Ga naar inhoud
GENEGEERD

*** Preppers.nl FORUM STOPT // een nieuw begin ***


Mr. Gold
 Share

Recommended Posts

Beste Preppers,

 

Ik heb mij de laatste maanden zeer afzijdig gehouden van de Preppers community vanwege diverse incidenten die hebben plaatsgevonden zowel in mijn privé leven als in de community

 

De rode draad in mijn leven is dat ik dingen wil doen die goed voelen en met passie gedaan mogen worden. Dr. Prepper, Ecoprepper en ik zijn samen gestart met een prachtig avontuur om Nederland in beweging te krijgen en met de kracht van een community dit in werking te zetten. Voor ons is de tijd daar om te stoppen met het forum Preppers.nl en de mensen die dat willen eigen initiatieven te laten ontplooien om een vervolg te geven aan „zelfredzaamheid”.

 

In de afgelopen 4 jaar heb ik een mooie reis met jullie mogen meemaken, veel geleerd en ook gezien dat ieder mens uniek is. Het forum is een spiegel van de maatschappij en we kunnen constateren dat de wereld nog veel te leren heeft om alle problemen die er nu zijn constructief aan te pakken.

 

Wat ik heb geleerd vanuit de community is dat een netwerk cruciaal is in het dagelijkse leven en bij eventuele ontwrichtingen in de maatschappij. Als we met respect en empathie omgaan met elkaar is dat in mijn ogen de grootste winst voor de mensheid.

 

Er staat nog een mooi bedrag open van 739€ die jullie bij elkaar gebracht hebben voor de community pot en deze zou ik graag willen overdragen aan de beheerders van deze pot zodat zij kunnen beslissen wat er mee gedaan kan worden.

 

Ik wil iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan deze community en mij op persoonlijk vlak geholpen heeft.

 

Till we meet again.

 

Mr. Gold out

  • Leuk 10
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

We hebben net de 4 jaar niet gehaald. Ik steek de hand in eigen boezem dat het forum te groot is geworden voor ons. Het is altijd onze drive geweest om zoveel mogelijk mensen aan het preppen te krijgen, maar nu breekt ons dit op. Toen we aan dit avontuur begonnen spraken we af dat ik de techniek moest regelen en Mr.G ‘deed’ de community. Voor onszelf was dit een hele goeie yin-yang constructie. De laatste maanden is het meer en meer tijd gaan kosten, omdat de maatschappij onrustiger aan het worden is en dat merken we ook duidelijk op het forum. Voor ons is de rek er nu uit. Het kost ons teveel tijd en energie en het lukt niet meer om dat te combineren met ander werk. It’s over.

 

Eigenlijk is het best raar geweest vanuit preppersperspectief om jezelf zo te organiseren :) want het preppen is juist iets wat je voornamelijk in de luwte doet, weggedoken onder het maaiveld. Misschien ontstaan uit dit forum wel 10 kleinere nieuwe fora/communities/whatsappgroepen e.d., als dat niet al gebeurd is. Er bestaat voor preppers geen one-size-fits-all, dat is wel duidelijk geworden.

 

Praktisch:

 

Er is geen leuke/makkelijke manier om deze moeilijke knoop door te hakken. Er breekt nu een nieuwe tijd aan. Het forum is nu gesloten voor nieuwe posts en topics, behalve in Oplossingen voor een betere wereld. We bieden in dat subforum de ruimte om nieuwe alternatieven en initiatieven te posten en en te polsen, als vertrekpunt voor een nieuw begin. Dit houden we een week open. De PM’s houden we tot de kerst open. De chat sluiten we ook binnenkort. Dan heeft iedereen ruimschoots de kans gehad om elkaar nog te contacten. Z.s.m. sturen we ook een nieuwsbrief eruit naar iedereen die zich hiervoor heeft ingeschreven.

Het forum blijft in statische vorm bestaan als informatiebron en naslagwerk voor alle kennis die bij elkaar gebracht is. We zullen een duidelijke link opnemen naar nieuwe/andere fora (vanuit de suggesties) om bezoekers naar door te verwijzen.

 

Dit topic blijft 48 uur open. Ik wil alle moderators van nu en voorheen bedanken - @AWOL @Changing the mindset @Chinook @Cyberbeer @Floshtf @Greener @Highway @Kungfufox @leidseprepper @lewieke @netuyas @Raycoupe @Vempain @Vlinder - en iedereen die heeft bijgedragen aan de mooie tijd in deze community en sterkte met alles wat gaat komen.

 

Happy prepping!

 

 

** UPDATE ** Zie vervolgpost met reactie op veel gestelde vragen.

  • Leuk 7
Link naar reactie
Share on other sites

Natuurlijk enorm bedankt aan alle mods en iedereen die wat betekent heeft voor het forum en zeker ook @Mr. Gold en @Dr.prepper. Toch vind ik het enorm k*t. kon er enorm van genieten om dingen hier te plaatsen over bijvoorbeeld mijn eigen bosperceel en via PB´s en via de topics zelf enorm veel leuke ideeën binnen te krijgen. Als het niet meer te doen is dan is het niet meer te doen.

 

Erg jammer.

 

 

 

  • Leuk 3
Link naar reactie
Share on other sites

Er staat nog een mooi bedrag open van 739€ die jullie bij elkaar gebracht hebben voor de community pot en deze zou ik graag willen overdragen aan de beheerders van deze pot zodat zij kunnen beslissen wat er mee gedaan kan worden.

