Ga naar inhoud
GENEGEERD

Shelter Camping


Gast Jager

Aanbevolen berichten

Gast Heksenboot

Nou Piroska, we zullen ook moeten leren een verdediging op te zetten, als we in convooi vluchten. Dus met niets anders dan auto's en tenten. Of misschien alleen maar met tenten. Net als in een western/wild west film :)

 

Als wij een volkstuin zouden kunnen opzetten, reken maar dat ik wat truuks ken om dat te verdedigen. Daar hebben we toch een architect voor in de groep?

 

Wel moeten ergens onze penen - uien - aardappelen opslaan he?

Dat heet een Root Cellar in het engels.

 

Check dit:

 

http://www.google.nl/search?q=sandbag+root+cellar&rlz=1C1CHFA_enNL484NL484&aq=0&sugexp=chrome,mod%3D18&um=1&ie=UTF-8&hl=nl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=1r61UI2KIMbM0AXz_YCIBw&biw=1421&bih=735&sei=2b61UOm_CeXS0QXx14GIBg

 

Gewoon bunkers dus :p

 

Op strategische punten, zoals in een oude vestings-stad, met strategische (irrigatie-)sloten en venijnige braamstruiken met nog venijniger prikkeldraad eronder, moet jij eens proberen binnen te komen. :o

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Leuk idee de shelter Camping..en zeker goed als er op verschillende plekken BOL uitwijk plekken zijn.We weten immers nooit waar de Shit beginnen gaat.Zal deze groep ook zeker nauw in de gaten houden.En ben graag bereid de kennis die ik heb te delen en mee te denken over ideetjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot

Hee offgrid, cool dat je meedenkt!

Al een ideetje, die we over het hoofd hebben gezien, of gewoon een aanvulling?

 

Off the grid gaan wordt natuurlijk een van de onderwerpen. Jij bent dan al expert nummer drie, samen met Piroska en Prep. :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ heksenboot.. wat fijn hier commentaar en ik kreeg nog een pm ook..

maar er werd niet verteld dat je er een volkstuin van wou maken.. ten tweede ik heb momenteel geen last van shtf dus als ik de keus heb zet ik mijn tent niet op in een maisveld..

ten derde.. ik heb vaker tot mijn middel in stront gestaan dus ik red me wel..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo ik ben weer thuis van werk. Veel gemist, maar af.entoe stiekum gekeken op mijn telefoon. Nvd72 wat zeg je nou? Een volkstuin? Hahah nee. Dat kan ook wel in mijn eigen woonplaats. Nee , een uitwijkplaats, een verzamelplek, een verdedigingslinie voor als shtf daar zijn we naar op zoek. En als er dan ook voedsel verbouwd kan worden kunnen we ook nog eten;) Dus er moet ook een waterbron in de buurt zijn. Gelegen of omringd door bos lijkt me ook noodzakelijk. En (voor mij het belangrijkste) er moet binnen no time voor of als shtf een vesting van kunnen worden gemaakt. Dus we hebben planters nodig, soldaten, medisch personeel, jagers, wapenexperts en noem maar op. Heb ook vaker in de shit gestaan. Met mijn werk heb ik veel te maken mey criminelen, drugsverslaafden en ander tuig. Genoeg mini shtf's meegemaakt. Maar voor sie ene grote daar maak ik me zorgen over. Fijn als we dan op dat moment een hele hele grote groep tegen die bendes kunnen vormen. En tot die tijd die hopelijk nooit komt hebben we een mooie samenkomstlocatie voor workshops, elkaar beter leren kennen,.de beveiliging op poten zetten en natuurlijk ook heel belangrijk zolang we allemaal vredig kunnen leven: een beetje gezelligheid onder gelijkgestemden....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even checken of ik het goed begrepen heb.

 

De bedoeling is dus om één of meerdere locaties te zoeken en daar samen een BOL op te zetten die (zonder SHTF) ook gebruikt kan worden voor meetings en workshops. Bij voorkeur is deze BOL dan zo zelfvoorzienend mogelijk met een muistuin etc.

 

Heb ik zo goed begrepen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geloof dat ik misschien het geld en /of tijd niet heb om Nederland te ontvluchten tijdens een serieuze shtf. Ook denk ik dat als we alleen maar praten en wachten to de shtf daadwerkelijk plaatsvind we waarschijnlijk al te laat zijn een goed verdedigingsnetwerk op te bouwen. Dus waarom nu al niet samen met medepreppers die ook denken dat buitenland of alleen blijven te gevaarlijl is deze locatie alvast te gaan zoeken. Beginnen met eentje en wie weet daarna.... En yes Vault je hebt het goed begrepen ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

@jager ja precies zo zie ik het ook, vandaar ook mijn bericht over dat maisveld.. begrijp me niet verkeerd.. ik zou graag meewerken aan een collectief schuiladres, ik wil er zelfs wat centen in stoppen maar geen maisveld.. voor dat geld zijn er betere opties te verkrijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey nvd, heksenboot denkt precies hetzelfde hoor. Wilde alleen maar alvast wat mogelijkheden laten zien. Was het ook niet eens met een veld wat grenst aan een industrieterrein, maar hij bedoelde gewoon dat er wrl degelijk mogelijkheden zijn. We zoeken, we vinden, we gaan het doen ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot

O, daar zijn we niet zo moeilijk in, @offgrid. Jij hebt het een keer gedaan, dus dan ben je een expert t.o.v. mensen die het nog nooit gedaan hebben.

Is je skill een beetje roestig, dan kan je samen leren. :) Lache toch?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot

Nou nvd72, je ouders kunnen dan wel een prepper volkstuin beginnen, met zo'n mooi stukkie grond. Wordt hun grond meer waard. En ze vangen huur. En komen ze gezellig af en toe een worteltje knabbelen.

