Ga naar inhoud
GENEGEERD

Stel jezelf voor...


bornready71

Aanbevolen berichten

Nog een keer dan.

Richard, Ries of Riesie, 45 jaar jong, geestelijk soms net 18.

Vader van twee heerlijke dochters, en al meer dan 25 jaar samen met mijn steun en Zeeuwse toeverlaat Martine.

Woonachtig in het prachtige Brabant op de Brabantse wal op loopafstand van het bos (uitloper Brabantse heuvelrug)

Geïnteresseerd in overleven, bushcraften, preppen, wapens en alles in de meest brede zin van wat hier op het forum wordt besproken.

Veel hobby's, waaronder bushcraften, schieten met vuurwapens en bogen (als ook het zelf herladen van mijn munitie en maken van Engelse bogen en pijlen), survivallen, houtbewerking en algemene natuurkennis en kruidenkennis als ook het maken/smeden van alles wat snijd met een voorkeur van bushcraft messen.

Ben niet echt een meute-dier, redelijk eigenwijs, vrij direct. En die-hard vriesdroog-prepper.

Overtuiging is dat het hele systeem zoals wij dat kennen binnen zeer korte tijd zal instorten, en daar wil ik mezelf op voorbereiden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 116
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

JamHard ook van de partij...

 

Hier komende met de steeds groeiende behoefte om meer zelfvoorzienend te gaan leven en na even aankijken steeds meer thuis aan het voelen begon het gevoel op te spelen om ons nauwer samen te gaan voegen aan de gemeenschap.

 

Zelf: 33 jaar en als zelfstandige werkzaam.

Partner @Vempain : 27 jaar en als laborante werkzaam.

Hobby's: Bushcraft, muziek en de simpele dingen des levens...

Skills uitbreiden: Bushcraft in het algemeen, Zelfvoorzienend leven... Rocket Mass Heater, Square gardening, Aquaponic, and the list go's on and on

Omgeving: Breda

 

Hopelijk kunnen we nog veel van elkaar gaan leren in de toekomst...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier Samurai, ik heb niet een mooi verhaal te vertellen. Na een leven vol pech met telbare malen werkloosheid

en werkzaam in strebertjes industrie Embedded Software, na verloop moe geworden van de wedijver onder collega's

wie het grootste huis had, de mooiste auto en het hoogste salaris terwijl ik het deed omdat ik er goed in was en leuk vond..

Iets wat me ook geen goed gedaan had, afwijkende sociale mentaliteit..

 

Merkte vroeg dat de ego, de ik-mentaliteit bij mij ver te zoeken was en eigenlijk bezag ik alles met een kritische

blik zonder het te accepteren. Waarom gaan mensen zo rot met elkaar om??

 

Na een persoonlijke SHTF zo een 3 jaar geleden, vergelijkbaar met een SHTF die jullie zien als de grote SHTF plaatsvindt,

bewust en verplicht zuiniger gaan leven in de loop van de tijd.

 

Daarom ook focus bij mij op voedsel. Zelfvoorzienend met groente, fruit, voorraad opbouwen en zaken

als alles zelf doen, zoals wecken, drogen, tuinieren, en hergebruik van echt alles.

Qua tuinieren een eigen methode toegepast, als mix van vierkante moestuin met traditionele methode met

permacultuur en combiteelt..Noem het vierkante quasi permanente combi tuinieren..;-)

 

Al sinds klein 2 rechterhanden, expertise met computers (al zie ik ze liever niet ;-)) , vissen.

Iemand van 1000 hobbies, waarvan sommigen blijven anderen gaan..momenteel beeldhouwen..

 

Al met al een duizendpoot met creatieve praktische oplossingen..moet ik iets hebben of heb ik iets nodig,

bedenk ik wel iets..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vempain, 27 jaar en werkzaam op een chemisch bedrijf op het lab.

partner @JamHard 33 jaar en zelfstandige werkzaam.

