. Beide waan van de dag en onzichtbaar in realiteit/wanneer je het nodig hebt.

 

Begrijp dat in het midden uitkomen nodig is voor een samenleving, maar als individu krijg je dan nooit wat je zou willen.

Dus kun je het beter zelf regelen (ultieme preppers gedachten denk ik zo).

Link naar reactie
Share on other sites

Over twee dingen discusseer ik niet: politiek en geloof. Beide waan van de dag en onzichtbaar in realiteit/wanneer je het nodig hebt.

 

Begrijp dat in het midden uitkomen nodig is voor een samenleving, maar als individu krijg je dan nooit wat je zou willen.

Dus kun je het beter zelf regelen (ultieme preppers gedachten denk ik zo).

 

Volgens mij ben je dan een echte libertariër.

 

Ik denk dat ik dit jaar op hun stem, omdat vrijheid ieder jaar steeds minder wordt. Is het niet een rookverbod, dan is het wel een andere regel dat je leven negatief beïnvloed.

Link naar reactie
Share on other sites

Volgens mij ben je dan een echte libertariër.

 

Overduidelijk inderdaad!

 

Helaas/natuurlijk begrijp ik dat het gros van de mensen om ons heen moet worden gereguleerd door een orgaan wat gekozen is, om het rechtmatig te laten ogen voor de meerderheid en het gros te laten samenleven.

 

(Van bovenstaande zin wil ik ooit nog een tegeltje laten maken!)

Link naar reactie
Share on other sites

HA! stemrecht, iets wat ons gegeven is om ons het gevoel van macht en keuze te krijgen

 

Precies CGP. Stemmen: opium voor het volk :)

Maar hoe maak je duidelijk aan een grote groep mensen dat het ook anders kan?

Zelf probeer ik het NAP te verbreiden, maar dat is een uphil battle.

Daarom spring ik voor deze keer over m'n schaduw heen en stem Libertarische Partij.

Wanneer er een NAP'er in de 2de kamer komt, dan heb je meer mensen met het NAP kennis laten maken dan op welke andere manier dan ook.

Anders moeten we er op wachten tot iedereen vanzelf tot dit inzicht komt.... en dat zal bij mijn leven waarschijnlijk niet gebeuren.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share


×
×
  • Nieuwe aanmaken...