En wij houden de boeven weg WTSHTF. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot

Zo, wat een leden in de groep! Gezellig :)

Stom, dat ik wat op de zaken vooruit liep. Dan zet je mensen op het verkeerde been, he nvd72? Sorry, hoor.

 

Wat we als eerste gaan plannen is gewoon een weekendje kamperen met zn allen. Ergens in Drenthe.

Daar kunnen we elkaar leren kennen en samen plannen smeden.

We inventariseren gewoon wat de skills zijn van iedereen. En wat wil je leren?

 

Wat voor activiteiten gaan we doen, op de de camping?

Dat staat al een beetje in de intro, als mogelijkheden om te ondernemen.

Maar het is goed om nu al aan te geven wat je leuk vind.

Heb je kinderen? Willen ze touwtje springen of lekker boogschieten (botte pijlen op ballonnen, of zo)?

Gooi het in de groep, dan maken we een lijst.

 

Ons oorspronkelijke plan blijft gewoon, om uiteindelijk een camping te vinden die als BOL kan dienen.

Dat kunnen we dan gelijk testen. Hoe is dat nou op zo'n camping? Een heel andere insteek dan alleen kamperen en vakantie vieren.

Voor sommige mensen kan het leuk zijn een vaste plek te regelen, en peentjes in hun tuin te zetten in plaats van knolmagonia's.

Je kan ook denken aan een bestaande volkstuin, in de buurt van de camping.

Kijk, dat moeten we nog allemaal uit dokteren.

 

Eerst maar eens kamperen. Er is veel animo voor. Dus dat wordt gewoon hartstikke leuk.

 

Als afsluiter een herhaling van de oproep. Eigenlijk wou ik via pm doen, maar dit is ook wel goed. Dan zien we gelijk, wie deze groep een beetje in de gaten houdt.

 

Okee,dan:

Vertel wat (meer) over jezelf.

Zet je skills op een rij.

Wat wil je gaan doen, tijdens ons eerste kampeer weekendje?

Wat wil je nog leren?

 

Mijn lijst:

Man, 51, 25 jaar getrouwd. 2 zonen van 22 en 20 jaar. 1 zoon van 27 jaar, uit vorig huwelijk.

Afgestudeerd als binnenhuisarchitect en algemeen ontwerper, Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag.

2 jaar architect geweest. Samenwerking stopte, persoonlijke onenigheid.

Nu al 15 jaar chauffeur op taxi-busje. Beviel me prima, dus gewoon gebleven.

2 jaar geleden verhuisd naar Drenthe. Ten eerste gewoon mooi en het kon door een erfenis. Ten tweede weg uit de stad. Druk - herrie - vies - en ook wel als prep.

Werk vinden is moeilijk nu. Tijdelijk werk, gaat ook weer ophouden. Huis in Den Haag nog niet verkocht.

Niet om te klagen, maar gewoon even om open kaart te spelen. Doen jullie dat maar niet zo uitgebreid, dat mag, maar hoeft absoluut niet. OPSEC is okee. Desnoods kom je onder een schuilnaam. Wat je zelf wil.

Dit doe ik even, zodat iedereen weet, wat die Heksenboot nou voor gozer is. Een ouwe punker dus. Hehe, dat durf ik gewoon te zeggen, ook al ziet er een negatief aura om het begrip Punk. Wiki maar individueel anarchisme, met neiging tot primitief anarchisme, dan weet je wat ik met punker bedoel.

En ik ben niet zo bang aangelegd, met nog wat troeven achter de mouw, dus kom maar op.

 

Skills: alles ontwerpen/uitvinden - alles uit de bouw: hout - metaal - cement. Nah, te veel om op te noemen. Survival altijd als hobby. Niet zozeer praktijk, maar wel als mind-set. Veel kennis. Veel gedaan.

 

Wat ik wil gaan doen, is gezellig met jullie meedoen. Alle dingen zijn leuk, leerzaam en gezellig. Zie intro, met lijst van mogelijkheden.

 

Wat wil ik nog leren: Kennis in praktijk brengen/oefenen. Een BOL opzetten met zijn allen. Samen werken aan zelfvoorzienendheid.

Hoe iedereen eruitziet, met de BOB en BOV, lijkt me echt leuk.

 

Tot ziens (mijn nieuwe stopwoord als afsluiting, letterlijk bedoeld) :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha mooi zo'n uitgebreide intro. Ben ook niet zo bang aangelegd, Aivd leest toch wel mee. Maar vertel het allemaal wel als we elkaar in het echie tegenkomen. Ben in ieder geval 32 vader van drie. Gelukkig getrouwd met een mooie antilliaanse surinaamse dame en houd van muziek waar ik met een vrouw op kan dansen ;) (alhoewel beetje rock of DMX ook wel uit mijn speaker kan knallen). Skills: Beveiliging, bushcraft, bouw, jagen, schieten (telt minnaar ook mee?) en nog wat dingetjes meer...

Link naar reactie
Delen op andere sites

wat een tekst weer, heksenboot ;)

man (volgens wet nog niet ;P ) van 17, bijna 18. op het moment een gymnasiumleerling met een bèta-profiel, helaas wel 2 keer blijven zitten. als baantje werk een bij de slagerij bij een winkel. en ben graag buiten een beetje in het bos en bij de waterkant als het redelijk weer is.

skills die ik heb: Vissen, het fileren van vis en daarna heerlijk bereiden :D ook heb ik wel wat verstand van het zelf maken van bogen.

wat ik wil gaan doen, zoals heksenboot al zegt: gezellig met jullie meedoen enzo.

wat ik nog wil leren is tja, eigenlijk alles wat ik niet weet/kan ;)

en hopelijk tot ziens

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...