De behoefte voor zelfvoorzienend leven wordt steeds groter.

hobby: Muziek, bushcraft, creatief bezig zijn

Skills die ik probeer te verbeteren zijn bushcraft in het algemeen, eetbare voeding uit de natuur, dieren schoonmaken en snijden voor eten, alle soorten kleding maken ( ook schoenen) en zelf schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten maken. ( niet meer afhankelijk zijn van de maatschappij)

Tevens heb ik de hobby van mijn oma geërfd budget inkopen. De sport is om het zo goedkoop mogelijk te doen, het geeft dan zo een kick en kan daar intens van genieten (klinkt als een verslaving:o)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot

Vempain en JamHard, ook al op dezelfde lijn. Gezellig :) en nuttig natuurlijk.

 

Jammer dat die @-functie hier niet werkt he. Je moet echt zelf steeds eraan denken, om hier even te gluren. :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Moest ik mezelf dan hier maar ook vast voorstellen? k weet nog steeds niet veel meer dan in mn voorsteltopic, vrouw, 37, ervaren kampeerster (ook met rotweer - ik slaap toch overal doorheen). Vrij aardige kokkin, eet alleen geen suiker, granen, rijst, aardappel en chemicalien. Die kook ik dus eigenlijk ook nooit, tenzij mijn neefjes logeren. Honger zal wet doen breken, maar er zijn veel voordelen aan (constant (laag) bloedsuiker, minder drinkwater nodig per dag. Skills: koken - ook brandnetelsoep. Erg lekker! en inmiddels aardige alternatieve kruidenkennis opgebouwd. Te verkrijgen skills: vuur maken en medisch. Vooral medisch.

 

Ik denk dat ik ook kom in mei, maar ik weet het nog niet zeker. Het zou ook zomaar kunnen dat ik weliswaar ga kamperen, maar dat dat een kilometer of 600 zuidelijker is. Geloof dat ik dat na dit weekend wel kan vertellen. In dat geval zou er best iemand eventueel mee kunnen rijden (af A'foort), ik las al ergens - maar ik weet niet precies meer waar - dat iemand vroeg naar de treinverbindingen de kant van de camping op. Mijn auto is heel klein, maar twee+ gear past wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey people,

 

Wij zijn Thijs & kris (m/v), 32 en 27 jaartjes oud. Wonen in de buurt van R'dam, maar het stadse leven heeft ons nooit geboeid. Wij hebben ook een hond genaamd Bing, leuk beessie & hoop lol met elkaar! Ik kom zelf bij defensie vandaan, daarvoor bij de scouting gezeten en uiteindelijk hebben wij elkaar ontmoet in de beveiliging. Preppen is onze lifestyle daarnaast gaan wij opzoek naar een plek buiten NL, om een zelfvoorzienend leven op te bouwen. Liefst met meerdere gelijkgestemde mensen. Bijna alles klaar, bov, bob en meerdere bols ready. Dit jaar vertrekkken, spannend! Maar eerst meeten op de camping;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Zal me maar ff voorstellen had ik helemaal nog niet gedaan, mijn naam zegt niet wat ik ben, bij deze dus een man 45 jaar getrouwd en vrouw lief gaat langzaam maar zeker steeds meer het nut ervan inzien (gelukkig ...scheeld een hoop discussies)copy paste dankzij @offgrid .Ik zie mezelf ook niet echt als een Prepper maar meer iemand die deze maatschappij redelijk zat is en gewoon zn eigen Shit wil regelen. Ben erg op mijn privacy gesteld niet dat ik me ervoor schaam maar meer omdat ik mijn vooraad veilig wil hebben/houden.

Oud militair, in de beveiliging op schiphol gezeten,een macgyfer op bijna elk gebied, en in een ver verleden begonnen als loodgieter.

Al jaren bezig met "preppen" maar pas een paar maand actief hier, mijn grootste passie is het uitwerken van processen of produkten zie mijn laaste post's.

 

na het lezen van alle voorstellen....:confused: :p echt waar zie ik veel exmilitairen ,beveiligers etc zou het iets met die cultuur te maken hebben?