 

Bij deze doe ik een beroep aan de beheerders om dit geld te gebruiken om de informatie die hier is verzameld nog lang beschikbaar te houden.

Link naar reactie
Share on other sites

Jammer, maar te begrijpen. Ik zie deze Preppers-beweging als een van de voorvechters voor verandering in de maatschappij die hard nodig is, dus het zal een gemis zijn. Bedankt voor het harde werk om dit te realiseren, en success met de volgende stappen!

Link naar reactie
Share on other sites

Wow, toch wel erg onverwacht en zoals Range formuleert is het wel een "schok" aangezien dit mijn enigste prep community was waar ik met vlagen voorbij kwam hobbelen.

Zijn de PB's nog wel mogelijk ivm het preppersmes?

 

Toch wil ik iedereen bedanken voor het forum zoals het was,veel dingen opgestoken van dit forum en hopelijk ook een klein steentje bijgedragen :)

Link naar reactie
Share on other sites

Tijd van komen, en tijd van gaan...

 

Iedereen bedankt voor zijn inzet en bijdragen, en graag tot ziens!!

 

Misschien spreken we elkaar nog op:http://www.preppers.zone

 

Nouja, stoppen voelt als opgeven.

En dat nieuwe begin?

Is dat hier? Of is dat hier?

Een enorme dreun dit en een alternatief zou mooi zijn, maar het zal jaren duren voor het preppers.nl kan evenaren. Bert en Jeff bedankt voor deze jaren!

 

Het zou wel leuk zijn als de alternatieven dan ook niet aan de poort willen selecteren...

 

Helaas is aanmelden voor mij bijvoorbeeld niet mogelijk...

  • Leuk 4
Link naar reactie
Share on other sites

Jeetje dat is even schrikken!

 

ik vind het een dappere keuze om tot zon beslissing te komen, dat moet echt niet zijn meegevallen.

 

door privé en werk gerelateerde omstandigheden zit ik nu zelf overspannen thuis, ik kan mij dus best voorstellen hoe het is om deze stap te nemen.

 

 

bedankt voor de goede zorg en fijne sfeer hier op het forum!

ik heb er erg veel van opgestoken, zelf ben ik een actief lid geweest in het lezen en informatie vergaren, veel minder in het reageren op berichten.

 

het gaat iedereen goed!

  • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

Jammer vooral om de vele waardevolle tips die er op staan / zijn ontstaan. Zou mooi zijn dat al deze info toegankelijk blijft ook al kunnen er geen reacties gegeven worden. Ook omdat veel wat er staat uitkomsten en tips zijn in een gezamenlijk traject.

 

Het forum zal voor langere tijd nog toegankelijk blijven als archief. Hoe lang precies durf ik niet te zeggen.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Beste @Dr.Prepper en @Mr. Gold,

 

Ik speel al lang met het internet. Ik kan me het BBS nog herinneren.

Toch heeft het me nooit aangetrokken om lid te zijn van een forum.

Tot ik op zoek naar een serieus bushcraft forum preppers.nl tegenkwam.

Wat een sfeer, kwaliteit, en kennis! Dus ben ik lid geworden.

En het is nog steeds het enige forum waarop ik actief ben.

 

Ik heb heel veel aan dit forum gehad.

Ik ben heel veel wijzer geworden.

Het heeft veel voor mijn persoonlijke groei gedaan.

Vele geweldige contacten heb ik er opgedaan.

En het heeft mij op heel bijzondere plekken gebracht, waar ik anders nooit gekomen zou zijn.

 

Jullie initiatief is meer dan de moeite waard geweest.

Voor heel veel mensen heeft het heel veel waarde gehad.

Het was, en is, geen verspilde tijd, en geen verspilde energie.

Ik geloof wel degelijk dat jullie je doel bereikt hebben.

 

Het was mij een eer en een waar genoegen.

  • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

Als prepper, maar ook als Moderator van preppers.nl(forum) wil ik @Mr. Gold en @Dr.Prepper bedanken, dat duizenden preppers via http://www.preppers.nl(forum) informatie en kennis konden opdoen en vele vrienden konden maken. Daarnaast wil ik mijn medecollega's(Mods) bedanken voor hun bijdrage en hun begeleiding en ondersteuning op het forum - @AWOL @Changing the mindset @Chinook @Floshtf @Greener @Highway @Kungfufox @leidseprepper @lewieke @netuyas @Raycoupe @Vempain @Vlinder @Communicator (en iedereen die ik vergeten ben). Maar natuurlijk ook alle preppers uit NL/België die een fantastische bijdrage en een schat aan informatie hebben gegeven!

 

De orkaan aan de horizon

Zoals jullie weten, komt er een grote orkaan aan met een vernietigende kracht. We zien en voelen de windsnelheden wel, maar de orkaan is er nog niet. Dit geeft ons nog net even tijd om alles goed voor te bereiden en dekking te zoeken. Ik hoef natuurlijk geen tekst en uitleg te geven wat ik hiermee bedoel (zie het nieuws). Wat ik wil zeggen is dit: Ga door met preppen en blijf je voorbereiden. Zorg dat alles klaarstaat en wees alert. Eet gezond en werk aan je conditie.

 

May the force be with you :)

 

 

- Cyberbeer out -

Link naar reactie
Share on other sites

Gast
Je kunt niet (meer) reageren in dit topic.
 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...