Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Log in om dit te volgen  
Dr.Prepper

Moderatie, waarschuwingen, berispingen en bans op Preppers.nl

Recommended Posts

Onze forumsoftware werkt met een berispingensysteem voor moderators, om in te grijpen wanneer dat nodig is. Om duidelijkheid te scheppen in hoe en wanneer wordt ingegrepen, zetten we het volgende uiteen:

 

Als je een overtreding maakt, dan krijg je daarvoor punten. Punten die volgen uit een berisping blijven 6 maanden staan en bij 5 punten in een half jaar tijd, zorgt het systeem voor een automatische 24 uurs ban. Geef je daarna aanleiding voor nog een berisping dan volgt automatisch een weekban of een permanente ban. Deze blijft altijd staan en dan ben je simpelweg niet meer welkom. Ook niet stiekem onder een andere naam.

 

Het Berispingen systeem

  • Waarschuwing: 0 punten
  • Off topic posten: 1 punt
  • Grof taalgebruik: 2 punten
  • Trollen (hinderlijk off topic posten): 2 punten
  • Beledigen van andere members: 2 punten
  • Overtreden forumregels: 2 punten of meer*

Bij een overtreding volgt eerst een waarschuwing (0 punten), of een modopmerking in het topic (let op: dit is een waarschuwing aan iedereen in dat topic).

Wordt deze genegeerd of komt het later weer voor, dan volgt daarna een berisping (zie puntentelling).

 

NB: Moderators zullen in duidelijke gevallen sneller handelen.

Dit is vereist bij bijvoorbeeld spam, nieuwe gebruikers die trollen en niet komen om op constructieve wijze deel te nemen aan dit forum. Gebruikers die een nieuw account aanmaken na een permaban, krijgen direct weer een permaban plus een IP-ban. Meelezen is dan ook niet meer mogelijk.

 

* Bij het overtreden van de forumregels wordt een afweging gemaakt in de mate waarin. Net zoals bij te hard rijden, is er een verschil tussen 5 of 50 km te hard en de consequenties die dit heeft.

 

Tot slot: Het is nooit leuk als iemand je op de regels wijst, of je op je gedrag aanspreekt. Heb je een waarschuwing/berisping of andere maatregel ontvangen, denk alsjeblieft even na voor je via pm reageert (wat uiteraard altijd mag om bv. verduidelijking te vragen, evt. bij andere moderator). Bekende opmerkingen als "Steek het maar waar de zon niet schijnt" vallen ook onder het beledigen van andere leden, ook in pm (een moderator is ook gewoon een lid) en zal wederom tot een maatregel leiden. Kom je er niet uit met de moderators, ga dit niet op het forum in het openbaar bespreken, maar stuur een mail naar support@preppers.nl (de admins).

  • Leuk 3

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Gast
Je kunt niet (meer) reageren in dit topic.
Log in om dit te volgen  

×
×
  • Nieuwe aanmaken...