 

Proud member of the DIY group enter here

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi, Ik ben opgegroeid in een huis met grote en gevulde kelder, mijn ouders hadden allerlei dieren, moestuin, stopte sokken, kortom ze hadden van nature een survivalistische instelling . Eigelijk doe ik altijd al het zelfde en kom er achter dat (mijn broers), mijn ouders en ik survivalisten zijn. Voor mij / ons is het een levenswijze vanwege een gewone boere komaf (waarbij je bijv, voor de winter altijd een voorraad aanlegt) .

In de afgelopen jaren ben ik me hierwat bewuster mee bezig gaan houden; ben actief met tuinieren, maak eigen jam, actief met (cross)bow shooting bij een B.O.L. , geniet van ruige bos (of speleo-)-tochten, ik stook kachel, geniet van Aladdin lampen .

Ben goed getrouwd, 2 mooie dochters, heb poezen en kippen.

Deelnemen aan een shelter camping lijkt me geweldig

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nadat ik er samen met Heksenboot achter ben gekomen dat ik in mijn eentje al was begonnen met het concept 'Shelter Camping' kom ik mijzelf nu melden.

Ik woon samen met mijn partner, beide zijn we bijna 30 jaar. Geen kinderen. In Noord-Holland met de angst voor overstromingen en de kerncentrale in Petten. Beide werkzaam geweest in de beveiliging en handhaving. Daar komt ook onze interesse en kennis van veiligheid en beveiliging vandaan. Sinds twee jaar zijn wij serieuzer gaan 'preppen' en sinds vorig jaar september, na mijn aanmelding op het forum, is het pas echt serieus geworden. Wij hebben onlangs een chalet gekocht op een (familie)camping. Dit is een familie project, alleen weet de familie nog niet dat het voor ons ook als BOL gaat dienen. Zij weten ook nog niet dat wij 'preppers' zijn. Dit is wel een mooie gelegenheid om steeds meer door te laten schemeren waar we mee bezig zijn.

Ik vind een Shelter Camping een ontzettend goed initiatief.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot

O ja, jullie zijn beveiligers, Alice en vriend, dat stond me nog een beetje bij.

Jullie skills zijn van grote waarde voor SC, vooral nu Jager (beveiliger en mede-oprichter) zich heeft teruggetrokken. Forum-probleempjes, helaas.

We hadden samen al aardig wat ideeën doorgenomen, waarvan sommige natuurlijk niet op het forum, of helemaal niet openbaar, verteld kunnen worden.

 

Blij dat jullie erbij komen. Echt de eerste mensen, waarvan ik nu weet dat ze een camping als BOL hebben gekozen. Voor mij blijf je de Pionier! :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Copy paste :cool:

 

Hallo Preppers,

Ik ben Wonderland een man van 28. Ook ik kom mij (aan) melden op het forum.

Omdat ik een drukke baan heb, heb ik niet altijd de mogelijkheid om in mijn vrije tijd me volledig te focussen op het preppen. Ik denk wel veel mee en zit ik altijd bom vol ideeën. Maar Alice mijn partner is veel meer actief. Dus zei is ''hoofd prepper'' bij ons thuis.

 

Ik heb 8 jaar op muay thai gezeten, heb ervaring in de beveiliging en heb tevens gewerkt voor de handhaving.

Mijn interesse's liggen voornamelijk bij: communicatie, observatie, strategie, verdediging, aanvallen en camouflage.

 

Ik hoef over onze situatie niet veel meer toe te voegen, omdat mijn partner het voortouw heeft genomen en het een en ander al heeft beschreven.

 

 

Groetjes Wonderland

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Beste lui van de sheltercamping,

Ik heb besloten om mijzelf bij jullie groep aan te sluiten om alle redenen die op dit forum te vinden zijn.

Als ondernemer heb ik 13 jaar in griekenland gewoond (met mijn griekse vrouw), en aan den lijve ondervonden wat een shtf situatie met je kan doen, en heb daarom 2 jaar geleden besloten om weer naar NL terug te keren naar mijn huis in Den haag.

Eigenlijk is dit nu ik erover nadenk mijn(luxe) BOL.

Wat voor type ben ik: multifunctioneel ,sportief,fitness, wielrennen.Laat ik het daarop voorlopig maar houden.

Wellicht in de toekomst zal daar meer info uit komen bij een meeting oid.

Ben niet instaat om op korte termijn deel te gaan nemen om een bezoek naar de SC te brengen , maar ik zou het wel erg leuk vinden om hier op t forum mee te kunnen praten.

 

mvg dixy

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Hoi allemaal,

 

Ik ben Martin (49 jr.), ben gescheiden en heb 2 kinderen (j-12 jr./m- 10 jr.) die bij mama wonen.

In het dagelijks leven ben ik brandweerman, student en ondernemer (niet succesvol vooralsnog.. hahaha).

De redenen dat ik zeer geïnteresseerd ben in preppen/survival zijn : (1) je leert veel niet alledaagse technieken, m.b.t. voedsel/water, shelter, vuur, plantkunde, (medische) verzorging in de natuur, et cetera... (2) baat het niet dan schaadt het niet, ik zie het als een soort van vermaak dat alles te leren en voor de kinderen moet het één groot avontuur zijn... (3) ik vind in algemene zin dat men al moet hebben nagedacht over hoe te reageren WTSHTF, ook bij alle beslissingen die je in je normale leven neemt ( de wet van Murphy).

Ik ben zéér geïnteresseerd in het concept van de Shelter-camping. Zoiets had ik ook in gedachten bij de oprichting van de Crossbow Clan... een groep mensen/kinderen die allen dezelfde (basis)technieken van survival beheersen zodat de één kan vertrouwen op de vaardigheden, kennis en kunde van de ander... en die elkaar weten te vinden WTSHTF (één of meerdere BOL) zodat samen kan worden beslist hoe verder te gaan. Een groep gelijken geeft in zo'n situatie veel rust, vooral voor kinderen... men voelt zich veiliger in een groep, en dat is ook zo !!! De leden van Crossbow Clan hebben allen een kruisboog... voor de jacht en als eventuele persoonlijke verdediging tegen kwaadwilligen.

Op het gebied van survival-technieken zijn wij nog beginners, maar zeer leergierig. Ons doel is om te komen van overleven naar leven in, van en met de natuur. Mijns inziens kun je het alleen lange tijd (maanden of jaren) uithouden in de natuur wanneer je je volledig aanpast aan haar, en daarvoor moet je haar goed kennen. Ik zie absoluut geen heil in het aanleggen van voedel en water-voorraden... zelfvoorzienigheid, daar draait het volgens mij om. Je moet van alle markten thuis zijn. Mede daarom is het beter om als groep te funtioneren, want dan kun je er voor zorgen dat zeer specialistische taken (medische/wapenprodutie/voedsel&drankproductie) worden uitgevoerd door slechts een paar leden die er wel voor zorgdragen dat hun kennis en kunde wordt doorgegeven aan een jeugdige die daar interesse en aanleg voor heeft.

 

Ik zal jullie dus intensief volgen, en mochten jullie nog hulp kunnen gebruiken dan bied ik mijn (beperkte) kennis en kunde graag aan. Stuur me dan een email.

 

Gr. en suc6, Crossbow Clan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah ja, ik had mij hier ook nog niet voorgesteld :p

 

Ik ben dus Navauden, een 18 jarige student uit de omgeving Antwerpen/Gent.

 

Preppen doe ik niet omdat ik bang heb voor een specifieke gebeurtenis, maar gewoon voor moést er iets gebeuren. Redelijk algemeen dus.

Ik woon nog bij mijn moeder in een klein appartementje, dus ik kan obviously geen enorme voorraden aanleggen. Daarom geldt bij mij het principe: alle beetjes helpen ;) . Momenteel heb ik voor ongeveer twee à drie weken aan eten liggen (voor 2 personen). Daar wil ik uiteraard meer van maken. Water heb ik voor twee personen voor ongeveer 10 dagen liggen. Ook daar ga ik natuurlijk nog veel meer van maken. Als student heb ik spijtig genoeg niet veel geld, dus meteen enorme aankopen doen voor een maand lukt niet. Daarom gaat het bij mij waarschijnlijk wat trager als bij de meeste beginnende preppers.

Toch denk ik dat het feit dat ik door heb dat we niet voor alles kunnen vertrouwen op de regering, mij al een 'voorsprong' geeft op niet-preppers.

 

Ik heb nog geen echte skills, maar ik ben wel bereid om daaraan te werken! Zo hoop ik op de SC's veel bij te leren en die als beginpunt te nemen om mijn 'skills' verder te ontwikkelen! ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot

CrossbowClan, welkom. :)

Heel mooi, dat we op dezelfde lijn van groepsvorming zitten. Je zal in de tussentijd wel doorhebben, dat hier veel skills bij elkaar komen. Die skills geven we niet alleen aan de jeugd door, maar ook aan elkaar.

 

 

 

Navauden ken ik in de tussentijd wel, bepperdebep (beide). :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Moet ff kwijt dat ik dit weekend 16.5 km. heb gelopen met mijn kinderen, Alex(12) en Lisa(10). We hebben er 4.45 u. over gedaan en het ging prima.

Beiden hebben ze niet geklaagd en laten zien wat ze waard zijn... ik ben erg trots op ze.

Hier een paar fotootjes...CAM00023.jpg CAM00026.jpg CAM00030.jpg. (hopelijk is dit gelukt want ik heb geen url van mijn foto's :confused:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot

Hee, kan het tegenwoordig wel? O, dan moet je een URL plaatsen. Leuk als je online foto's hebt, die je wilt delen.

 

Maak je nog een topic op het forum? Dan kan het wel gewoon, vanaf je computer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Even voorstellen: Tran.

 

Ik ben een nieuwe-prepper-convert uit de regio utrecht. Ik ben 36, werkzaam in de IT, en heb een gezinnetje met twee kinderen.

We hebben onze eigen tuin vol met eetbare planten maar ben de afgelopen dagen naar aanleiding van een wat schokkende talk van een wiskundige tot de conclusie gekomen dat we veel meer moeten doen om het overleven van m'n gezin in de toekomst te garanderen.

 

Wat ik wil:

1) Weg migreren uit nederland. Nederland is veel te dicht bevolkt, en het zit er dik in dat we binnenkort wederom geraakt gaan worden door een hernieuwde economische crisis. Bovendien vermoed ik dat de komende rijzing van de zeespiegels Nederland bijzonder onveilig maakt in de komende 20 jaar.

2) Het plan is om ergens in de buurt van de pool cirkel te gaan zitten. Gezien de statistieken omtrend global warming is het hier over 30 jaar minstens 5-10 graden graden warmer. Dat lijkt niet veel, maar betekent dat voedsel verbouwen lastig wordt.

3) Bij voorkeur ergens met een groep like-minded mensen in een goed verdedigbaar mini dorpje. Na wat research hoop ik dat het een optie is om (bijvoorbeeld) een camping of oude boerderij in het noorden van scandinavië te kopen, of als ik waanzinnig veel mazzel heb en de juiste persoon tegen het lijf loop, op een eiland ergens op het zuidelijk halfrond in de buurt van australië / nieuw zeeland te beginnen.

 

Het klinkt vrij extreem en voor mijn doen is het dat ook. Maar zoals ik in het begin al zei: Die talk was vrij overtuigend, en alle research die ik tot nog toe gedaan heb levert mij alleen maar nog meer de mening op dat het nú tijd is om stappen te nemen. Voor het te laat is ..

Link naar reactie
Delen op andere sites


×
×
  • Nieuwe aanmaken...